Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S4*EP6][EXP 200/drop 35] VULCANUS MU ONLINE START 28.02.2015

spriker

Chcesz nową edycję serwera?  

85 użytkowników zagłosowało

1. 1. Chcesz nową edycję serwera?

2. 2. Jaki season chciałbyś na tym serwerze?

3. 3. Jaki exp powinien być na serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serdecznie zapraszam, serwer jest naprawdę godny uwagi, testujemy go od samego początku i usuwamy najdrobniejsze błędy. Moim zdaniem to będzie jeden z lepszych servów. Każdy będzie miał Szanse. :) Pozdrawiam a co do wczesniejszego startu i po dodaniu takich szczegułów jak punkty npc, licytacja Itd. uważam, że to b.dobry pomysł który tylko podniesie ocene serva. 

Ponieważ Liczy Się Gracz:) a gdy gracz jest zadowolony, To i Administracja servera odnosi Sukces i chęć do udoskonalenia się :)

• Odpowiedzi 234
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Server działa dobrze i bez zarzutów. Póki co wszystko ładnie śmiga, nie mam zastrzeżeń. Nie mogę się doczekać startu, gdyż klimat w jaki nas wprowadzają admini oraz osoby pomagające jest naprawde ciekawy, do tego te trafione ustawienia servera, które będą po starcie na prawdę kuszą do gry. Zaplanowanie webshopa, który nie zrobi graczy tak zwanych OP jest świetnym pomysłem. Cieszę się, że w planach server ma być dla graczy, nie dla zarobku zarządzających. Pomysły na eventy wewnątrz servera, które będą prowadzić gm, również zachęcają do grania :D.

Zapraszam wszystkich do pomagania przy testowaniu, przyda się każdy gracz!

Opublikowano

Server działa dobrze i bez zarzutów. Póki co wszystko ładnie śmiga, nie mam zastrzeżeń. Nie mogę się doczekać startu, gdyż klimat w jaki nas wprowadzają admini oraz osoby pomagające jest naprawde ciekawy, do tego te trafione ustawienia servera, które będą po starcie na prawdę kuszą do gry. Zaplanowanie webshopa, który nie zrobi graczy tak zwanych OP jest świetnym pomysłem. Cieszę się, że w planach server ma być dla graczy, nie dla zarobku zarządzających. Pomysły na eventy wewnątrz servera, które będą prowadzić gm, również zachęcają do grania :D.

Zapraszam wszystkich do pomagania przy testowaniu, przyda się każdy gracz!

Dziękuje za taką opinię, bardzo mnie to cieszy , że doceniacie nasze starania.

Oby było was więcej i więcej.. Im więcej testerów tym lepiej !

Opublikowano

po sciągnieciu ze strony full gama wywala mi maina i podaje ze jest virus 

jakas rada ?

Twój antywirus w swojej bazie danych nie ma plików muo.. Nie ma tam żadnego virusa.. Jak widać większość ludzi gra i nie ma żadnych problemów.

Pewnie używasz avasta. Wyłącz antywira na czas pobrania i rozpakowania ;)

Opublikowano

Ja mam to samo przy sciąganiu nic nie wykrywa w czasie rozpakowywania wywala maina. -.-

Proszę pozwolić w antywirusie na odpalanie maina albo zaaktualizować bazę wirusów w programie antywirusowym.

Pozdrawiam

Opublikowano

zapowiada sie ciekawie po dlugiej przerwie wbije zobaczyc co to ;>

Cieszę się , że takie ustawienia Cię zadowalają :)

Dbamy o graczy , nie o finanse :)

Pozdrawiam

Opublikowano

zapowiada sie ciekawie po dlugiej przerwie wbije zobaczyc co to ;>

Ja tez...Mimo iz dosc spory exp i sporo statow po RR to jedyny serwer z dobrymi ustawieniami i to ponizej S6 a to sie lubi

Opublikowano

Ja tez...Mimo iz dosc spory exp i sporo statow po RR to jedyny serwer z dobrymi ustawieniami i to ponizej S6 a to sie lubi

Kolego, uwierz mi, że przy tym jak moby są ustawione , łatwo i szybko nie będzie.

Wszystko jest fajne ustawione i na 5 rr nie pojdziesz w gold pt expić do K2 :) Zapewniam Cie.

Dzisiaj będzie otwarte forum serwera, aktualnie kończe je tworzyć.

Pozdrawiam

Opublikowano

Bardzo ciekawa zapowiedź, aczkolwiek nie widzę tego w tak kolorowych barwach jak pozostali. Mówisz o teście balansowym postaci, jednakże chyba nie będziecie szperać w plikach zbyt wiele? Zamiast tego zawsze można pomyśleć z wartością pkt przyznawaną za reset danej klasie, np. dać więcej pkt/rr odstającym zawsze elfom.

Mimo świetnych ustawień, zawsze krzywo patrzę na serwery, gdzie będzie ceniony 'powergaming'. Przy takiej ilości pkt/rr, gracz który od startu serwera nie wyłączy komputera, a tylko będzie kleił spota, z biegiem czasu odskoczy od reszty, a 10rr powoduje już różnicę 5k w statystykach, IMO to bardzo dużo. Ciężko mi mówić tutaj o wprowadzaniu jakichś ograniczeń, przyznam szczerze, że nie grałem na serwerze s4 z rr, może realnie wypadałoby się zastanowić na obniżeniem tych pkt/rr? Mam takie wrażenie, że im mniejsze staty tym ciekawiej wygląda PVP.

Pozdrawiam i życzę samych sukcesów!

Opublikowano

Bardzo ciekawa zapowiedź, aczkolwiek nie widzę tego w tak kolorowych barwach jak pozostali. Mówisz o teście balansowym postaci, jednakże chyba nie będziecie szperać w plikach zbyt wiele? Zamiast tego zawsze można pomyśleć z wartością pkt przyznawaną za reset danej klasie, np. dać więcej pkt/rr odstającym zawsze elfom.

Mimo świetnych ustawień, zawsze krzywo patrzę na serwery, gdzie będzie ceniony 'powergaming'. Przy takiej ilości pkt/rr, gracz który od startu serwera nie wyłączy komputera, a tylko będzie kleił spota, z biegiem czasu odskoczy od reszty, a 10rr powoduje już różnicę 5k w statystykach, IMO to bardzo dużo. Ciężko mi mówić tutaj o wprowadzaniu jakichś ograniczeń, przyznam szczerze, że nie grałem na serwerze s4 z rr, może realnie wypadałoby się zastanowić na obniżeniem tych pkt/rr? Mam takie wrażenie, że im mniejsze staty tym ciekawiej wygląda PVP.

Pozdrawiam i życzę samych sukcesów!

Witaj, miło , że składasz taką propozycję , lecz uwierz mi , że pkt lepiej niech zostaną tak jak jest...

Elf nie będzie pizdą i będzie przystosowany do expieniia, pvp :)

Obalamy teorie wszystkich serwerów gdzie ELF był potrzebny jedynie na starcie... Uwierz mi , że elf zostanie lekko podkręcony,

Co do 500 pkt, to jest kwestia dogadania z innymi..

Powiedzcie mi... ile pkt byście chcieli za rr? Dodam to w ankiecie, proszę głosować.

Opublikowano

Zgadzam sie z NoTricks. Glosowalem na 200pkt dlaczego ? poniewaz nie jest to zbyt duza roznica miedzy RR w walce PVP tak jak to opisal poprzednik na 10rr. 200expa to sporo liczac przy tym ten system RR + Lekkie spoty = 1-3dni RR

Wolalbym sie pomeczyc, pochodzic na drop niz bezmyslnie bic resy i pakowac pkt w co popadnie - jest to dla gra dla dzieci. Lepiej od razu ustawic 10000pkt na start i niech kazdy sobie wezmie jaki chce set

Opublikowano

Generalnym zamysłem w małej ilości pkt/rr jest zmniejszenie dysproporcji między 'topką', a resztą stawki wynikająca z posiadanych statystyk. Ja zagłosowałem na 250 pkt/rr i myślę, że 200-250pkt to będzię odpowiednia wartość. Wiąże się z tym również to, że goldy i moby na wyższych mapach muszą być jakoś sensownie ustawione (rate'y), żeby na 80rr nie szło się dopiero do Kn2.

Jestem ciekawy co wymyślicie dla tego Elfika. Jeśli będzie Avanta (+ za to), to mam nadzieję, że AK będzie zablokowany jakoś? O ile dobrze pamiętam, to na paru serwerach solo szło nieźle kosić dzięki temu. Auto pick będzie zablokowany również?

Kolejna kwestia - spoty i exp w party. Jaka koncepcja? Raczej nie wierzę w spoty słupkowe, ale ciekawym dla mnie zjawiskiem było na niektórych serwerach, kiedy na respie było 7-8 mobków z czego 4 respiły się blisko siebie, gdzie bk ładnie mógł się ustawić. Ile tu proponujecie mobów na spocie? Ile spotów na mapach? Co myślicie o ukrytych spotach? Są takie miejsca na mapach, gdzie mało kto zawędrował, są różne jamy, małe przejścia, wydaje mi się że ulokowanie tam spotów zachęci graczy do biegania po mapach i szukania. Exp bonus w party? Wiadomo, że nie zawsze to działa, nie oczekuję jakiegoś 200% za rasówkę, ale nie chciałbym na takim serwerze sytuacji: "Hi, pt? -> Sry, solo". 

Opublikowano

Zgadzam sie z NoTricks. Glosowalem na 200pkt dlaczego ? poniewaz nie jest to zbyt duza roznica miedzy RR w walce PVP tak jak to opisal poprzednik na 10rr. 200expa to sporo liczac przy tym ten system RR + Lekkie spoty = 1-3dni RR

Wolalbym sie pomeczyc, pochodzic na drop niz bezmyslnie bic resy i pakowac pkt w co popadnie - jest to dla gra dla dzieci. Lepiej od razu ustawic 10000pkt na start i niech kazdy sobie wezmie jaki chce set

To prawda , masz duże rację .. Chciałem żeby ten serwer był naprawdę "hardowaty" i żeby trochę postał.

To nie jest serwer dla dzieci , którzy wejdą i będą mieli wszystko.. Jak sam sobie nienaciupiesz to nie będziesz mieć nic..

Generalnym zamysłem w małej ilości pkt/rr jest zmniejszenie dysproporcji między 'topką', a resztą stawki wynikająca z posiadanych statystyk. Ja zagłosowałem na 250 pkt/rr i myślę, że 200-250pkt to będzię odpowiednia wartość. Wiąże się z tym również to, że goldy i moby na wyższych mapach muszą być jakoś sensownie ustawione (rate'y), żeby na 80rr nie szło się dopiero do Kn2.

Jestem ciekawy co wymyślicie dla tego Elfika. Jeśli będzie Avanta (+ za to), to mam nadzieję, że AK będzie zablokowany jakoś? O ile dobrze pamiętam, to na paru serwerach solo szło nieźle kosić dzięki temu. Auto pick będzie zablokowany również?

Kolejna kwestia - spoty i exp w party. Jaka koncepcja? Raczej nie wierzę w spoty słupkowe, ale ciekawym dla mnie zjawiskiem było na niektórych serwerach, kiedy na respie było 7-8 mobków z czego 4 respiły się blisko siebie, gdzie bk ładnie mógł się ustawić. Ile tu proponujecie mobów na spocie? Ile spotów na mapach? Co myślicie o ukrytych spotach? Są takie miejsca na mapach, gdzie mało kto zawędrował, są różne jamy, małe przejścia, wydaje mi się że ulokowanie tam spotów zachęci graczy do biegania po mapach i szukania. Exp bonus w party? Wiadomo, że nie zawsze to działa, nie oczekuję jakiegoś 200% za rasówkę, ale nie chciałbym na takim serwerze sytuacji: "Hi, pt? -> Sry, solo". 

1. Przyznaję Ci racje..  Co do AK , myslałem o zwykłym minimazerze z automatycznym biciem mobków , bez automatycznego podnoszenia.. Elite i Avante chciałem zablokować a zostawić tylko tego Mini + bicie .. Jak dla mnie to jest lepsze rozwiązanie, niż postawić bota i niech zbiera itp.

2.  Co do Elfa, to będzie ustawiony inaczej pod pvp i pod exp.. Wiadomo , że nie możemy zrobić Elfa kozaka , bo zaraz będzie płacz , że ELF za silny i trzeba go zmieniać po starcie.. Dlatego są również beta testy , myślałem o rozwiązaniu aby podkręcić lekko elfa pod EXP , a w pvp zrobić go małym papierkiem , ale z większym DMG..

Chciałbym tez obalić tutaj teorię BK , który na większości serwerów jest oporem i często SM czy ELF nie ma opcji go zabić.. Zmienjszymy mu lekko def w pvp , rzecz jasna , że BK musi miec pierd****** , ale żeby nie był az tak solidnym tankiem jak na wielu serwerach.

3. Spoty.. Na testy ustawione są po 8 mobów wychodzące z 2 kup obok siebie.. Aby szybko mogli się wyexpić i testować eventy itp.

Liczmy się z tym , że ludzie też pracują i mogą sobie pozwolić  na postawienie AFK na spocie i iść do pracy ( co nie gwarantuje im tego , że postać będzie stała ciągle , bo można kogoś zabić ) Myślałem o 7 mobkach lekko przesuniętych od siebie , lecz na mapach niskich lvl , gdzie tak naprawdę dobijamy level , żeby te spoty były blisko siebie i w kupce...

Powiedzcie mi jeszcze mam do was małe pytanie.. Co myślicie o Skillu TS dla DK , czy po rr powinien być od 1 lvl ? Czy jednak utrudnimy trochę grę dla postaci BK i żeby do 80 musiał się odrobinę pomęczyć.. Czekam na opinie i zdania na ten temat.

Pozdrawiam FranklyN

Opublikowano

Zapraszam serdecznie do testowania, Administracja pomocna i co najwazniejsze liczy sie z opinia gracza kazda propozycja zostaje rozwazona, dlatego wbijajcie, pytajcie, testujcie, w koncu to server dla nas !!!! Ja osobiscie wiem ze bede grac DK i szczerze jestem za tym aby ts byl od 1lvla :) Pozdrawiam i zapraszam!!!

Opublikowano

Ja jestem za tym żeby za rr było max 200 - 300 pkt. Osoby, które bedą miały po kilka rr nie bedą aż tak odstawały od reszty. Jestem za tym żeby był jakiś bonus do grania w party, żeby nie było tylko sry solo tak jak ktoś pisał i żeby dużo osób gralo EE. Pozdrawiam

Opublikowano

Powiem tak.. Exp w party jest lepszy niż solo..

Stawki procentowe

% dzielony na ilość w pt

210 % - 2osoby

325 % - 3osoby

430 % - 4osoby

550 % - 5osób

Przy PT mieszanym ,

Gold pt będzie lepsze , lecz nie za dobre :)

Gold PT będziemy jeszcze ustawiać :)

Akt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...