Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] qEssentials - Publiczny system narzędzi do serwerów Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To z tego co widać po githubie [te refleksje czy cos tam] przesłał im shooly wiec to do niego z tym ;P

Zamiast pieprzyć o tym jaki to jesteś idealny, podaj im jakiś przykład jak to powinno być wykonane, bo w mordzie każdy mocny.

W czym lepszego? :P jak narazie widze to chłopaki świetnie ich dościgają, a nawet prześcignęli w kilku rzeczach.

Ty czytasz ten temat czy nie kolego?

Ma to być chyba w 1.1 albo w 1.2

Jezeli dla ciebie ten projekt jest mały, to dlaczego wszystkie projekty które wrzuciłeś na mpcforum były 20, 30 razy mniejsze niż ten?

Ja osobiście jestem zwolennikiem tego pluginu. Naprawde swietnie sobie poradziliscie i ignorujcie "hejty" pseudo programistow z mpcforum.

PS. To nie temat od chwalenia sie twoim chujowym arcade

#Vaski

nie napisałem jak trzeba, bo każdy wie jak się to robi poprawnie, getCommand i setHandler, 

W czym essentials jest lepszy? ma np znacznie bardziej rozbudowane możliwości komendy /give czy ustawiania itemków w konfiguracji, da się skonfigurować dowolny item, podobnie z spawnowaniem mobów, można spokojnie konfigurować wszelkie właściwości mobów, masę komend których tu nie ma... http://wiki.ess3.net/wiki/Command_Referencei jest ładnie wykonany.

http://wiki.ess3.net/wiki/Item_Meta

http://wiki.ess3.net/wiki/Sign_Tutorial

Pełen system ekonomi razem z domyślnym sklepem (/buy /sell), aliasami nazw itemków, sklepy na tabliczkach bez skrzynek, kupowanie enchantów z tabliczek czy naprawa EQ, możliwość używania expa jako waluty itd

XMPP, AntyBuild, mocniej rozbudowany czat

tak w skrócie.

PS: tak, ten projekt jest mały, ewentualnie, ten większy z tych małych.

No nic, niech się rozwija, może coś ciekawego kiedyś tu powstanie, nie w jeden dzień essentials stworzono :D

1438614356923701010629.png

• Odpowiedzi 691
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam nadzieje ze naprawicie błąd z formatowaniem chatu dla administratora (używa normalnego formatowania dla administratora)

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

nie napisałem jak trzeba, bo każdy wie jak się to robi poprawnie, getCommand i setHandler, 

W czym essentials jest lepszy? ma np znacznie bardziej rozbudowane możliwości komendy /give czy ustawiania itemków w konfiguracji, da się skonfigurować dowolny item, podobnie z spawnowaniem mobów, można spokojnie konfigurować wszelkie właściwości mobów, masę komend których tu nie ma... http://wiki.ess3.net/wiki/Command_Referencei jest ładnie wykonany.

http://wiki.ess3.net/wiki/Item_Meta

http://wiki.ess3.net/wiki/Sign_Tutorial

Pełen system ekonomi razem z domyślnym sklepem (/buy /sell), aliasami nazw itemków, sklepy na tabliczkach bez skrzynek, kupowanie enchantów z tabliczek czy naprawa EQ, możliwość używania expa jako waluty itd

XMPP, AntyBuild, mocniej rozbudowany czat

tak w skrócie.

PS: tak, ten projekt jest mały, ewentualnie, ten większy z tych małych.

No nic, niech się rozwija, może coś ciekawego kiedyś tu powstanie, nie w jeden dzień essentials stworzono :D

Tak jak mówiłem, to nie ma być śmietnik, tylko narzędzia. Nie pod wszystkie typy serwerów, a pod te dziś popularniejsze, survivale. Może kiedyś będzie wersja z tymi całymi syfami typu ekonomia czy innymi rzeczami.

Co do 'konfiguracji wszystkiego', nie wiem czego tu się nie da konfigurować nie wliczając wiadomości, które cały czas robimy.

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Tak jak mówiłem, to nie ma być śmietnik, tylko narzędzia. Nie pod wszystkie typy serwerów, a pod te dziś popularniejsze, survivale. Może kiedyś będzie wersja z tymi całymi syfami typu ekonomia czy innymi rzeczami.

Co do 'konfiguracji wszystkiego', nie wiem czego tu się nie da konfigurować nie wliczając wiadomości, które cały czas robimy.

­

a jak dać ciastko o nazwie "Pogromca skryptów" z opisem ["Kto zje ten na zawsze", "będzie władał mocą javy", "i tępił skrypty na forach."]

z enchantem wytrzymałości 10 i fortuną 3 (nie pytaj po co w ciastku enchanty)

Albo np książkę z wybraną treścią?

Albo zbroję o wybranym kolorze?

Potka z dowolnymi efektami na dowolny czas?

Fajerwerka z dowolnymi kolorami, efektami, przejściami itd.

I wracając do błędów, 

List<String> items = Main.getInstance().getConfig().getStringList("kits." + args[0] + ".items");
        if (items == null)
        {
          LogUtil.error("Nie znaleziono funkcji 'items' w sekcji kitow '" + args[0] + "'!");
          return;
        }
        for (String item : items) {
          Util.giveItems(p, new ItemStack[] { new ItemStack(KitUtil.getItem(item)) });
        }

ładuj to na starcie, bo tak każde wykonanie komendy musi od nowa parsować itemki, tutaj jeszcze nie jest to zbyt skomplikowane, ale i tak dziwne i będzie lagować jak dodasz więcej możliwości.

Opublikowano

a jak dać ciastko o nazwie "Pogromca skryptów" z opisem ["Kto zje ten na zawsze", "będzie władał mocą javy", "i tępił skrypty na forach."]

z enchantem wytrzymałości 10 i fortuną 3 (nie pytaj po co w ciastku enchanty)

Albo np książkę z wybraną treścią?

Albo zbroję o wybranym kolorze?

Potka z dowolnymi efektami na dowolny czas?

Fajerwerka z dowolnymi kolorami, efektami, przejściami itd.

I wracając do błędów, 

List<String> items = Main.getInstance().getConfig().getStringList("kits." + args[0] + ".items");
        if (items == null)
        {
          LogUtil.error("Nie znaleziono funkcji 'items' w sekcji kitow '" + args[0] + "'!");
          return;
        }
        for (String item : items) {
          Util.giveItems(p, new ItemStack[] { new ItemStack(KitUtil.getItem(item)) });
        }

ładuj to na starcie, bo tak każde wykonanie komendy musi od nowa parsować itemki, tutaj jeszcze nie jest to zbyt skomplikowane, ale i tak dziwne i będzie lagować jak dodasz więcej możliwości.

Pracujemy nad parserem dodającym opisy i nazwy, (chociaż na razie nazwę można dać /changename).

Enchant możesz dodać /enchant'em, ale też będzie od tego parser żeby można było automatycznie w /give, ale na początek wydaje mi się to bez sensu.

Książka... fajerwerka... boże po c**j to komu? To już się śmietnik zaczyna robić...

Co do błędu - ogarniemy.

W*****a mnie takie coś typu

"jojojojoj kokoko jestem sobie filipop jestem z*******y k***a lepszych ode mnie nie ma ten plugin to  GUNWO mimo ze w zyciu nigdy nie napisalem takiego"

bo sie napracowali w cholere a wy pierdolicie żę to mały projekt, jeden z wiekszych na mpcforum i bukkit.pl

przebił go jedynie logit, bukkitsmerf, funnyguilds i revoguild.

#Vaski

aha i to jest plugin w fazie beta napewno będą to wszystko poprawiać ten plugin ma 1 miesiac a wy juz cebulandia pierdolona hejtuje bo sie zesracie jak typowe polskie gówno nie napisze ze plugin jest c*****y a sam by nie napisał lepszego.

ale rejdż xD

Do tych przebić to się niezbyt zgadzam, jest dużo, dużo pluginów które z pstryknięciem palca nas pobijąją - fakt, aczkolwiek staramy się do nich dobić, a może w przyszłości przebić.

Poza tym nikt tu nie chce się kłócić czy konkurować ze sobą (przynajmniej nasza ekipa nie chce), bo po co siebie nawzajem rujnować?..

Pozdrawiam

PS: Kolejny mały spoiler:

Tak będą wyglądać kity w 1.1 :D

kits:
  vip:
    permission: "qessentials.vipkit"
    cooldown: 20000
    content:
      3:
        amount: 3
        data: 0
        name: "&cTestowy itemek"
        lore:
        - "&9Testowe"
        - "&7Lore"
        enchants:
        - "SILK_TOUCH@1"
        - "12@2"
      DIAMOND:
        amount: 64 

i nie, to nie jest pusty tekst, kod już tego parsera jest gotowy :D

­

Opublikowano

W*****a mnie takie coś typu

"jojojojoj kokoko jestem sobie filipop jestem z*******y k***a lepszych ode mnie nie ma ten plugin to  GUNWO mimo ze w zyciu nigdy nie napisalem takiego"

bo sie napracowali w cholere a wy pierdolicie żę to mały projekt, jeden z wiekszych na mpcforum i bukkit.pl

przebił go jedynie logit, bukkitsmerf, funnyguilds i revoguild.

#Vaski

aha i to jest plugin w fazie beta napewno będą to wszystko poprawiać ten plugin ma 1 miesiac a wy juz cebulandia pierdolona hejtuje bo sie zesracie jak typowe polskie gówno nie napisze ze plugin jest c*****y a sam by nie napisał lepszego.

niedojebanie

tak jak myslalem

nie znam filipopa, chodzi ci o filippop?

jezeli o mnie sie rozchodzi, to gdzie tak napisalem? :>

plugin ma kilka bledow, ale nigdzie nie pisalem "ale gowno, kto takie gowno wrzucil japierdole"

GUNWO mimo ze w zyciu nigdy nie napisalem takiego"

skad mozesz kotku wiedziec, co ja (na)pisalem? :>

malutko, bo brak checi tymczasowo

bo sie napracowali w cholere a wy pierdolicie żę to mały projekt

przeciez k***a napisalem, ze NIE CHODZI ZE TO JEST MALY PROJEKT, tylko to nie jest DUZY projekt (narazie)

aha, czyli wypisywanie bledow, to odrazu "jaka cebulandia pierdolona hejtuje", ok rozumiem

ten plugin sie dopiero rozwija jebane kretyny.

jedynego kretyna jakiego tu widze to ty

Opublikowano

To z tego co widać po githubie [te refleksje czy cos tam] przesłał im shooly wiec to do niego z tym ;P

Jeśli chodzi o rejestrowanie komend, to ja jedynie dodałem kod, który sprawdza wszystkie klasy znajdujące się w paczce z komendami i jeśli są one właściwymi komendami (bodajże sprawdza to sprawdzając czy dziedziczy po czymś tam) to wtedy korzysta z funkcji która wcześniej była używana do rejestrowania komend, więc ja nie mam z tym nic wspólnego. ;)

BTW Nie zmergowali mojego pulla (inglisz so much), więc ich stary 200-linijkowy kod na rejestrowanie komend nadal tam jest.

BTW2:

Field field = SimplePluginManager.class.getDeclaredField("commandMap");
field.setAccessible(true);
cmdMap = (CommandMap)field.get(Bukkit.getServer().getPluginManager());

To jest refleksja.

BTW3. Wchodzę sobie czasem na tego Githuba, i z tego co widzę, nadal nie wrzucacie zmian na bieżąco... eh...

Opublikowano

Jeśli chodzi o rejestrowanie komend, to ja jedynie dodałem kod, który sprawdza wszystkie klasy znajdujące się w paczce z komendami i jeśli są one właściwymi komendami (bodajże sprawdza to sprawdzając czy dziedziczy po czymś tam) to wtedy korzysta z funkcji która wcześniej była używana do rejestrowania komend, więc ja nie mam z tym nic wspólnego. ;)

BTW Nie zmergowali mojego pulla (inglisz so much), więc ich stary 200-linijkowy kod na rejestrowanie komend nadal tam jest.

BTW2:

Field field = SimplePluginManager.class.getDeclaredField("commandMap");
field.setAccessible(true);
cmdMap = (CommandMap)field.get(Bukkit.getServer().getPluginManager());

To jest refleksja.

BTW3. Wchodzę sobie czasem na tego Githuba, i z tego co widzę, nadal nie wrzucacie zmian na bieżąco... eh...

Niestety nie jest tak łatwo updatować githuba zmianami, nie da się po prostu. Jeden sobie zmieni coś, drugi coś itd. 

Github jest aktualizowany jedynie updatami pluginu. Przykro mi, ale to jest niewykonalne żebym co każdą zmianę coś robił ;)

Tak czy inaczej, okazało się że roboty jest tak dużo, że aktualizacji póki co nie będzie - po prostu zapierdalamy a i tak postępów nie widać, no jedynie te kity i optymalizacja.

Najwięcej problemów jest z localem, strasznie ciężko to teraz przepisać na wiadomości z messages_skrot.yml. :/

­

Opublikowano

@up przecież możecie dać update bez tych wiadomosci narazie a potem to dodacie

Posty: 100|200|300|400|500|600|700|800|900|1000 Mission Complete! xD  :P

76561198209779975.png

Opublikowano

@bartek190

To nie jest tak jak Ci się wydaje.

To jest zbyt duży projekt, aby coś takiego robić, poza tym nie możemy usunąć połowy prac, bo bez locale. Nie wykonalne, i to by było 'cofanie się w rozwoju' :)

Poza tym to nie tylko o locale tu chodzi.

Parsery, optymalizacja, warpy, banip, nowy licznik tps, przepisać /back, ogarnąć porządek w kodzie (co też jest niewyobrażalnie trudne, nawet nie wiecie ile gówna i // jest w kodzie xD), przepisać stoniarki, i inne rzeczy.

Tak jak mówiłem, aktualizacja może być co najmniej od następnego tygodnia. Przepraszamy, ale jest to bardzo duży update ;)

Opublikowano

Nie no spoko tylko taki pomysł zarzucilem nie znam javy więc nie wypowiadam się za bardzo i madrzyc się nie bede jak niektorzy. ;)

Posty: 100|200|300|400|500|600|700|800|900|1000 Mission Complete! xD  :P

76561198209779975.png

Opublikowano

Pracujemy nad parserem dodającym opisy i nazwy, (chociaż na razie nazwę można dać /changename).

Enchant możesz dodać /enchant'em, ale też będzie od tego parser żeby można było automatycznie w /give, ale na początek wydaje mi się to bez sensu.

Książka... fajerwerka... boże po c**j to komu? To już się śmietnik zaczyna robić...

Co do błędu - ogarniemy.

ale rejdż xD

Do tych przebić to się niezbyt zgadzam, jest dużo, dużo pluginów które z pstryknięciem palca nas pobijąją - fakt, aczkolwiek staramy się do nich dobić, a może w przyszłości przebić.

Poza tym nikt tu nie chce się kłócić czy konkurować ze sobą (przynajmniej nasza ekipa nie chce), bo po co siebie nawzajem rujnować?..

Pozdrawiam

PS: Kolejny mały spoiler:

Tak będą wyglądać kity w 1.1 :D

kits:
  vip:
    content:
      3:
        lore:
        - "&9Testowe"
        - "&7Lore"
        enchants:
        - "SILK_TOUCH@1"
        - "12@2"
      DIAMOND:

i nie, to nie jest pusty tekst, kod już tego parsera jest gotowy :D

­

Jakie tam niepotrzebne, ludzie lubią robić kity dla vipów z dodatkami, np fajerwerkami, książka to fajny myk na jakiś dodatkowy regulamin/poradnik, takie rzeczy się przydają, a ich wykonanie nie jest trudne.

Niestety nie jest tak łatwo updatować githuba zmianami, nie da się po prostu. Jeden sobie zmieni coś, drugi coś itd. 

Github jest aktualizowany jedynie updatami pluginu. Przykro mi, ale to jest niewykonalne żebym co każdą zmianę coś robił ;)

Tak czy inaczej, okazało się że roboty jest tak dużo, że aktualizacji póki co nie będzie - po prostu zapierdalamy a i tak postępów nie widać, no jedynie te kity i optymalizacja.

Najwięcej problemów jest z localem, strasznie ciężko to teraz przepisać na wiadomości z messages_skrot.yml. :/

­

Od tego jest właśnie github, by wrzucać tam te drobne zmiany, tak długo jak się to robi z sensem, i 2 osoby nie edytują tej samej linijki kodu, co przy poprawnym programowaniu obiektowym to są dość małe szanse, bo tak to github sobie bez problemu to połączy.

Opublikowano

Jakie tam niepotrzebne, ludzie lubią robić kity dla vipów z dodatkami, np fajerwerkami, książka to fajny myk na jakiś dodatkowy regulamin/poradnik, takie rzeczy się przydają, a ich wykonanie nie jest trudne.

Od tego jest właśnie github, by wrzucać tam te drobne zmiany, tak długo jak się to robi z sensem, i 2 osoby nie edytują tej samej linijki kodu, co przy poprawnym programowaniu obiektowym to są dość małe szanse, bo tak to github sobie bez problemu to połączy.

Przecież mówiłem, że parser kitów już jest gotowy, więc mogą dawać 'fajne' przedmioty dla vipów :)

kits:
  vip:
    content:
      3:
        lore:
        - "&9Testowe"
        - "&7Lore"
        enchants:
        - "SILK_TOUCH@1"
        - "12@2"
      DIAMOND:

Myślę że jest dobry :) Ale musicie poczekać na 1.1 xD

Co do książki, może dodamy, ale to nie jest jeszcze aż tak ważne, na razie skupiamy się na ogarnięciu kodu i tym nieszczęsnym locale, do którego jest w pizdu roboty.

Niestety, tak jak mówiłem - NIE JEST to możliwe, w kodzie jest mnóstwo rzeczy które nie są jakby 'dla was' ( // @Todo cos tam), połowa kodu nie działa, bo nad czymś pracujemy (czyli przepisujemy /back, więc jest mnóstwo błędów z backiem w komendach czy listenerach), jedynie mogę dać jak kod będzie czysty, będzie sprawnie jako tako działał, i będzie wyglądać.

Nie widzę sensu dawać kod który jest jednym wielkim placem budowy z praktycznie wszystkim porozpierdalanym i nie działającym :)

Poza tym, gdybym pracował sam, było by łatwiej, przez Sarosa nie da się w taki sposób działać na Githubie, jeden sobie zmieni tamto, drugi co innego, a ja wstawie kod z połową metody. Bez sensu ;)

ps: @1361622928-U485574.pngntsw. ma tempa za krytykę pewnego serwera, więc póki co ja tutaj będę się udzielał najwięcej. 

­

Opublikowano

TO JEST MOŻLIWE, tylko wy to źle robicie :P
Miliony projektów tak działa i bez problemowo się rozwija, więc albo stworzyłeś coś niewiarygodnie unikalnego, albo jednak robisz coś źle, obstawiam te drugie.

Z perserem dalej mi chodzi o braku możliwości ustawiania itemków typowych dla danego itemku, z tych ważniejszych i przydatnych w kitach, to dalej brakuje potków i... książek do enchantowania :D

Taki mój stary ItemBuilder: https://gist.github.com/GotoFinal/847957744fc630fbe542
Da się go w miarę łatwo serializować i deserializować, można ręcznie uzywać tych metod lub zarejestrować jako serializable.

Możesz sobie spokojnie edytować i używać

Opublikowano

TO JEST MOŻLIWE, tylko wy to źle robicie :P

Miliony projektów tak działa i bez problemowo się rozwija, więc albo stworzyłeś coś niewiarygodnie unikalnego, albo jednak robisz coś źle, obstawiam te drugie.

Z perserem dalej mi chodzi o braku możliwości ustawiania itemków typowych dla danego itemku, z tych ważniejszych i przydatnych w kitach, to dalej brakuje potków i... książek do enchantowania :D

Taki mój stary ItemBuilder: https://gist.github.com/GotoFinal/847957744fc630fbe542

Da się go w miarę łatwo serializować i deserializować, można ręcznie uzywać tych metod lub zarejestrować jako serializable.

Możesz sobie spokojnie edytować i używać

Dzięki za przykład, zawsze nowa rzecz do pouczenia się :P

Co do parsera, to chyba nie rozumiem

"braku możliwości ustawiania itemków typowych dla danego itemku"

Eemm xD

Potki potki, nigdy nie bawiłem się potkami w javie, bo zwyczajnie nie lubię potek w mc, ale spróbujemy coś tam ogarnąć.

­

Opublikowano

Dzięki za przykład, zawsze nowa rzecz do pouczenia się :P

Co do parsera, to chyba nie rozumiem

"braku możliwości ustawiania itemków typowych dla danego itemku"

Eemm xD

Potki potki, nigdy nie bawiłem się potkami w javie, bo zwyczajnie nie lubię potek w mc, ale spróbujemy coś tam ogarnąć.

­

braku możliwości ustawienia opcji typowych dla danego typu itemu. :P Czyli właśnie te efekty potków dla potków itd.

Tylko najtrudniej będzie z tym parserem do komendy give, bo tam już YAML-a nie wrypiesz, tam musisz cos wykombinować jak w essentials

Opublikowano

@GotoFinal

Az takie trudne to to nie jest, jest to troche monotonne :D jesli chlopaki beda mieli problemy z tym podesle im caly kod ;p

Opublikowano

@GotoFinal

Az takie trudne to to nie jest, jest to troche monotonne :D jesli chlopaki beda mieli problemy z tym podesle im caly kod ;p

Trudne jest ładne rozpalnowanie tego :D bo trzeba pamiętać że czat ma chyba z 140 znków, i weź tu upchnij jak najwięcej jednocześnie zostawiając to czytelne.

Oczywiście od większych komend są też commandbloki.

No ale zawsze można zrobić tak jak w essentials, złe nie jest, i można łatwo odwzorować.

PS: brakuje też chyba bindowania komend do itemków.

Opublikowano

@filippop1

tu nie chodzi o rozmiar tylko o wydajnosc i funkcjonalnosc

polecam kurs czytania ze zrozumieniem

przeciez k***a napisalem, ze NIE CHODZI ZE TO JEST MALY PROJEKT, tylko to nie jest DUZY projekt (narazie) tak jak to ty napisales

@antyblezur

kiedy jakis update?

@Edit

Github jest aktualizowany jedynie updatami pluginu. Przykro mi, ale to jest niewykonalne żebym co każdą zmianę coś robił  ;)

dlaczego nie tak latwo?

1. prawy na projekt > git > commit > nazywasz zmiany // nazywa zmiany 
  2. prawy na projekt > git > remote > Push...  // to pushuje zmiany na githuba
  3. prawy na projekt > git > remote > Pull...    // to uaktualnia projekt
Opublikowano

moje toolsy i tak lepsze , pisze je z Kreonkiem ale nie bede ich udostepnial

ps. tam jets 200 komend, warpy , ekonomia, wszystko po polsku i optymalnie

do tego wielowontkowo

pozdro

moze kiedys wam sie uda byc takimi jak my

jest wielowątkowy jak twoja ortografia ;)

@AntyBlezur zróbcie w /give może coś takiego

/give nick id:subid name:moja nazwa itemu|inna data:inna wartość|jeszcze inna data:inna wartość
;)

#AntyBlezur

Opublikowano

@AdamGrzegorz

Możesz dać inny link do pobrania antivirus blokuje stronę.

3117914299569271361531.png

Spróbuj wyłączyć antywirusa, wszystkim ładnie działa.

A, i Norton to gw%#&, serio, już lepszy Avast (chyba darmowy jest)

Tak poza tym polecam Ci kupno  Bitdefender'a, jeszcze nigdy wirusa nie złapałem :D  Podobno najlepszy antywirus 2014/15 ;P

moje toolsy i tak lepsze , pisze je z Kreonkiem ale nie bede ich udostepnial

ps. tam jets 200 komend, warpy , ekonomia, wszystko po polsku i optymalnie

do tego wielowontkowo

pozdro

moze kiedys wam sie uda byc takimi jak my

Najsowy trolling :P

polecam kurs czytania ze zrozumieniem

@antyblezur

kiedy jakis update?

@Edit

dlaczego nie tak latwo?

1. prawy na projekt > git > commit > nazywasz zmiany // nazywa zmiany 
  2. prawy na projekt > git > remote > Push...  // to pushuje zmiany na githuba
  3. prawy na projekt > git > remote > Pull...    // to uaktualnia projekt

Chyba nigdy nie pracowałeś w ekipie 3+ osoby :)

Spróbuj popracować przez tydzień z taką ekipą, i zobaczymy czy będzie Ci się chciało ogarniać gówno z kodu pisane przez innych i różne //, bo tego uzywaliśmy do 'komunikacji' między sobą xD

Uwierz mi, że tak tego nie da się zrobić, choćbym zapierdalał codziennie :P

Co do paczki, tu nie chodzi o paczkę "surwajwl plus gajldle" nie. Tu chodzi o startową paczkę, z silnikiem, startowym plikiem, i wszystkimi wymaganymi pluginami (skonfigurowanymi) do qEssentials. Aby nie było już problemów z errorami/bugami z pluginem 'bo ktoś sobie 1.7.0 zainstalował' :)

ps: możecie podsyłać na pw serwery używające qessa, może je nawet wstawie na listę serwerów używających qessentials :D

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...