Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[EP3] Army of Ultron

mariuszw112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Admin pracuje podobno w nocy na zabezpieczeniami i wszystko testuje. Pytaliśmy o xtrapa i inne programy tego typu. Niestety jeśli zostanie wprowadzony to multi nie będzie działać oraz wiąże się to z dość dużymi kosztami. Dlatego jest to niewykonalne. Ataki były około godziny 14.00 co najmniej 4 dc w ciągu godziny, ale później się uspokoił. Zobaczymy jak dzisiaj będzie :)

23udl52.jpg

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Admin pracuje podobno w nocy na zabezpieczeniami i wszystko testuje. Pytaliśmy o xtrapa i inne programy tego typu. Niestety jeśli zostanie wprowadzony to multi nie będzie działać oraz wiąże się to z dość dużymi kosztami. Dlatego jest to niewykonalne. Ataki były około godziny 14.00 co najmniej 4 dc w ciągu godziny, ale później się uspokoił. Zobaczymy jak dzisiaj będzie :)

Niech sam znajdzie sposób na zabespieczenie własnego serwera, zwykle mocniejsze serwery po pierwszych atakach już jakoś to ogarniały. To taki sprawdzian dla nich :P

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Aktualnie coś ogarnia, myślę że szybko sobie z tym poradzi bo szkoda by serwera było jeśli by padł :(

Ps. Exp oraz gra uzdrowicielką bez plecaka startowego nie jest jakoś super trudna. Popróbowałem jeszcze kilka razy i wszystko śmiga jak należy. Dlatego nie przejmujcie się brakiem oszczędzania :P

23udl52.jpg

Opublikowano

Aktualnie coś ogarnia, myślę że szybko sobie z tym poradzi bo szkoda by serwera było jeśli by padł :(

Ps. Exp oraz gra uzdrowicielką bez plecaka startowego nie jest jakoś super trudna. Popróbowałem jeszcze kilka razy i wszystko śmiga jak należy. Dlatego nie przejmujcie się brakiem oszczędzania :P

Tak. Ale wciąż nie ogarniam, jakim byłoby problemem zmienie tego.

Wiadomo kiedy ogarną moonstone? Bo się nazbierało kamyczków :3

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Niestety nie wiadomo i chyba nie prędko. HGM pisał że już ma dość długą listę bugów i błędów do poprawy. Aktualnie jak już mówiłem zajmują się zabezpieczaniem serwera. Zobaczymy jak pójdzie im za miesiąc może w końcu coś ruszy z bugami. Myślę że najpierw powinni zacząc od naprawy zbugowanych klass. (Bariera u kleryka nie działa :()

23udl52.jpg

Opublikowano

Niestety nie wiadomo i chyba nie prędko. HGM pisał że już ma dość długą listę bugów i błędów do poprawy. Aktualnie jak już mówiłem zajmują się zabezpieczaniem serwera. Zobaczymy jak pójdzie im za miesiąc może w końcu coś ruszy z bugami. Myślę że najpierw powinni zacząc od naprawy zbugowanych klass. (Bariera u kleryka nie działa :()

Po co bariera ma działać, jak z tego co wiem, to kleryk jest nie potrzebny, ponieważ każdy i tak pada na 2-3 skille xD I z tego co widzę, kleryków nie ma tutaj.. Dlatego nawet ja porzuciłam uzderke :3

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Owszem padają na 2-3 skile, ale tylko wtedy jeśli mają złe elementy :P Ostatnio sam się z nimi bawiłem to wiem (niestety padałem wiele razy po użyciu nie tego co trzeba). Myślę że klery nadal jest dobrą i potrzebną postacią lecz nikt na razie jej nie docenił bo nikt tak naprawdę się nią nie bawił. Myślę że jeśli udam mi się tak naprawdę wykoksać kleryczka to przybędzie ich więcej :D Poza tym nie testowałem jeszcze go na żadnym grodzie ani w zestawieniu dwóch klerów w jednym pt. To też może być ciekawy pomysł. Dodatkowo zaczynam powoli bawić się z witchem może też coś z tego będzie. Nadal klery zostaje priorytetem jeśli o to chodzi :)

23udl52.jpg

Opublikowano

Owszem padają na 2-3 skile, ale tylko wtedy jeśli mają złe elementy :P Ostatnio sam się z nimi bawiłem to wiem (niestety padałem wiele razy po użyciu nie tego co trzeba). Myślę że klery nadal jest dobrą i potrzebną postacią lecz nikt na razie jej nie docenił bo nikt tak naprawdę się nią nie bawił. Myślę że jeśli udam mi się tak naprawdę wykoksać kleryczka to przybędzie ich więcej :D Poza tym nie testowałem jeszcze go na żadnym grodzie ani w zestawieniu dwóch klerów w jednym pt. To też może być ciekawy pomysł. Dodatkowo zaczynam powoli bawić się z witchem może też coś z tego będzie. Nadal klery zostaje priorytetem jeśli o to chodzi :)

Elementy... Właśnie, o co z nimi chodzi?

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Tutaj masz tabelkę jak działają:

83320730748964034583.png

A tutaj link z dokładnym opisem: 

http://lcpl.weebly.com/elementy.html

Powiem że niby wszystko ładnie pięknie na serwerze, ale zostały wprowadzone tylko elementy nic więcej. Chodzi mi o kamienie. Tutaj się pytam, gdzie reszta całego systemu elementarnego? Pisałem już, aby dodali cały system. Teraz czekamy :D

23udl52.jpg

Opublikowano

Tutaj masz tabelkę jak działają:

83320730748964034583.png

A tutaj link z dokładnym opisem: 

http://lcpl.weebly.com/elementy.html

Powiem że niby wszystko ładnie pięknie na serwerze, ale zostały wprowadzone tylko elementy nic więcej. Chodzi mi o kamienie. Tutaj się pytam, gdzie reszta całego systemu elementarnego? Pisałem już, aby dodali cały system. Teraz czekamy :D

Nie dadzą całego systemu elementalnego Za dużo edytowania , Każde moby,bossy itp  Obecnie z tego co zauważyłem elementy działają na hity jak  narazie 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Poszukuję ekpiy na lili bo ze szwabami nie można się dogadać :D

Chyba nie ma :(

Z gildii nikt nie chce chodzić? My łaziliśmy razem wieczorkiem zawsze :P Zagadaj do Mossa, to będzesz miał z kim łazić:D

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Nie mam gildi już tydzień :D Sorki nie miałem, ale jestem z żabojadami i nie rozumieją nawet po angielsku xD

Kilka dni z rzędu wołałem o Mossa po południu i wieczorem. Nawet nikt mi nie odpisał tylko jakiś koleś co szukał gildi...

23udl52.jpg

Opublikowano

Nie mam gildi już tydzień :D Sorki nie miałem, ale jestem z żabojadami i nie rozumieją nawet po angielsku xD

Kilka dni z rzędu wołałem o Mossa po południu i wieczorem. Nawet nikt mi nie odpisał tylko jakiś koleś co szukał gildi...

Oj, nie wiem czemu. Jak będę to zobacze, bo nie mam jak teraz wchodzić. Może wrócili na Genesis, nie wiem ;o

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Po wykonaniu dość dużej ilości testów stwierdzam iż jedyną postacią która nadaje się na PvP jest szelma - łowca. Żadnej innej postaci nie opłaca się robić. Jest tragiczny balans dotyczący postaci. Dodatkowo możliwość postawienia soula witcha oraz bufka od zaklina (nie pamiętam nazwy) robi z nich maszyny do zabijania. Po prostu zbyt duży dmg na taką szybkość skila. Nie mówiąc już o biciu na spotach przy odpalonym cube. Znów to zgłaszałem, ale do póki admin nie wjedzie nie ma co prosić o naprawienie czego kolwiek. HGM twierdzi że on potrzebuje przerwy itd, ale na co mu przerwa jak po powrocie nie będzie mieć już do czego wracać. Wszystko po prostu śmiechu warte. Gra składa się z Admina, [HGM]' oraz jednego [GM]. Tema musi być dużo większy i karać dużo prędzej hackerów... Zobaczymy co będzie do tygodnia ... Aktualnie robię szelmę łowcę żeby cokolwiek ugrać ...

23udl52.jpg

Opublikowano

Widzę że sami ... Nie mogę napisać kto... I co w tym fajnego? Wchodzi taki koleś i sobie myśli "Ooo super sprawa mnóstwo graczy, pobuguję, shakuję, zrobie dc co kolwiek dla zabawy! Bo mi się nudzi" PO PROSTU UBAW PO PACHY. Nic tylko się szczycić! Brawo! Koleś jest takim koksem że hah! 

Nic tylko płakać... Ktoś stara się stawia serwer w końcu wypala i się udaje. Na serwerze jest coraz więcej graczy i nagle ktoś zauważa że można zrobić kilka crashu i "zabić" serwer. Po przez to ktoś myśli że jest fajny lepszy itd. Podnosi poziom swojego ego. Myślenie gimnazjalisty, a umiejętności licealisty. Pochwalcie się swoimi umiejętnościami, ale poprzez stworzenie całkiem nowego lc, bez bugów, ze zbalansowanym PvP i z ogromem graczy, a nie poprzez wygłupy. Jest to jedyny serwer, który od dłuższego czasu w końcu się wybił i  zgromadził taką ilość graczy. 

Tutaj już nie chodzi o jeden serwer lecz o graczy, którzy na nim grają. Wszyscy się dziwią czemu ostatnio jest tak mało graczy nawet na privach. Właśnie przez takie dziecinne zachowanie. Ktoś w końcu się wkurzy i rzuci grą za nim kolejni, kolejni, aż w końcu zostanie 10 graczy na lc. Mnóstwo ludzi już tak zrobiło ... Ekipa z którą grałem (gdzieś około 20 graczy) jeszcze za czasów Pla skakaliśmy po privach, ale jak zobaczyliśmy co się dzieje to większość pouciekała na Aiona, Alldosa itd. Jeśli myślenie niektórych osób się nie zmieni lc w końcu padnie i będziemy szukać innej gry... 

ŻYCZĘ POWODZENIA ORAZ DALSZYCH SUKCESÓW W HAKOWANIU LC!!! ;) 

23udl52.jpg

Opublikowano

Niestety kolego, ale ogólnie to gra się wypaliła, dlatego tak jest;)

Przypomnij sobie czasy wielkich (pierwszych) serwerów prywatnych (Extreme, 777, etc). Każdy grał pomimo tego, że też były bugi, było masę hackerów... Ale gra była na topie i nikomu to nie przeszkadzało.

Samo Destiny trwa do tej pory, sama grałam i korzystałam z bugów (z ab lv1 i z dualków), nikomu to nie przeszkadzało bo każdy z tego jakoś korzystał. Teraz nie wyobrażamy sobie gry z czymś takim bo gra nam się nudzi.

Crashowanie serwera, czy ddos to taki "sprawdzian" dla nowych serwerów, z tego co zauważyłam. Genesis, GenericName02 - te serwery też to przechodziły. Natomiast stoją dalej (no, powiedzmy, że Genesis jeszcze stoi, z naciskiem na jeszcze). A serwer, który był postawiony wyłącznie dla kasy przez leniwą osobę, której nie chce się nad nim pracować, zostaje zamknięty, bo po co jakoś się zabiespieczyć przed takimi rzeczami?

Wiem, że stworzenie takich zabespieczeń nie jest proste, ale możliwe.

Szkoda akurat tego serwera, bo na prawdę... Mega się zapowiadał. Ale nie jest to tylko wina hackerów, ale także administratora, który - jak sam pisałeś - ma lekko wyjebane na wszystko. Przyszła osoba, która to wykorzystała i serwer upadnie.

Tyle ode mnie:3

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Witam.. mam pytanie, gdzie dropne takie jewele jak Chaos Black Pearl albo Fluorite.. + jak tutaj ogarnąć słonika ? :D

Podobno te specjalne chosy dropią z tych skrzynek co są w IM i które masz z questa na 200x lilith. Ale otworzyłam ich ok 3k i nie dropłam ani jednego, więc trzeba mieć serio szczęście, lub ja mam prawdziwego pecha xD

A ze słoniem nie wiem jak jest :3

k1hvCVp.gif

Opublikowano

No w sumie słyszałem że niby z tych skrzynek lecą właśnie te chaosy, ale też znając cash buga otworzyłem ich z 5k i nic nie dostałem + pytałem o Słonia to mówili że leci z Elcetki.. ale tam przecież nie ma smyczy na niego haha :D

-_-_-Shadow LC-_-_-

Gildia: AllStars

Nick: Tivee

Level: 185

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...