Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie polecam

Od 5 dni testuje GMów i Adminów stawiam 5 botów dziennie po 3h i ani razu nie dostałem bana widać że admini nic na serwerze nie robią

Rozpoczęcie przygody z metinem2. ??.11.2008

Opublikowano

Nie polecam

Od 5 dni testuje GMów i Adminów stawiam 5 botów dziennie po 3h i ani razu nie dostałem bana widać że admini nic na serwerze nie robią

Banują 

Opublikowano

Właśnie pobrałem klienta gry, podczas prób wejścia do gry, tuż po wybraniu postaci wyłącza mi się klient, czemu?

Wyślij mi na pw syserr.txt, znajdziesz go w folderze z grą (skopiuj jego zawartość po tym, jak Cię wyrzuci).

Nie polecam

Banujemy.

xdnXBJo.png

Opublikowano

Wyślij mi na pw syserr.txt, znajdziesz go w folderze z grą (skopiuj jego zawartość po tym, jak Cię wyrzuci).

Banujemy.

Dzięki za odpowiedź, już sobie poradziłem, błąd był wywołany przez antywirusa :v

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, już sobie poradziłem, błąd był wywołany przez antywirusa :v

W porządku, następnym razem polecam z każdym błędem wbijać od razu na Team Speaka do nas, siedzimy popołudniami/wieczorami codziennie, więc szybko można rozwiązać wiele spraw.

xdnXBJo.png

Opublikowano

Server godzien polecenia. Długo trzyma się na rynku a nadal jest mnóstwo graczy

Opublikowano

Przedstawiamy Wam pierwszą prezentację aktualizacji na serwerze Vesteris. Nie przedstawiliśmy jeszcze wszystkiego, brakuje tutaj pełnego opisu nowej mapy oraz dungeonu, jednak uznaliśmy, że to ten czas, w którym możecie wstępnie zapoznać się ze zmianami, jakie wprowadzi aktualizacja. Oczywiście, tak jak wspominaliśmy - maksymalny poziom postaci zostanie zwiększony do 125 lv. Nie, nie podamy Wam jeszcze bonu jaki będzie działał na nowej mapie i w dungeonie.

1.png
2.png
3.png
4.png
5.png
6.png
7.png
8.png

Opublikowano

Bedac szczerym... nie jestem zadowolony z tej aktualizacji. Wrecz bym rzekl - nie podoba mi sie ona i bardziej odrzuca, niz przyciaga.

Nowa mapa i mobki na plusie, ladnie wykonane. Sety? Z wygladu przecietne, ale moga byc.

Natomiast te kd to jakas porazka totalna, transfer bonusow podobnie. Szkoda, ze w taka strone poszliscie z tym serverem...

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Bedac szczerym... nie jestem zadowolony z tej aktualizacji. Wrecz bym rzekl - nie podoba mi sie ona i bardziej odrzuca, niz przyciaga.

Nowa mapa i mobki na plusie, ladnie wykonane. Sety? Z wygladu przecietne, ale moga byc.

Natomiast te kd to jakas porazka totalna, transfer bonusow podobnie. Szkoda, ze w taka strone poszliscie z tym serverem...

Mozesz sprecyzować co nie odpowiada Ci w nowych KD i przenoszeniu bonusów? Jest to zrobione ze względu na poziom trudności i potworów na nowej mapie i dungeonach. Pamiętaj ze KD można wkładać tylko do nowych broni i zbroi.

Opublikowano

Moim zdaniem w ogóle ten update popsuje Vesterisa. Rozumiem, że monotonność i ilość graczy z maksymalnym ekwipunkiem i lvlem jest przytłaczająca, ale moim zdaniem osobiście Vesteris straci ten urok.

Niestety, ale bądź co bądź taka jest kolej rzeczy w metinie.

Powodzenia wszystkim.

Opublikowano

Mozesz sprecyzować co nie odpowiada Ci w nowych KD i przenoszeniu bonusów? Jest to zrobione ze względu na poziom trudności i potworów na nowej mapie i dungeonach. Pamiętaj ze KD można wkładać tylko do nowych broni i zbroi.

Całość tego systemu jak i sam fakt jego zaistnienia... Po co to? Ja rozumiem poziom trudnosci itd, ale czy po prostu nie dalo sie zrobic nieco slabszych mobow lub po prostu pod konkretny abs / silny na? To by zachowalo taki normalny schemat gry, a nie dodawanie legendarnych kamieni dusz. Jakos mi to po prostu nie odpowiada. Nie mowie, ze to ZLE, po prostu mi to nie lezy, zobaczymy jak sie przyjmie aktualizacja wsrod szerszego grona graczy, ale wezcie pod uwage ze zmiana bedzie juz pozniej nieodwracalna...

Przerabiacie server w taki typowy monotonny medium. Zobacz - 1kkk na ulepszenie jednego itemka? To jest i duzo i malo. Bo na tym lvlu nie bedzie jakas mega tragedia uzbieranie tego, ale z drugiej strony myslisz, ze bedzie sie wielu ludziom chcialo to robic? To wprowadzi troche monotonie na wyzszym lvlu, czyli je*anie w kolko 1 czy 2 dungow zeby zarobic tyle hajsu, by ulepszyc te iteamsy. Bedzie troche stagnacja jak na starej Invorii s2, gdzie trzeba bylo jednego ulepka liczonego w tysiacu.

Obiektywna opinia, przemyslcie ta aktualizacja poki jeszcze czas :P

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Po tym update ktory nadchodzi odchodzimy z cala gildia, te kamienie po co to?? Endy rozumiem nowosci ale ten system robi z tego serwera jakis syf za przeproszeniem. No cóż powodzenia w update. Ja niestety dzis kończę/zawieszam gre. Dzieki i 3 maj Cie sie mordy

Opublikowano

Również mam zamiar odejść z serwera jeżeli cokolwiek z tego update'u wejdzie w życie. Na forum również więcej przeciwników updateu. Według mnie powinniście się poważnie zastanowić nad wprowadzeniem tego. Jeżeli macie coś już gotowe to ok , możecie to zostawić i za jakiś czas jeżeli taki update będzie potrzebny to to wprowadzicie ale teraz raczej jest on zbędny lepiej go "zamrozić" , jest dobrze tak jak jest. Zły moment na update , wystarczy ruszyć z reklamą i przycisnąć któregoś ytbera żeby nie skończył gry na 80poziomie i coś osiągnął.

Opublikowano

Przedstawiamy Wam pierwszą prezentację aktualizacji na serwerze Vesteris. Nie przedstawiliśmy jeszcze wszystkiego, brakuje tutaj pełnego opisu nowej mapy oraz dungeonu, jednak uznaliśmy, że to ten czas, w którym możecie wstępnie zapoznać się ze zmianami, jakie wprowadzi aktualizacja. Oczywiście, tak jak wspominaliśmy - maksymalny poziom postaci zostanie zwiększony do 125 lv. Nie, nie podamy Wam jeszcze bonu jaki będzie działał na nowej mapie i w dungeonie.

1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

6.png

7.png

8.png

nie lubie cie ale sety dojebane zalatwiles props

giphy.gif

Potrzebujesz reklamy serwera Metin2?

Konkretny Youtuber zaprasza Cię do swojej oferty!

http://www.mpcforum.pl/topic/1249870-reklama-serwer%C3%B3w-metin2-youtube-8700-facebook-4100-grupa-metin2-3100/page-1
Opublikowano

Również mam zamiar odejść z serwera jeżeli cokolwiek z tego update'u wejdzie w życie. Na forum również więcej przeciwników updateu. Według mnie powinniście się poważnie zastanowić nad wprowadzeniem tego. Jeżeli macie coś już gotowe to ok , możecie to zostawić i za jakiś czas jeżeli taki update będzie potrzebny to to wprowadzicie ale teraz raczej jest on zbędny lepiej go "zamrozić" , jest dobrze tak jak jest. Zły moment na update , wystarczy ruszyć z reklamą i przycisnąć któregoś ytbera żeby nie skończył gry na 80poziomie i coś osiągnął.

Update mamy w pełni gotowy, więc nie "jeżeli macie coś już gotowe". :P

Po tym update ktory nadchodzi odchodzimy z cala gildia, te kamienie po co to?? Endy rozumiem nowosci ale ten system robi z tego serwera jakis syf za przeproszeniem. No cóż powodzenia w update. Ja niestety dzis kończę/zawieszam gre. Dzieki i 3 maj Cie sie mordy

:D

te eq mi sie podoba ale po jakiego ch... Jakies pseudo smieszne legendarne kamienie

Strasznie dziwi mnie te złe nastawienie do update. Najpierw ludzie przyczepili się do cen ulepszania przedmiotów. Na grafice widać tylko ceny ulepszania z "starych" przedmiotów na nowe co jak wiadomo jest opcją droższą. Ulepszenie nowego przedmiotu z +8 na +9 jest już dla przykładu 5 razy tańsze jeżeli o Yang chodzi.

Do tego przygotowaliśmy statystykę ile Yang znajduje się na serwerze, statystyka z dnia 26.01.2016:

1.890.450.583.295 - Ilość Yang w ekwipunkach postaci na kontach, niezbanowanych permanentnie

1.445.500.000.000 - Ilość Yang w Bryłkach na postaciach niezbanowanych permanentnie

659.852.059.507 - Ilość Yang gotowych do wypłaty z Sklepów Offline

To naprawdę duża, nawet bardzo duża ilość. Prawie 4 biliony Yangów to jest naprawdę dużo.

Następnie ludzie przyczepili się do nowych Kamieni Duszy. Legendarne kamienie zostały stworzone abyście w ludzki sposób mogli poradzić sobie z nową mapą i dungeonem. Dla przykładu Legendarny Kamień Duszy Potwora daje 5% więcej bonusu niż obecny KD Potwora +5. Uwierzcie, że te 5% to będzie naprawde ważna sprawa w starciu z nowymi potworami. Zrobienie Legendarnego Kamienia też do łatwych nie należy, przecież jest to tylko 10% szansy, to naprawdę bardzo mało. Do tego trzeba wziąć pod uwagę to, że włożenie takiego Kamienia może nie pójść pomyślnie. Legendarne Kamienie można wkładać TYLKO do nowych broni i zbroi, nie zakłócamy tym rozgrywki na niższym poziomie.

Kolejna sprawa to przedmioty wymagane do wykonania zwojów do ulepszania. Aby wytworzyć najlepszy zwój potrzebne będzie 6 Mistyków, 6 Metali, 6 Bodzi, 6 Zwojów Boga Smoków. Nie rozumiem co wam tutaj nie odpowiada, w momencie gdy aż z 6 dungeonów dropią Mistyki. Nie został jeszcze nawet przedstawiony drop z bossów na nowej mapie oraz nowego dungeonu, także spokojnie, wszystko jest przemyślane i dopracowane pod tym względem.

nie lubie cie ale sety dojebane zalatwiles props

Też za Tobą nie przepadam, ale dzięki.

Opublikowano

No spojrzałem na tą aktualizację i tak sobie myśle, czy by tu nie zacząć, ile czasu potrzeba żeby zaczynając od nowa wbić jakiś 100 lvl ?

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Kilka pytań:D

Zaczynając tera grę od 0 w ile wbije np. 90 lvl i ogarnę jakieś eq is grając 4h dziennie. 

Gdzie zarabia się na małym lvl?

I ile graczy online w godz. szczytu. 

Opublikowano

Graczy online w okolicach godziny 18/19 jest ponad 800. Na resztę pytań Ci nie odpowiem, to już bardziej grace musieliby się wypowiedzieć.

Opublikowano

Kilka pytań :D

Zaczynając tera grę od 0 w ile wbije np. 90 lvl i ogarnę jakieś eq is grając 4h dziennie. 

Gdzie zarabia się na małym lvl?

I ile graczy online w godz. szczytu. 

Co do pierwszego pytania to nigdy nie rozumialem jak mozna tak debilne pytanie zadawac. Przeciez to wszystko zalezy raz od szczescia (drop, eq, ulepszanie, skille), dwa od umiejetnosci gry i trzy czy te 4h to beda 4h dropienia czy godzina dropienia godzina expienia i 2 godziny stania.. No czlowieku..

Na malym lvlu masz mase zarobkow, polecam filmy Bubbexa - dobrze je tam przedstawil. To znaczy: wo, leki z +, dropienie zmianek na v3, albo bicie metkow na sohan i pustyni.

Liczbe graczy podal Endy.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Kilka pytań :D

Jak będziesz grał intensywnie to w miesiąc byś wbił ten 90 lv i zrobił max eq exp na ten lv .

Nie wiem jak ci inaczej odpowiedzieć bo ciężko określić ja od 36 lv do 115 wyexpiłem w 25h mając max eq na każdy przedział lv =) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...