Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Terios.pl [Dedyk] [Easy]

Terios.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja spatchowałem i mam zostaniesz połączony... Raczej nie działa.

• Odpowiedzi 6,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W sumie serwer zrobiony jest dobrze od strony fabularnej i to się ceni, bo potrafi wciągnąć. Ale to, co dzieje się od strony technicznej to jakieś nieporozumienie. Administracja serwera liczącego sobie 2/3k graczy dziennie ­powinna WALCZYĆ o to, żeby ten stan rzeczy się utrzymał. Tymczasem nie dzieje się kompletnie nic, a z dnia na dzień jest co raz gorzej. Wywala co godzinę, co godzinę pada też logowanie. Całkiem możliwe, że za sprawą ataków. Problem w tym, że mnóstwo serwerów o lepszej reputacji i większym potencjale radziła już sobie z tego typu problemami bez większych przeszkód. 

Dziw bierze, że administracja nie potrafi spożytkować sumy, którą dysponuje z dotacji do IS w odpowiedni sposób. 

Jeśli chcecie zarabiać dalej, musicie inwestować, podstawy ekonomii. Jeśli chcecie doprowadzić tak dobry serwer do ruiny, to jesteście na dobrej drodze.

O braku kontaktu już nawet nie chcę wspominać.

Zróbcie coś ze sobą, bo aż szkoda.

Qui est le prochain?

Opublikowano

W sumie serwer zrobiony jest dobrze od strony fabularnej i to się ceni, bo potrafi wciągnąć. Ale to, co dzieje się od strony technicznej to jakieś nieporozumienie. Administracja serwera liczącego sobie 2/3k graczy dziennie ­powinna WALCZYĆ o to, żeby ten stan rzeczy się utrzymał. Tymczasem nie dzieje się kompletnie nic, a z dnia na dzień jest co raz gorzej. Wywala co godzinę, co godzinę pada też logowanie. Całkiem możliwe, że za sprawą ataków. Problem w tym, że mnóstwo serwerów o lepszej reputacji i większym potencjale radziła już sobie z tego typu problemami bez większych przeszkód. 

Dziw bierze, że administracja nie potrafi spożytkować sumy, którą dysponuje z dotacji do IS w odpowiedni sposób. 

Jeśli chcecie zarabiać dalej, musicie inwestować, podstawy ekonomii. Jeśli chcecie doprowadzić tak dobry serwer do ruiny, to jesteście na dobrej drodze.

O braku kontaktu już nawet nie chcę wspominać.

Zróbcie coś ze sobą, bo aż szkoda.

Bardzo dobrze gadasz, powiem Ci, że fabuła nie taka zła, ale strasznie krótka jest. O serwerze nawet nie ma co dyskutować, bo to kompletna klapa jest :). A o administracji już nie wspomnę :)

Opublikowano

@LeonidasPL chyba sobie żartujesz...

Niestety czy tam stety nie żartuje. Na supporcie dostałem odpowiedź po 20 minutach? Teraz dokładnie nie wiem, nie chce mi się sprawdzać.

Do tego na wiadomości na mpc też nie czekam nie wiadomo jak długo.

Gram po nickiem

Luckky

Opublikowano

Nic nie dziala :P

@LeonidasPL chyba sobie żartujesz...

Od 10 min pisze zostaniesz połączony....

Hm, to polecam wcisnąć 2x enter bądź spróbować zalogować się na inne CH.

Opublikowano

Hm, to polecam wcisnąć 2x enter bądź spróbować zalogować się na inne CH.

Ja próbuję na każdym ch pokolei i nic się nie dzieje od 30 minut.

Gram po nickiem

Luckky

Opublikowano

Niestety czy tam stety nie żartuje. Na supporcie dostałem odpowiedź po 20 minutach? Teraz dokładnie nie wiem, nie chce mi się sprawdzać.

Do tego na wiadomości na mpc też nie czekam nie wiadomo jak długo.

Support supportem. Sęk w tym, że z serwerem dzieją się różne rzeczy i nikt nie informuje graczy o niczym. Przerwy są ogłaszane na 30 sekund przed zamknięciem serwera. Wydawaloby się, że techniczni mają w głębokim poważaniu stan serwera i to, co się dzieje z logowaniem - a to tylko gdybanie, bo nie ma absolutnie żadnej możliwości porozumienia się w jakikolwiek sposób.

A supportem zajmują się GMowie, nie administratorzy.

­

Qui est le prochain?

Opublikowano

Support supportem. Sęk w tym, że z serwerem dzieją się różne rzeczy i nikt nie informuje graczy o niczym. Przerwy są ogłaszane na 30 sekund przed zamknięciem serwera. Wydawaloby się, że techniczni mają w głębokim poważaniu stan serwera i to, co się dzieje z logowaniem - a to tylko gdybanie, bo nie ma absolutnie żadnej możliwości porozumienia się w jakikolwiek sposób.

A supportem zajmują się GMowie, nie administratorzy.

­

Jeżeli jest to przerwa którą trzeba zrobić natychmiast to jak mamy wam ją ogłosić wcześniej?

Co do supportu zajmują się nim WSZYSCY (Administratorzy oraz GM'owie) oraz jest robiony codziennie (teraz są problemy więc ciężko nam odpowiadać na zgłoszenia). Na forum również odpowiadamy na PW.

Opublikowano

Dobra tutaj przyznaje Ci racje wygrałeś. Brak argumentów na ochronę Administracji. Do tego wiadomość o ddos na stronce dopiero pojawiła się wczoraj, albo dziś. Nie wiem dokładnie nie chce kłamać, no ale jesteśmy tylko ludźmi. 

Gram po nickiem

Luckky

Opublikowano

Jeżeli jest to przerwa którą trzeba zrobić natychmiast to jak mamy wam ją ogłosić wcześniej?

Co do supportu zajmują się nim WSZYSCY (Administratorzy oraz GM'owie) oraz jest robiony codziennie (teraz są problemy więc ciężko nam odpowiadać na zgłoszenia). Na forum również odpowiadamy na PW.

Problem polega właśnie na tych rzekomych PROBLEMACH. Problemach z serwerem. 

Weźcie się kuźwa w końcu obudźcie, gracze uciekają, serwer spada coraz niżej. O to Wam chodzi?

­

Qui est le prochain?

Opublikowano

Ma rację, też pomimo, że nagrywam wysyłam normalnie zgłoszenia czy to z WH czy 2x jak mi się misja zbugowała i odpowiedzi dostawałem do 24h - raz dostałem po 40h, ale wtedy strona ani nic nie działała.

Poza tym, z doświadczenia wiem, że jeżeli jakiś serwer ma taką ilość graczy to są osoby, które będą atakować ciągle i to nie jest kwestia kupienia maszyny za 2k złotych, tylko nie da się pewnych ataków całkiem odciąć, a jedynie je niwelować. Dziwicie się, że się tak dzieje? Przecież obecnie jest to najpopularniejszy pod względem ilości graczy serwer Easy. PandoraMT2 padła, 3/4 osób tutaj przyszło - serwer jest mega ciekawie zrobiony, mimo wkurwiania się przy ulepszaniu EQ na maksa i 35%. Co mnie najbardziej irytuje to, osoby, które nic nie wiedzą, a starają się być profesorami zabezpieczeń i prowadzenia serwera - gadają jak głupie na temat milionów zarobionych i kupowania maszyn za 10k złotych. Jedno mogę przyznać - czasami za późno jest informacja o przerwie nagłej, ale ja to mogę przeżyć, jeżeli przerwa jest konieczna i ma coś zmienić/poprawić.

Ja polecam serdecznie serwer i liczę na to, że Administracja ogarnie wszystko w pełni i będziemy mogli cieszyć się grą.

PS. Myślicie, że im nie zależy, aby serwer stał stabilnie i wszystko działało? Przecież to dla nich ogromny biznes, a to, że mają problemy to nie znaczy, że nic nie robią...

Opublikowano

- serwer jest mega ciekawie zrobiony, mimo wkurwiania się przy ulepszaniu EQ na maksa i 35%. 

Dodam, że idzie włosy z głowy wyrywać przy wykonywaniu misji z szkatami, jak szuka się bossa po 15 min a ta franca kolekcjoner je pali, a na jednego bossa rzuca sie po 10 osób na każdym CH :D

Gram po nickiem

Luckky

Opublikowano

Dodam, że idzie włosy z głowy wyrywać przy wykonywaniu misji z szkatami, jak szuka się bossa po 15 min a ta franca kolekcjoner je pali, a na jednego bossa rzuca sie po 10 osób na każdym CH :D

Ale właśnie na tym polega urok tej gry i tego serwera - duża ilość graczy = rywalizacja.

Opublikowano

Problem polega właśnie na tych rzekomych PROBLEMACH. Problemach z serwerem. 

Weźcie się kuźwa w końcu obudźcie, gracze uciekają, serwer spada coraz niżej. O to Wam chodzi?

­

A czy nie widać tego, że cały czas coś jest robione? Po coś te przerwy są...

Opublikowano

Ale właśnie na tym polega urok tej gry i tego serwera - duża ilość graczy = rywalizacja.

Oczywiście to jest fajne, ale już nie fajne jest to, że jak zbijam 3/4 hp bossa podleci gościu który mi go sksuje leci mu skrzata ;)

Gram po nickiem

Luckky

Opublikowano

Fajne to nie jest to, że mogę być sobie w połowie dunga i mnie wywali. A jeszcze gorsze jest to, że kupuję PD z ISu i marnuje się, bo serwer wyłączony. ­

Qui est le prochain?

Opublikowano

Fajne to nie jest to, że mogę być sobie w połowie dunga i mnie wywali. A jeszcze gorsze jest to, że kupuję PD z ISu i marnuje się, bo serwer wyłączony. ­

Tutaj to naprawdę fajne nie jest, może Administracja jakoś je wróci. Nie wiadomo. Trzeba czekać.. Nic nie poradzimy, a hejty nic nie pomogą.

Uff, po 47 min udało się wejść <3

Gram po nickiem

Luckky

Opublikowano

Tutaj to naprawdę fajne nie jest, może Administracja jakoś je wróci. Nie wiadomo. Trzeba czekać.. Nic nie poradzimy, a hejty nic nie pomogą.

Uff, po 47 min udało się wejść <3

Ja nie hejtuję. Ja usiłuję zmobilizować do działania. 

Nawet jeśli byłoby tak, jak mówi Sh4ke - maszyna kosztuje, fakt. Ale serio, nie widzicie w tym biznesu? Jak ślepym trzeba być, żeby nie dostrzec zależności? Stabilny serwer = więcej graczy = więcej w IS, spieprzony serwer = gracze idą gdzieś indziej = bankructwo.

Jak macie robić serwery na miesiąc, to lepiej w ogóle się do tego nie zabierać.

­

Qui est le prochain?

Opublikowano

Ja nie hejtuję. Ja usiłuję zmobilizować do działania. 

Nawet jeśli byłoby tak, jak mówi Sh4ke - maszyna kosztuje, fakt. Ale serio, nie widzicie w tym biznesu? Jak ślepym trzeba być, żeby nie dostrzec zależności? Stabilny serwer = więcej graczy = więcej w IS, spieprzony serwer = gracze idą gdzieś indziej = bankructwo.

Jak macie robić serwery na miesiąc, to lepiej w ogóle się do tego nie zabierać.

­

Ale im dodatkowa motywacja nie jest potrzebna. Oni już mają ok. 3000 graczy i bardzo aktywny temat na MPCForum, można zauważyć że robią wszystko co w ich mocy żeby serwer działał stabilnie. A uwierz mi, że hajsu z IS nie dostają aż tak wiele jak się graczom może wydawać. Oni też muszą ponosić pewne opłaty odnośnie utrzymania tego serwera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...