Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybory Prezydenckie 2015r.

Immoral

Wybory Prezydenckie 2015r.  

313 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo zaglosujesz w majwoych wyborach prezydenckich?

• Grzegorz Braun
      3
    • Waldemar Deska
      1
    • Andrzej Duda
      24
    • Anna Grodzka
      8
    • Adam Jarubas
      1
    • Bronislaw Komorowski
      20
    • Janusz Korwin-Mikke
      142
    • Marian Kowalski
      1
    • Pawel Kukiz
      29
    • Nie mam ukonczych 18lat
      48
    • Nie zaglosuje
      20
    • Magdalena Ogorek
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polska jest państwem chrześcijańskim (jeszcze), a Biblia mówi jasno:

Jeśli zaś ktoś posunąłby się do tego, że bliźniego zabiłby podstępnie, oderwiesz go nawet od Mego ołtarza, aby ukarać śmiercią. 

Księga Wyjścia 21,14 

Breivik zabił coś koło 70 osób i dostał 21 lat życia w zajebistych warunkach za kasę podatników. Tylko debil jest za zdjęciem kary śmierci. Szkoda miejsca dla takich w celi. 

• Odpowiedzi 917
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Polska jest państwem chrześcijańskim (jeszcze), a Biblia mówi jasno:

Breivik zabił coś koło 70 osób i dostał 21 lat życia w zajebistych warunkach za kasę podatników. Tylko debil jest za zdjęciem kary śmierci. Szkoda miejsca dla takich w celi. 

Co ma Breivik z Polską?

Nie trzeba kary śmierci. Co ci da zabicie człowieka? Stajesz się lepszym od niego czy taki sam jak on? Moim zdaniem taki sam jak on. Chociaż może nie chcesz być tym głupcem, który nie jest za karą śmierci, bo uważa, że zabijanie nie powinno być usprawiedliwiane w ogóle ;) Jeżeli w twoim świecie tacy ludzie są głupcami, to powodzenia w życiu w takim świecie;)

Wystarczyłoby wprowadzić przymusowe roboty i nie robić tak wspaniałych i wygodnych więzień.

Opublikowano

@plokijR

To mi powiedz, co zrobić jak taka osoba zabije współwięźnia albo strażnika? Myślisz, że takich przypadków nie było? Albo co zrobić jak morderca ucieknie z więzienia i zabije kolejne osoby? Co mu zrobisz jak nie ma kary śmierci? Jakby np. za zabójstwo osoby było maks. dożywocie (ew. w szczególnych wypadkach kara śmierci), ale już za zabije co najmniej 2 osób była gwarantowana kara śmierci, to myślisz, że taki Brevik nie zastanowiłby się za nim by zabił tych ludzi? Problem zbyt luksusowych więzień jest oddzielnym tematem i Korwin się też o nim wypowiadał - mają być sprywatyzowane i więźniowie mają własnie uczestniczyć w przymusowych robotach.

Opublikowano

Andrzej Duda ;) Zdecydowanie, potrafi argumentować swoje wypowiedzi, ma dość dobre plany i wygląda na tego "najlepszego" z kandydatów ;), wyobrażam go sobie jako prezydenta i nadawałby się na tą funkcję.

https://www.youtube.com/watch?v=TGpW-jFW-9A

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

Opublikowano

@plokijR

To mi powiedz, co zrobić jak taka osoba zabije współwięźnia albo strażnika? Myślisz, że takich przypadków nie było? Albo co zrobić jak morderca ucieknie z więzienia i zabije kolejne osoby? Co mu zrobisz jak nie ma kary śmierci? Jakby np. za zabójstwo osoby było maks. dożywocie (ew. w szczególnych wypadkach kara śmierci), ale już za zabije co najmniej 2 osób była gwarantowana kara śmierci, to myślisz, że taki Brevik nie zastanowiłby się za nim by zabił tych ludzi? Problem zbyt luksusowych więzień jest oddzielnym tematem i Korwin się też o nim wypowiadał - mają być sprywatyzowane i więźniowie mają własnie uczestniczyć w przymusowych robotach.

Pozwól, że cię zacytuję. "Owszem zdarzają się pomyłki, ale przecież tak samo jak nie likwidujemy ruchu samochodowego dlatego, że rocznie na drogach ginie kilka tysięcy ludzi, tak samo nie powinniśmy znosić kary śmierci czy dożywocia tylko dlatego, że czasami sąd może się pomylić."

Dlaczego mamy zmienić coś co zdarza się bardzo rzadko, tak jak ukaranie niewinnej osoby(albo i jeszcze rzadziej)?

Gdy mówisz o niewinnych osobach masz takie rozumowanie jak w cytacie, a już do osób winnych zmieniasz swoje poglądy nagle?

Przestań się motać;)

Opublikowano

Co ma Breivik z Polską?

Nie trzeba kary śmierci. Co ci da zabicie człowieka? Stajesz się lepszym od niego czy taki sam jak on? Moim zdaniem taki sam jak on. Chociaż może nie chcesz być tym głupcem, który nie jest za karą śmierci, bo uważa, że zabijanie nie powinno być usprawiedliwiane w ogóle ;) Jeżeli w twoim świecie tacy ludzie są głupcami, to powodzenia w życiu w takim świecie;)

Wystarczyłoby wprowadzić przymusowe roboty i nie robić tak wspaniałych i wygodnych więzień.

A czy ja go zabijam? Zabija go prawo. Nie będę tego syfa utrzymywał z moich podatków. 

Opublikowano

A czy ja go zabijam? Zabija go prawo. Nie będę tego syfa utrzymywał z moich podatków. 

Będąc za w ogóle nie masz w tym swojego udziału;) Hitler też nie zabijał, więc on jest niewinny? ;> Ludzie którzy go wspierali też nikogo nie zabijali i nie wydawali rozkazów, i zapewne według ciebie są niewinni? Tak jak mówiłem- wystarczy, że byłyby przymusowe prace, za które przyznawane byłoby im utrzymanie i nie musiałbyś ich utrzymywać ;)

Opublikowano

Pozwól, że cię zacytuję. "Owszem zdarzają się pomyłki, ale przecież tak samo jak nie likwidujemy ruchu samochodowego dlatego, że rocznie na drogach ginie kilka tysięcy ludzi, tak samo nie powinniśmy znosić kary śmierci czy dożywocia tylko dlatego, że czasami sąd może się pomylić."

Dlaczego mamy zmienić coś co zdarza się bardzo rzadko, tak jak ukaranie niewinnej osoby(albo i jeszcze rzadziej)?

Gdy mówisz o niewinnych osobach masz takie rozumowanie jak w cytacie, a już do osób winnych zmieniasz swoje poglądy nagle?

Przestań się motać ;)

Jezus Maria, czy ja się wyraziłem nie jasno?

Morderstwo ------ Kara śmierci (MUSI BYĆ) ----- Niewinne osoby ---- Trudno

Samochody -----  Jeżdżenie samochodami (MUSI BYĆ) ---- Niewinne osoby (wypadki itd.) --- Trudno

Czy teraz jest wszystko jasne? Naprawdę muszę się posługiwać takimi prymitywnymi wykresami? Czasami niewinni ludzie zostają skazani na śmierci - trudno, to nie jest powód, żeby znosić karę śmierci dla morderców.

Czasami na drogach giną ludzie - Trudno - To nie jest powód, żeby zakazywać jazdy samochodem.

Jasne?

Opublikowano

Andrzej Duda ;) Zdecydowanie, potrafi argumentować swoje wypowiedzi, ma dość dobre plany i wygląda na tego "najlepszego" z kandydatów ;), wyobrażam go sobie jako prezydenta i nadawałby się na tą funkcję.

https://www.youtube.com/watch?v=TGpW-jFW-9A

To jest żyd, który słucha się NATO.. jest za wysłaniem broni na ukraine co zwiększy ryzyko wojny lub wprowadzenia rosyjskich wojsk na teren Polski.. 

I zachowuje się tak samo jak tusk "wszystko pięknie ładnie profesjonalnie natomiast po wyborach mam wyjebane bo zostało mi dane"

Opublikowano

Człowieku czy ty nie rozumiesz, że można pokazać TWOJE ROZUMOWANIE w odwrotnej sytuacji?
Ukarany zabije,ucieknie itd.- trudno, to nie jest powod, zeby wprowadzac kare smierci.

"Czasami na drogach giną ludzie- trudno- to nie jest powód, żeby zakazywać jazdy samochodem"

"Czy teraz jest wszystko jasne? Naprawdę muszę się posługiwać takimi prymitywnymi wykresami?" - to teraz dotyczy ciebie;)

Opublikowano

Jezus Maria, czy ja się wyraziłem nie jasno?

Morderstwo ------ Kara śmierci (MUSI BYĆ) ----- Niewinne osoby ---- Trudno

Samochody -----  Jeżdżenie samochodami (MUSI BYĆ) ---- Niewinne osoby (wypadki itd.) --- Trudno

Czy teraz jest wszystko jasne? Naprawdę muszę się posługiwać takimi prymitywnymi wykresami? Czasami niewinni ludzie zostają skazani na śmierci - trudno, to nie jest powód, żeby znosić karę śmierci dla morderców.

Czasami na drogach giną ludzie - Trudno - To nie jest powód, żeby zakazywać jazdy samochodem.

Jasne?

Porównanie godne dumnego kuca-darwinisty...

Prawo, dotyczące nas wszystkich nie skazuje nikogo na wypadek na drodze. Wypadki powoduje głupota lub nieszczęśliwy zbieg okoliczności.

Jeśli to ty zostałbyś niesłusznie skazany i zamordowany w świetle prawa przy twojej "karze śmierci" to też byś powiedział, że trudno?

Lepiej zapłacić miliard złotych za utrzymanie całego tabunu morderców z wyrokiem dożywocia niż skazać jedną, niewinną osobę. Ludzkie życie to wartość najwyższa.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Prawo, dotyczące nas wszystkich nie skazuje nikogo na wypadek na drodze. Wypadki powoduje głupota lub nieszczęśliwy zbieg okoliczności.

Jeśli to ty zostałbyś niesłusznie skazany i zamordowany w świetle prawa przy twojej "karze śmierci" to też byś powiedział, że trudno?

Lepiej zapłacić miliard złotych za utrzymanie całego tabunu morderców z wyrokiem dożywocia niż skazać jedną, niewinną osobę. Ludzkie życie to wartość najwyższa.

O nie przyszedł kolejny lewacki debil.Jakby ci dziewczynę gwałcili, to byś nie zabił gwałcicieli, bo życie ludzkie jest najwyższą wartością? Albo nie chciał narażać własnego? Gdyby ludzie uważali, że życie jest najwyższą wartością, to byśmy się w ogóle nie rozwijali, albo co gorsza - dzisiaj żylibyśmy pod ruskim butem, bo przecież 200 lat temu w czasie zaborów - między innymi rosyjskiego, nikt by nie chciał walczyć w powstaniach, bo przecież życie ludzkie jest najwyższą wartością.Matka by nie powiedziała: "Tak synu idź walczyć za ojczyznę, będę z ciebie dumna" tylko kazała mu siedzieć na d***e, żeby sobie krzywdy nie zrobić.Dzisiaj jest właśnie takie posrane pokolenie, które gotowe jest nawet wziąć czyjegoś ch u ja do mordy, byle, żeby nic się nikomu nie stało.

Z ruchem drogowym jest to samo.Idąc twoim lewackim sposobem rozumowania powinniśmy przestać jeździć samochodami i przerzucić się na coś innego, bo to nic, że cofnęlibyśmy się w rozwoju - ważne, że nikt by nie zginął potrącony przez samochód.Tylko debil może tak myśleć i dzięki takim debilom jak ty dzisiaj żyjemy w takim popier dolonym świecie.

Opublikowano

Hrabia okey możesz ich utrzymywać z własnej kieszeni jak chcesz. A co jeśli zabije strażnika lub współwięźnia? Dasz mu kolejne dożywocie? Co jeśli niewinny człowiek zostanie skazany na dożywocie i sam popełni samobójstwo? 

Deus vult

Opublikowano

O nie przyszedł kolejny lewacki debil.Jakby ci dziewczynę gwałcili, to byś nie zabił gwałcicieli, bo życie ludzkie jest najwyższą wartością? Albo nie chciał narażać własnego? Gdyby ludzie uważali, że życie jest najwyższą wartością, to byśmy się w ogóle nie rozwijali, albo co gorsza - dzisiaj żylibyśmy pod ruskim butem, bo przecież 200 lat temu w czasie zaborów - między innymi rosyjskiego, nikt by nie chciał walczyć w powstaniach, bo przecież życie ludzkie jest najwyższą wartością.Matka by nie powiedziała: "Tak synu idź walczyć za ojczyznę, będę z ciebie dumna" tylko kazała mu siedzieć na d***e, żeby sobie krzywdy nie zrobić.Dzisiaj jest właśnie takie posrane pokolenie, które gotowe jest nawet wziąć czyjegoś ch u ja do mordy, byle, żeby nic się nikomu nie stało.

Gościu ty masz coś nie tak ze sobą xD My tu mówimy o karze śmierci, a ty piszesz o walce o kraj. To jest spam :D

Opublikowano

Z ruchem drogowym jest to samo.Idąc twoim lewackim sposobem rozumowania powinniśmy przestać jeździć samochodami i przerzucić się na coś innego, bo to nic, że cofnęlibyśmy się w rozwoju - ważne, że nikt by nie zginął potrącony przez samochód.Tylko debil może tak myśleć i dzięki takim debilom jak ty dzisiaj żyjemy w takim popier dolonym świecie.

Jednak w jego przypadku to tylko jego partnera  może ktoś zgwałcić. 

Deus vult

Opublikowano

Ludzkie życie to wartość najwyższa.

C***a prawda. ;) Życie przemija, każdy kiedyś umrze. Jakby twoja matka/ojciec/brat/siostra byli w sytuacji gdzie mogą umrzeć to nie zaryzykowałbyś swojego życia aby ich uratować, bo twoje życie dla Ciebie jest najważniejsze? Rodzina to wartość numer 1. 

Opublikowano

Pozbawiłbym gwałciciela wolności, zabrał mu prawa przysługujące wszystkim innym i całkowicie wyłączył go z życia. To nawet gorsze niż śmierć.

A k***a, posłuchaj mnie kucu. Życie ludzkie jest najwyższą, k***a, najwyższą wartością i nie można sobie nim rozporządzać jak nam się podoba. 

To, że ludzie byli w stanie oddać swoje życie za ojczyznę tylko dowodzi jak bardzo ją kochali. Wiesz k***a dlaczego? Bo znali cenę życia, wiedzieli jakie jest ważne i mimo to oddali je w obronie tego co kochali. 

I każdy kto zna wartość życia dzisiaj również pójdzie walczyć za odpowiednio ważne rzeczy. Do k***y nędzy, zacznijcie myśleć logicznie zamiast powtarzać pseudo-wolnościową mantrę po swoich idolach...

C***a prawda.  ;) Życie przemija, każdy kiedyś umrze. Jakby twoja matka/ojciec/brat/siostra byli w sytuacji gdzie mogą umrzeć to nie zaryzykowałbyś swojego życia aby ich uratować, bo twoje życie dla Ciebie jest najważniejsze? Rodzina to wartość numer 1. 

Nie, oddałbym swoje życie - czyli rzecz najcenniejszą dla mnie by ochronić moich bliskich. Tak bardzo mi na nich zależy. Proste?

Jednak w jego przypadku to tylko jego partnera  może ktoś zgwałcić. 

Ty to masz gadane stary, kurcze, sam bym lepszego dowcipu nie wymyślił.

Hrabia okey możesz ich utrzymywać z własnej kieszeni jak chcesz. A co jeśli zabije strażnika lub współwięźnia? Dasz mu kolejne dożywocie? Co jeśli niewinny człowiek zostanie skazany na dożywocie i sam popełni samobójstwo? 

Dlatego musimy pracować nad doskonaleniem obecnych praw a nie zamiatać problem pod dywan karą śmierci. Zamknąć morderce na całe życie w izolatce, o chlebie i wodzie i będzie zagrożeniem co najwyżej dla szczurów w celi. Lepiej, żeby niewinny człowiek został skazany na dożywocie i mógł ubiegać się o wyjście i zadośćuczynienie niż żeby został od razu zabity, co nie?

Opublikowano

C***a prawda. ;) Życie przemija, każdy kiedyś umrze. Jakby twoja matka/ojciec/brat/siostra byli w sytuacji gdzie mogą umrzeć to nie zaryzykowałbyś swojego życia aby ich uratować, bo twoje życie dla Ciebie jest najważniejsze? Rodzina to wartość numer 1.

Zaryzykowałbym swoje życie dla rodziny i nie tylko.Ryzykując swoje życie, by uratować inne życie co robię? Ocalam życie człowieku xD Więc ludzkie życie jest w takiej sytuacji tą najważniejszą wartością ;P

@Kelar "Z ruchem drogowym jest to samo.Idąc twoim lewackim sposobem rozumowania powinniśmy przestać jeździć samochodami i przerzucić się na coś innego, bo to nic, że cofnęlibyśmy się w rozwoju - ważne, że nikt by nie zginął potrącony przez samochód.Tylko debil może tak myśleć i dzięki takim debilom jak ty dzisiaj żyjemy w takim popier dolonym świecie."

On tylko powiedział, że wypadek jest przypadkiem, a nie karą wymierzoną przez rząd (i miał rację). Nie wiem o czym ty w ogóle tutaj mówisz xD Gdzie tam jest napisane i gdzie tam jest rozumowanie, w które mówi żeby przestać jeździć samochodami. Gościu zamiast wymyślać głupoty przestań pisać...

Opublikowano

Pozbawiłbym gwałciciela wolności, zabrał mu prawa przysługujące wszystkim innym i całkowicie wyłączył go z życia. To nawet gorsze niż śmierć.

A k***a, posłuchaj mnie kucu. Życie ludzkie jest najwyższą, k***a, najwyższą wartością i nie można sobie nim rozporządzać jak nam się podoba. 

To, że ludzie byli w stanie oddać swoje życie za ojczyznę tylko dowodzi jak bardzo ją kochali. Wiesz k***a dlaczego? Bo znali cenę życia, wiedzieli jakie jest ważne i mimo to oddali je w obronie tego co kochali. 

I każdy kto zna wartość życia dzisiaj również pójdzie walczyć za odpowiednio ważne rzeczy. Do k***y nędzy, zacznijcie myśleć logicznie zamiast powtarzać pseudo-wolnościową mantrę po swoich idolach...

Nie, oddałbym swoje życie - czyli rzecz najcenniejszą dla mnie by ochronić moich bliskich. Tak bardzo mi na nich zależy. Proste?

Ty to masz gadane stary, kurcze, sam bym lepszego dowcipu nie wymyślił.

>Mów że życie ludzkie jest najwyższą wartością

>bądź za aborcją. 

Deus vult

Opublikowano

Masz rozdwojenie jaźni? W takim razie twoje życie nie jest dla cb najważniejsze, bo je oddajesz by bronić bliskich. 1. Rodzina 2. Życie ludzkie. Z tego co napisałeś każdy wyciągnie taki wniosek.

Opublikowano

Kto wypuści kolesia, który zabije żonę i zgwałci swoje dziecko skoro dostałby dożywocie? Myślisz trochę? W ogóle nie stawiasz się w sytuacji ludzi, którzy lądują w więzieniu za niewinność. Gdybyś ty tam wylądował, na pewno zmieniłbyś zdanie.

On tak tylko mówi, że zmniejszy. Wiesz co mówił co zrobi jak dostanie się do europarlamentu? Co zrobił? Spał. Rzeczywiście złoty człowiek.

Skoro jesteś przeciwny karze śmierci, to proszę utrzymuj ze swojej pensji takie kurestwo jak np. Trynkiewicz. :)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Masz rozdwojenie jaźni? W takim razie twoje życie nie jest dla cb najważniejsze, bo je oddajesz by bronić bliskich. 1. Rodzina 2. Życie ludzkie. Z tego co napisałeś każdy wyciągnie taki wniosek.

A czy ja mówiłem, że moje życie jest dla mnie najważniejsze gościu? xD

Opublikowano

Wczesną aborcją, zygota to nie człowiek.

Kobieta rodzi zygote? 

Morderca też nie człowiek, odebrałeś mu prawa.

Deus vult

Opublikowano

K***a, na c**j tutaj robimy dysputę o jakimś kodeksie moralnym zamiast skupić się na temacie głównym (karze śmierci, dla przypomnienia).

Typowa prawacka retoryka, tłumaczysz, produkujesz się, a oni potem zmieniają temat, wysrywają na ciebie milion artykułów, wypowiedzi krula i cztery krzywe Laffera, powtarzać do zmasakrowania.

Kobieta rodzi zygote? 

Morderca też nie człowiek, odebrałeś mu prawa.

Prawa obywatelskie, nie prawa człowieka i nie człowieczeństwo.

Kobieta rodzi człowieka, ale zygota nie jest czymś co myśli, czuje ani ma jakąkolwiek formę świadomości. Płodu już wg. mnie zabić nie wolno by było ale zygota to tylko komórka, proste. Jak chcesz podyskutować o aborcji to zapraszam na PW, bez publiczki, ok? Tutaj inne tematy przerabiamy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...