Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[EP3] Army of Ultron

mariuszw112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wchodzę sobie dzisiaj, patrzę, moje 10kkk zniknęło (zostało się początkowe 500kk), wnioskując z czatu, każdemu cofnęło kasę.

Za chwilę patrzę, ludzie piszą, że nie mają swoich stat pointów, więc patrzę na swoje, tak samo, nie ma ich.

Podziękował z takim serwerem, nie polecam :3

A Admin widząc czat, bo stał w Juno, odpisał tylko, że wejdzie później i będzie odpowiadać na pytania i wyszedł.

k1hvCVp.gif

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dość dużo wiem na ten temat, więc postaram się sprostować sprawę :) 

Wszystko zaczęło się jeszcze na starym AIO o ile ktoś pamięta. Była sprzeczka admina z jakimś GM'em i tyle. Teraz ten admin ponownie założy serwer hulał i się kulał, niestety koleś który był GM'em na AIO po prostu z zemsty czy zazdrości popsuł zabawę. Admin nie ma czasu bo tak sobie dobrał team administracyjny że GM'owie widząc co się dzieje po prostu po uciekali albo nie wchodzą :D 

Po pogawędce z adminem wiem że na pewno rollbacku nie będzie, ale za to ma być event z eskami czy coś w tym stylu żeby każdy mógł dorobić się majątku. Teraz na nowo stawia serwer (w sensie że ogarnia sprawę), dodaje zabezpieczenia itd. żeby takie sytuacje się nie powtórzyły :) 

Wchodzę sobie dzisiaj, patrzę, moje 10kkk zniknęło (zostało się początkowe 500kk), wnioskując z czatu, każdemu cofnęło kasę.

Za chwilę patrzę, ludzie piszą, że nie mają swoich stat pointów, więc patrzę na swoje, tak samo, nie ma ich.

Podziękował z takim serwerem, nie polecam :3

A Admin widząc czat, bo stał w Juno, odpisał tylko, że wejdzie później i będzie odpowiadać na pytania i wyszedł.

1. 10kkk to jest 30 min roboty, w sumie nawet krócej jeśli się sprężysz,

2. Wystarczy podejść do Creana (nie pamiętam dokładenj nazwy tego NPC) i zmienić klasę. Wszystkie stat pointy wracają. Jedynie skile na nowo musisz wykupić,

3. Serwer stoi miesiąc dlatego lepiej jest jeśli takie zdarzenie zachodzi na początku nie w czasie świetności serwera :) Poza tym mało który serwer w tak krótkim czasie potrafi nazbierać aż tylu aktywnych graczy. Niech nikt się niczym nie przejmuję i ja gorąco POLEACM :D

4. Jak już mówiłem wyżej admin ma naprawdę sporo spraw aktualnie. Jeśli macie jakieś pytania odpowiem :)

23udl52.jpg

Opublikowano

To ja mam pytania:

1) czy forum kiedyś powstanie? Bo jak zgłaszać błędy, reportować hakierów?

2) czemu np healer nie ma 100% oszczedzania many w tym plecaku co sie dostaje (ma tylko 10%)? Trochę to mi utrudnia grę, ale to szczegół.

3) czy tylko ja muszę kilka razy uruchamiać grę, bo mam filed to connect?

4) skąd wziąć medycynki?

5) Dlaczego te moby w procku tak napierdzielają mocno?

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Dobra, dobra już tłumaczę :D

1.Sam również pytałem o forum ponieważ zastanawiało mnie to. Okazuje się że niby prowadzą prace czy coś, ale niestety wyskoczył im ten hacker i porzucili na chwilę ten projekt. Jakie kowliek błędy możesz aktualnie niestety zgłaszać bez pośrednio do HGM,

2.Najprawdopodobniej jakiś błąd i już to zgłosiłem,

3.Nie. Na początku też tak miałem, również błąd z kanałami. Pobrałem na nowo grę i działa jak ta lala. Ulepszyli klienta,

4.60% są w sklepie wiem że drogie. Do tego w lcetce masz 100%, zrobisz klub owl i też masz. Też to zgłoszę,

5.Nie mam jakiegoś wytłumaczenia bez pośrednio z góry, ale mam swoje wymyślone :D Jeśli całą grę, aż do wbicia capa idzie jak po maśle to może przynajmniej na koniec powinniśmy się trochę natrudzić. Jest to ostatni set w grze dlatego trochę prace nie zaszkodzi. Poza tym na innych serwerach fantom też nas kładł kiedy próbowaliśmy wydropić set czy też wep.

Myślę że co nieco wyjaśniłem. Nadal zachęcam Was do wpadania na serwer. Jest nas coraz więcej nawet kumpli z PL'a spotkałem :D

PS:

Hacker, który doprowadził do crashu serwera że tak powiem został już ujęty. Dlatego nie powinno być dalszych problemów :)

23udl52.jpg

Opublikowano

Trudniej nie trudniej, ale ghule nie biją np wgl. Poza tym z nich lecą tylko wepy, a tokeny na set/acc można dropić w Alber, więc nie rozumiem dlaczego tak jest. A quest na zabicie 300 mobów za marne tokeny to głupota.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

To ja mam pytania:

2) czemu np healer nie ma 100% oszczedzania many w tym plecaku co sie dostaje (ma tylko 10%)? Trochę to mi utrudnia grę, ale to szczegół.

Ja osobiście mam skrzydła troche gorsze bo nie daja 30k hp ale mają 100% many są dostępne obok magazynu :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Trudniej nie trudniej, ale ghule nie biją np wgl. Poza tym z nich lecą tylko wepy, a tokeny na set/acc można dropić w Alber, więc nie rozumiem dlaczego tak jest. A quest na zabicie 300 mobów za marne tokeny to głupota.

Otóż tak. W procku robimy Q z których otrzymujemy skrzynki z setem lub też owe tokeny. Jeśli Twoim zdaniem zbieranie tokenów w Alber jest szybsze niż ubicie 300 mobów to chętnie się z Tobą zmierzę, kto więcej wydropi. Owe tokeny nie są marne nazbierasz 600 masz farta i dostajesz acc 7x500HR/EVA/itd. Mumie są trudniejsze po to żeby jakiś mobek mógł Ci stawić lekki opór. Jeśli nie chcesz dropić tokenów to nie musisz. Wystarczy że masz gold i kupujesz set/acc od graczy bez padania :) 

Ja osobiście mam skrzydła troche gorsze bo nie daja 30k hp ale mają 100% many są dostępne obok magazynu :)

Tak jak mówisz, aby na uzdro mieć 100% oszczędzania trzeba kupić skrzydła u npc, który jest obok magazynierki.

23udl52.jpg

Opublikowano

Aha, czyli uzdra jest nie do grania, bo bez tego dodatkowego 30k hp nie dam rady procku. Czyli jak myślałam, serwer nie jest godny uwagi.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Aha, czyli uzdra jest nie do grania, bo bez tego dodatkowego 30k hp nie dam rady procku. Czyli jak myślałam, serwer nie jest godny uwagi.

Damn przestań. Na tylu serwerach grałaś i nagle na jednym z powodu braku oszczędzanie nie dasz rady ... Nie rób się śmieszna, przecież jesteś koksem, więc możesz bić nawet bez wepu :3 

Na Twoim miejscu kupił bym stealera mp i jazda. Do tego klub tomba i znów masz kamyk +10k mp :D

23udl52.jpg

Opublikowano

Damn przestań. Na tylu serwerach grałaś i nagle na jednym z powodu braku oszczędzanie nie dasz rady ... Nie rób się śmieszna, przecież jesteś koksem, więc możesz bić nawet bez wepu :3 

Na Twoim miejscu kupił bym stealera mp i jazda. Do tego klub tomba i znów masz kamyk +10k mp :D

Ja akurat jestem najgorszym graczem LC no ale ok xD Lubię nie martwić się o manę, a nie chce mi się grać innymi postaciami jak healer, bo pewnie zmieniłabym się na kleryka i miała wywalone na wszystko (easy postać).

Kamyk 10k mp? Z Jinnarr'a? Nwm o co chodzi xD

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Jesteś koksem i koniec ^^ No tak w jinarze masz kamyki hp mp oraz na stuna. Ten na hp dodaje 5km , a mp 10 :D

No to 30k mp spoko, ale ten plecak startowy daje sporo hp a te skrzydła praktycznie nic. Więc jeśli każda klasa ma w tym plecaku 100% casta i oszczędzania, to wydaje mi się, że uzdro też powinna mieć?

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Masz rację, zwróciłem na to uwagę HGM żeby zgłosił to dalej. Niestety dostałem odpowiedź, iż niestety tak aktualnie zostanie. Zobaczymy jak się wszystko rozwiąże po aktywacji forum oraz wyjaśnienia dokładnie sprawy z hackerem, który nie dawno buszował po serwerze. Pożyjemy zobaczymy. Myślę że raczej da się pograć. Spróbuj to się przekonasz :) W razie naprawdę wielkich problemów pomogę. Szukaj mnie pod nickiem Tygrys1312. Poza tym nawet się już spotkaliśmy, więc raczej nie ma problemu.

23udl52.jpg

Opublikowano

Masz rację, zwróciłem na to uwagę HGM żeby zgłosił to dalej. Niestety dostałem odpowiedź, iż niestety tak aktualnie zostanie. Zobaczymy jak się wszystko rozwiąże po aktywacji forum oraz wyjaśnienia dokładnie sprawy z hackerem, który nie dawno buszował po serwerze. Pożyjemy zobaczymy. Myślę że raczej da się pograć. Spróbuj to się przekonasz :) W razie naprawdę wielkich problemów pomogę. Szukaj mnie pod nickiem Tygrys1312. Poza tym nawet się już spotkaliśmy się, więc raczej nie ma problemu.

Czyli mają wylane na problemy, spoko xD Chociaż wyjaśnili, dlaczego tak zostanie? Dlaczego 1 postać ma mieć ciężej?

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Są sprawy ważne i ważniejsze jak to mówią :P Teraz na poważnie, najprawdopodobniej błąd podczas tworzenia serwera i wpisywania wartości. Damn przecież to nie uniemożliwia gry tą postacią, a jeśli jest Ci tak ciężko to wbije Ci capa, wykoksam i na sam koniec oddam byl by tylko był kolejny Polak na serwerze. Może Polak kleryk :D

23udl52.jpg

Opublikowano

Są sprawy ważne i ważniejsze jak to mówią :P Teraz na poważnie, najprawdopodobniej błąd podczas tworzenia serwera i wpisywania wartości. Damn przecież to nie uniemożliwia gry tą postacią, a jeśli jest Ci tak ciężko to wbije Ci capa, wykoksam i na sam koniec oddam byl by tylko był kolejny Polak na serwerze. Może Polak kleryk :D

No widzisz, przyzwyczailam sie do gry ze 100% oszczedzaniem, wiec wychodzi na to, ze strasznie mi to uniemozliwia. I tak zrobilabym kleryka, bo lubie nim grac ale jednak zrezygnuje z tego serwera. Nie o takie LC walczylam xD

k1hvCVp.gif

Opublikowano

86044734724239409306.jpg

58238398228101817501.jpg

No widzisz, przyzwyczailam sie do gry ze 100% oszczedzaniem, wiec wychodzi na to, ze strasznie mi to uniemozliwia. I tak zrobilabym kleryka, bo lubie nim grac ale jednak zrezygnuje z tego serwera. Nie o takie LC walczylam xD

Przestań i wracaj -,- Gadasz głupoty. Kumpel jakoś ugrał i jest jednym z najlepszy archerów na serwie w 4 dni :D Pomożemy Ci :P

23udl52.jpg

Opublikowano

Ze 100% oszczędzaniem gra klerykiem byłaby za łatwa i taka postać byłaby trudna do zabicia podczas grodów.

86044734724239409306.jpg

58238398228101817501.jpg

Przestań i wracaj -,- Gadasz głupoty. Kumpel jakoś ugrał i jest jednym z najlepszy archerów na serwie w 4 dni :D Pomożemy Ci :P

Woow, całkiem sporo luudzi. Ale interface jest zbyt... dziwaczny. 

Opublikowano

Aga są wingi ze 100% oszczędzaniem, ale nie mają w sobie hp tak jak początkowy plecak, więc nie rozumiem dlaczego akurat healer ma mieć trudniej o.O

Z resztą, nawet jakbym grała, to na grody bym nie chodziła jeśli by wypadały w tym samym czasie co na Genesis.

@ i przede wszystkim zapewne kleryk nie ma znerfionego heala grupowego, jak na wszystkich serwerach, więc jest nie do ubicia :D

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Jakaś polska gildia jest? 

Polska gildia jest. Posiadamy taką, jak na razie słaba, ale jest :D

Ze 100% oszczędzaniem gra klerykiem byłaby za łatwa i taka postać byłaby trudna do zabicia podczas grodów.

Woow, całkiem sporo luudzi. Ale interface jest zbyt... dziwaczny. 

Interface dziwaczny bo mam na najmniejszej rozdzielczości i okienka poustawiane pod siebie dlatego proszę się tym nie martwić. Ludzi jest całkiem sporo i cały czas przybywa. Pierwszy ss jest z godziny ok 19.00 na kole, a drugi z areny około 22.00. Serwer zdobywa dobre statystki jak na tak krótki czas bytowania :D Jak na razie spotkałem się z jednym klerykiem na serwerze i tak jak mówisz nie do ubicia. Próbowałem, niestety słaby jestem. Może kiedyś się uda. 

23udl52.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...