Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shiveria.pl [Dedyk] [Medium]

Someya

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer typowo pod is, grałem od początku i nie przyciągnął mnie ani trochę. Brak balansu klas, zbugowane moby na mapach od wyższego poziomu. Bez zapakowania w IS, od 100 do 102 wbijałem 1h(serwer medium przypominam). Serwer moim zdaniem na 2-3 tygodnie. Reklamowany jako serwer z naciskiem na wojny, a wojny nie było ani 1, wszyscy siedzą w dt.

Jeśli ktoś chce stracić tydzień gry, żeby się przekonać, że piszę prawde, to niech wbija, ja jednak odradzam.

Dodatkowo team moim zdaniem mało profesjonalny, 1 technik, a reszta banda dzieciaków niechętnych do pomocy, jedyne co robią, to podkreślają swoje prawa, a nie mają żadnych obowiązków.

NIE POLECAM!

Pod IS :D?

Gram na nim głównie dlatego, że NIE JEST pod IS. Przy okazji SMy można tanio kupić w grze, 35sm to jakies 55kk (w godzinę zarabiam mniej więcej tyle z samego dropu yang).

• Odpowiedzi 379
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ile online?

Na starcie bylo ponad 800.

Pod IS  :D?

Gram na nim głównie dlatego, że NIE JEST pod IS. Przy okazji SMy można tanio kupić w grze, 35sm to jakies 55kk (w godzinę zarabiam mniej więcej tyle z samego dropu yang).

Nawet wiecej niz 55kk mozna zarobic :P

P.S. Przynajmniej nie padnie tak szybko jak sss, gdzie pseudo yt - reklama ( czyt. dzieciak ) nagrywal z innego serwera, dlatego ze hajs sie nie zgadzal. Tutaj przynajmniej Administracja cos robi, a nie opier**** sie.
Opublikowano

Aktualnie są małe komplikacje, przydałoby się, że administracja zajęła jakieś stanowisko w sprawie zbugowanego DT (czyli poniekąd najważniejszego dungeona).

Opublikowano

Solymr mistrzu przejrzyj na oczy od rana nikogo nie bylo zeby poinformowac co odwalaja z serwerem... 

Wiem, nie podoba mi się to, bo gracze przez to odchodzą.

Rose i Derox byli na forum i zero odzewu.

Opublikowano

Wiem, nie podoba mi się to, bo gracze przez to odchodzą.

Rose i Derox byli na forum i zero odzewu.

Hajsu im wystarczy na rozpoczęcie roku szkolnego, więc nie zdziw się jak Ci jutro napiszą "serwer musimy zamknąć, ponieważ straciliśmy baze danych", albo "serwer musimy zamknąć, nie jest to nasza wina- to serwerownia nawaliła".

Grałem i jedyne co ze strony teamu widziałem, to ciągle zrzucanie winy za zły stan serwera na serwerownie. Ta wczorajsza przerwa, to już śmiech na sali.

A ich forum to porażka, lata tam jakaś zachwiana emocjonalnie małolata, która pewnie zrezygnuje ze swojej funkcji z uwagi na rozpoczynający sie rok szkolny. Rozdaje sobie warny, według własnego taryfikatora (czytaj urażonej i sfrustrowanej, zwolenniczki równouprawnienia), a powołuje sie na regulamin, którego sama nie przestrzega. Nie pamiętam jej nicku, Rose, czy jakoś tak.

Odchodzą i będą odchodzić, bo serwer zatrzymał się na etapie dt, tylko pare osób się wybiło wyżej a i tak nic z tego nie mają. Szkoda mi ludzi, którzy wpakowali forsę w serwer, który zapowiadał się niepowtarzalnie i sam na niego długo czekałem, jednak sama prezentacja, to mrzonka.

nie polecam, strata czasu i dla niektórych, co dziwne, grubej kasy.

PS. Solymr, serwer już nie jest taki cacy, wiesz dlaczego? Dlatego, że tylko Castiel ogarnia, reszta to, moim zdaniem, ludzie z przypadku.

Opublikowano

teraz taki metin... chodzi tylko o hajs o nic wiecej, tu nawet juz pasji nie ma do tworzenia, no chyba ze do okradania ludzi

A najlepsza bajka, to ta o tym, że serwer był tworzony kilka miesięcy z myślą o graczach. Ja już nie mówie o tym, że raty z expem to na noc niedawno włączyli, kto przy zdrowych zmysłach w nocy gra?

A no i najlepsze, myślałem, że ktoś na czacie żartował o szkatach w IS, patrze ja w IS, a tam szkaty rippa, wykupione 1200+ razy :D

Pierdziele takie coś na mediumie. Na forum u nich możecie poczytać jak ludzie co chwile tematy zakładają i narzekają, że otwierają po 100 szkat rippera i dropią tylko zbroje na 61 :D

Ciekawe jak długo to coś postoi, bo widzę sponsor ten sam co Terios, a i przebieg upadku serwera bardzo zbliżony.

Niby nie polecam, ale czuję się teraz, jakbym leżącego kopał :D

Opublikowano

teraz taki metin... chodzi tylko o hajs o nic wiecej, tu nawet juz pasji nie ma do tworzenia, no chyba ze do okradania ludzi

jest wielu takich techników tylko wy nie widzicie ich i ich serwerów... były dobre dopracowane serwery i co? 30 online na starcie? a na serwerze który jest tak pobugowany ze bardziej się nie da pchacie się drzwiami i oknami

szkoda shiverii bo teraz już są same nudne projekty, miałem nadzieje na fajnego mediuma no ale wysżło co wyszło, czas chyba zmianić rynek polski na rynek zagraniczny

Opublikowano

jest wielu takich techników tylko wy nie widzicie ich i ich serwerów... były dobre dopracowane serwery i co? 30 online na starcie? a na serwerze który jest tak pobugowany ze bardziej się nie da pchacie się drzwiami i oknami

szkoda shiverii bo teraz już są same nudne projekty, miałem nadzieje na fajnego mediuma no ale wysżło co wyszło, czas chyba zmianić rynek polski na rynek zagraniczny

Też myślę o czymś zagranicznym. Jeśli coś znajdziesz to proszę o PW :).

Co do tematu, takiego właśnie serwera jak Shiveria mi się chciało, a tu kupa. Nagle wszystko padło, nawet sam nie wiem kiedy to się stało, bo na chwile odszedłem gdzie indziej. Pamiętam tylko, że wywalało czasem channele i w ogóle serwer. Spodziewałem się, że administracja jednak o ten serwer zawalczy, a jak na razie to ani ich nie widać, ani nie słychać.

sysuniadangos.png

Pomogłem Ci w czymś ? Spodobał Ci się mój post ? Nie bądź obojętny. Daj LIKE! :)

|+++| 50 POSTÓW - 26.02.13 12:13|+++|

Opublikowano

serwer umarl. Wypowiedziec GM serwerownia usunela im wiekszosc plikow. OD 24H SERWER JEST WLACZONY, NIC NIE ZOSTALO NAPRAWIONE, HAJS Z IS ZGARNIETY. I TYLE TEMAT MOZNA SOBIE ZAMKNAC BO ADMINISTACJA MA GDZIES TEN SERWER

Opublikowano

serwer umarl. Wypowiedziec GM serwerownia usunela im wiekszosc plikow. OD 24H SERWER JEST WLACZONY, NIC NIE ZOSTALO NAPRAWIONE, HAJS Z IS ZGARNIETY. I TYLE TEMAT MOZNA SOBIE ZAMKNAC BO ADMINISTACJA MA GDZIES TEN SERWER

DOKLADNIE , SERWER UPADL JUZ .. MIMO ZE GRAJA LUDZIE ALE TO MAX 15 .. ADMINISTRACJA ZAPELNILA SOBIE PORTFEL JUZ. I MAJA GDZIES TEN SERWER PO CALOSCI . .  ' NIE POLECAM ' 

Opublikowano

Witajcie!

Jak zdążyliście zauważyć, od całodniowej przerwy konserwacyjnej która miała miejsce 2 dni temu serwer przestał być stabilny. 

Spowodowane jest to tym, iż tego dnia Francuscy technicy sformatowali nam wszystkie dyski z plikami serwerowymi (nam, oraz serwerowi Terios.pl).

W związku z tym faktem, 70% zmian których dokonaliśmy w tym czasie (naprawa bugów, poprawa serwera) zostały doszczętnie zniszczone. 

Po rozmowie z wami, która odbyła się dnia 31.08.2015r o 16:00 na TS wspólnymi siłami doszliśmy do wniosku, że najlepszym wyjściem z tej sytuacji będzie rework Serwera.

Przede wszystkim, decydując się na wypuszczenie serwera na rynek od początku - będziemy musieli wprowadzić do niego masę poprawek. Rework serwera odbędzie się po 14-dniowej ZAMKNIĘTEJ becie serwera, dzięki ktorej zostaną wychwycone wszystkie błędy gry. Po Zamkniętej becie, przyjdzie czas na 4 dniową otwartą bete, na której większe grono ludzi sprawdzi nasze poprawkowe prace. 

Rework serwera przede wszystkim charakteryzować się będzie zmienionym poziomem trudności do 160 poziomu. Można powiedzieć, że prawdziwy medium zacznie się dopiero od własnie tego poziomu.

Dodane zostaną przede wszystkim nowe dungeony, usprawnimy misje, a także rozbudujemy zarówno system ulepszeń, jak i zmienimy całą gospodarkę ulepszaczy. 

Decyzje tą podjęliście wy - wspólnie. 

Oczywiście WSZYSTKIE wasze konta są w 100% bezpiecznie, z uwagi na to iż nasza baza danych stała na zupełnie innym serwerze. 

Osoby, które zainwestowały w Item shop na mediumie, mogą być pewni o 100% zwrocie SM na reworku serwera. 

@Od siebie dodam ze po postawie administratora na TS, polecam dalej się interesować serwerem, robią to z pasji nie dla hajsu. Pech chciał, że stracili dane. Mozecie również w kilku wcześniejszych moich postach zobaczyć moje oburzenie, ale to już przeszło. Czekam na beta testy chętnie pomogę i tym razem 

Opublikowano

Hajsu im wystarczy na rozpoczęcie roku szkolnego, więc nie zdziw się jak Ci jutro napiszą "serwer musimy zamknąć, ponieważ straciliśmy baze danych", albo "serwer musimy zamknąć, nie jest to nasza wina- to serwerownia nawaliła".

Grałem i jedyne co ze strony teamu widziałem, to ciągle zrzucanie winy za zły stan serwera na serwerownie. Ta wczorajsza przerwa, to już śmiech na sali.

A ich forum to porażka, lata tam jakaś zachwiana emocjonalnie małolata, która pewnie zrezygnuje ze swojej funkcji z uwagi na rozpoczynający sie rok szkolny. Rozdaje sobie warny, według własnego taryfikatora (czytaj urażonej i sfrustrowanej, zwolenniczki równouprawnienia), a powołuje sie na regulamin, którego sama nie przestrzega. Nie pamiętam jej nicku, Rose, czy jakoś tak.

Odchodzą i będą odchodzić, bo serwer zatrzymał się na etapie dt, tylko pare osób się wybiło wyżej a i tak nic z tego nie mają. Szkoda mi ludzi, którzy wpakowali forsę w serwer, który zapowiadał się niepowtarzalnie i sam na niego długo czekałem, jednak sama prezentacja, to mrzonka.

nie polecam, strata czasu i dla niektórych, co dziwne, grubej kasy.

PS. Solymr, serwer już nie jest taki cacy, wiesz dlaczego? Dlatego, że tylko Castiel ogarnia, reszta to, moim zdaniem, ludzie z przypadku.

Witajcie!

Jak zdążyliście zauważyć, od całodniowej przerwy konserwacyjnej która miała miejsce 2 dni temu serwer przestał być stabilny. 

Spowodowane jest to tym, iż tego dnia Francuscy technicy sformatowali nam wszystkie dyski z plikami serwerowymi (nam, oraz serwerowi Terios.pl).

W związku z tym faktem, 70% zmian których dokonaliśmy w tym czasie (naprawa bugów, poprawa serwera) zostały doszczętnie zniszczone. 

Po rozmowie z wami, która odbyła się dnia 31.08.2015r o 16:00 na TS wspólnymi siłami doszliśmy do wniosku, że najlepszym wyjściem z tej sytuacji będzie rework Serwera.

Przede wszystkim, decydując się na wypuszczenie serwera na rynek od początku - będziemy musieli wprowadzić do niego masę poprawek. Rework serwera odbędzie się po 14-dniowej ZAMKNIĘTEJ becie serwera, dzięki ktorej zostaną wychwycone wszystkie błędy gry. Po Zamkniętej becie, przyjdzie czas na 4 dniową otwartą bete, na której większe grono ludzi sprawdzi nasze poprawkowe prace. 

Rework serwera przede wszystkim charakteryzować się będzie zmienionym poziomem trudności do 160 poziomu. Można powiedzieć, że prawdziwy medium zacznie się dopiero od własnie tego poziomu.

Dodane zostaną przede wszystkim nowe dungeony, usprawnimy misje, a także rozbudujemy zarówno system ulepszeń, jak i zmienimy całą gospodarkę ulepszaczy. 

Decyzje tą podjęliście wy - wspólnie. 

Oczywiście WSZYSTKIE wasze konta są w 100% bezpiecznie, z uwagi na to iż nasza baza danych stała na zupełnie innym serwerze. 

Osoby, które zainwestowały w Item shop na mediumie, mogą być pewni o 100% zwrocie SM na reworku serwera. 

@Od siebie dodam ze po postawie administratora na TS, polecam dalej się interesować serwerem, robią to z pasji nie dla hajsu. Pech chciał, że stracili dane. Mozecie również w kilku wcześniejszych moich postach zobaczyć moje oburzenie, ale to już przeszło. Czekam na beta testy chętnie pomogę i tym razem 

No i co? Kto miał rację? I'm Nostradamus :D

O jaka wspaniała inicjatywa, oddacie wszystkie SM :D Jak połowa ludzi, którzy grali na Shiverii, nie pojawią się na pewno na reworku, bo w ani 1% nie jesteście profesjonalistami.

Oddajcie złotówki a nie SM, śmieszni jesteście :D Co komu po sm, jak grać u was nie będzie nikt po tym cyrku

Opublikowano

bo w ani 1% nie jesteście profesjonalistami.

I dlatego czekam na rework. Dziękuję za serwery "profesjonalistów" (czytaj 17 latków którzy chodzą do technikum informatycznego) gdzie wszystko jest w IS, a po takich problemach już dawno by się zwinęli z hajsem.

Jest to ich pierwszy serwer, do tego problemy z winy Francuzów, więc tym bardziej zasługują na drugą szansę.

Opublikowano

I dlatego czekam na rework. Dziękuję za serwery "profesjonalistów" (czytaj 17 latków którzy chodzą do technikum informatycznego) gdzie wszystko jest w IS, a po takich problemach już dawno by się zwinęli z hajsem.

Jest to ich pierwszy serwer, do tego problemy z winy Francuzów, więc tym bardziej zasługują na drugą szansę.

Kolejny raz?

Najpierw uszkodzony Cloud i cała baza uszkodzona/usunięta?

Teraz francuscy technicy sformatowali wam dyski?

Gdzie wy to trzymacie wszystko na jednym vps czy co?

Coś nie chcę w to wierzyć kolejny raz xD

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Kolejny raz?

Najpierw uszkodzony Cloud i cała baza uszkodzona/usunięta?

Teraz francuscy technicy sformatowali wam dyski?

Gdzie wy to trzymacie wszystko na jednym vps czy co?

Coś nie chcę w to wierzyć kolejny raz xD

Akurat co do drugiego możemy być pewni, Terios też korzystał z usług tej firmy.

Opublikowano

Dlatego Castiel nie pisze nic na MPC tutaj co drugi użytkownik jest profesjonalnym technikiem, studentem informatyki z piętnastoletnim doświadczeniem...

Opublikowano

No pewnie, nie zawinęli się z hajsem, bo Ci sm'y oddadzą? Przecież dawanie SM ich NIC NIE KOSZTUJE, a swoje zarobili, więc TAK- zwinęli się z forsą

Tak pierd***sz, że aż słabo... Każdy po upadku tłumaczy się w dziwny sposób, oni zwalili na Francuzów i ty im w to wierzysz? To jesteś głupi po prostu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...