Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ROSJA vs RESZTA ŚWIATA

`Penero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Wołyniu jakoś o tym nie myśleli. ;) Tak - nie obchodzi mnie to, mnie obchodzi to co się dzieje z Polską i jej obywatelami, a dzieje się strasznie. Ponad połowa zarobków jest nam odbierana, niektórzy nie dożyją emerytury, na którą pracują całe życie, śmieszne prawo nakładane na nas przez UE etc.

Zamiast wysyłać broń do ciapaków to my powinniśmy się zbroić, dla czego mocarstwa się wycofały? Nie nasz cyrk nie nasze małpy, my nie mamy tam żadnego interesu.

To że w Polsce sytuacja jest kiepska to fakt, ale nie należy myśleć tylko o sobie. ;) Co ma Wołyń do tego? Teraz mieszkają tam inni ludzie. Może nie powinniśmy wysyłać im broni, ale chociaż złagodzić sytuację. ;)

• Odpowiedzi 262
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To że w Polsce sytuacja jest kiepska to fakt, ale nie należy myśleć tylko o sobie. ;) Co ma Wołyń do tego? Teraz mieszkają tam inni ludzie. Może nie powinniśmy wysyłać im broni, ale chociaż złagodzić sytuację. ;)

Właśnie Wołyń ma dużo do tego, nie patrzyli na nas jak dokonywali Rzeź , a teraz my im za to jeszcze pomagamy.

Tam nikt nie zapomniał o tej zbrodni, każdy tylko milczy. Poucz się trochę Historii a będziesz wiedział dobrze.

Opublikowano

Jeśli w waszym mniemaniu życie Ukraińca jest warte mniej niż życie Polaka i możecie mieć wyjebane na śmierć człowieka bo "jest z innego kraju" to elo gówniaki.

Słynne chrześcijańskie miłowanie bliźniego, takie piekne...

Po pierwsze jesteśmy luźmi, potem obywatelami. I przeciwstawić sie zabijaniu trzeba zawsze, jeśli ma sie jaja i nie jest jebanym tchórzem.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Właśnie Wołyń ma dużo do tego, nie patrzyli na nas jak dokonywali Rzeź , a teraz my im za to jeszcze pomagamy.

Tam nikt nie zapomniał o tej zbrodni, każdy tylko milczy. Poucz się trochę Historii a będziesz wiedział dobrze.

Ok, ale zwróć uwagę na rok w którym to się działo. Jeśli ktokolwiek żyję jeszcze z tamtego okresu to raczej nie wychodzi poza próg domu.

Opublikowano

Jeśli w waszym mniemaniu życie Ukraińca jest warte mniej niż życie Polaka i możecie mieć wyjebane na śmierć człowieka bo "jest z innego kraju" to elo gówniaki.

Po pierwsze jesteśmy luźmi, potem obywatelami. I przeciwstawić sie zabijaniu trzeba zawsze, jeśli ma sie jaja i nie jest jebanym tchórzem.

Jeżeli by tak o nas też nie myśleli, byli byśmy i może lepiej traktowanym narodem, względem innych krajów, no ale niestety jak każdy myśli że można nad od tyłu dmuchać, to co się dziwić, ty może masz inne zdanie, " miękkie serce " Ale takie jest życie, każdy myśli o sobie. Dlatego mamy jak mamy, inni kopią nas po d***e a my jeszcze im pomagamy.

Opublikowano

Inni ludzie? poebało bało? przecież nadal czczą bandere .. poczytaj sobie trochę co robią z jeńcami na ukrainie.. nawet do swoich strzelają jeśli tamci uciekają z frontu.. to jest wstyd..

https://adnovumteam.wordpress.com/2015/02/23/wojna-domowa-na-ukrainie-23-02-2015r-dziewiaty-dzien-od-nowego-rozejmu/

Opublikowano

Nie czytam waszych wypocin, ale byłbym za tym żeby polska miała wyjebane w zachód i przyłączyła się do Rosji. Takie jest moje zdanie nie mam ochoty argumentować mojej wypowiedzi.

Opublikowano

Nie czytam waszych wypocin, ale byłbym za tym żeby polska miała wyjebane w zachód i przyłączyła się do Rosji. Takie jest moje zdanie nie mam ochoty argumentować mojej wypowiedzi.

Ale ja mam ochotę wnieść tu jeden argument   " czy ty jesteś normalny ? "

Opublikowano

Rosja jako tako jest ok. Ma dobrego przywódce którego wszyscy się boją, ale to że atakuję inne kraje już nie jest OK.

Opublikowano

Człowieku, obudź się. Powiesz to samo Niemcowi czy Ruskowi (daje tylko przykład narodowości) kiedy Cię złapią i karzą rozstrzelać? W tym momencie się tylko ośmieszasz. My tu cały czas piszemy o tym, że Polska nie ma tam żadnego interesu i nie ma po co się tam pakować, bo na arenie międzynarodowej znaczymy gówno przez komunistów, którzy obecnie zasiadają w sejmie. A jak jesteś takim miłosiernym samarytaninem to droga wolna, jedź i im pomagaj, bo szkoda Ci ludzi, w których płynie krew morderców, którzy bez zastanowienia gwałcili i mordowali w 43'.

Opublikowano

Człowieku, obudź się. Powiesz to samo Niemcowi czy Ruskowi (daje tylko przykład narodowości) kiedy Cię złapią i karzą rozstrzelać? W tym momencie się tylko ośmieszasz. My tu cały czas piszemy o tym, że Polska nie ma tam żadnego interesu i nie ma po co się tam pakować, bo na arenie międzynarodowej znaczymy gówno przez komunistów, którzy obecnie zasiadają w sejmie. A jak jesteś takim miłosiernym samarytaninem to droga wolna, jedź i im pomagaj, bo szkoda Ci ludzi, w których płynie krew morderców, którzy bez zastanowienia gwałcili i mordowali w 43'.

Kusi mnie żeby ciebie rozstrzelać. Naprawdę, trochę przesadzasz. To że ty widzisz tylko swój tyłek. Nie oznacza, że inni nie widzą innych jakkolwiek by to nie brzmiało.  :ninja: W każdym bądź razie to, że polska nie ma tam żadnego interesu to oznacza, że nie możemy im pomóc? Chociaż humanitarnie... Historii to tu nie przywołuj, bo ja też mogę powiedzieć, że masz np. Niemieckie korzenie i płynie w tobie krew gwałcicieli, morderców itd. To co wydarzyło się ponad 70 lat temu nie ma nic wspólnego z tym co się dzieje teraz.

Ruskowi

Rosjanie ignorancie. Jak chcesz też mogę się do ciebie zwracać "Cebulo". Miło by ci było?

Opublikowano

To może jeszcze zrozummy islam, tam jest tak wielu biednych ludzi, oni giną od tanich skonstruowanych bomb, zapewne by się przydała im pomoc pieniężna.

A przecież to też ludzie... " takie rozumowanie właśnie " Ukrainiec zabił by cię bez zastanowienia, zanim ty byś mu współczuł, nie ma się co dziwić że nasz kraj tak dysponuje, jak każdemu współczujemy i wchodzimy.... a za to mamy co mamy.

Rosjanie ignorancie. Jak chcesz też mogę się do ciebie zwracać "Cebulo". Miło by ci było?

A ty skończ już z tymi Rosjanami, Rusek jest też poprawnym słowem i nie obraźliwym w języku Polskim

http://pl.wiktionary.org/wiki/ruski

Jak byś chciał wiedzieć Rosjanie mówią że są русак  czyli Ruskami, a nie Rosjanami.

Opublikowano

Oczywiście, że ma. Podaje przykład: jakies 500 lat temu Europa zaczęła kolonizować obie Ameryki, efektem tego jest teraz to, że mówi się w USA po angielskiu, w Brazylii po portugalsku etc. ;) Mogę przywoływać historię i będę to robił. Mylisz pojęcia człowieku, o interpunkcji już nie wspominam.

Mało wiesz, a szczekasz najwięcej. Wysyłanie broni to pomoc humanitarna? bo jakoś mi się k***a nie wydaje xD

Po czym poznać leminga? Po braku sensownych argumentów.

Opublikowano

Jak jesteś takim bohaterem to co robisz na tym forum?

Może to dzięki chrześcijanom giną ludzie/

Deus vult

Opublikowano

Jak jesteś takim bohaterem to co robisz na tym forum?

Może to dzięki chrześcijanom giną ludzie/

Generalnie? Tak. Chrzescijanstwo jest religią, a wszelkie religie powodują, będą powodować i zawsze powodowały wojny itp. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Generalnie? Tak. Chrzescijanstwo jest religią, a wszelkie religie powodują, będą powodować i zawsze powodowały wojny itp. 

ateizm to też religia? A no jest religią bo Hitler rozpoczął wojne.

Deus vult

Opublikowano

Dżihadyści zamordowali ostatnio 21 osób bo byli chrześcijanami.

Bo Islam to religia śmierci?

ateiści też mordują chrześcijan.

Deus vult

Opublikowano

Przypominam, że temat tyczył się czegoś innego niż religia. 

Proszę o nie odchodzenie od głównego wątku, szczególnie jeśli temat obraża kogoś uczucia... w innym przypadku temat poleci do kosza. 

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Najgorsze to jest to, że przeciętny obywatel Rosji jest tak zmanipulowany, że mają Putina za jakiegoś wybawcę i w ogóle super gościa. Bida tam aż skrzypi, gość robi co chce, a oni dalej go szanują i stawiają za wzór.

Opublikowano

To może jeszcze zrozummy islam, tam jest tak wielu biednych ludzi, oni giną od tanich skonstruowanych bomb, zapewne by się przydała im pomoc pieniężna.

A przecież to też ludzie... " takie rozumowanie właśnie " Ukrainiec zabił by cię bez zastanowienia, zanim ty byś mu współczuł, nie ma się co dziwić że nasz kraj tak dysponuje, jak każdemu współczujemy i wchodzimy.... a za to mamy co mamy.

A ty skończ już z tymi Rosjanami, Rusek jest też poprawnym słowem i nie obraźliwym w języku Polskim

http://pl.wiktionary.org/wiki/ruski

Jak byś chciał wiedzieć Rosjanie mówią że są русак  czyli Ruskami, a nie Rosjanami.

Są islamiści normalni i są ci "inni" czyli jeśli mogę to ująć "dżihadyści". To po prostu najzwyklejsi terroryści. Rusek jest zwrotem obraźliwym kolego. ;) Jeśli o tym nie wiesz to bez urazy, ale musiałeś spać w szkole. Na tym kończę dyskusję w tym temacie, bo zaraz naprawdę komuś żyłka pęknie. Mało kto widzę umie dyskutować na poziomie. Wszyscy przeżywają to jak mrówka okres.  xD

Opublikowano

Są islamiści normalni i są ci "inni" czyli jeśli mogę to ująć "dżihadyści". To po prostu najzwyklejsi terroryści. Rusek jest zwrotem obraźliwym kolego. ;) Jeśli o tym nie wiesz to bez urazy, ale musiałeś spać w szkole. Na tym kończę dyskusję w tym temacie, bo zaraz naprawdę komuś żyłka pęknie. Mało kto widzę umie dyskutować na poziomie. Wszyscy przeżywają to jak mrówka okres.  xD

Czytam te twoje wypowiedzi, i tak się zastanawiam, że jednak tak strasznie pragniesz dyskutować na poziomie, wydaje ci się ze jesteś taki dorosły, wiedza twoja jest niepojęta, a piszesz takie bzdury że głowa boli, chcesz zabłysnąć czymś, a błyszczysz głupotą, jak chcesz coś napisać to zastanów się, zapytaj rodziców, odnośnie jak to się mawia na Rosjan.

Sami ci powiedzą że Rusek. Bo byli wychowani też w tych czasach że  " Za Ruskich było lepiej "

Opublikowano

Czytam te twoje wypowiedzi, i tak się zastanawiam, że jednak tak strasznie pragniesz dyskutować na poziomie, wydaje ci się ze jesteś taki dorosły, wiedza twoja jest niepojęta, a piszesz takie bzdury że głowa boli, chcesz zabłysnąć czymś, a błyszczysz głupotą, jak chcesz coś napisać to zastanów się, zapytaj rodziców, odnośnie jak to się mawia na Rosjan.

Sami ci powiedzą że Rusek. Bo byli wychowani też w tych czasach że  " Za Ruskich było lepiej "

Nie mam zamiaru się kłócić, a jedynie udowodnić ci, że mam rację. "Rusek" to zwrot obraźliwy... Nie wydaję mi się, że jestem dorosły. Jestem dzieckiem i dobrze mi z tym, ale denerwuję mnie to jakie masz poglądy i jeszcze wmawiasz mi, że "Rusek" to słowo na porządku dziennym. No błagam cię... tym razem to ja mam rację.  ^_^

Opublikowano

Tak mnie uczono w szkole , zawsze Rusek a nie Rosjanin. Teraz może tak uczą, że nie Polak tylko Polanin

No cóż uważaj jak chcesz, ale normalnemu człowieku nie przystaję nazywać kogoś Ruskiem. Znikam z dyskusji. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...