Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Menedżer serwera - łatwo zarządzaj swoim serwerem

Gość programmerpeter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Da się jakoś napisać tą aplikacje tak aby działała na uniwersalnym środowisku urchomieniowym? np. na samej javie? tak jak launcher minecraft.jar, że wpisujesz "start java -jar minecraft.jar" i już działa na każdym systemie na którym działa java : P

tym samym twoja aplikacja działała by na windowsie, linuxie i macu za jednym razem : )

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

• Odpowiedzi 193
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up

C# jest językiem wysokiego poziomu i może działać na wielu platformach. Niestety niektore biblioteki, z których korzystam odwołują się do natywnych funkcji Windowsa (WINAPI).

Postaram się w miarę możliwości kiedyś dostosować aplikację, aby działała na mono (Linux i Mac).

C# wybrałem ze względu na znacznie ładniejszy kod w porównaniu z Javą i lepsze środowisko programistyczne (Visual C#). Nie planuję przepisywać jej na inny język. Użytkowników Windowsa jest najwięcej i dlatego obecnie aplikacja działa tylko na Windowsie.

Na wsparcie innych systemów czekaj. Jak chcesz to odpal ją na Wine na Linuxie.

Opublikowano

@Arek2222

Antywirusy mają często skłonność do oznaczania jako zagrożeń, rzadko wykorzystywanych plików.

Sytuacja jest dosyć dziwna, ponieważ ten sam program antywirusowy na virustotal oznaczył plik jako bezpieczny.

Zainstaluj innego antywirusa lub:

1. Wyłącz antywirusa

2. Pobierz plik

3. Włącz antywirusa

4. Przeskanuj plik

5. Podaj mi wynik skanu

Opublikowano

@up

Dziękuję za informację. Spróbuję coś z tym zrobić, chociaż nie jestem pewien, czy mi się to uda.

Opublikowano

Chętnie skorzystam ale Norton Wykrywa Suspicious Clod 9 :)

Discovered: May 22, 2013 Updated: May 24, 2013 1:45:21 PM Type: Trojan, Virus Systems Affected: Windows 2000, Windows 7, Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Vista, Windows XP

yi8xSL.png

Opublikowano

Chętnie skorzystam ale Norton Wykrywa Suspicious Clod 9 :)

Discovered: May 22, 2013 Updated: May 24, 2013 1:45:21 PM Type: Trojan, Virus Systems Affected: Windows 2000, Windows 7, Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Vista, Windows XP

Może to wynikać z charakteru aplikacji i jest to false-positive. Aczkolwiek jeżeli faktycznie dodali coś do kodu to by wyjaśniało czemu ten projekt nie jest na Githubie. Ogólnie rzecz biorąc wszystkie co lepsze projekty tego typu są na Githubie, dzięki czemu każdy może pomóc je rozwijać i nikt nie ma wątpliwości co do ewentualnych wirusów w kodzie...

Opublikowano

@programmerpeter
Zacznijmy od tego, że nie "dodali", bo aplikację tworzę tylko ja.
Nie umieszczam na razie kodu na GitHubie ponieważ kod jest zamknięty. Jeśli ktoś chce pomóc rozwijać projekt może się kontaktować ze mną.

Ze swojej strony gwarantuję, że nie umieściłem w aplikacji żadnego złośliwego kodu. Jednak aplikacja uruchamia pobrane z internetu silniki serwerów, przez co być może jest wykrywana jako wirus.
Chociaż na skanie z VirusTotal jest czysto...

Opublikowano

@programmerpeter

Zacznijmy od tego, że nie "dodali", bo aplikację tworzę tylko ja.

Nie umieszczam na razie kodu na GitHubie ponieważ kod jest zamknięty. Jeśli ktoś chce pomóc rozwijać projekt może się kontaktować ze mną.

Ze swojej strony gwarantuję, że nie umieściłem w aplikacji żadnego zamkniętego kodu. Jednak aplikacja uruchamia pobrane z internetu silniki serwerów, przez co być może jest wykrywana jako wirus.

Chociaż na skanie z VirusTotal jest czysto...

What?

Najpierw piszesz że nie udostępniasz go, bo jest zamknięty, a potem że ze swojej strony gwarantujesz że nie ma tam żadnego zamkniętego kodu. Co k***a?

@antyblezur

Nadal jest błąd (czytaj wcześniejsze moje posty).

Popraw to, bo jako dev pownieneś wiedzieć co to za błąd :)

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

@AdamGrzegorz

Autopoprawianie w telefonie => miało być złośliwego ;)

Sorry, już poprawiam.

Nadal jest błąd (czytaj wcześniejsze moje posty).

Mówisz o tym błędzie z wersją Javy?

Tak jak pisałem, spróbuj odpalić ręcznie serwer z cmd i sprawdź czy ten błąd nadal wyskakuje (pisałem wcześniej żebyś to sprawdził).

Opublikowano

@AdamGrzegorz

Autopoprawianie w telefonie => miało być złośliwego ;)

Sorry, już poprawiam.

Mówisz o tym błędzie z wersją Javy?

Tak jak pisałem, spróbuj odpalić ręcznie serwer z cmd i sprawdź czy ten błąd nadal wyskakuje (pisałem wcześniej żebyś to sprawdził).

W jaki sposób? :D

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

1. Uruchom cmd

2. Wpisz cd %appdata%

3. Wpisz cd MinecraftServerManager

4. Wpisz cd Servers

5. Wpisz dir

6. Wpisz cd nazwaFolderuWyświetlonaPrzyUżyciuDir

7. Wpisz java -jar server.jar

8. Napisz czy serwer zadziałał, czy wyskoczył błąd.

Opublikowano

Długo nie było aktualizacji, bo przez ostatni tydzień miałem inne zadania. Dzisiaj wieczorem wyjdzie aktualizacja dopracowująca FTP.

Potem zajmę się wersją 0.5 - dopracowaniem aplikacji pod względem estetycznym.

Opublikowano

Aplikacja ma już ponad 100 użytkowników i ponad 100 godzin korzystania z niej w trybie online!

Kolejna aktualizacja 0.4.3:

• naprawiono błąd krytyczny serwera zdalnego, występujący przy plikach i folderach zawierających spację w nazwie 
  • dodano opcję usuń do pliku na serwerze zdalnym
  • dodano opcję zmień nazwę do folderu na serwerze zdalnym
  • dodano opcję wgraj plik do folderu na serwerze zdalnym
  • dodano opcję wgraj folder do folderu na serwerze zdalnym
Opublikowano

Trwają prace nad polepszeniem wyglądu aplikacji.

Poniżej przedstawiam przyszły wygląd konsoli:

NewConsole.png

Opublikowano

Trwają prace nad polepszeniem wyglądu aplikacji.

Poniżej przedstawiam przyszły wygląd konsoli:

NewConsole.png

Właśnie miałem pisać nt. poprawienia wyglądu. :p

Proponowałbym zrobić ciemne tło, a jasną czcionkę, bo wieczorem przy dłuższym przeglądaniu konsoli oczy mogą boleć.

Opublikowano

Domyślny będzie motyw jasny, ale motyw ciemny też będzie dodany + może własne skórki.

Opublikowano

@Xayenix 

Zacznę od pluginów, ale możliwość łatwego wgrywania modów też będzie w przyszłości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...