Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybory Prezydenckie 2015r.

Immoral

Wybory Prezydenckie 2015r.  

313 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo zaglosujesz w majwoych wyborach prezydenckich?

• Grzegorz Braun
      3
    • Waldemar Deska
      1
    • Andrzej Duda
      24
    • Anna Grodzka
      8
    • Adam Jarubas
      1
    • Bronislaw Komorowski
      20
    • Janusz Korwin-Mikke
      142
    • Marian Kowalski
      1
    • Pawel Kukiz
      29
    • Nie mam ukonczych 18lat
      48
    • Nie zaglosuje
      20
    • Magdalena Ogorek
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Einstein nie wierzył w Boga więc był co najmniej agnostykiem

Agnostyk nie jest w stanie stwierdzić czy Bóg istnieje, czy nie, a Einstein może nie był chrześcijaninem, czy nawet nie utożsamiał się z jakąś konkretną religię, ale wierzył w Boga jako praprzyczynę Wszechświata, stwierdził, że im bardziej zagłębia się w naukę, fizykę, tym bardziej zaczyna sobie zdawać sprawę z istnienia Boga.A z takich bardzo znanych wierzących naukowców to np. Newton.

• Odpowiedzi 917
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeżeli twórcą teorii wielkiego wybuchu był ksiądz to trochę przeczy to logice i samej wierze chrześcijan. 

Dlaczego ma przeczyć? 

Deus vult

Opublikowano

Agnostyk nie jest w stanie stwierdzić czy Bóg istnieje, czy nie, a Einstein może nie był chrześcijaninem, czy nawet nie utożsamiał się z jakąś konkretną religię, ale wierzył w Boga jako praprzyczynę Wszechświata, stwierdził, że im bardziej zagłębia się w naukę, fizykę, tym bardziej zaczyna sobie zdawać sprawę z istnienia Boga.A z takich bardzo znanych wierzących naukowców to np. Newton.

Einstein był żydem :)

Opublikowano

Einstein był żydem :)

No, był niemieckim Żydem.Trochę się zagalopowałem, faktycznie Einstein, to bardzo słaby przykład naukowca, który wierzył w Boga, ale Newton to dobry przykład.Newton był wyznawcą odłamu protestantyzmu - unitarianinem.

Opublikowano

Jeżeli twórcą teorii wielkiego wybuchu był ksiądz to trochę przeczy to logice i samej wierze chrześcijan. 

W Biblii nie jest dokładnie opisane jak świat powstawał, więc tutaj jest dość szeroka możliwość interpretacji.

Opublikowano

Dowodów potwierdzających teorię wielkiego wybuchu jest równie dużo co dowodów na istnienie Boga.

@EDIT: O ja pierdziele ale offtop.

@AntyWarn: KUKIZ KUKIZ I TYLKO KUKIZ!

@Danthe: Nie zesraj się, to w końcu pogaduszki.

Opublikowano

Temat o wyborach prezydenckich a ci pierdola o teorii wielkiego wybuchu, Einsteinie i czym tam jeszcze. Gdzie tu sa moderatorzy...

@topic brzydze sie polityka ale ostatnio przekonal mnie niezalezny kandydat Paweł Kukiz. Ma moj glos.

Opublikowano

Według mojego zdania nie ma nikogo sensownego na kogo można by zagłosować, dlatego się wstrzymam.

Opublikowano

Nie głosując nic się samo nie zmieni w tym kraju, no chyba, że ktoś się obudzi i będzie rewolucja lub zamach stanu. W innym wypadku przy obecnej polityce według przewidywań ONZ w 2100r. będzie tylko 11 mln Polaków, co jest logiczne skoro nasz przyrost naturalny nie wynosi nawet 1 promila i będzie spadać. 

Opublikowano

Nie głosując nic się samo nie zmieni w tym kraju, no chyba, że ktoś się obudzi i będzie rewolucja lub zamach stanu. W innym wypadku przy obecnej polityce według przewidywań ONZ w 2100r. będzie tylko 11 mln Polaków, co jest logiczne skoro nasz przyrost naturalny nie wynosi nawet 1 promila i będzie spadać. 

Myślę, że po wyborach parlamentarnych ktoś się obudzi, jeśli ludzie nie zagłosują na jakieś normalne partie. :)

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Ładne mi kilka tysięcy ofiar.Bardzo ciekawe uogólnienie.Szkoda tylko,że dodając do tego chrystianizację ówczesnych cywilizacji Ameryk przez konkwistadorów w imieniu Kościoła(szacuje się,że w ciągu 150 lat pionierzy zabili tam około 150 mln. lokalnej ludności) czy robione z pobudek czysto ekonomicznych osławione krucjaty,gdzie zginęło kilkanaście-kilkadziesiąt milionów wiernych,a wszystko to dzięki Papiestwu,które chciało uzależnić Bizancjum od swoich wpływów handlowych to ilość ofiar Kościoła ,,Zachodniego'' drastycznie wzrasta.Ale nie,lepiej zakrywać się zupełnie innym kalibrem zbrodni z pobudek czysto fanatycznych.Szkoda tylko,że Hitler w przeciwieństwie do Kościoła katolickiego nie szerzył teorii miłości Boga w usprawiedliwianiu swoich zbrodni.I kto tu jest większym hipokrytą Naziści czy Kościół katolicki?....

Hej patrzcie my jesteśmy głosicielami miłości,bo zamordowaliśmy mniej ofiar od systemu Hitlerowskiego.Kij z tym,że Hitler to był największy zbrodniarz w historii ludzkości,samo porównywanie czegokolwiek w jakikolwiek sposób w stosunku do niego jest hańbą,a część naszych niemieckich braci popierała jego propagandę.My jesteśmy niewinnymi dziećmi Bożymi.-No proszę Cię,sama taka ideologia głoszona przez katolika odrzuca od tej odmiany Chrześcijaństwa.

Ogólnie nienawidzę takiego bronienia katolicyzmu,bo to tylko pokazuje jak watykańska propaganda działa na zwykłych wiernych,którzy przez to są w stanie wybaczyć im każdą zbrodnię i świństwa w imię Chrystusa,a tak naprawdę nie widzą tego,że to właśnie ten urząd-Kościół Rzymskokatolicki jest największą hańbą i obrazą prawdziwego,miłosiernego oblicza Boga.

Nie myl inkwizicji rzymskiej od hiszpanskiej.

Deus vult

Opublikowano

Myślę że duda będzie miał szanse z Komorowskim . Stawiam że będzie 2 tura  Komorowski vs Duda

Mam nadzieję iż jesteś świadom, że są inni kandydaci a Komorowski i Duda reprezentują to samo tylko w minimalnie odmiennym stopniu?

Opublikowano

Zagłosuję na Dudę. Myśle że ma największe szanse z Komorowskim

Duda a Komorowski to jedni i Ci sami więc nie ważne który wygra będzie tak samo. 

Deus vult

Opublikowano

Zagłosuję na Dudę. Myśle że ma największe szanse z Komorowskim

Mam dla Ciebie świetną ideę - nie głosuj.

Duda a Komorowski to jedni i Ci sami więc nie ważne który wygra będzie tak samo. 

A widzisz, właśnie, że nie. Jeden jest pieskiem żydów a drugi niemców.

Opublikowano

No wiecie - u mnie we Włocławku była ankieta. Ludzie mówili np. że zagłosują na Komorowskiego - dlaczego pyta ankieter - bo nie znam innych kandydatów. To jest śmieszne :P Niektórzy nie powinni mieć prawa głosu - niestety.

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

No wiecie - u mnie we Włocławku była ankieta. Ludzie mówili np. że zagłosują na Komorowskiego - dlaczego pyta ankieter - bo nie znam innych kandydatów. To jest śmieszne :P Niektórzy nie powinni mieć prawa głosu - niestety.

A moim zdaniem ppowinno byc ja za czasow komuny - kazdy musi oddac glos, ale oczywiscie wyniki nie moga byc sfalszowane.

805491408806070489277.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...