Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybory Prezydenckie 2015r.

Immoral

Wybory Prezydenckie 2015r.  

313 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo zaglosujesz w majwoych wyborach prezydenckich?

• Grzegorz Braun
      3
    • Waldemar Deska
      1
    • Andrzej Duda
      24
    • Anna Grodzka
      8
    • Adam Jarubas
      1
    • Bronislaw Komorowski
      20
    • Janusz Korwin-Mikke
      142
    • Marian Kowalski
      1
    • Pawel Kukiz
      29
    • Nie mam ukonczych 18lat
      48
    • Nie zaglosuje
      20
    • Magdalena Ogorek
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem o co tu taka dyskusja się rozpętała.

Kara śmierci ma być, jeśli ktoś ma zostać na nią skazany to musi zostać mu udowodnione w 100%, że zawinił.

Koniec i kropka, tu nie ma nawet dyskusji o żadnej pomyłce, a jeśli nawet to w skali stulecia może się pojawić raz.

Do tłuków, którzy chcą utrzymywać więźniów, jeśli taka wasza wola to róbcie to ze swoich pieniędzy, od moich wara wy cholerni złodzieje.

Druga sprawa to wysyłanie więźniów na jakieś prace (niezależnie od przewinienia), czy to zbieranie gruzu czy wyławianie odpadów z morza.

Ma być kara, a kara to nie TV z dostępem do internetu tylko ciężka praca i myślenie o tym jak głupio trzeba było się zachować żeby trafić do paki.

Po takim doświadczeniu człowiek się uczy czego nie wolno i co cię za to czeka, a jeśli nie to już jego problem.

Tak samo jest ze wszystkim, jeśli smażąc kotleta rozgrzany olej nie pryśnie ci po oczach to się nie nauczysz, że trzeba zakładać pokrywkę.

Hrabia i ten drugi, lepiej się już nie wysilajcie bo takich głupot nie czytałem od dawien dawna, cofnijcie się do podstawówki to może nabierzecie trochę rozumu.

417711489342956987022.png

• Odpowiedzi 917
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kara śmierci ma być, jeśli ktoś ma zostać na nią skazany to musi zostać mu udowodnione w 100%, że zawinił.

Koniec i kropka, tu nie ma nawet dyskusji o żadnej pomyłce, a jeśli nawet to w skali stulecia może się pojawić raz.

Do tłuków, którzy chcą utrzymywać więźniów, jeśli taka wasza wola to róbcie to ze swoich pieniędzy, od moich wara wy cholerni złodzieje.

Druga sprawa to wysyłanie więźniów na jakieś prace (niezależnie od przewinienia), czy to zbieranie gruzu czy wyławianie odpadów z morza.

Ma być kara, a kara to nie TV z dostępem do internetu tylko ciężka praca i myślenie o tym jak głupio trzeba było się zachować żeby trafić do paki.

Po takim doświadczeniu człowiek się uczy czego nie wolno i co cię za to czeka, a jeśli nie to już jego problem.

Tak samo jest ze wszystkim, jeśli smażąc kotleta rozgrzany olej nie pryśnie ci po oczach to się nie nauczysz, że trzeba zakładać pokrywkę.

Hrabia i ten drugi, lepiej się już nie wysilajcie bo takich głupot nie czytałem od dawien dawna, cofnijcie się do podstawówki to może nabierzecie trochę rozumu.

Nie zmusisz więźnia do pracy, chyba że głodem/

Deus vult

Opublikowano

Jak to nie zmuszę?

Albo praca albo kulka w łeb, chociaż i za nią wypadałoby zapłacić.

No to piszę że od razu śmierć albo głód.

Deus vult

Opublikowano

A czy ja mówiłem, że moje życie jest dla mnie najważniejsze gościu? xD

Nie cytowałem Ciebie kolego. ;)

Opublikowano

Co do pracy dla więźniów - według mnie powinni mieć oni wybór - albo karę odsiadujesz w zimnej celi bez łóżka, jedząc suchy chleb i pijąc wodę, albo pracujesz na lepsze warunki dla siebie.

Opublikowano

Co do pracy dla więźniów - według mnie powinni mieć oni wybór - albo karę odsiadujesz w zimnej celi bez łóżka, jedząc suchy chleb i pijąc wodę, albo pracujesz na lepsze warunki dla siebie.

Zależy od przestępstwa jakie popełnili. ;)

Opublikowano

Będziesz ryzykował życie innych ludzi? Kto ma ich pilnować? To generuje koszty.

Deus vult

Opublikowano

Jak to nie zmuszę?

Albo praca albo kulka w łeb, chociaż i za nią wypadałoby zapłacić.

To czekaj, czekaj. Skoro mordercy idą do piachu z automatu, wyrokiem śmierci to wybór kulka albo praca przysługuje np. złodziejowi, co ukradł parę rzeczy ze sklepu? Dobrze rozumiem?

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Hrabia i ten drugi, lepiej się już nie wysilajcie bo takich głupot nie czytałem od dawien dawna, cofnijcie się do podstawówki to może nabierzecie trochę roz

Wolałbyś żeby cię zabili, czy może żeby odebrano ci całkowicie wolność (ja nie mówię tu o tv, bo wcześniej pisałem, że powinno to zmienić się tak, by więźniowie nie mieli takich wygód), robienie całe życie przy noszeniu głazów i jedzeniu jakiegoś g*wna?

To może ty jednak zaczniesz myslec?;)

Opublikowano

Będziesz ryzykował życie innych ludzi? Kto ma ich pilnować? To generuje koszty.

czyli idąc waszą logiką jedyne wyjście to kulka w łeb i do piachu?

Opublikowano

czyli idąc waszą logiką jedyne wyjście to kulka w łeb i do piachu?

Będziesz  ryzykował czy nie? Co jeśli podczas prac zgwałci lub kogoś zabije? Chcesz mieć krew na rękach? 

Deus vult

Opublikowano

Zależy od przestępstwa jakie popełnili. ;)

Czy ja wiem, skoro jesteś w więzieniu to masz być podwładnym, a nie wymyślać.

Za duże prawa tym skurczybykom byście chcieli dawać.

To czekaj, czekaj. Skoro mordercy idą do piachu z automatu, wyrokiem śmierci to wybór kulka albo praca przysługuje np. złodziejowi, co ukradł parę rzeczy ze sklepu? Dobrze rozumiem?

^

Wolałbyś żeby cię zabili, czy może żeby odebrano ci całkowicie wolność (ja nie mówię tu o tv, bo wcześniej pisałem, że powinno to zmienić się tak, by więźniowie nie mieli takich wygód), robienie całe życie przy noszeniu głazów i jedzeniu jakiegoś g*wna?

To może ty jednak zaczniesz myslec? ;)

Już pisałem, jeśli udowodniono by mi winę w 100%, że dokonałem czynu zagrożonego karą śmierci to nie ma żadnej dyskusji o tym co w takiej sytuacji zrobić. I oczywiście, że wolałbym żeby mnie zabito, byłby to przykład dla reszty żeby dwa razy się zastanowić nim się złamie prawo.

Pamiętajmy, że życie ma najwyższą wartość, a przynajmniej według ciebie i hrabiego, więc o co ta dyskusja?

Opublikowano

Chodziło mi o to, że za morderstwo powinna być kara śmierci, po chrześcijańsku. Dobra, ja spadam na meczyk. :) Pozdrawiam.

Opublikowano

Będziesz  ryzykował czy nie? Co jeśli podczas prac zgwałci lub kogoś zabije? Chcesz mieć krew na rękach? 

Nawet mi się nie chce rozpisywać bo tym postem po prostu mnie rozjebałeś. 

^Btw. Co do kary śmierci tylko w przypadku 100% pewności - nigdy nie można być pewnym w 100% co do czyjejś winy. Każdego można wrobić w totalne gówno, z którego nie będzie miał jak wyjść.

Opublikowano

^

Już pisałem, jeśli udowodniono by mi winę w 100%, że dokonałem czynu zagrożonego karą śmierci to nie ma żadnej dyskusji o tym co w takiej sytuacji zrobić. I oczywiście, że wolałbym żeby mnie zabito, byłby to przykład dla reszty żeby dwa razy się zastanowić nim się złamie prawo.

Pamiętajmy, że życie ma najwyższą wartość, a przynajmniej według ciebie i hrabiego, więc o co ta dyskusja?

Kara śmierci bardzo ostro odstrasza przestępców, Ci co ja znieśli mają ludzi na sumieniu/

Deus vult

Opublikowano

To może ty jednak zaczniesz myslec? ;)

A może ty zaczniesz myśleć? Taki terrorysta może zabić 5 osób, 10 osób, 100 osób, 500 osób, ogólnie mu to lotto, bo i tak dostanie maks. dożywocie.Jakby wiedział, że już za zabicie 2 osób dostałby karę śmierci, to by się dobrze zastanowił ile osób zabija, a tak to, mówię.On jest nastawiony na jak największa liczbę ofiar.

@hrabia14

Może ciebie faktycznie złamałoby, zniszczyło i w ogóle zmiotło z ziemi pracowanie cały dzień i żarcie suchego chleba z wodą, ale terroryści, to twardzi ludzi i na nich to wielkiego wrażenia nie robi.

Opublikowano

^

Ja p*******, nie czaję jak można być tak bezdusznym dla drugiego człowieka tylko dlatego, że popełnił przestępstwo.

Wojciech, wg. tego co mówisz to mordercy już nie żyją bo zostali skazani na śmierć. Czyli każdy, nawet złodziej do odstrzału bo MOŻE zrobić coś złego?

A może ty zaczniesz myśleć? Taki terrorysta może zabić 5 osób, 10 osób, 100 osób, 500 osób, ogólnie mu to lotto, bo i tak dostanie maks. dożywocie.Jakby wiedział, że już za zabicie 2 osób dostałby karę śmierci, to by się dobrze zastanowił ile osób zabija, a tak to, mówię.On jest nastawiony na jak największa liczbę ofiar.

@hrabia14

Może ciebie faktycznie złamałoby, zniszczyło i w ogóle zmiotło z ziemi pracowanie cały dzień i żarcie suchego chleba z wodą, ale terroryści, to twardzi ludzi i na nich to wielkiego wrażenia nie robi.

Nielogicznie mówisz. Byłby gotów na całe życie jako gówno a bałby się szybkiej śmierci? Nie rozśmieszaj mnie.

Opublikowano

No wiesz, bo mi zawsze wydaje się, że wina jest udowodniona w 100%, ale może jestem bezmózgiem jak mówisz.

No więc skoro zawsze jest udowodniona w 100%, to skąd tyle pomyłek? Więc nie mów mi o jakimś 100% udowadnianiu, bo jeśli jakiś wpływowy gościu z kupą szmalu będzie chciał cię zabić, to zrobi to w całkiem legalny sposób. Właśnie przez twoją wspaniałą karę śmierci. Może wielu by zaczęło się bać takiej kary, ale też wielu by ją wykorzystało;)

@hrabia14

Znowu ty gościu xD Terrorysta zabija ze świadomością, że i tak zostanie zabity, dlatego kara śmierci go nie obchodzi;)

Opublikowano

Ja p*******, nie czaję jak można być tak bezdusznym dla drugiego człowieka tylko dlatego, że popełnił przestępstwo.

Wojciech, wg. tego co mówisz to mordercy już nie żyją bo zostali skazani na śmierć. Czyli każdy, nawet złodziej do odstrzału bo MOŻE zrobić coś złego?

O czym ty człowieku bredzisz? Mówimy o złodziejach czy mordercach?

Zapytam jeszcze raz będziesz ich utrzymywał? 

@plokijR

Dawniej była kara śmierci i nikt się w takie cyrki nie bawił jeśli ktoś chciał kogoś zabić.

Deus vult

Opublikowano

A o kim ty mówisz? Mówisz, że mają wybór - śmierć albo głód a wcześniej mówiłeś, że morderców powinno się bezwzględnie zabijać. To o kim ty mówisz gościu?

Tak, będę utrzymywał bo wolę zapłacić zamiast zabijać.

Opublikowano

@Wojciech...
Nikt by ich nie musiał utrzymywać, gdyby pracowali na siebie poprzez prace przymusowe (może musieliby wyżyć z tych 500 zł na miesiąc, ale zasłużyli na to)

Opublikowano

Czyn zagrożony karą śmierci to nie kradzież, chociaż za kradzież wypadałoby obcinać ręce, tak dla wzbudzenia strachu u przyszłych złodziejaszków.

I nie płacz o to, że jestem bezduszny.. To, że ktoś sobie zabija ludzi, dostanie dożywocie, odsiedzi 25 lat i go wypuszczą, znowu kogoś zabije to nie bezduszność? Albo jesteś trollem albo masz naprawdę sprany mózg.

No wiesz, bo mi zawsze wydaje się, że wina jest udowodniona w 100%, ale może jestem bezmózgiem jak mówisz.

No więc skoro zawsze jest udowodniona w 100%, to skąd tyle pomyłek? Więc nie mów mi o jakimś 100% udowadnianiu, bo jeśli jakiś wpływowy gościu z kupą szmalu będzie chciał cię zabić, to zrobi to w całkiem legalny sposób. Właśnie przez twoją wspaniałą karę śmierci. Może wielu by zaczęło się bać takiej kary, ale też wielu by ją wykorzystało;)

Znowu ty gościu xD Terrorysta zabija ze świadomością, że i tak zostanie zabity, dlatego kara śmierci go nie obchodzi;)

Nagle mówisz, że kara śmierci terrorystów nie obchodzi, ale przecież to ty i hrabia tłumaczyliście, że życie ma największą wartość.

Wracając do tej winy.. Skoro zdarzają się pomyłki częściej niż raz na przypuśćmy 100 lat to dany wymiar sprawiedliwości jest ch*jowy i trzeba go zmienić. Mam nadzieję, że teraz rozumiesz bo nie chciałbym myśleć o tobie jak o idiocie.

#up

O patrz, napisałeś coś mądrego.

Dodam jeszcze od siebie, że nadzór nad takimi więźniami to nic innego jak kilku strażników uzbrojonych po zęby i łańcuchy na nogach więźniów. Przywiązać ich do czegoś żeby jeden do drugiego nie mógł podejść i tyle, wszyscy cali i szczęśliwi.

Opublikowano

Nielogicznie mówisz. Byłby gotów na całe życie jako gówno a bałby się szybkiej śmierci? Nie rozśmieszaj mnie.

Życie jak gówno a śmierć, to dwie zupełnie różne rzeczy.Co innego żyć - nie wnikając jak, a umrzeć.Jak żyją, to mogą jeszcze coś zdziałać - komunikować się ze swoimi, sterować organizacją będąc w więzieniu (zdarzały się takie przypadki).

Jak chcesz ich utrzymywać, to już dzisiaj możesz przelać całą swoją wypłatę (o ile pracujesz) na jakieś więzienie.Nawet nie wiem czy jest taka opcja, ale próbuj!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...