Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S4*EP6][EXP 200/drop 35] VULCANUS MU ONLINE START 28.02.2015

spriker

Chcesz nową edycję serwera?  

85 użytkowników zagłosowało

1. 1. Chcesz nową edycję serwera?

2. 2. Jaki season chciałbyś na tym serwerze?

3. 3. Jaki exp powinien być na serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 234
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Również mam taką nadzieje, wielki + za ogarniecie tematu, odwaliliscie kawal dobrej roboty, szkoda ze ludzie tego niedocenili, bo ten server zasluguje na znacznie wiecej niz 20 osob online :) Powodzenia przyszlym i obecnym graczom, pozdrawiam ;)

Opublikowano

10 online nie opłaca się grać już za bardzo... serwer z*******y brak dc lagow itp... lecz serv zabija mała ilość graczy online Mam nadzieje że 2 edycja będzie dużo lepsza;) pozdrawiam Piwko

Opublikowano

Z jednej strony się cieszę , że ktoś docenia naszą pracę. Z drugiej strony jest mi żal , że odwiedziła nas tak mała ilość graczy... 

Staraliśmy się robić wszystko co w naszej mocy aby było dobrze i było dużo graczy. 

Jak widać doceniło nas 30 osób , którzy grają ... Czy to ma sens na chwilę obecną? 

W tych czasach nie ma co się oszukiwać , ale większość graczy MUO wybiera seasony najnowsze dlaczego?

Dlatego iż mamy muhelpera,więcej eventów... Myślę, że lepiej jest grać i mieć wszystko pod nosem. 

Jest wiele serwerów , które rozwinęły się dobrym seasonem.. Lecz większość serwerów stoi na plikach nieoryginalnych z rejdź zołna. 

Chciałbym zapytać was tłumu, jakie rozwiązanie widzicie dla przyszłości tego serwera.. Nie chcę zamykać serwera po praktycznie tygodniu, chciałem zrobić 

coś dla graczy...

Czy chcielibyście serwer na oryginalnych plikach ? Jesteśmy w stanie zakupić pliki S6EP3 od Z-Teamu... hm.. Tylko czy będzie więcej graczy? 

Chciałem tym serwerem wypromować swoją markę i osobę.. Prowadzę wiele projektów i nigdy się nie poddaje. Posiadam sieć serwerów CS 1.6/CSGO/CSS oraz 2 serwery Metin2 ( Jeden jako administrator , drugi jako admin techniczny )... 

Do tematu dodam kilka ankiet.. Proszę głosować. Nie chcę przestać się zajmować serwerami MUO , bo jest to moja jedna z pierwszych MMO :) 

Zapraszam do głosowania i wypowiadania się .

Dziękuje wszystkim serdecznie ;)

Opublikowano

Franku musisz zmniejszyc pkt za rr bo niektorzy za bardzo juz odskoczyli w rankingu i to sie nie spodobalo wielu graczom chodzili i zabijali innych:) wiadomo o kogo chodzi:) Teraz na serwie gra jedna gildia tylko czyli jakies 10 osob i nie ma milej atmosfery ;/

Opublikowano

Moim zdaniem nawet gdybyś zamknął obecną edycję (z cały szacunkiem dla ludzi, którzy tam zostali, ale chyba w 10 osób nudno się gra?) i otworzył nową to by to nie była jakaś porażka. Pokazałeś, że można wbijać śmiało i pograć bez problemów (spory sukces), jak dla mnie konfiguracja jest powodem małej ilości online. Dlaczego? Poza tym że coś tam niedawno ruszyło dobrego, to wiele osób zawitało tu bo miał być hard. Mi hard kojarzy się z low expem, a tu? Wyszedł taki medium bardziej niż hard. Dlatego chętni na harda poszli stąd, a chętni na medium w ogóle tu nie zawitali bo myśleli "hard? ee to nie". 

Jeśli chciałbyś wypromować się jako twórca w MuO, to postaw serwer PVP, exp 200-500 bez resetów na S4 i jazda, kiedyś takie fast pvpki cieszyły się sporym zainteresowaniem, nie wiem jak dziś. Zaletą takich serwerów jest to że nie trzeba expic w nieskończoność ;)
Grałem też na serwerze gdzie był exp x14 (S4) i też była ponad setka online. Wiadomo, że każdemu się nie dogodzi, kwestia gustu.

PS Osobiście zagrałbym na S4:
1) PvP fast, exp x200-500, no resets
2) PvP low, exp x20, no resets
+ żadnych wypadajkowych gówien, wywalić itemy z dropa i wsadzić tam kamienie, w sklepie jakiś syf max do sphinx i brass'a 3+4+L, reszta itemków z dropa itd.

Opublikowano

Moim zdaniem nawet gdybyś zamknął obecną edycję (z cały szacunkiem dla ludzi, którzy tam zostali, ale chyba w 10 osób nudno się gra?) i otworzył nową to by to nie była jakaś porażka. Pokazałeś, że można wbijać śmiało i pograć bez problemów (spory sukces), jak dla mnie konfiguracja jest powodem małej ilości online. Dlaczego? Poza tym że coś tam niedawno ruszyło dobrego, to wiele osób zawitało tu bo miał być hard. Mi hard kojarzy się z low expem, a tu? Wyszedł taki medium bardziej niż hard. Dlatego chętni na harda poszli stąd, a chętni na medium w ogóle tu nie zawitali bo myśleli "hard? ee to nie". 

Jeśli chciałbyś wypromować się jako twórca w MuO, to postaw serwer PVP, exp 200-500 bez resetów na S4 i jazda, kiedyś takie fast pvpki cieszyły się sporym zainteresowaniem, nie wiem jak dziś. Zaletą takich serwerów jest to że nie trzeba expic w nieskończoność ;)

Grałem też na serwerze gdzie był exp x14 (S4) i też była ponad setka online. Wiadomo, że każdemu się nie dogodzi, kwestia gustu.

PS Osobiście zagrałbym na S4:

1) PvP fast, exp x200-500, no resets

2) PvP low, exp x20, no resets

+ żadnych wypadajkowych gówien, wywalić itemy z dropa i wsadzić tam kamienie, w sklepie jakiś syf max do sphinx i brass'a 3+4+L, reszta itemków z dropa itd.

Dziękuje za opinię , wezmę to pod uwagę :)

Czekam na opinie innych :)

Opublikowano
  "Jak widać doceniło nas 30 osób które grają" 

No niestety o wiele mniej bo duzo ludzi gra multi acc. Znam przypadek jedna osoba 4 konta online...  Tak z 12-15 max

Na serverze zepsula atmosfera jedna guild, ktora wziela caly server do siebie i nie bylo zbytniej rywalizacji.... Niedlugo sami beda sie zabijac we wlasnej guild i rywalizowac sam ze soba.

Online Users 9 / 200 || Server is 1.8% full

Nie ma z kim grac nawet...

Opublikowano

Juz pisalem wczesniej zeby zmniejszyc exp...Exp 40-50 przy tym ustawieniu %party bonus szlo by w miare. Zrobic obszerniejsze spoty (nie slupki pod bk) i zmniejszyc pkt za RR 250-300 albo 300-350 co by sie cieszylo wiekszym PVP i dluzym graniem

Opublikowano

Spoty nie były słupkowe moim zdaniem ukryte spoty tez zabilky serv nie powinno tak być aby w atlans były moiby z k7 lub w dung. Exp 250-300 byłby ok pkt za RR 350-400 DK DW elf normalnie 350 dl mg 400 standardowo bo elf jest mocny...

Opublikowano

Kolega wyżej ma racje.. Tylko powiem tak.. exp 40-50 hm.. Nie chciałem zrobić serwera WIDMO, gdzie stoją same afki i nic się nie dzieje.

Chciałem aby te resy chociaż coś zmieniły, bo po rr jednak trzeba dobić lvl i się troche pomęczyć.

Głosujcie.. :) 

Jak dla mnie rozwiązaniem najlepszym było by S6EP3 ( Nie zbugowane ) exp 100 , pkt za rr 150/200... :)

Tylko powiedzcie czy to wypali

Opublikowano

Serwery no resets nigdy nie są serwerami widmo. Z tego co koledzy napisali źle zrozumiałeś moją koncepcję na ukryte spoty, skoro dałeś z wysokich map na niskie moby (nawet nie wiedziałem xD)
Nie rozumiem dlaczego nie chcesz postawić jeszcze raz na S4? Wszystko tu grało dobrze.
Jeśli pvp - nie ma problemu, aczkolwiek co wg. mnie niszczy serwery z resami to powergaming o którym kiedyś tu pisałem. Poza niskimi pkt/rr można inaczej to rozwiązać, wprowadzając ograniczenie na resety, np. 3 rr na tydzień (blokada)

Opublikowano

Mowisz o s6 gdzie jest AutoBot wbudowany a on s4 widmo...ktore jest gorsze ? oszukiwanie na muautoclickerze elite czy na wbudowanym bocie siebie ?

Mowisz o afk to z tego co kiedys widzialem bylo cos w rodzaju auto afk safe...jezeli ktos stal w 1miejscu 30min przezucalo go do SAFE

Wiec i przy expie 50 i tak jak mowisz pkt za rr 150/200 albo 200/250 z duzym bonusem pt graloby sie niezle

Dzieciaki znowu wybiora high exp i bedzie to samo wiec nie wiem po co ten VOT z tymi expami

Opublikowano

30 min afk i do safe to nikt tu nie bedzie grał z jednego powodu wątpie że ktoś lubi patrzeć jak np bk bije cały dzień z ts na spodzie i nic sie nie dzieje... ja kocham mu online za afk ;P ktoś jest afk pk go i ks i jego strata exp 100 i pkt za rr 300 bedzie ok + jakieś weekendowy exp +50 albo coś w ten deseń

Opublikowano

Czyli season jest git.. Więc tego nie zmieniamy...

Mam wizję np.. hm.. Ograniczenie rr - 24h  hm.. 100 pkt za reset... Drop zbalansowany, za 10 rr coś w typie nagrody. Exp 100 % , brak ukrytych spotów, spoty 4-5 mobów,

Co wy na to? :)

Opublikowano

No dobra.. To powiedzmy teoretycznie exp 150. Season zostaje s4...

Co powiecie na czasowy ogranicznik rr? Oraz wymagane itemki na rr? :)

Opublikowano

Wymagania itemkow nie rr ogranicznik tez nie to ma byc muonline a nie jakies tworzenie swojej gry i teori nigdy nie bylo zadnych ogranicznikow rr. Juz wole zrobic max lvl 1000 jak jest na globalu chyba i pvp serv bez rr

Edi aha i z ukrytym rankingiem na stronie www ;) i statami

Opublikowano

Nowa Edycja ?? Serio ? Osobiście uważam że Ci którzy zostali wytrwale na serwerze na nowej edycji grac nie będą , z tego co słyszałem ... 

Zarwane nocki godziny spędzone przed kompem . Ludzie  którzy wybili się dość wysoko do topki przestali grać bo jak to mówili " Mało Online" szkoda że w międzyczasie tyle samo nowych graczy dołączało do zabawy na tym serwerze i po  niedługim czasie odchodziło z tego samego powodu ... Nie rozumieją że to gracze sami musza rozkręcić server kto ma to za nas zrobić . Sam osobiście na s6 grać nie będę na pewno tak jak i wielu ludzi z PANACEUM , jak się dowiedziałem 

Tak czy tak server  najlepszy na jakim kiedykolwiek grałem to jasne że na s4 nie bedzie  odrazu 200 online . 0 wytrwałości ze strony graczy . Przemyślcie wszystko jeszcze raz zanim odpalicie nową edycje , może dajcie jeszcze trochę czasu .

Pozdrawiam Velly 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...