Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ROSJA vs RESZTA ŚWIATA

`Penero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czytając ten temat można dosłownie posikać się ze śmiechu. Nawet nie będę tego komentował, bo brakuję mi słów na niektóre głupoty zawarte w tym wątku... W każdym bądź razie wojny nie będzie i kropa. Na świecie cały czas coś się dzieję. Teraz akurat przypadło na mały konflikt blisko naszych granic i już powstają teorię spiskowe na temat przeróżnej maści bomb atomowych itp.

Śmiech na sali

Tak swoją drogą

1423247927-spijcie-spokojnie.jpg

Jak była 2 wojna światowa to też mówili że nie bedzie a później się okazało że jednak jest wojenka niemcy by zbankrutowali jeśli by do niej nie doszło.. 

Zauważcie że USA od 2011 roku zwiększa 1 bil rocznie długu.. co ma teraz na koncie 18 bil , jeśli do 2017 roku nie spłacą długu bedą mieli bankructwo..

• Odpowiedzi 262
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W jakim wy świecie żyjecie, że mówicie o bombach atomowych, jest tak zróżnicowanie wiele broni chemicznych że wykończyli bi nas po cichu podczas snu, epidemie i choroby to są zagrożenia wojenne, teraz nikt nie wysyła rakiet, wystarczy epidemia w kraju gdzie sami ludzie się wykończą.

Opublikowano

W jakim wy świecie żyjecie, że mówicie o bombach atomowych, jest tak zróżnicowanie wiele broni chemicznych że wykończyli bi nas po cichu podczas snu, epidemie i choroby to są zagrożenia wojenne, teraz nikt nie wysyła rakiet, wystarczy epidemia w kraju gdzie sami ludzie się wykończą.

Że co?!?!?! ty myślisz co piszesz? jeśli nie to spójrz jeszcze raz na swój tekst i pomyśl 

Opublikowano

Ktoś kiedyś powiedział że każda cywilizacja gdy osiągnie jakiś tam poziom rozwoju to sama siebie zlikwiduje może właśnie nastąpił ten moment :P Może dlatego nie znaleźliśmy jeszcze wysokorozwiniętych cywilizacji bo po prostu się już zdążyły wybić. Sam nie wiem co o tym myśleć w sumie wojna dla USA jest tak samo korzystna jak wojna dla Niemiec w 39 :/

Opublikowano

Skąd wiesz że nie zostało znalezione? Ja twierdze co innego .. Według mnie się z nami komunikują i to tylko nie liczni.. wyobraź sobie zachowanie ludzi jakby się dowiedzieli o czymś takim , na początku panika strach itp..

http://www.paranormalne.pl/topic/39183-wloska-astronautka-widzi-obiekt-ufo-i-reaguje/

http://www.paranormalne.pl/topic/36921-minister-obrony-kanady-informuje-nas-o-istnieniu-obcych-ras-odwiedzajacych-ziemie/

No i wszechświat jest taki wielki że wątpię, abyśmy byli jedynym gatunkiem ..

Opublikowano

Skąd wiesz że nie zostało znalezione? Ja twierdze co innego .. Według mnie się z nami komunikują i to tylko nie liczni.. wyobraź sobie zachowanie ludzi jakby się dowiedzieli o czymś takim , na początku panika strach itp..

http://www.paranormalne.pl/topic/39183-wloska-astronautka-widzi-obiekt-ufo-i-reaguje/

http://www.paranormalne.pl/topic/36921-minister-obrony-kanady-informuje-nas-o-istnieniu-obcych-ras-odwiedzajacych-ziemie/

No i wszechświat jest taki wielki że wątpię, abyśmy byli jedynym gatunkiem ..

To ze wszechswiat jest ogromny nie oznacza ze istnieje zycie poza ziemia.

Deus vult

Opublikowano

Ludzie skąd my wiedze czerpiecie, jakieś zmianynaziemi.pl to nie ma się co dziwić że później takie poglądy, to tak jak bym czerpał wiedzę w kościele podczas przemówienia księdza, co mi wolno a co nie.

Opublikowano

Może nie wszyscy wiecie, ale na dni 4-11.02 przypada w tym roku 70 rocznica konferencji jałtańskiej.

70 lat temu szefowie tzw."Wielkiej Trójki" przesądzili o losach Europy. Wydarzenie te jest symbolem zdrady zachodnich sojuszników wobec Rzeczpospolitej i ich zgody na podporządkowanie Europy Wschodniej totalitarnemu imperium sowieckiemu.

Mało tego. W 46' w Londynie odbyła się defilada zwycięstwa i zostały na nią zaproszone takie państwa jak: Meksyk i Luksemburg, które udział w wojnę miały nijaki. Polscy weterani nie zostali zaproszeni, gdyż dla Churchila ważniejsze były stosunki z ZSRR.

W 39' obiecywali nam pomoc, owszem wypowiedzieli wojnę Hitlerowi, ale do 40' zasypywali go ulotkami propagandowymi.

Ale my dalej liczmy na naszych sąsiadów, zamiast stworzyć silne i niezależne państwo. Niestety, do póki jesteśmy w czymś takim jak UE nigdy to nie nastąpi.

Opublikowano

Ludzie skąd my wiedze czerpiecie, jakieś zmianynaziemi.pl to nie ma się co dziwić że później takie poglądy, to tak jak bym czerpał wiedzę w kościele podczas przemówienia księdza, co mi wolno a co nie.

Ty czerpiesz wiedze z tv dlatego jesteś taki "mądry" :P co do poprzedniego postu to wydaje mi się że rozmawiam z ignorantem ;x

Może nie wszyscy wiecie, ale na dni 4-11.02 przypada w tym roku 70 rocznica konferencji jałtańskiej.

70 lat temu szefowie tzw."Wielkiej Trójki" przesądzili o losach Europy. Wydarzenie te jest symbolem zdrady zachodnich sojuszników wobec Rzeczpospolitej i ich zgody na podporządkowanie Europy Wschodniej totalitarnemu imperium sowieckiemu.

Mało tego. W 46' w Londynie odbyła się defilada zwycięstwa i zostały na nią zaproszone takie państwa jak: Meksyk i Luksemburg, które udział w wojnę miały nijaki. Polscy weterani nie zostali zaproszeni, gdyż dla Churchila ważniejsze były stosunki z ZSRR.

W 39' obiecywali nam pomoc, owszem wypowiedzieli wojnę Hitlerowi, ale do 40' zasypywali go ulotkami propagandowymi.

Ale my dalej liczmy na naszych sąsiadów, zamiast stworzyć silne i niezależne państwo. Niestety, do póki jesteśmy w czymś takim jak UE nigdy to nie nastąpi.

Historia lubi się powtarzać..  

Opublikowano

Ogladalem dzisiaj fakty i pokazywali jak to ci Ruscy aktywisci strzelaja roznymi rzeczami. Ukraina tego robi? Jest wojna sa straty, proste, a Polska nie powinna sie wtracac.

61093c6efb.png

Opublikowano

Polska ze wszystkimi krajami żyje w zgodzie pozatym nasze siły zbrojne są tak duże że nikt w Europie się nas nie boi :) więc nie widzę powodu dla którego ktoś miałby na nas zrzucać bombe.

Amerykanie to skurwysyny.. jak słyszę co ich politycy gadają w mediach to nie dziwię się że mają 18 bilionów długu :)

Rosja nie ma po co przejmować Europy bo tutaj tak naprawdę gowno było i gowno jest.. oni tam w Rosji mają rope mają węgiel mają wszystkiego pod dostatkiem. Europa jedynie ma najlepsze firmy samochodowe i inne takie. Jeżeli miałoby dojść do konfliktu między USA a Rosją to myślę że wojna toczyłaby się tylko między tymi państwami i to od strony Rosja > Ocean Spokojny > USA bo gdyby Europa + USA vs Rosja to prawda jest taka że z Rosji by nic nie zostało.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Zakładając że polska jest w UE oraz NATO, to założę się że gdyby Putin przerzucił wojska na granicę z nami. To najpewniej skończyło by się na kolejnych bezcelowych sankcjach, bo polska wielokrotnie w historii była dymana.

Gdzie była pomoc, gdy był potop szwedzki? Gdzie była pomoc, po odsieczy wiedeńskiej? Gdzie była pomoc, gdy Hitler bezkarnie w kampanii wrześniowej zajmował polskę i dzielił ją z wujkiem Stalinem? Gdzie byli nasi wielcy sojusznicy, jak odbywały się protesty solidarności oraz stan wojenny? Mieli nas gdzieś, to i teraz będą mieli, byle by Putina nie drażnić. Bo końcu można poświęcić tak niewiele znaczący nadbałtycki kraj jak polska by reszta była bezpieczna, do czasu...

Tak że więc, nie liczyłbym na pomoc naszych sojuszników... Amerykanów to w szczególności jak pokazują wydarzenia sprzed paru lat.

Opublikowano

Polska ze wszystkimi krajami żyje w zgodzie pozatym nasze siły zbrojne są tak duże że nikt w Europie się nas nie boi :) więc nie widzę powodu dla którego ktoś miałby na nas zrzucać bombe.

Amerykanie to skurwysyny.. jak słyszę co ich politycy gadają w mediach to nie dziwię się że mają 18 bilionów długu :)

Rosja nie ma po co przejmować Europy bo tutaj tak naprawdę gowno było i gowno jest.. oni tam w Rosji mają rope mają węgiel mają wszystkiego pod dostatkiem. Europa jedynie ma najlepsze firmy samochodowe i inne takie. Jeżeli miałoby dojść do konfliktu między USA a Rosją to myślę że wojna toczyłaby się tylko między tymi państwami i to od strony Rosja > Ocean Spokojny > USA bo gdyby Europa + USA vs Rosja to prawda jest taka że z Rosji by nic nie zostało.

Ta trzeba pamiętać o Kanadzie, Australii i afryce ;/

Opublikowano

Zakładając że polska jest w UE oraz NATO, to założę się że gdyby Putin przerzucił wojska na granicę z nami. To najpewniej skończyło by się na kolejnych bezcelowych sankcjach, bo polska wielokrotnie w historii była dymana.

Gdzie była pomoc, gdy był potop szwedzki? Gdzie była pomoc, po odsieczy wiedeńskiej? Gdzie była pomoc, gdy Hitler bezkarnie w kampanii wrześniowej zajmował polskę i dzielił ją z wujkiem Stalinem? Gdzie byli nasi wielcy sojusznicy, jak odbywały się protesty solidarności oraz stan wojenny? Mieli nas gdzieś, to i teraz będą mieli, byle by Putina nie drażnić. Bo końcu można poświęcić tak niewiele znaczący nadbałtycki kraj jak polska by reszta była bezpieczna, do czasu...

Tak że więc, nie liczyłbym na pomoc naszych sojuszników... Amerykanów to w szczególności jak pokazują wydarzenia sprzed paru lat.

Wiesz, Ruscy cały czas twierdzą i w szkołach są uczeni, że wojna zaczęła się w 41', a wkroczenie do Polski nie było agresją. :-)

Opublikowano

Wiesz, Ruscy cały czas twierdzą i w szkołach są uczeni, że wojna zaczęła się w 41', a wkroczenie do Polski nie było agresją. :-)

Można rzecz że to była umowa dżentelmeńska między Stalinem a Hitlerem, pomijając fakt że potem przez pierwszy okres 41 roku, ruscy mocno obrywali od Hitlera.

Opublikowano

Telewizja kłamie, i tak nie będzie wojny i tak więc po co srać po gaciach?

Wojna już jest na Ukranie, aczkolwiek myślę, że z taką polityką zagraniczną naszego kraju tylko podsycamy to wszystko. Wojny raczej z Polską nie  będzie.

Opublikowano

Wiesz porównywanie sojuszów ze średniowiecza do dzisiejszych trochę ni jak się ma do współczesnego świata.

Wiesz, Ruscy cały czas twierdzą...

Rosjanie kolego, Rosjanie... Mimo wszystko trochę szacunku należy mieć. ;)

Wojna już jest na Ukranie, aczkolwiek myślę, że z taką polityką zagraniczną naszego kraju tylko podsycamy to wszystko. Wojny raczej z Polską nie  będzie.

Raczej miejscowy konflikt, bo w większej części Ukrainy życie płynie jak dawniej. Wydaję mi się, że najbardziej podsycają nasze media które często rzucają na wiatr niewłaściwe słowa. Pomijam już chłam jakim jest o2, gdzie codziennie dowiaduję się, że jutro rano się już nie obudzę. Moim zdaniem do wiadomości podawanych w internecie czy to też w telewizji należy podchodzić z odpowiednim dystansem.

Opublikowano

Rosjanie kolego, Rosjanie... Mimo wszystko trochę szacunku należy mieć. ;)

Tak, taką kulturę jak oni sami wobec Ukrainy mają, dla mnie Rusek będzie Ruskiem.

Opublikowano

Tak, taką kulturę jak oni sami wobec Ukrainy mają, dla mnie Rusek będzie Ruskiem.

Co za gość propaganda tvnu chyba zjadła mu mózg.

Polska i Rosja powinny być bliskimi sojusznikami. Rosja to ogromny rynek zbytu dla Polskich produktów, nie mówię tu tylko o żywności. Ale nie lepiej, żeby miliony ton jabłek się zmarnowały/leżały w chłodniach tysiące sadowników poniosły straty/zbankrutowało ale nasi kochani politycy jak posłuszne pieski troche poszczekały na rozkaz USA.

Opublikowano

Co za gość propaganda tvnu chyba zjadła mu mózg.

Polska i Rosja powinny być bliskimi sojusznikami. Rosja to ogromny rynek zbytu dla Polskich produktów, nie mówię tu tylko o żywności. Ale nie lepiej, żeby miliony ton jabłek się zmarnowały/leżały w chłodniach tysiące sadowników poniosły straty/zbankrutowało ale nasi kochani politycy jak posłuszne pieski troche poszczekały na rozkaz USA.

Jesteś za młody aby gadać o polityce zapytaj się rodziców jakie mają zdanie o Rosji

A twoje wypowiedzi typu " tvn zjadły ci mózg " same świadczą o tobie i stopniu twojej inteligencji, nie muszę mieć takich samych oglądów jak ty, 

bo ja zostałem inaczej wychowany, na faktach a nie na forach internetowych.

Jak większość tutejszej gimbazy z tobą na głównym czele.

Jak byś chciał wiedzieć Ruscy zawsze byli dla na tak „ w dupe pomocni „ jak podczas wojny,gdzie mieli nam pomóc w walce z wrogiem, a okazało się że nas wystrzelali jak kaczki, tak jak i podczas komunizmu, w Polsce gdzie mieliśmy mieć tak fajnie „ kolorowo , okazało się również że w sklepach wszystkiego brakowało, bo wszystko wywozili do siebie Ruscy, tak więc dziecko drogie nie pierd...ol głupot tutaj takich o których nie masz pojęcia, bo jesteś typowym cebulakiem który gówno wie o polityce.

Na twoi miejscu wyszedł bym na podwórko, pobawił sie w piaskownicy, zbliżają się walentynki moze znajdź sobie dziewczyne, „ w co wątpię z taką inteligencją „ a nie pchaj sie w polityke, jeszcze pod względem takim że nie masz o niej pojęcia.

Opublikowano

A dla mnie cebula będzie cebulą.

A twoje wypowiedzi typu " tvn zjadły ci mózg " same świadczą o tobie i stopniu twojej inteligencji

Poniżasz kogoś pisząc mu o jego poziomie inteligencji, a następnie

Jak byś chciał wiedzieć Ruscy zawsze byli...

sam udowadniasz, że wcale nie jesteś lepszy...

Jesteś za młody aby gadać o polityce zapytaj się rodziców jakie mają zdanie o Rosji.

Gdyby nie media to z pewnością większość osób miałaby bardziej pozytywne opinie o Rosji niż o U.S.A. ;) Stany Zjednoczone popełniają często większe zbrodnie niż Rosja, ale o tym nigdzie się nie dowiesz.

Na koniec:

Jesteś za młody

Co ma piernik do wiatraka? ;)

Opublikowano

Te twoje argumenty są takie debilne, że szkoda ich nawet komentować, no ale cóż forum to forum tu się dyskutuje na dane wypowiedzi tak więc zacznę.

A dla mnie cebula będzie cebulą.

Widzę że tutaj bronisz kolegi bo ma podobne poglądy niż ty, chyba że multikonto, no ale mniejsza z tym, jak chcesz abym ciebie skomentował to proszę bardzo, dla mnie nie musisz tutaj istnieć wcale, bo takich jak ty mam w d***e głęboko, proszę bardzo znasz już moje zdanie, jeżeli chcesz więcej o sobie pisz na priv.

Poniżasz kogoś pisząc mu o jego poziomie inteligencji, a następnie

Nie rozumiem twojej kwestii wypowiedzi chyba jednak muszę się zniżyć do poziomu minus inteligencji abym to zrozumiał " w co wątpie ".

Chyba chodzi tu że kogoś poniżam ? no ale wcześniej ta osoba sama mnie poniżała " czyż nie prawda " obraza to nie poniżenie ?

Może zrozumiesz jak dorośniesz.... " skończę poniżej w ostatnim punkcie "

sam udowadniasz, że wcale nie jesteś lepszy...

Nikt nie jest lepszy, większość u mnie w rodzinie dziadkowie czy rodzice, zawsze mówili na Rosjanina " Rusek , Ruscy "  zapytaj się rodziców

" kto miał najlepsze cukierki za komuny " zapewne nie powiedzą ci " Rosjanie tylko RUSCY !

Co ma piernik do wiatraka? ;)

No i nareszcie ostatni punkt, wiem że tego nie rozumiesz dlatego sam widzisz, nie twoja wina, po prostu:  " Jesteś młody "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...