Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ROSJA vs RESZTA ŚWIATA

`Penero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wspiera? Niby jak? Sprzedając nam zepsute maszyny po zawyżonych cenach? Budując tarczę antyrakietową? Strasząc Putina jakimiś przerzutami wojsk NATO w Estonii?

Jakby USA chciała pomóc to by już dawno wysłała wojska na Ukraine (wiem, że Ukraina nie jest w żadnym pakcie), a te miliony, które tam wysyłają to jest nic.

Nie mamy żadnej gwarancji ze strony USA, Francji, Wielkiej Brytanii w przypadku ataku Rosji.

Gdyby USA wjechało tam swoimi wojskami to wojna by się zaczęła. Chociaż juź teraz można to nazwać "mała wojna"

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

• Odpowiedzi 262
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie wiem czy można nazwać to wojną, ale krucjaty?

Gdyby nie krucjaty bylibysmy w sredniowieczu, dowiedz sie co to byly swiete krucjaty.

Deus vult

Opublikowano

Gdyby nie krucjaty bylibysmy w sredniowieczu, dowiedz sie co to byly swiete krucjaty.

Krucjaty poza nieznacznym rozwojem transportu morskiego i handlu lewantyńskiego przyniosły samo zło. Śmierć setek tysiecy, zniszczenie i pogorszenie stosunków miezy nami a bliskim wschoem już na zawsze.

A po co? Po racje religijną i w celu niszczenia innych kultur (Kościół niszczył ruchy "pogańskie" zanim miały szanse one powstać).

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Krucjaty poza nieznacznym rozwojem transportu morskiego i handlu lewantyńskiego przyniosły samo zło. Śmierć setek tysiecy, zniszczenie i pogorszenie stosunków miezy nami a bliskim wschoem już na zawsze.

A po co? Po racje religijną i w celu niszczenia innych kultur (Kościół niszczył ruchy "pogańskie" zanim miały szanse one powstać).

1.Chrześcijanie nie rozpoczeli tej wojny.

2.To były inne czasy, co nie można o zbrodniach ateistów w XX wieku(Hitler,Stalin,Mao,.......)

Deus vult

Opublikowano

1.Chrześcijanie nie rozpoczeli tej wojny.

2.To były inne czasy, co nie można o zbrodniach ateistów w XX wieku(Hitler,Stalin,Mao,.......)

1. Ło k***a skisłem...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Krucjata

Krucjaty ogłaszał papież, historyku...

2. To jest to samo, a argument, że "Hurr, czasy były inne to sie nie aplikuje" jest twoją ostatnią linią obrony, kiedy nie potrafisz wybronić swojego ukochanego kościółka.

To, że to było dawno temu nie umniejsza wymiaru zbrodni, które sie tam dokonały. Chrześcijaństwo jest tak samo bestialskie jak każda inna religia.

Opublikowano

1. Ło k***a skisłem...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Krucjata

Krucjaty ogłaszał papież, historyku...

2. To jest to samo, a argument, że "Hurr, czasy były inne to sie nie aplikuje" jest twoją ostatnią linią obrony, kiedy nie potrafisz wybronić swojego ukochanego kościółka.

To, że to było dawno temu nie umniejsza wymiaru zbrodni, które sie tam dokonały. Chrześcijaństwo jest tak samo bestialskie jak każda inna religia.

Dlaczego w twojej mowie jest tyle nienawiści? Nie linkuj mi tu wikipedii bo się ośmieszasz i jeszcze ta bibliografia.

Krucjaty to jedyna twoja obrona na największą w historii zbrodnie ateistów.

Pierwsza krucjata została zwołana przez papieża Urbana II w roku 1095 w odpowiedzi na ponaglające prośby cesarza bizantyjskiego płynące z Konstantynopola. Papież Urban II wezwał rycerstwo chrześcijaństwa, aby pospieszyło z pomocą wschodnim braciom. Miał to być czyn miłosierdzia, wyzwolenie chrześcijan Wschodu od muzułmańskich napastników. Innymi słowy, krucjaty od początku były wojną obronną. Cała historia wschodnich krucjat jest historią odpowiedzi na muzułmańską agresję.

Nie gwałć informacjami i myśl to nie boli/.

"dźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz" <- polecam.

Ja nie dyskutuje z tobą tylko z mitami zebyśmy sie rozumieli.

Deus vult

Opublikowano

Z tematu o Rosji przeszliśmy do tematu o religii... Aż dziwne że nikt tego chorego grajdołka jeszcze nie zamknął... >.<

Opublikowano

Z tematu o Rosji przeszliśmy do tematu o religii... Aż dziwne że nikt tego chorego grajdołka jeszcze nie zamknął... >.<

to co za problem wrócić na temat rosji?

Deus vult

Opublikowano

Dlaczego w twojej mowie jest tyle nienawiści? Nie linkuj mi tu wikipedii bo się ośmieszasz i jeszcze ta bibliografia.

Krucjaty to jedyna twoja obrona na największą w historii zbrodnie ateistów.

Pierwsza krucjata została zwołana przez papieża Urbana II w roku 1095 w odpowiedzi na ponaglające prośby cesarza bizantyjskiego płynące z Konstantynopola. Papież Urban II wezwał rycerstwo chrześcijaństwa, aby pospieszyło z pomocą wschodnim braciom. Miał to być czyn miłosierdzia, wyzwolenie chrześcijan Wschodu od muzułmańskich napastników. Innymi słowy, krucjaty od początku były wojną obronną. Cała historia wschodnich krucjat jest historią odpowiedzi na muzułmańską agresję.

Nie gwałć informacjami i myśl to nie boli/.

"dźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz" <- polecam.

Ja nie dyskutuje z tobą tylko z mitami zebyśmy sie rozumieli.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Krucjata_dzieci%C4%99ca

Smacznego.

PS:Wiki to chyba najobiektywniejsze centrum informacji w internecie bo wszystkie artykuły tworzy masa różnych luzi. "Nie linkuj mi tu wiki..."-Kolejna żałosna obrona ;)

Opublikowano

Chwila, chwila..

Pierw @hrabia14 pisze, ze nie nalezy osadzac dzisiejszych ukraincow na podstawie tego co ich przodkowie robili podczas 2 wojny swiatowej  bo dzisiaj to calkiem inne osobym, a chwile po tym pisze 

"hurr durr chrzescijanizm jest zly bo krucjaty kilkaset temu"

Ktos mi wytlumaczy ta logike? :D

Opublikowano

http://pl.wikipedia.org/wiki/Krucjata_dzieci%C4%99ca

Smacznego.

PS:Wiki to chyba najobiektywniejsze centrum informacji w internecie bo wszystkie artykuły tworzy masa różnych luzi. "Nie linkuj mi tu wiki..."-Kolejna żałosna obrona ;)

kościół nie ma nic wspólnego z krucjatami dziecięcymi, więc strzelileś sobie w kolano.

Dzięki właśnie idę na obiad xdd

Chwila, chwila..

Pierw @hrabia14 pisze, ze nie nalezy osadzac dzisiejszych ukraincow na podstawie tego co ich przodkowie robili podczas 2 wojny swiatowej  bo dzisiaj to calkiem inne osobym, a chwile po tym pisze 

widziałeś lewaka który myśli?

Deus vult

Opublikowano

Chwila, chwila..

Bo moge, na tym właśnie polega wolność wyboru pogląów. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...