Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] qEssentials - Publiczny system narzędzi do serwerów Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngVectored.

Naprawde uwazasz ze to co napisali to jest cos "Zawansowannego" czy "Trudnego" ...?

Nah nie da sie inaczej zareagowac jak ktos sie zachwouje jak cebula a wyzywa innych :)

• Odpowiedzi 691
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@OtekPlay

Nie chcę się wtrącać w ­kłótnię, ponieważ nie po to tu jestem, aczkolwiek uważam iż projekt jest naprawdę godny podziwu, szczególnie że gdy oglądałem kody niektórych niepublicznych 'toolsów' (wy tak to nazywacie, ja to nazywam pluginami od podstawowych narzędzi, czy essentialsów ale to już nie ważne) to chciało mi się płakać. 

Chłopaki odwalili kawał dobrej roboty, szczególnie że nadal mają zapał i chęć robienia czegokolwiek po Tych niezbyt miłych postach. Czas zakończyć tą spinę panowie, zresztą to nie od tego temat.

­Pozdrawiam.

Opublikowano

Ale ja wciaz ich wspieram, wymienilem bledy do poprawy +  ujawnilem prawde, pan NTSW zachowal sie jak oparzony :D

Opublikowano

Ja jestem dosc wrazliwy, bo wielokrotnie przeżyłem traumę w swoim życiu [smierc matki, śmierć kuzyna] także mimo wszystko cholernie dotyka mnie jak ktoś ma czelność pieprzyć bezpodstawne oskarżenia na mój temat.

Taki już jestem i tego nie zmienie.

Jezeli to nie byłą ironia i faktycznie chcesz nas wspierać - zapraszam na githuba.

@TheMajster

Ciebie juz nie bede komentował, jestes zwykłym zjebem którego boli dupka.

PS. Śmiałem sie jak u ciebie na tsie zobaczyłem największe gówna polskiego mc: blakeyza, xcrejziego, komara, ciebie, i kogos tam jeszcze.

Brawo.

~ntsw

Jak komara tam widziałeś, to masz naje*bane na bani dziecinko :*

Opublikowano

@TheMajster

Widzę dalej drążysz temat.

Niestety Twój post całkowicie odbiega od tematu, i jest zwykłym spamem.

Co do pluginu, sam jestem ciekawy jak chłopaki dadzą radę w następnej wersji, już nie mogę się doczekać ;)

­Pozdrawiam.

Opublikowano

Dzieki za wsparcie. Naprawde mamy duzy szacunek do takich osob jak Ty.

@TheMajster

Weź juz opuść ten temat, pogrążasz się we własnym kłamstwie.

PS. Taki mały spoilerek..

W nastepnej wersji będzie:

System wielu domów.

Wreszcie ogarniemy enchanty, nazwe, lore, date do kitów!

Format grup od chatu.

Obsydianiarki! HIT! + mozliwosc zmiany receptur.

Locale - plugin stanie sie ogólnoświatowy

Mase optymalizacji..

i...

~ntsw

a co chodzi z stoniarkami? :D

bo jak się laduje plugin pojawia sie, stoniarki zostaly wlaczone.

jaki crafting xD

Opublikowano

Witam po krótkim urlopie na MPC (#Temp).

Widzę trochę się tu namieszało, ale widzę @1361622928-U485574.pngVectored. zakończył dość sukcesywnie zakończył spór. 

Tak czy inaczej wracam do udzielania się w tym temacie, możecie jak najbardziej pisać - Ja każdemu odpowiem w miarę swoich umiejętności.

Miłego dnia ;)

ps: aktualizacja już naprawdę niedługo, aczkolwiek jeszcze musicie poczekać :D

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

@AdamGrzegorz

Czekam nad update'm jednego z najlepszych projektów w Polsce. Może przetłumaczycie ten Projekt na inne języki?

W następnej wersji będzie rozbudowany system lokalnych wiadomości, angielski i polski na start. Resztę zrobią inni użytkownicy z różnych krajów :P

Zamierzamy zrobić to na ogólnokrajowy projekt, ale GENERALNIE polski. :P

­

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngntsw. Zablokowaliście możliwość kładzenia stowniarek na cuboidzie od wg? W nie których pluginach są takie błędy że da się postawić.

Tutaj to nie działa :)

Spokojnie, nikt Ci spawnu nie rozpierdoli, to jest ładnie zabezpieczone :)

a co chodzi z stoniarkami? :D

bo jak się laduje plugin pojawia sie, stoniarki zostaly wlaczone.

jaki crafting xD

Crafting jest taki:

A B A

B D B

A C A

A - Redstone

B - Iron ingot

C - Stone

D - Piston

Może się pomyliłem, jak nie będzie działać, to zamien na 

A B A

B C B

A D A

Więcej opcji ze zwykłego Essentialsa i przede wszystkim niech będzie na 1.8 to kto wie może będę korzystał.

Powodzenia!

Póki co więcej osób chciało go na 1.7 aniżeli 1.8. Może kiedyś się zrobi :)

UWAGA!

Wg. statystyk mcstats.org jest bardzo dużo osób którzy używają craftbukkita lub spigot 1.7.2.

Naprawdę zalecam używanie SPIGOT 1.7.10, można wejść na serwer z każdym mc (1.7.x), i nie ma ani jednego błędu z pluginem.

:)

ps: na innych wersjach NIE GWARANTUJE działania pluginu!

POBIERZ SILNIK KTÓRY JEST REKOMENDOWANY PRZEZ AUTORÓW QESSENTIALS!

https://mega.co.nz/#!DEkGGLRB!5L35weS2nry-VDNy4iFtzYvABWKFHhCiER5fKgfieDg

SKAN:

https://www.virustotal.com/pl/file/f6df8a9be02ec15181cdf0a4261126bc2c4961a7a51014386fe2ba7af586350b/analysis/1429805715/

­

Opublikowano

Niektórzy nie wiedza ze 1.7.10 jest "uniersalny", mysla ze wymaga uuid dlatego jest tak mało pobrań.

Polecam wstawic na bukkit.org, spigotmc, bukkit.pl , curse i inne fora.

Aha, i piszcie ze na 1.7.X działa. Bo nooby nie wiedza

A tak po za tym...

Naprawde,  to jest jeden z większych projektów w Polsce.

Wy jako jedyni ogłosiliście prace, i zakończyliście je sukcesywnie.

Nikomu przed wami nie udało sie zrobić nawet płatnych "toolsów" tak dobrze jak ten plugin.

Pozdrawiam i życze dalszych sukcesów.

#vaski

PS. Z niecierpliwością czekam na update.

PS2. Pierdolcie hejterów. Mają po prostu bul dupy.

Ty chyba dużego projektu nie widziałeś xD

http://www.mpcforum.pl/topic/1381772-pytanie-przeci%C4%99tny-plugin-do-bukkita-vs-arcade/

stare, półtora miesiąca temu ;) wtedy było 181 klas, dzisiaj mam 230.

Witam, nie co testowałem plugin i prawo dobnie ma błąd w czacie (event), i chyba tyle wyskakuje mi w konsoli.

Błąd:

http://pastebin.com/a727Z32h

Prawdopodobnie chat-format nie jest ustawiony w configu ;)

#AntyBlezur

Opublikowano

Ogólnie błędnie jest napisany ten kod. Event AsyncPlayerChatEvent jest asynchroniczny, co oznacza, że nie jest wykonywany w głównym wątku, a innym, pobocznym, od chatu. W środku tego listenera jest wykorzystanie Main.getInstace().getConfig(). Sam getInstance() nie jest synchronized, i nie moga z niego korzystać dwa różne wątki. Nie mówiąc o getConfig(), który jest już w API Bukkita, a Bukkit jest jednowątkowy ;)

#AntyBlezur

Opublikowano

Ogólnie błędnie jest napisany ten kod. Event AsyncPlayerChatEvent jest asynchroniczny, co oznacza, że nie jest wykonywany w głównym wątku, a innym, pobocznym, od chatu. W środku tego listenera jest wykorzystanie Main.getInstace().getConfig(). Sam getInstance() nie jest synchronized, i nie moga z niego korzystać dwa różne wątki. Nie mówiąc o getConfig(), który jest już w API Bukkita, a Bukkit jest jednowątkowy ;)

WAT?!?!?!?!??

AYch4Io.gif

Postanowiłem w końcu zerknąć na temat i plugin, i widzę że to był zły moment :D

To że używa tego z innego wątku, nie onzacza że metoda musi być synchronizowana, nawet lepiej: nie powinna być.

Jak by walnąć synchronizacje na każdej metodzie którą używasz z wielu wątków....

To tak właściwe na co ci te wątki? jak wykonanie dowolnej metody, zablokuje jej wykonanie każdemu innemu wątkowi.

wszelkie synchronizacje są dodawane tam, gdzie chcemy by tylko 1 wątek na raz miał dostęp, ale nie polecam synchronizacji, dobrze zrobiony .wait zadziała sprawniej.

Odczyt z hashmapy też powinien bez żadnego problemu lecieć w wielu wątkach, problem może się pojawić jedynie podczas zmiany wartości.

A co do pluginu.

W kodzie bardziej dziwi mnie wrzucenie tych rzeczy na twardo w kodzie...

public static final Pattern URL_PATTERN = Pattern.compile("((??:https?)://)?[\\w-_\\.]{2,})\\.([a-zA-Z]{2,3}(?:/\\S+)?)");
  public static final Pattern IPPATTERN = Pattern.compile("^([01]?\\d\\d?|2[0-4]\\d|25[0-5])\\.([01]?\\d\\d?|2[0-4]\\d|25[0-5])\\.([01]?\\d\\d?|2[0-4]\\d|25[0-5])\\.([01]?\\d\\d?|2[0-4]\\d|25[0-5])$");
  public static final Pattern BANNED_WORDS = Pattern.compile(".*(sk....");

i ogólnie brak możliwości konfigurowania wielu wiadomości.

A sam kod, czasem trochę dziwny, no ale nie jest źle.

@EventHandler(priority=EventPriority.HIGHEST)
  public void onPlayerCommandPreprocess(PlayerCommandPreprocessEvent event)
  {
    Player p = event.getPlayer();
    if (!Main.getInstance().getConfig().getBoolean("uc-enabled")) {
      return;
    }
    if (!event.isCancelled())
    {

możesz dać:

@EventHandler(priority=EventPriority.HIGHEST, ignoreCancelled=true)

I AutoMessage mogłeś dać w async, sendMessage jest bezpieczną metodą.

A najgłupsze jest chyba te rejestrowanie komend za pomocą refleksji bez żadnej przyczyny

Wolniejsze, mniej bezpieczne, nie wykonane jak trzeba, tylko może spowodować potem problemy, lub problemy z pluginami które coś na komendach dokonują, bo zamiast poprawnie zarejestrować, jest ot tak wrzucone w mapkę.

A reload nie przeładowuje połowy rzeczy, jak np czas automessage itd.

Pomijam fakt istnienia znacznie lepszego essentials/craftbook, no ale dobra...

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Dodaj enchanty w kitach bo narazie daje same itemy bez enchantow i nazw

Błędy:

1.

Po wpisaniu /kit list pisze

Dostępne zestawy:

I nie pokazuje jakie są dostępne mimo ze mam opa i właściciela (w configu nic nie zmieniałem)

2.

Nie pokazuje rang z pexa wyświetla [] zamiast rangi

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Ja osobiście jestem zwolennikiem tego pluginu. Naprawde swietnie sobie poradziliscie i ignorujcie "hejty" pseudo programistow z mpcforum.

ahahahah XDDDDDDD o @TheMolkaPL. czy tez @GotoFinal mowisz XDDDD?

zobacz jego projekty i ten qessentials

Chociaz... i tak to malo da, bo nic pewnie nie umiesz, a komentujesz...

W czym lepszego? :P jak narazie widze to chłopaki świetnie ich dościgają, a nawet prześcignęli w kilku rzeczach.

jakich?

Zamiast pieprzyć o tym jaki to jesteś idealny, podaj im jakiś przykład jak to powinno być wykonane, bo w mordzie każdy mocny

Nauczycielem ma byc? To nie jest forum o bukkicie czy tez javie.

Jezeli dla ciebie ten projekt jest mały, to dlaczego wszystkie projekty które wrzuciłeś na mpcforum były 20, 30 razy mniejsze niż ten?

niedojebanie?

@TheMolkaPL. cytowal, ze ktos pisal "to jest duzy projekt", to pokazal ile ma duzy projekt, a ile ten ma projekt :>

#Vaski

na c**j to? Nicki bardzo dobrze sie odrozniaja od ciemnego tla, nie musisz przypominac nam :>

Opublikowano

ahahahah XDDDDDDD o @TheMolkaPL. czy tez @GotoFinal mowisz XDDDD?

zobacz jego projekty i ten qessentials

Chociaz... i tak to malo da, bo nic pewnie nie umiesz, a komentujesz...

jakich?

Nauczycielem ma byc? To nie jest forum o bukkicie czy tez javie.

niedojebanie?

@TheMolkaPL. cytowal, ze ktos pisal "to jest duzy projekt", to pokazal ile ma duzy projekt, a ile ten ma projekt :>

na c**j to? Nicki bardzo dobrze sie odrozniaja od ciemnego tla, nie musisz przypominac nam :>

Chodziło mu zapewne o tych co byli wcześniej.

Poza tym @TheMolkaPL. i @GotoFinal skrytykowali plugin, nie shejtowali, to różnica :)

Tak czy inaczej nie za bardzo chce mi się tu widzieć postów typu 'to ma być duży projekt? Patrz na to: link' bo jest to zwyczajnie c*****e. Na reklamę was nie stać? ;)

Poza tym wszystkie rzeczy wymienione wcześniej zostały już dawno poprawione, gdyby mi się chciało to bym commitował na githubie zmianami, ale taki trochę leń jestem, poza tym pracujemy na Sarosie i to nie jest takie proste.

Dodaj enchanty w kitach bo narazie daje same itemy bez enchantow i nazw

Błędy:

1.

Po wpisaniu /kit list pisze

Dostępne zestawy:

I nie pokazuje jakie są dostępne mimo ze mam opa i właściciela (w configu nic nie zmieniałem)

2.

Nie pokazuje rang z pexa wyświetla [] zamiast rangi

Gdybyś czytał temat, to wiedziałbyś że przepisujemy cały parser kitów. I w ogóle ładowanie.

1. Spokojnie, w następnej wersji się poprawi, przepisujemy wszystko.

2. Nie ranga, tylko prefix.

Przykładowy config pexa:

admin:
  default: false
  prefix: '&4TwojPrefix'
  permissions:
  - itd 

Chyba ogarniasz :)

WAT?!?!?!?!??

AYch4Io.gif

Postanowiłem w końcu zerknąć na temat i plugin, i widzę że to był zły moment :D

To że używa tego z innego wątku, nie onzacza że metoda musi być synchronizowana, nawet lepiej: nie powinna być.

Jak by walnąć synchronizacje na każdej metodzie którą używasz z wielu wątków....

To tak właściwe na co ci te wątki? jak wykonanie dowolnej metody, zablokuje jej wykonanie każdemu innemu wątkowi.

wszelkie synchronizacje są dodawane tam, gdzie chcemy by tylko 1 wątek na raz miał dostęp, ale nie polecam synchronizacji, dobrze zrobiony .wait zadziała sprawniej.

Odczyt z hashmapy też powinien bez żadnego problemu lecieć w wielu wątkach, problem może się pojawić jedynie podczas zmiany wartości.

A co do pluginu.

W kodzie bardziej dziwi mnie wrzucenie tych rzeczy na twardo w kodzie...

public static final Pattern URL_PATTERN = Pattern.compile("((??:https?)://)?[\\w-_\\.]{2,})\\.([a-zA-Z]{2,3}(?:/\\S+)?)");
  public static final Pattern IPPATTERN = Pattern.compile("^([01]?\\d\\d?|2[0-4]\\d|25[0-5])\\.([01]?\\d\\d?|2[0-4]\\d|25[0-5])\\.([01]?\\d\\d?|2[0-4]\\d|25[0-5])\\.([01]?\\d\\d?|2[0-4]\\d|25[0-5])$");
  public static final Pattern BANNED_WORDS = Pattern.compile(".*(sk....");

i ogólnie brak możliwości konfigurowania wielu wiadomości.

A sam kod, czasem trochę dziwny, no ale nie jest źle.

@EventHandler(priority=EventPriority.HIGHEST)
  public void onPlayerCommandPreprocess(PlayerCommandPreprocessEvent event)
  {
    Player p = event.getPlayer();
    if (!Main.getInstance().getConfig().getBoolean("uc-enabled")) {
      return;
    }
    if (!event.isCancelled())
    {

możesz dać:

@EventHandler(priority=EventPriority.HIGHEST, ignoreCancelled=true)

I AutoMessage mogłeś dać w async, sendMessage jest bezpieczną metodą.

A najgłupsze jest chyba te rejestrowanie komend za pomocą refleksji bez żadnej przyczyny

Wolniejsze, mniej bezpieczne, nie wykonane jak trzeba, tylko może spowodować potem problemy, lub problemy z pluginami które coś na komendach dokonują, bo zamiast poprawnie zarejestrować, jest ot tak wrzucone w mapkę.

A reload nie przeładowuje połowy rzeczy, jak np czas automessage itd.

Pomijam fakt istnienia znacznie lepszego essentials/craftbook, no ale dobra...

Wszystko jest już poprawione, spokojnie :)

Tylko jakbyś mi powiedział, czym essentials/craftbook nas 'pobija', nie licząc kodu, póki co.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...