Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Menedżer serwera - łatwo zarządzaj swoim serwerem

Gość programmerpeter

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 193
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Refresh

Odświeżać mogę tylko co tydzień, a temat błyskawicznie jest zakrywany przez inne.

Pytanie do kogoś w administracji - czy jest możliwe podpięcie tego tematu, nie jest on tymczasowy jak pytania w tym dziale.

@topic

Prace nad połączeniem przez FTP trwają, myślę że prawdopodobnie do wtorku powinna wyjść nowa wersja. Dzięki opcji statystyk aplikacja odnotowała w ciągu ostatnich dwóch dni 22 użytkowników (online, offline nie są liczeni), korzystających łącznie przez ~18 godzin z programu.

Opublikowano

Prace nad połączeniem przez FTP trwają...

Jeden screen przedstawia okno dodawania nowego zdalnego serwera.

Drugi pokazuje działające przeglądanie plików i folderów na serwerze zdalnym:

FtpCreateScreen.png

FtpScreen.png

Opublikowano

@T2x

Ponad dwa tygodnie, prace nadal trwają.

@DeathDay98 

Myślę, że zaawansowani użytkownicy też chętnie skorzystają z programu, kiedy dodam połączenie z serwerem zdalnym (hostingiem lub VPSem).

Opublikowano

Już jest nowa ważna wersja 0.4. UWAGA! Wersja może być niestabilna - istnieją poważne i nienaprawione bugi przy połączeniu z FTP.

0.4 (Remote update):

• dodano możliwość dodania zdalnego serwera FTP
  • dodano tworzenie nowych plików i folderów na serwerze FTP
  • dodano możliwość edycji plików na serwerze FTP
  • zakładka "Zaczynamy!" nie znika już
Opublikowano

Kiedy zostanie dodany wygodny moduł zarządzający plugin'ami, mod'ami i texture-pack'ami? Bo bez tego ten menadżer do niczego mi się nie przyda. : P

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Nowa wersja 0.4.1: 

• dodano połączenie z konsolą serwera zdalnego przez RCON
  • dodano menu tworzenia serwera w drzewie serwerów
  • naprawiono błąd krytyczny przy połączeniu z FTP
  • dodano przycisk konsoli widoczny po rozwinięciu serwera
  • dwukrotne kliknięcie na serwer nie otwiera już konsoli, zamiast tego należy kliknąć konsolę

Teraz można bez problemu podłączyć do aplikacji serwer posiadany na hostingu lub VPSie!

@martiner32, @1373230489-U611928.pngBiter. zapraszam do korzystania (wy pisaliście o serwerze zdalnym).

Opublikowano

Nowa wersja - 0.4.2:

• naprawiono błąd krytyczny przy otwieraniu konsoli serwera lokalnego
  • dodano opcję importu serwera lokalnego, teraz serwer może być w dowolnie wybranym katalogu
  • poprawiono kolorowanie składni

Dodatkowo powiększyłem listę przyszłych zmian, można zobaczyć ją w pierwszym poście.

Dodatkowa wersja - 0.4.2.1:

• naprawiono błąd krytyczny przy otwieraniu konsoli serwera lokalnego (ponownie)
  • dodano opcję "zmień nazwę" do menu pliku na serwerze zdalnym
Opublikowano

Po statystykach wnioskuję, że co prawda dużo osób używało tej aplikacji, ale przez krótki czas. 77 użytkowników korzystało z aplikacji przez 42 godziny (pół godziny na użytkownika to mało).

Dlatego mam kilka pytań do każdego użytkownika :

Czy używasz aplikacji stale?

Jeśli tak ile średnio czasu tygodniowo spędzasz nad aplikacją? Jesteś wtedy online czy offline (statystyki liczone są tylko online)?

Jeśli nie, to jakie zmiany powinienem wprowadzić abyś zaczął korzystać z aplikacji?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Opublikowano

­Tego czego mi brakuje w tym programie to:

* Nowy design.

* Pobieranie plików z FTP (nie wiem czy to jest dodane).

* Ładne ikonki.

Opublikowano

@MarekPL1

Design i ładne ikonki niedługo będą ;)

Na razie można tylko otwierać pliki z FTP, ale pobieranie też niedługo dodam.

Odpowiedz jeszcze na pytanie, odnoście czasu używania przez Ciebie programu.

Opublikowano

Kilka zmian:

Od teraz można kontaktować się ze mną w sprawie aplikacji, na adres [email protected], oczywiście prywatna wiadomość na forum również jest dobrą formą kontaktu.

Changelog został usunięty z pierwszego posta, jest dostępny na stronie: http://mcservermanager.tk/changelog/

Dodałem możliwość dotacji za pomocą Bitcoin i PayPal. Wpłacając dotację, pokazujesz że zależy Ci, żeby program był rozwijany.

Jesli nie wiesz co to Bitcoin - dowiesz się tutaj: http://bitcoin.pl/o-bitcoinie/co-to-jest-bitcoin

Opublikowano

Czekam na wersję na Maca ;(

Tak wgl aplikacje są już coraz mniej "modne". Wszystko przechodzi na strony internetowe. Taki menadżer na stronach byłby fajny :D

Opublikowano

Strony WWW mają ograniczoną funkcjonalność i nie mogą działać na plikach. Program pozwala tworzyć serwery lokalne, co na stronach WWW jest niemożliwe.

Co do wersji na Maca - raczej ciężko będzie. Chociaż jak mono działa na Maca, to może kiedyś kiedy aplikacja będzie kompatybilna z mono, to zadziała na Macu...

Opublikowano

Świetny projekt. Rozwijaj go dalej, gdyż ma on przyszłość i zastosowanie. Świetna możliwość "zabawy" wieloma serwerami.­

/ Dodaj możliwość zapisywania(automat) logów na inny serwer ftp(external).

aw

Opublikowano

@up

Właściwie to zapisywania nie tylko logów. Mówisz o kopiowaniu plików z jednego serwera na drugi co określony czas, czy może chodzi Ci o "streamowanie" logów na żywo, czy jeszcze coś innego?

Opublikowano

@programmerpeter

Właściwie to zapisywania nie tylko logów. Mówisz o kopiowaniu plików z jednego serwera na drugi co określony czas, czy może chodzi Ci o "streamowanie" logów na żywo, czy jeszcze coś innego?

Świetny projekt. Rozwijaj go dalej, gdyż ma on przyszłość i zastosowanie. Świetna możliwość "zabawy" wieloma serwerami.­

/ Dodaj możliwość zapisywania(automat) logów na inny serwer ftp(external).

Chodzi mi o zapisywanie + streamowanie logów na inny serwer. W plikach tekstowych a stream przez stronę czy coś. A co do logów - co określony czas.

­

aw

Opublikowano

Nie rozumiem właściwie do czego by to miało służyć, ale może dodam taką opcję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...