Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] qEssentials - Publiczny system narzędzi do serwerów Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuj wyłączyć antywirusa, wszystkim ładnie działa.

A, i Norton to gw%#&, serio, już lepszy Avast (chyba darmowy jest)

Tak poza tym polecam Ci kupno  Bitdefender'a, jeszcze nigdy wirusa nie złapałem :D  Podobno najlepszy antywirus 2014/15 ;P

Najsowy trolling :P

Chyba nigdy nie pracowałeś w ekipie 3+ osoby :)

Spróbuj popracować przez tydzień z taką ekipą, i zobaczymy czy będzie Ci się chciało ogarniać gówno z kodu pisane przez innych i różne //, bo tego uzywaliśmy do 'komunikacji' między sobą xD

Uwierz mi, że tak tego nie da się zrobić, choćbym zapierdalał codziennie :P

Co do paczki, tu nie chodzi o paczkę "surwajwl plus gajldle" nie. Tu chodzi o startową paczkę, z silnikiem, startowym plikiem, i wszystkimi wymaganymi pluginami (skonfigurowanymi) do qEssentials. Aby nie było już problemów z errorami/bugami z pluginem 'bo ktoś sobie 1.7.0 zainstalował' :)

ps: możecie podsyłać na pw serwery używające qessa, może je nawet wstawie na listę serwerów używających qessentials :D

­

chyba pierwszy raz uzywasz githuba, nie ma żadnych problemów by pracować z wieloma osobami, a IDE często jeszcze w tym pomagają, i klikam tylko commit and push, wykrywa mi że ktoś już coś zmieniał w moim projekcie, pobiera te zmiany, dodaje (samo) moje i wszystko działa.

Nie wiem jak ty używasz tego git-a że masz z tym problemy, no chyba że robisz to tak jak na poradnikach o bukkitach i githubie na YT, force push i udajesz że używasz git-a :P

Jak się tego normlanie używa i ma się w miarę ogarnięty kod (a tan nie wygląda by był jakiś okropny, więc nie powinno być problemu), to naprawdę trudno o kolizje, a i kolizje da się szybko porpawić.

Miliony osób bez problemu sobie z tym radzi, w ekipach po 2, 3, 6, 10, 200, 5000 osób, więc nie pisz że to nie możliwe....

1438614356923701010629.png

• Odpowiedzi 691
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

­@GotoFinal

Tak czy inaczej, nie chce mi się tego kodu ogarniać.

Jak już mówiłem, to plac budowy, i tak gówno da się odczytać z tego syfu.

Może wrzucę coś jak już będzie mniej więcej coś zrobione, bo teraz jedynie porozpierdalane klasy i połowa nie dokończonych rzeczy. :u

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Chyba nigdy nie pracowałeś w ekipie 3+ osoby :)

Spróbuj popracować przez tydzień z taką ekipą, i zobaczymy czy będzie Ci się chciało ogarniać gówno z kodu pisane przez innych i różne //, bo tego uzywaliśmy do 'komunikacji' między sobą xD

Uwierz mi, że tak tego nie da się zrobić, choćbym zapierdalał codziennie :P

­

teamspeak'a nie macie, ze "// tekst do drugiej osoby" piszecie? XDDDD

Spróbuj popracować przez tydzień z taką ekipą, i zobaczymy czy będzie Ci się chciało ogarniać gówno z kodu pisane przez innych i różne //, bo tego uzywaliśmy do 'komunikacji' między sobą  xD

Co to za problem?

Wbijasz na ts i dzielicie prace np. 1 osoba robi "x", a 2 osoba robi "y".

Myslisz, ze jak pisza np. Project Ares (pewne 100%), mineplex (nie pewne, ale raczej tez)

Opublikowano

teamspeak'a nie macie, ze "// tekst do drugiej osoby" piszecie? XDDDD

Co to za problem?

Wbijasz na ts i dzielicie prace np. 1 osoba robi "x", a 2 osoba robi "y".

Myslisz, ze jak pisza np. Project Ares (pewne 100%), mineplex (nie pewne, ale raczej tez)

Praktycznie nikt z nas nie ma mikrofonu, bo nie potrzebujemy go.

Więc, nie mamy.

A podział prac to jest, musi być, ale... kurcze, nie umiem Ci tego wytłumaczyć, po prostu jest strasznie ciężko to robić ;) mamy na głowie dużo ważniejsze rzeczy niż wstawianie zmian które i tak nie działają na gita ;u

Dziękujemy wszystkim za 10,000 wyświetleń, i 560 aktywnych postów, jesteście niesamowici! :D

Szczerze powiedziawszy nigdy bym nie spodziewał się że ten projekt będzie aż tak... no nie wiem, ciekawy?

Tak naprawdę ten projekt na początku robiłem dla siebie, potem postanowiłem że go tam wam wrzuce i raz po raz zrobię aktualizacje, a tu taki odzew użytkowników xD

Tak czy inaczej, dziękujemy i mam nadzieje że kiedyś dobijemy te 20,000 wyświetleń :D

Aktualizacja już wkrótce :D Prace są w c**j duże, ale jakoś się wyrobimy :D

­

Opublikowano

Moim zdaniem qEssentials powinien być uniwersalny, nie pod dany typ serwera (domyślam się - survival + gildie).

Tu chodziło o paczkę startową, znajdowałoby się tam:

- Plik startowy .bat

- Kompatybilny z pluginem (100%) silnik.

- Wymagane, skonfigurowane pluginy (Vault, PermissionsEx) pod daną wersję.

- Sam qEssentials

Myślę że to jest nawet spoko, dla tych co mają problem z instalacją :>

­

Opublikowano

@AdamGrzegorz Pomysł super ale najpierw zróbcie wersje 1.1 potem poprawki i ta paczka. <3

To na pewno, wersja 1.1 będzie wersją, gdzie będzie praktycznie wszystko, co dla człowieka potrzebne.

W przyszłych wersjach będziemy dodawać te rzeczy, które są dla 'bardziej wymagających' czyli parser do give, poty w kitach, własne książki itd. itp.

Poza tym wersja 1.1 będzie już ogólnoświatowa - co znaczy że poleci również na bukkit.org, a może nawet na spigot.org. :)

Ale tak czy inaczej, będzie to raczej nadal polski projekt, ponieważ nie sądze aby za granicą chcieli taki plugin, oni są zadufani w Essentialu (jak my ._.), poza tym oni mają inne wymagania i potrzeby.. 

­

Opublikowano

To na pewno, wersja 1.1 będzie wersją, gdzie będzie praktycznie wszystko, co dla człowieka potrzebne.

W przyszłych wersjach będziemy dodawać te rzeczy, które są dla 'bardziej wymagających' czyli parser do give, poty w kitach, własne książki itd. itp.

Poza tym wersja 1.1 będzie już ogólnoświatowa - co znaczy że poleci również na bukkit.org, a może nawet na spigot.org. :)

Ale tak czy inaczej, będzie to raczej nadal polski projekt, ponieważ nie sądze aby za granicą chcieli taki plugin, oni są zadufani w Essentialu (jak my ._.), poza tym oni mają inne wymagania i potrzeby.. 

­

Mówisz... że chcecie wydać to na ogólnoświatową scenę? Hmm, pomysł dobry, ciekawe tylko jak się przyjmie ;)

­

­Pozdrawiam.

Opublikowano

Mówisz... że chcecie wydać to na ogólnoświatową scenę? Hmm, pomysł dobry, ciekawe tylko jak się przyjmie ;)

­

Mam nadzieje że przyjmie, chociaż trochę :D

ps: aktualizacja cały czas jest robiona... hold on guys!

ps2: dalej czekam na ip (pw) serwerów z qessem! :D

­

Opublikowano

Mam nadzieje że przyjmie, chociaż trochę :D

ps: aktualizacja cały czas jest robiona... hold on guys!

ps2: dalej czekam na ip (pw) serwerów z qessem! :D

­

dobra poczekaj do piątku to na moim serwerze ten plugin zagości i zobaczmy jak się spisze 

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

dobra poczekaj do piątku to na moim serwerze ten plugin zagości i zobaczmy jak się spisze 

Czekam :D

Jak serwer będzie fajny to go mogę trochę po promować :D

@AntyLeeSinor(NowyBlezur)

Zapraszam do aktywnego uczestniczenia na githubie: https://github.com/xVacuum/qEssentials

­

Opublikowano

Czekam :D

Jak serwer będzie fajny to go mogę trochę po promować :D

@AntyLeeSinor(NowyBlezur)

Zapraszam do aktywnego uczestniczenia na githubie: https://github.com/xVacuum/qEssentials

­

nwm czy będzie ale moim graczom się podoba ponieważ na serwerze nie ma Cheaterów (a jak są to jest 5 procent i szybko ich wyłapie) gra na nim po 60 osób :) i robię teraz nową edycje z pluginem ItemCases i innymi premium. Nie chcę żebyś promował mój serwer ponieważ za duży chejt na niego poleci. 

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

@AdamGrzegorz

Propozycja:

- AntiKillaura (z botami) - jest to opcja potrzebna na każdym serwerze bez względu na typ serwera.

- Możliwość ustawienia wiadomości na pasku BossBar

- więcej opcji do konfiguracji

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

- AntiKillaura (z botami) - jest to opcja potrzebna na każdym serwerze bez względu na typ serwera.

Właśnie nie, bo nie wszystkie serwery to PVP ;)

#AntyBlezur

Opublikowano

Właśnie nie, bo nie wszystkie serwery to PVP ;)

Jedynie plugin niepotrzebny na serwery Parkour ;p oraz rzadko freebuild

A wiemy ile ich jest.

Opublikowano

@AdamGrzegorz

Propozycja:

- Możliwość ustawienia wiadomości na pasku BossBar

- więcej opcji do konfiguracji

AntiKillaura? Zastanowimy się...

Własna wiadomość na pasku smoka? Okej, od ręki.

Więcej opcji... ale jakich?! Oprócz wiadomości, które dalej robimy, to jakie rzeczy do konfiguracji?

@TheMolkaPL. duży lajk za sygnę xD Będę sobie to teraz całymi dniami nucił xD

­

Opublikowano

AntiKillaura? Zastanowimy się...

Własna wiadomość na pasku smoka? Okej, od ręki.

Więcej opcji... ale jakich?! Oprócz wiadomości, które dalej robimy, to jakie rzeczy do konfiguracji?

@TheMolkaPL. duży lajk za sygnę xD Będę sobie to teraz całymi dniami nucił xD

­

@AdamGrzegorz "Więcej opcji... ale jakich?! Oprócz wiadomości, które dalej robimy, to jakie rzeczy do konfiguracji?"

- Możliwość ustawienia, czy wiadomości z automessage mają być w konsolce pokazywane

- Osobne wiadomości z automessage dla vip oraz gracza

- Konfiguracja stoniarki

- CobbleX + możliwość konfiguracji (opcjonalnie)

- Konfiguracja chatu (tak jak w essentials chat)

- system warpów

- Możliwość konfiguracji tych opcji poniżej:

Event:
  Join:
    Enable: false
  Quit:
  Whitelist:
    Enable: true
  ServerFull:
Server:
  Motd:
    - '&a&lSurvival przyszlosci, zapraszamy!'
Command:
  Say:
  Me:
  Plugins:
  Version:
  Seed:
DeathMessages:

@BlezurZawodowySędzia

Ps.Ostatnio mało udzielam się w tym dziale, i od tamtej pory nadawanie ostrzeżeń się uspokoiło ;p

Opublikowano

Jako grifer wielu serwerów(z easym,myszkiem itd) wypowiem się na temat pluginu.Jest to NAJLEPSZY odpowiednik essentials ;),i plugin stale się rozwija,w przeciwieństwie do np "ce em de essentials tszy komendy:: ./pomoc ./kupa licze na lajka za prace ".Dodatkowo mógłbyś dodać coś w stylu public anty cheata: jeśli gracz wpisze komende ./hax <nick> to jeśli dany gracz używa np kill aury to plugin pisze osobie,która wpisała komende i np wie czy walczyć z graczem czy odpuścić.

--

Opublikowano

Jako grifer wielu serwerów(z easym,myszkiem itd) 

Kogo to obchodzi kim ty jesteś, nikt Cie tu nie zna więc nie rozumiem czym sie szczycisz 

@topic Czekam na aktualizacje, żeby nie dostać 5% za off topic :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...