Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S4*EP6][EXP 200/drop 35] VULCANUS MU ONLINE START 28.02.2015

spriker

Chcesz nową edycję serwera?  

85 użytkowników zagłosowało

1. 1. Chcesz nową edycję serwera?

2. 2. Jaki season chciałbyś na tym serwerze?

3. 3. Jaki exp powinien być na serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3. Spoty 5-7moobow moobow nie slupkowych. Dlaczego ? zeby bk nie stal na stabie albo ts w 1miejscu...chce expic niech troche pobiega, zabieze kogos do pt, albo stoi na ts ale mooby nie zawsze do niego podejda

Co do TS to jestem od 80lvl...Bk i tak jest mocny a od 1 by chcieli bic z TS na moobach. Wingi etc od 1 nie mam nic przeciwko jezeli statystyki daja rade

• Odpowiedzi 234
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

-pomyśl nad dodaniem dodatkowych ukrytych spotów,
-spoty 7-8 mobków, w zależności od mapy,

-bonus za gold pt (żeby był),

-auto afk tak, mini tak, autokill off, autopick off,

-TS od 80 lvla dlaczego nie, później i tak ten 80lvl po resecie szybko wskakuje,

-trzeba dobrze ustawić drop z medali i serc, że np. z serc dropi się pad/vine/leather/bone/silk/bronze (+6 do +11), silver medal np. wind/sphinx/brass (+7 do +10), gold medal np. guardian/leg/drg (+7 do +9) - oczywiście +opt i z pozostałymi odpowiednikami dla innych klas,
-box of luck, nigdy nie szukany, ponieważ nic wartościowego z niego nie leciało, może warto tu coś dodać?

-BOK +1 (ringi i pedanty), BOK+2 leather-bronze i odpowiedniki, BOK+3 brass-plate i odpowiedniki, BOK+4 dragon i odpowiedniki, BOK+5 tylko bronie pokroju dragon speara, dragon soul staffa itd.
-Ilość inwazji i goldów/inve? 3 inwazje (8:00, 16:00, 24:00?) i 4 goldy,
-exc grand soul i odpowiedniki dostępne z eventów typu maya, deep castle(erohim).

Opublikowano

-pomyśl nad dodaniem dodatkowych ukrytych spotów,

-spoty 7-8 mobków, w zależności od mapy,

-bonus za gold pt (żeby był),

-auto afk tak, mini tak, autokill off, autopick off,

-TS od 80 lvla dlaczego nie, później i tak ten 80lvl po resecie szybko wskakuje,

-trzeba dobrze ustawić drop z medali i serc, że np. z serc dropi się pad/vine/leather/bone/silk/bronze (+6 do +11), silver medal np. wind/sphinx/brass (+7 do +10), gold medal np. guardian/leg/drg (+7 do +9) - oczywiście +opt i z pozostałymi odpowiednikami dla innych klas,

-box of luck, nigdy nie szukany, ponieważ nic wartościowego z niego nie leciało, może warto tu coś dodać?

-BOK +1 (ringi i pedanty), BOK+2 leather-bronze i odpowiedniki, BOK+3 brass-plate i odpowiedniki, BOK+4 dragon i odpowiedniki, BOK+5 tylko bronie pokroju dragon speara, dragon soul staffa itd.

-Ilość inwazji i goldów/inve? 3 inwazje (8:00, 16:00, 24:00?) i 4 goldy,

-exc grand soul i odpowiedniki dostępne z eventów typu maya, deep castle(erohim).

1. Wszystkie spoty są tak naprawdę ukryte  , bo rozpiski nie będzie.. Większość spotów poukrywanych tam gdzie ludzie nie wiedzą to są na mapach wyższych gdzie do 20 rr nie dasz sobie tam rady

2. Spoty są tak ustawione..

3. Gold pt jest ustawione na bonusowe

4. Dozwolony będzie tylko Minimizer , który będzie pozwałał bić .. AC będzie zablokowany w antyhacku jak się uda.

5. ts od 80 lvl

6. Drop medali jest dobrze ustawiony.

7. Z boka+1 nie będą lecieć ringi/pedzie , ponieważ chcemy trochę utrudnić ich zdobycie.. Dropią z k4, reszta ustawiona jak opiasłeś

6. Inwazje równe z BC co 4h

7. Na evantach Maya i erohim ustawiamy drop.

Pozdrawiam

@@EDIT 15:48

Ogłaszam co postanowiłem...

PUNKTY ZA RR

DK - 350 pkt

DW - 350 pkt

ELF - 400 pkt

SUMM - 350 pkt

DL - 400 pkt

MG - 350 pkt

Opłata za RR

Każdy res kosztuje 2kk * res np.. 10 rr- 20kk , 20rr - 40kk itp

Co dostajemy za RR ? :

Za RR otrzymujemy 10 WCoin i 10Pcp .

Za godzinę gry otrzymujemy 10 Pcp.

PKCLEAR

Koszt zbicia pk w grze komendą /pkclear kosztuje 30kk

Dozwolony BOT

- Jedynie minimalizer dołączony do clienta.. Reszta będzie blokowana , a dla sprytnych banowana.

- avanta pod elfa ;)

Happy Hour ( szczęśliwa godzina ) :

Jest to event polegający na tym iż raz w tygodniu odbędzie się Szczęśliwa godzina , która dodaje nam na 60minut exp 220 , drop 40 % na każdej mapie.

NAGRODA ZA BC/DS :

Będzie dropić ChaosCard którą będzie można wymienić w barze na losowy przedmiot..

- Znajdują się tam itemki exe

- pety  , lecz z  bardzo niską szansą na trafienie

- ringi

- satanki itp

LOTERIA

Pierwsza loteria odbędzie się 24h po stracie !

EVENT PVP..

Z racji iż CS będzie dopiero po 2 tyg od startu , wpadłem na pomył aby zrobić event pvp w weekend po starcie serwera. Tak aby każdy mógł sprawdzić swoje siły

Na razie to tyle ;)

Opublikowano

Zobaczymy co tam wymyśliłeś, mam nadzieję, że nie przesadzisz z niektórymi ideami. Wbić nie zaszkodzi.

Aktualnie testuje wszystko..

Eventy są idealnie zrobione i nie ma z nimi żadnych kłopotów.

Drop też jest ładnie ustawiony, dropi to co powinno.

Nowe idee zostały wymyślone przeze mnie i zostały wprowadzone w życie serwera.

Mam nadzieję , że na starcie przyjdzie was trochę.

Aktualnie ustawione raty to :

exp : 200 %

drop : 35 %

Gram 7h non stop i wbiłem dopiero 278 lvl sam w pt,moby są podkręcone tak , że ciężko samemu na początku grać i cokolwiek zrobić..

Sprawdzam jeszce czy nie ma jakiś niedogodności z dropem z boxów typu heaven heart itp

Opłacalne jest expienie w pt , szczególne , że w gold jeszcze lepiej.

Opublikowano

Co to znaczy, że podkręciłeś moby? Że do 5rr będzie trzeba z ee bić w lt? Czy mówisz o wyższych mapach? Ten happy hour będzie raz w tygodniu czy codzienne np. od 18:00-19:00? Jak serwer wystartuje to się okaże, czy drop jest dobrze ustawiony. 

Opublikowano

Co to znaczy, że podkręciłeś moby? Że do 5rr będzie trzeba z ee bić w lt? Czy mówisz o wyższych mapach? Ten happy hour będzie raz w tygodniu czy codzienne np. od 18:00-19:00? Jak serwer wystartuje to się okaże, czy drop jest dobrze ustawiony. 

Mówię o mapach wyższych.. Nie przesadzajmy  :) lt to początkowe mapy.

raz w tygodniu , ale nie powiem kiedy :) Będzie to losowe od 12-24 w tych godzinach w jakiś dzień tygodnia.

Opublikowano

Moim zdaniem dużo lepiej wprowadzić taki event min. 2x w tygodniu i stałej porze wieczornej, kiedy znaczna większość może zasiąść do komputera, a nie że wywali go w godzinie kiedy większość jest w pracy/szkole.

Opublikowano

Ogólnie zapowiedź tego co już wchodzi wygląda świetnie, zobaczymy jak będzie w praktyce. Jestem jednak dobrej myśli :). Co do tego eventa ze szczęśliwą godziną, jednak popieram zdanie kolegi wyżej, lecz nie do końca. Godzina myśli być choć dla większości odpowiednia tak by większość miała szanse coś wyłapać. A co do dni, to powiem,  że 2x w tygodniu jest dobra, i byłbym za tym by tak zostało. Mogłoby być nawet 3x przez pierwszy miesiąc dwa, potem zmniejszyć. Jednak pytanie mam co do loterii. Jak się one będą odbywały i na jakiej zasadzie?

Opublikowano

Ogólnie zapowiedź tego co już wchodzi wygląda świetnie, zobaczymy jak będzie w praktyce. Jestem jednak dobrej myśli :). Co do tego eventa ze szczęśliwą godziną, jednak popieram zdanie kolegi wyżej, lecz nie do końca. Godzina myśli być choć dla większości odpowiednia tak by większość miała szanse coś wyłapać. A co do dni, to powiem,  że 2x w tygodniu jest dobra, i byłbym za tym by tak zostało. Mogłoby być nawet 3x przez pierwszy miesiąc dwa, potem zmniejszyć. Jednak pytanie mam co do loterii. Jak się one będą odbywały i na jakiej zasadzie?

Pomyślę, nad tym co mówicie..

Loteria będzie dotyczyć tylko gildii. Gildie będą musiały się zapisać na forum np. I wtedy ich gildia bierze udział w loterii np w sobote gdzie przedmiotem losowanym jest 3x BOK +3/4/5 lub GM gift... Licytować gildie się będą mogli tylko przedmiotami , które narzuce im kilka dni wcześniej.. np Reny , Small axe+1 itp. Kto da wiecej wygrywa :)

Opublikowano

nawet nie planujscie pod sezon 6 bo to lipa sezon 4 i 1.02 c wymiataja mam nadzieje ze postoicie 

Opublikowano

nawet nie planujscie pod sezon 6 bo to lipa sezon 4 i 1.02 c wymiataja mam nadzieje ze postoicie 

wole pliki pewne niż s6 pobugowane z rejdż zołna :)

Opublikowano

Aktualnie trwa restart maszyny oraz nowe aktualizacje windowsa :)

Start prawdopodobnie w sobotę w godzinach popołudniowych :)

@@ Już można wbijać na końcówkę testów :)

Opublikowano

EVENT PVP..

Z racji iż CS będzie dopiero po 2 tyg od startu , wpadłem na pomył aby zrobić event pvp w weekend po starcie serwera. Tak aby każdy mógł sprawdzić swoje siły

Proponowalbym test cs tydzien po starcie da to ludzia satysfakcje pvp, sprawdzi poprawnosc dzialania cs i moze to byc zrobiony jako event - wygrana gildia dostanie przykladowo 3xBOX+5

Opublikowano

Proponowalbym test cs tydzien po starcie da to ludzia satysfakcje pvp, sprawdzi poprawnosc dzialania cs i moze to byc zrobiony jako event - wygrana gildia dostanie przykladowo 3xBOX+5

Kolego, CS został przetestowany i działa bez zarzutów : )

Opublikowano

Dzisiaj poprawiłem event BC/DS/CC

Po wygraniu eventu dropi nam Red Chaos Box.. jest to box dodany , z którego dropią przedmioty exe boxy k4,k5 , jest szansa na drop 2 takich boxów za event.. lecz niewielka.

Dodałem 12 ukrytych dobrych spotów :)

Opublikowano

Myślę że jak nie będzie większych bugów po drodze od startu to pogra tu sporo osób. A jak z ddos'ami? Wytrzyma? Bo to też zniszczyło wiele serwerów ;)

Opublikowano

Start w te sobotę ?
Pkt za resa proponowałbym dać jednak 200, z tego względu, że gra się tak szybko nie znudzi i różnica miedzy graczami no-life, a nowymi w statach, nie będzie tak duża :)
Stawiam, że te 500pkt za resa głosowali ludzie którzy wolą aby na serwie staty zostawały, a że nie było takiej opcji to dali 500pkt bo najwięcej...

Opublikowano

Myślę że jak nie będzie większych bugów po drodze od startu to pogra tu sporo osób. A jak z ddos'ami? Wytrzyma? Bo to też zniszczyło wiele serwerów ;)

Kolega walił z 2 maszyn w nas ;) Wytrzymało ,jedynie to strona lekko zglagowana była , ale na serwerze nawet 1 kratki laga nie było. :)

Start w te sobotę ?

Pkt za resa proponowałbym dać jednak 200, z tego względu, że gra się tak szybko nie znudzi i różnica miedzy graczami no-life, a nowymi w statach, nie będzie tak duża :)

Stawiam, że te 500pkt za resa głosowali ludzie którzy wolą aby na serwie staty zostawały, a że nie było takiej opcji to dali 500pkt bo najwięcej...

Jest 350 pkt za resa drogi kolego :)

Wyżej pisałem jak postanowione :)

OFICJALNY START SERWERA TO ---- 28.02.2015 godzina 19:00

OFICJALNA PIERWSZA WALKA O ZAMEK --- 15.03.2015 godzina 19:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...