Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Erbia.pl [Dedyk] [Easy]

Erbia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Server polecam chodz bardzo często są przerwy techniczne.Administracja stara sie naprawiać bugi i dostosowywac się do próśb graczy.Od startu servera mineło 4 dni.Nie wydałem ANI ZŁOTÓWKI w IS(poczekam az server sie ustabilizuje) a wbiłem 190lvl bez żadnego problemu.Jedynym problemem są bardzo źle dobrane ulepszacze.Krwista skała(czy jakoś tak) jest chyba najtrudniejsza do zdobycia jesli poluje na metka czy też gargulca po 5-6osob.Po uporaniu sie z nimi bardzo mnie zaskoczyło ze potrzeba ulepki z barona Setao (pomijajac fakt ze nie da sie zrobić smoka solo ... bo TRZEBA mieć PT inaczej sie nie wejdzie),Ulepek z mapki 140/160 mam po prawie 250 tylko kiedy to mi sie przyda ?! Założe sie ze dobijając 200lvl zapewne dzis moje eq bedzie dalej na poziomie 105 ... A co do expa to nie ma na co narzekać.Za yangi mozna kupic od graczy dość tanio KUPONY SM.(osobiscie kupuje po 1-1,2KKK za 100sm) ok 3-4h expienia na mapie 160 i jestem w stanie kupic +- 200-250sm.Potem tylko kupic PD'ka na tydzien , reniferka i peta ale to już dłuższa historia :D A wracajac jeszcze do mapki 105 , nie rozumiem dlaczego narzekacie. Zrobiłem sobie nową postać i jedyne co na niej miałem przeniesione to Trutka z kd'kami 60sr. Bez ruszenia biologa padałem jak mucha ,lecz po biologu (ok 30k hp + deff +atk +moby) z odpalonymi wszystkimi mozliwymi bonusami (roski , kryty) byłem wstanie na 105 robić 3channele ostatniego spota na hrabiach ...

Od 4-6 rano wydropiłem 90 tych skał.Rozumiem,że niektórzy mogą nie mieć czasu,ale w ciągu tych 2 godzin nadropiłem tego więcej niż przez 3 dni bym dropnął :P

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wytłumaczy mi ktoś co powinienem kupić w Isie żeby utrzymać sie na mapce od 105lvl ? bo trutka +9 70śr ,int,diabły i nieumarłe nie wystarcza :/ do tego wszystkie możliwe kd pod expa i full bony w eq na diably nieumarle i mistyki ;/

Nie mam z ISU żadnego wspomagacza poza ?! PD'kiem. Zrób biologa , eq na blok ciosów , powoli bonuj sobie 6/7 na potwory.Ew. zrob sobie bufke bo to jest kwestia  20-30min zeby ten 105 wbić i na niej ile wlezie inta. A jak dalej padasz to poprostu moim zdaniem jestes słaby. 

Opublikowano

Nie mam z ISU żadnego wspomagacza poza ?! PD'kiem. Zrób biologa , eq na blok ciosów , powoli bonuj sobie 6/7 na potwory.Ew. zrob sobie bufke bo to jest kwestia  20-30min zeby ten 105 wbić i na niej ile wlezie inta. A jak dalej padasz to poprostu moim zdaniem jestes słaby. 

Biolog wystarczy.Biolog tyle daje że szok ^^

30u6c9h.jpg

Wesołych Świąt ! 

Opublikowano

4-6 rano czyli godzina o której wszystcy normalni śpią ew zbieraja sie do roboty... Nocne markowanie nie jest dla każdego. Spróbuj wydropić o normalnych godzinach np 10-12 18-22

Opublikowano

Tez wam nie działa zmiana mobow na psy,ktora jest w kliencie?

Teraz na kazdym serwerze easy to jest codziennosc taka opcja

Opublikowano

Wytłumaczy mi ktoś co powinienem kupić w Isie żeby utrzymać sie na mapce od 105lvl ? bo trutka +9 70śr ,int,diabły i nieumarłe nie wystarcza :/ do tego wszystkie możliwe kd pod expa i full bony w eq na diably nieumarle i mistyki ;/

Jeśli dobrze pamiętam to wybonuj ebonitową branze. Działa ona prawie tak samo jak ostrze u wp a ma mniejszy bonus. Ja jestem bodym i ogarniam. Do tego kup helm na 60 lv który daje chyba 10 bloku ciosu. Nie muszę chyba pisać o kd na blok i 15% w tarczy nie?

Opublikowano

W ile godzin wbijało wam perf broń lub tarczę?

Broni perf nie mam do teraz, ale tarczę 2x mi wbiło w 5 minut - chyba fartem, bo kolejne 3 nie wchodzą. ;p

Opublikowano

Odnośnie mapy 105 to wydaje mi się, że jest trochę niedostosowana, Nie dość, że jest niewielka i nie chyba nie jest w stanie pomieścić wszystkich chętnych do expa, to jeszcze moby za "twarde" dla niektórych klas np. heallera. Nie wiem jak to jest przy full isie, bo nie sprawdzałam. natomiast wiem z doświadczenia, że jest bardzo ciężko. Dowodem na to chyba jest mnóstwo graczy, którzy zatrzymali się na 105 lvl i nie expią, ponieważ nie dają rady na tej mapie. Proszę administrację o rozważenie mojej sugestii. 

2mzof5.jpg
Opublikowano

Odnośnie mapy 105 to wydaje mi się, że jest trochę niedostosowana, Nie dość, że jest niewielka i nie chyba nie jest w stanie pomieścić wszystkich chętnych do expa, to jeszcze moby za "twarde" dla niektórych klas np. heallera. Nie wiem jak to jest przy full isie, bo nie sprawdzałam. natomiast wiem z doświadczenia, że jest bardzo ciężko. Dowodem na to chyba jest mnóstwo graczy, którzy zatrzymali się na 105 lvl i nie expią, ponieważ nie dają rady na tej mapie. Proszę administrację o rozważenie mojej sugestii. 

Problem w tym, że mapa 140 nie jest lepsza jeżeli chodzi o wielkość. Chyba wszystkie mapy 100+ są wzięte z dugeonów.. 

Opublikowano

Tez wam nie działa zmiana mobow na psy,ktora jest w kliencie?

Teraz na kazdym serwerze easy to jest codziennosc taka opcja

W folderze z gra masz folder mconf w nim plik npc który otwierasz np. notatnikiem i zmieniasz Normal na Dogs.

Opublikowano

Broni perf nie mam do teraz, ale tarczę 2x mi wbiło w 5 minut - chyba fartem, bo kolejne 3 nie wchodzą. ;p

Broń perf 2 dni mixowałem ( mając postawione 4 sztuki ;x)Tarcza perf w ciagu tych 2 dni weszła mi 1.

Generalnie to mam zastrzeżenia co do tagu [Easy] ;f 255 max tak? 105 w 2 dni na pd-kach... Drop kwarców  na mapie 105 porażka. Respy metinów co 10 min w 3-4 miejscach ;/ gdzie ludzi 1.5k + (sam metina nie ubijesz). Na nie jednym medium idzie max lvl wbic w 3-4 dni. + zrobić eq a tu od eq 105 kosmiczna ilość ulepek... Tak więc zmieńcie ten tag bo wprowadza ludzi w błąd.

Opublikowano

Broń perf 2 dni mixowałem ( mając postawione 4 sztuki ;x)Tarcza perf w ciagu tych 2 dni weszła mi 1.

Generalnie to mam zastrzeżenia co do tagu [Easy] ;f 255 max tak? 105 w 2 dni na pd-kach... Drop kwarców  na mapie 105 porażka. Respy metinów co 10 min w 3-4 miejscach ;/ gdzie ludzi 1.5k + (sam metina nie ubijesz). Na nie jednym medium idzie max lvl wbic w 3-4 dni. + zrobić eq a tu od eq 105 kosmiczna ilość ulepek... Tak więc zmieńcie ten tag bo wprowadza ludzi w błąd.

"105 w 2 dni na pd-kach..." jaja sobie robisz? Idziesz na np. 75 do red lasu na metinach 85 wbijasz 100 lv ponieważ za jednego wbija ci lv później od 100 do 105 na metkach 90 i z głowy. Problem w tym, że statów rozdać nie można ale problem rozwiązany ponieważ u handlarki jest reset. Jak byś się popytał ludzi to teraz nie pisał byś takich głupot.

Opublikowano

"105 w 2 dni na pd-kach..." jaja sobie robisz? Idziesz na np. 75 do red lasu na metinach 85 wbijasz 100 lv ponieważ za jednego wbija ci lv później od 100 do 105 na metkach 90 i z głowy. Problem w tym, że statów rozdać nie można ale problem rozwiązany ponieważ u handlarki jest reset. Jak byś się popytał ludzi to teraz nie pisał byś takich głupot.

Ide do red lasu gdzie na każdym ch czeka 15 osób na resp metinów = pobite ... Bardziej WAŻNA jest częśc z eq; )

Mały edit. ide bije metki w lesie ok. Ale broszki i małze to sie dropną same?...

Opublikowano

Pomoże ktoś włączam patchera i jakieś errory wywala i się nie odpala .... kur .

Tryb zgodności z win 7/ xp. Jak nie pomoże to pokaż ss tych błędów; )

Opublikowano

Problem w tym, że mapa 140 nie jest lepsza jeżeli chodzi o wielkość. Chyba wszystkie mapy 100+ są wzięte z dugeonów.. 

Dziwię się, że przy takim wyborze plików map zdecydowali się na te najgorsze. 

2mzof5.jpg
Opublikowano

Dziwne, że ja teraz (A jest prawie 15:00) ubiłam już 3 respy metinów sama. :v Zależy od szczęścia. :)

A co do expa wbiłam 140 w 2 dni, bez pd i bocenia 24/7 + jeszcze chodziłam na smoka/bossy żeby zrobić eq.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...