Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ROSJA vs RESZTA ŚWIATA

`Penero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rosja trzyma w szachu pół świata. Zakręca kurek z gazem i wyłącza 3/4 Europy. Putin to znakomity polityk, wielu powinno się od niego uczyć. Nie mówię o samym wejściu na Ukrainę, ale o tym, że interesuje się tylko tym co jest dobre dla Rosji, a resztę ma w d***e. 

bb13ee87896f.gif

a te 3/4 europy chce kliknąć przycisk "rakiety atomowe" xD ,i wystrzelić na moskwę.. ja wam mówie coś mi się wydaje że dojdzie do prowokacji ( ukraina zrzuci bombe na swoich i powie że to ruskie be ) :P

• Odpowiedzi 262
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

bb13ee87896f.gif

a te 3/4 europy chce kliknąć przycisk "rakiety atomowe" xD ,i wystrzelić na moskwę.. ja wam mówie coś mi się wydaje że dojdzie do prowokacji ( ukraina zrzuci bombe na swoich i powie że to ruskie be ) :P

kto ma te rakiety xD

Deus vult

Opublikowano

Wydaje mi się że żadna strona nie odważy się użyć bomb atomowych ponieważ załóżmy że Rosja zrzuciła bombe atomową na Kijów to automatycznie bomba z NATO leci na Moskwe tak więc chyba nikt niechciałby takiego rozwiązania bo to by oznaczało koniec świata.

Wydaje mi się że jednynym rozwiązaniem konfliktu jest dojście do porozumienia - to oczywiste :D lecz aby do tego doszło strony powinny być względem siebie neutralne i nie można oskarżać Rosji o różne rzeczy ktore się dzieją ponieważ nie wiadomo do końca czy to prawda, a takie oskarżenia tylko motywują strone rosyjską do dalszych działań. Moim zdaniem największą wine całego konfliktu ponosi Ukraina która nakręca cały świat przeciwko Rosji, a Obama i spółka zaczynają cwaniakować chociaż tak naprawdę gowno mogą zrobić, a tylko pogarszają sprawe..

Wielka Ameryka próbuje przejąć kontrole nad światem chociaż przez kilkadziesiąt lat nie potrafią sobie poradzić z terrorystami, a jestem przekonany że Rosja zrobiłaby porządek z terrorystami w ciągu 5 lat.

na miejscu Ukrainy negocjowałbym z Rosją pokój na mocy którego Krym przyłączyłby się do Rosji, a Ukraina w zamian dostałaby zniżki ja GAZ :)

PS. to prawda że w wyniku wybuchu bomby atomowej w Sopocie Morze Bałtyckie wyparuje?

kto ma te rakiety xD

Francja moim zdaniem jest najsilniejsza w Europie i są w stanie uszkodzić Rosję

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Wydaje mi się że żadna strona nie odważy się użyć bomb atomowych ponieważ załóżmy że Rosja zrzuciła bombe atomową na Kijów to automatycznie bomba z NATO leci na Moskwe tak więc chyba nikt niechciałby takiego rozwiązania bo to by oznaczało koniec świata.

Wydaje mi się że jednynym rozwiązaniem konfliktu jest dojście do porozumienia - to oczywiste :D lecz aby do tego doszło strony powinny być względem siebie neutralne i nie można oskarżać Rosji o różne rzeczy ktore się dzieją ponieważ nie wiadomo do końca czy to prawda, a takie oskarżenia tylko motywują strone rosyjską do dalszych działań. Moim zdaniem największą wine całego konfliktu ponosi Ukraina która nakręca cały świat przeciwko Rosji, a Obama i spółka zaczynają cwaniakować chociaż tak naprawdę gowno mogą zrobić, a tylko pogarszają sprawe..

Wielka Ameryka próbuje przejąć kontrole nad światem chociaż przez kilkadziesiąt lat nie potrafią sobie poradzić z terrorystami, a jestem przekonany że Rosja zrobiłaby porządek z terrorystami w ciągu 5 lat.

na miejscu Ukrainy negocjowałbym z Rosją pokój na mocy którego Krym przyłączyłby się do Rosji, a Ukraina w zamian dostałaby zniżki ja GAZ :)

PS. to prawda że w wyniku wybuchu bomby atomowej w Sopocie Morze Bałtyckie wyparuje?

Francja moim zdaniem jest najsilniejsza w Europie i są w stanie uszkodzić Rosję

Nie bedzie porozumienia , bo czas leci i albo "stany spierdolone " wybiją godzine albo znikną ..drugiej szansy nie bedą mieli... dług rośnie a bankructwo tuż tuż.. jeśli nie wykorzystają tzw kryzysu na ukrainie to nici z NWO prawdopodobnie.. a wątpie aby stany odpuściły..

Reasumując ; Najbardziej na tej wojnie zyska USA..

A z tymi bombami to sam nie wiem jak oni chcą to zrobić 

| Na discavery oglądałem 2 węże tego samego gatunku , (najbardziej jadowite ) gdy się spotkały odprawiały rytuał? taniec? nachodziły na siebie głowami i  wiedziały że jeśli nawzajem się ukąszą padną oba | tak samo jest i tutaj według mnie mogą również użyć albo broni biologicznej albo "kto pierwszy ten lepszy " xD ale wątpie aby rosja wygrała .. bo USA, Kanada,Australia,Europa,Afryka? co przeciw jej więc ..

Opublikowano

Japonia ma potęgę i technologie, tak rzadko o niej słyszymy że nie mamy pojęcia jak oni tam sobie radzą, a radzą sobie wspaniale, najnowsze technologie właśnie są z tamtych stron, oni nie potrzebują żadnej pomocy od zawsze sami sobie dają rade i siedzą cicho, tak naprawdę nie lekceważył bym tej potęgi kraju. Więc kraju który bym się miał bać aby zagroził światu to raczej Japonia.

Jest wiele informacji i filmów jakimi technologiami dysponuje Japonia od potężnych komputerów które myślą jak ludzie po roboty które wyglądają i zachowują się jak ludzi jak i najnowsze pociągi których szybkość jest nieporównywalna z Europejskimi.

qhdcx0mdeof5.jpg

at4alhz4dsbj.jpg

jciubcr3275j.jpg

Nie zdziwię się jak my wyskoczymy z karabinami podczas wojny a oni wystawią swoją technologię.

W internecie głośno było o prototypach broni tamtej technologi.

e1e3fnksgneu.jpg

4v4f86tmis5h.jpg

4nbqhd8ai5rw.jpg

fult3v0icbze.jpg

Opublikowano

Japonia ma potęgę i technologie, tak rzadko o niej słyszymy że nie mamy pojęcia jak oni tam sobie radzą, a radzą sobie wspaniale, najnowsze technologie właśnie są z tamtych stron, oni nie potrzebują żadnej pomocy od zawsze sami sobie dają rade i siedzą cicho, tak naprawdę nie lekceważył bym tej potęgi kraju. Więc kraju który bym się miał bać aby zagroził światu to raczej Japonia.

Ta a ma chyba dług Japonii to już 1 025 000 000 000 000 jenów

Mozliwe ze chiny bedą dominować bo z rosji nie za wiele zostanie xD

Mam nadzieje że lemingów będzie bardzo mało na wojnie 

Opublikowano

Może i mają dług ale za te długi mają i technologie, my mamy w polsce za to dług i gówno w dodatku, więc porównaj ich system życia a polaków, ich technologię a polską, i pomyśl kto się wzbogacił na długu. Zobacz jak żyje Rosja, tam bieda aż piszczy, gorzej niż w Polsce, tylko Moskwa ma pieniądze i ludzie w niej mieszkający, bo większość to mafia, reszta Rosji to wielka bieda.

Opublikowano

Może i mają dług ale za te długi mają i technologie, my mamy w polsce za to dług i gówno w dodatku, więc porównaj ich system życia a polaków, ich technologię a polską, i pomyśl kto się wzbogacił na długu. Zobacz jak żyje Rosja, tam bieda aż piszczy, gorzej niż w Polsce, tylko Moskwa ma pieniądze i ludzie w niej mieszkający, bo większość to mafia, reszta Rosji to wielka bieda.

I mówi to cebulak ,który nosa poza Polskę nie wychylił. Byłeś w Rosji ,że tak ją oceniasz? Moskwe się nazywa "Nowym Yorkiem Europy". Putin przynajmniej broni wartości ważnych dla Rosjan nie to co nasza z*****a ekipa, każdy polityk tylko patrzy jakby wejść głębiej w dupe judeo-sodomitom z Brukseli.

@Mogę się założyć, że w ciągu tygodni rząd będzie chciał wysłać naszych rzolnierzy na ukrainę.

Opublikowano

@AfffOmg

Wątpię :) to nie nasz konflikt, a jeśli wyślą tam nasze wojsko to znaczy że nasz rząd słucha Amerykanów jak pies swojego pana..

Jeśli chodzi o Azję to najsilniejsza jest Rosja, a później Chiny. Japonia ma technologie ale nie ma bomb atomowych - oficjalnie, ale mówi się że mają tam pare bombek lecz nie mają ich zbyt wiele w porownaniu z tysiącami bomb Rosji czy Ameryki

Polska ma "Car Bombe" naładowaną karbitem :)

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

@`Penero

A Irak czy Afganistan to były nasze konflikty? :) Jakieś wojny na końcu świata.

Polska ma udzielić pożyczkę ukrainie w wysokości 100 milionów euro. (no kurfa kraj tonący w długach wywala w błoto 100kk euro, haha)

Opublikowano

W kwestii robotyki, to zaczynam podzielać obawy Stephena Hawkinga, który uważa że końcu powinny zaistnieć regulacje prawne odnośnie prac nad sztuczną inteligencją. Bo jeszcze trochę, a skończymy jak w terminatorze lub gdzieś. To tak odnośnie Japonii i jej zafascynowania robotami.

Opublikowano

Patriotą nie jestem. Kocham polski naród ale kraju nie. Ale wiem jedno, tutaj jest wszystko to co kocham, rodzina, przyjaciele. Żaden agresor, czy to będzie Rosja czy plemiona madagaskarskie nie będzie dla nas lepszą opcją niż to co mamy teraz.

Nie potrafię zrozumieć niektórych z was, którzy uciekają się do stwierdzenia jakoby Putin miałby was "wybawić" od UE.

Prawicowa propaganda jest silna i tak zaszczepiła w niektórych zawziętą nienawiść do "zachodu", że nie widzą nic poza tym. Biedni jesteście...

Głęboko w d***e mam podziały państwowe. Jestem globalistą i ważniejszy od 10km polskiej granicy jest dla mnie pokój, na którego utrzymaniu powinniśmy się teraz skupić, przeciw wspólnemu zagrożeniu dla pokoju człowieka. Wojnom należy zapobiegać a nie je wygrywać i uważam, że Polska powinna, przy najbliższej okazji wejść do jakiejś koalicji militarnej waszego znienawidzonego "zachodu", która by weszła i ustabilizowała sytuację na Ukrainie. 

Ale was będzie dupa boleć, że "Wysyłają naszych do Ukrainy, ta zła Unia" a potem, jak będziecie witać Rosjan w Polsce to wam wystrzelą dziurę w brzuchu :)

I mówi to cebulak ,który nosa poza Polskę nie wychylił. Byłeś w Rosji ,że tak ją oceniasz? Moskwe się nazywa "Nowym Yorkiem Europy". Putin przynajmniej broni wartości ważnych dla Rosjan nie to co nasza z*****a ekipa, każdy polityk tylko patrzy jakby wejść głębiej w dupe judeo-sodomitom z Brukseli.

@Mogę się założyć, że w ciągu tygodni rząd będzie chciał wysłać naszych rzolnierzy na ukrainę.

+rosyjska gospodarka upada, kurs rubla się sypie a rosyjskie społeczeństwo jest rozdarte jak nigdy. Piękny kraj...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Patriotą nie jestem. Kocham polski naród ale kraju nie. Ale wiem jedno, tutaj jest wszystko to co kocham, rodzina, przyjaciele. Żaden agresor, czy to będzie Rosja czy plemiona madagaskarskie nie będzie dla nas lepszą opcją niż to co mamy teraz.

Nie potrafię zrozumieć niektórych z was, którzy uciekają się do stwierdzenia jakoby Putin miałby was "wybawić" od UE.

Prawicowa propaganda jest silna i tak zaszczepiła w niektórych zawziętą nienawiść do "zachodu", że nie widzą nic poza tym. Biedni jesteście...

Głęboko w d***e mam podziały państwowe. Jestem globalistą i ważniejszy od 10km polskiej granicy jest dla mnie pokój, na którego utrzymaniu powinniśmy się teraz skupić, przeciw wspólnemu zagrożeniu dla pokoju człowieka. Wojnom należy zapobiegać a nie je wygrywać i uważam, że Polska powinna, przy najbliższej okazji wejść do jakiejś koalicji militarnej waszego znienawidzonego "zachodu", która by weszła i ustabilizowała sytuację na Ukrainie.

Ale was będzie dupa boleć, że "Wysyłają naszych do Ukrainy, ta zła Unia" a potem, jak będziecie witać Rosjan w Polsce to wam wystrzelą dziurę w brzuchu :)

+rosyjska gospodarka upada, kurs rubla się sypie a rosyjskie społeczeństwo jest rozdarte jak nigdy. Piękny kraj...

Gaz zakręcą to będziesz obiad na ognisku gotował :)

Ja ogólnie mam wyjebane na tą wojne i wolałbym żeby atomówka wyjebała blisko Wrocławia bo przynajmniej nie będę czuł bulu :)

ale teoretycznie to pierwsze atomówki polecą na Rosję lub Ameryke, zależy kto zacznie :)

@Edit

Dla przykładu: "Car Bomba" która dysponuje Rosja ma siłę 58 MT (megaton) a porównania bomba atomowa zrzucona na Hiroszime miała 15 MT to oznacza że gdyby Rosja zrzuciła tą bombe nad Waszyngtonem to pół ameryki wyparuje, a reszta łącznie z rybami w Atlantyku dostaną mutacji.

Wystarczą 3 takie bomby i świat podbity.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Gaz zakręcą to będziesz obiad na ognisku gotował :)

Ja ogólnie mam wyjebane na tą wojne i wolałbym żeby atomówka wyjebała blisko Wrocławia bo przynajmniej nie będę czuł bulu :)

ale teoretycznie to pierwsze atomówki polecą na Rosję lub Ameryke, zależy kto zacznie :)

HAHAHAHAHAHHAHAHA what? mamy węgiel , lasy o to się nie bój że jakby nam gaz wyłączyli.. 

Nic nie przysięgałem Polsce i przysięgać nie bedę chyba że z przymusem , dla mnie to jest ziemia to społeczeństwo tworzy Polske, tradycje itp. mam tak samą nadzieje jak ty Penero żeby i moja śmierć była bezbolesna przez tą atomówke ;P

Pierwsze atomy polecą na kraje bałtyckie a potem pare na afrykę, australie i USA według mnie na USA bedzie druga

Opublikowano

I mówi to cebulak ,który nosa poza Polskę nie wychylił.

Żal mi ciebie oceniasz ludzi tylko po informacjach które podaje ci telewizja i sugerujesz się nimi, skąd masz pewność jak jest w Rosji ?

już dano wiadomo było że Rosja słynie z bogactw ale tylko w stolicy, poza stolicą żyją zwykli biedni ludzie. W Rosji jesteś albo biednym albo bogatym.

Poszukaj innego źródła swoich informacji to się przekonasz.

Może nosa nie wychyliłem z Polski, bo nie mam co wychylać jak mieszkam poza rejonami kraju.

Więc nie oceniaj ludzie i nie obrażaj ich po wypowiedziach, zwykły Cebulaku...

W Polsce media podają to co chcą podać, więc czerpanie wiedzy z nich i udzielanie się w tematach jest bezsensowne jak cała ich zawartość.

A w razie wojny to się podpisuje pod tym oświadczeniem st. Kaprala.

5apnzejh3msd.jpg

Opublikowano

HAHAHAHAHAHHAHAHA what? mamy węgiel , lasy o to się nie bój że jakby nam gaz wyłączyli..

Nic nie przysięgałem Polsce i przysięgać nie bedę chyba że z przymusem , dla mnie to jest ziemia to społeczeństwo tworzy Polske, tradycje itp. mam tak samą nadzieje jak ty Penero żeby i moja śmierć była bezbolesna przez tą atomówke ;P

Pierwsze atomy polecą na kraje bałtyckie a potem pare na afrykę, australie i USA według mnie na USA bedzie druga

Nie rozumiem dlaczego uważasz że pierwsze atomówki :) polecą na kraje bałtyckie. Według mojej logiki pierwszeństwem będzie wyeliminowanie najsilniejszych wrogów czyli atomówka poleci na Francje, Niemcy, Wielką Brytanie, USA, a reszta to podda się chyba bez walki tak jak Japonia w czasie II wojny światowej gdy to Amerykanie zrzucali atomówki.

Jednak wątpię aby Polska się poddała. Ja osobiście mimo że mam 18 lat walczyłbym za kraj.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Chyba chciałeś powiedzieć że kraj kochasz, ale naród już nie. :P

Opublikowano

Nie rozumiem dlaczego uważasz że pierwsze atomówki :) polecą na kraje bałtyckie. Według mojej logiki pierwszeństwem będzie wyeliminowanie najsilniejszych wrogów czyli atomówka poleci na Francje, Niemcy, Wielką Brytanie, USA, a reszta to podda się chyba bez walki tak jak Japonia w czasie II wojny światowej gdy to Amerykanie zrzucali atomówki.

Jednak wątpię aby Polska się poddała. Ja osobiście mimo że mam 18 lat walczyłbym za kraj.

kraje bałtyckie bo są najbliżej rosji a że putin chce postraszyć inne kraje to wybierze sobie właśnie taki cel.. zresztą żyrinowski? nie wiem dokładnie jak ma na nazwisko rosyjski polityk ale również powiedział w mediach że kraje bałtyckie z nikną z mapy świata .. 

Z tego co wiem to wszystko bedzie skażone jeśli uderzą tyloma bombami .. nie bedzie czym oddychać ;x

Opublikowano

kraje bałtyckie bo są najbliżej rosji a że putin chce postraszyć inne kraje to wybierze sobie właśnie taki cel.. zresztą żyrinowski? nie wiem dokładnie jak ma na nazwisko rosyjski polityk ale również powiedział w mediach że kraje bałtyckie z nikną z mapy świata .. 

Z tego co wiem to wszystko bedzie skażone jeśli uderzą tyloma bombami .. nie bedzie czym oddychać ;x

Co ma oddychanie do bomby atomowej? 

Czy oddychasz czy nie promieniowanie gamma i tak cię napromieniuje. 

Deus vult

Opublikowano

Co ma oddychanie do bomby atomowej? 

Czy oddychasz czy nie promieniowanie gamma i tak cię napromieniuje. 

Co innego miałem na myśli , chodziło o to ;

"W tej globalnej wojnie jądrowej dokonano by tak wielu eksplozji ładunków jądrowych, że nastąpiłoby powszechne skażenie promieniotwórcze, a efektem rozsiania dużych ilości pyłów w górnych warstwach atmosfery byłaby zima nuklearna"

Opublikowano

Co innego miałem na myśli , chodziło o to ;

"W tej globalnej wojnie jądrowej dokonano by tak wielu eksplozji ładunków jądrowych, że nastąpiłoby powszechne skażenie promieniotwórcze, a efektem rozsiania dużych ilości pyłów w górnych warstwach atmosfery byłaby zima nuklearna"

Podobna sytuacja następuje przy wybuchu wulkanu i ludzie żyją.

Deus vult

Opublikowano

Czytając ten temat można dosłownie posikać się ze śmiechu. Nawet nie będę tego komentował, bo brakuję mi słów na niektóre głupoty zawarte w tym wątku... W każdym bądź razie wojny nie będzie i kropa. Na świecie cały czas coś się dzieję. Teraz akurat przypadło na mały konflikt blisko naszych granic i już powstają teorię spiskowe na temat przeróżnej maści bomb atomowych itp.

Śmiech na sali

Tak swoją drogą

1423247927-spijcie-spokojnie.jpg

Opublikowano

Mam nadzieje, że jak już do czegoś dojdzie to ty dostaniesz kulke jako pierwszy i ostatni, a 5 minut później wojna się skończy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...