Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ROSJA vs RESZTA ŚWIATA

`Penero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ale patrz co Ty piszesz, te powody. Nie zaprosiliśmy Rosji do Polski to Putin sobie myśli '' No k***a rozjebie tych jebanych Polaczków, bo mnie nie zaprosili :((( "

Krym dołączył dobrowolnie do Rosji, To Ameryka ma w c**j wielki dług publiczny i kombinuje co by tu zrobić na koszt innych.

Czemu większość osób nienawidzi Rosji a wielbi USA?

Nikt tu nie wielbi USA. Posłuchaj co ten człowiek przerastający Cię inteligencją i doświadczeniem o lata świetlne mówi, a potem dopiero pisz takie rzeczy.

• Odpowiedzi 262
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nikt tu nie wielbi USA. Posłuchaj co ten człowiek przerastający Cię inteligencją i doświadczeniem o lata świetlne mówi, a potem dopiero pisz takie rzeczy.

O czym Ty do mnie w ogóle chłopcze mówisz?

zy95qg.png

Opublikowano

O czym Ty do mnie w ogóle chłopcze mówisz?

Jak nie rozumiesz już tak prosto złożonych zdań to wina leży po stronie wychowania.

Opublikowano

Jak nie rozumiesz już tak prosto złożonych zdań to wina leży po stronie wychowania.

Twojego ? No tak. Gówno wiesz, to się nie udzielaj w tym temacie.

zy95qg.png

Opublikowano

Riposta typowego gimbusa, czemu mnie to nie dziwi? Powtarzam po raz kolejny - nikt tu nie wielbi USA ani Rosji. Pan, który wypowiadał się na tym filmie miał mnóstwo racji.

Po co wysyłamy broń na Ukraine? Ktoś nam pomagał kiedy my byliśmy w "czarnej d***e"? Schetyna dużo gada, ale kiedy przyjdzie co do czego to pierwszy da nogę.

Nie rozumiesz? 

Opublikowano

Riposta typowego gimbusa, czemu mnie to nie dziwi? Powtarzam po raz kolejny - nikt tu nie wielbi USA ani Rosji. Pan, który wypowiadał się na tym filmie miał mnóstwo racji.

Po co wysyłamy broń na Ukraine? Ktoś nam pomagał kiedy my byliśmy w "czarnej d***e"? Schetyna dużo gada, ale kiedy przyjdzie co do czego to pierwszy da nogę.

Nie rozumiesz? 

Typowy gimbus ? Dawne czasy.

Ja nie mówię nic o tym Panie na filmiku przecież.

Wysyłamy broń na Ukrainę bo mamy kretynów którzy rządzą tym krajem.

Nikt nam nie pomagał.

Rozumiem wszystko, tylko większość ludzi zwala całą winę na Rosję, mam znajomych w Rosji, którzy mówią mi jak jest, u mnie w Technikum są dziewczyny z Doniecka i wiem o co chodzi.

zy95qg.png

Opublikowano

Rosjanie są uczeni, że wcale nie było agresji na Polske, a wojna zaczęła się w 41, więc...

O tym właśnie mówię. Obejrzyj ten filmik jeszcze raz i się dobrze wsłuchaj. On mówi o tym aby robić rekrutacje do wojska, wzmacniać się militarnie a nie oddawać, bo nam nikt jak już wspominałem nie pomógł. Poza Węgrami w sumie. Bo co my znaczymy na arenie międzynarodowej?

Hameryka by nam pomogła? Jasne, że nie. Sami musimy na sobie polegać. Zresztą pokazali nam jak są z nami sprzedając nam zepsute f-16 za kosmiczne ceny, ale niech nasz naród dalej daje się dymać i cały czas wybiera PO.

PS. Według mnie równie z emeryturą powinny zostać odbierane prawa wyborcze, to młodzi mają rządzić państwem i być jego przyszłością.

Bo kto glosuje na PO? Jestem ciekaw argumentów tych lemingów.

Opublikowano

Oglądałem i przecież że uważam tak jak on, tylko nie wiem dlaczego mówi że zrzucą bomby na Warszawę.

Jesteśmy pierwsi ( rząd baranów ) żeby wtykać wszędzie nos w nieswoje sprawy, a potem dostajemy wpierdol

zy95qg.png

Opublikowano

­

Rosjanie są uczeni, że wcale nie było agresji na Polske, a wojna zaczęła się w 41, więc...

O tym właśnie mówię. Obejrzyj ten filmik jeszcze raz i się dobrze wsłuchaj. On mówi o tym aby robić rekrutacje do wojska, wzmacniać się militarnie a nie oddawać, bo nam nikt jak już wspominałem nie pomógł. Poza Węgrami w sumie. Bo co my znaczymy na arenie międzynarodowej?

Hameryka by nam pomogła? Jasne, że nie. Sami musimy na sobie polegać. Zresztą pokazali nam jak są z nami sprzedając nam zepsute f-16 za kosmiczne ceny, ale niech nasz naród dalej daje się dymać i cały czas wybiera PO.

PS. Według mnie równie z emeryturą powinny zostać odbierane prawa wyborcze, to młodzi mają rządzić państwem i być jego przyszłością.

Bo kto glosuje na PO? Jestem ciekaw argumentów tych lemingów.

Na PO i PiS głosują idioci, taka jest prawda. Zapewne w wyborach na prezydenta wygra Bronek Komorowski i będzie znowu to samo, k***a mać.

Opublikowano

­

Na PO i PiS głosują idioci, taka jest prawda. Zapewne w wyborach na prezydenta wygra Bronek Komorowski i będzie znowu to samo, k***a mać.

Ja tam nie wiem co to za naród. Chcą zmian a cały czas głosują na te same mordy. 

Opublikowano

Ja tam nie wiem co to za naród. Chcą zmian a cały czas głosują na te same mordy. 

Jakieś 3% ludzi zna się na polityce reszta to plankton. 

Deus vult

Opublikowano

Mnie nie obchodzi to co się stanie z Ukrainą, powinniśmy być w tej sprawie w 100% neutralni. Nam nikt nie pomógł podczas wojny.

To że nam nikt nie pomógł. Nie oznacza, że my nie możemy komuś pomóc. Ukraina nam w najbliższym czasie zbytnio nie pomoże, bo jest po prostu nowym i trochę ledwo trzymającym się kupy państwem. Będziesz patrzeć w telewizji jak niewinni ludzie umierają? Logika typowego bydlaka. Sorki, ale nie znam innego określenia. Mnie obchodzi i to bardzo obchodzi co się stanie z Ukrainą to też są ludzie. Tacy sami jak my!

Opublikowano

To że nam nikt nie pomógł. Nie oznacza, że my nie możemy komuś pomóc. Ukraina nam w najbliższym czasie zbytnio nie pomoże, bo jest po prostu nowym i trochę ledwo trzymającym się kupy państwem. Będziesz patrzeć w telewizji jak niewinni ludzie umierają? Logika typowego bydlaka. Sorki, ale nie znam innego określenia. Mnie obchodzi i to bardzo obchodzi co się stanie z Ukrainą to też są ludzie. Tacy sami jak my!

no w filmach ukraińskich ludzie w tv umierają.

Deus vult

Opublikowano

W Wołyniu jakoś o tym nie myśleli. ;) Tak - nie obchodzi mnie to, mnie obchodzi to co się dzieje z Polską i jej obywatelami, a dzieje się strasznie. Ponad połowa zarobków jest nam odbierana, niektórzy nie dożyją emerytury, na którą pracują całe życie, śmieszne prawo nakładane na nas przez UE etc.

Zamiast wysyłać broń do ciapaków to my powinniśmy się zbroić, dla czego mocarstwa się wycofały? Nie nasz cyrk nie nasze małpy, my nie mamy tam żadnego interesu.

Opublikowano

Pamiętacie jak mówiłem, że ustalenia z Mińska będą przestrzegane? Ot takiego wała są przestrzegane, bo sobie separatyści wymyślili że będą walczyć o Debalcewe. :D

W Wołyniu jakoś o tym nie myśleli. ;) Tak - nie obchodzi mnie to, mnie obchodzi to co się dzieje z Polską i jej obywatelami, a dzieje się strasznie. Ponad połowa zarobków jest nam odbierana, niektórzy nie dożyją emerytury, na którą pracują całe życie, śmieszne prawo nakładane na nas przez UE etc.

Zamiast wysyłać broń do ciapaków to my powinniśmy się zbroić, dla czego mocarstwa się wycofały? Nie nasz cyrk nie nasze małpy, my nie mamy tam żadnego interesu.

Dodaj do tego Tuska jako szefa parlamentu Europejskiego, to masz grajdołek na maxa. :D A na serio... Polska jak tak dalej będzie, to będzie istniała tylko w książkach do historii...

Opublikowano

Takie cuś znalazłem 

Jeszcze w czasie trwającego nasilenia „zimnej wojny” w latach 1978-79, gdy Związek Radziecki prowadził 

zaciętą wojnę okupacyjną w Afganistanie, do Moskwy przylecieli przedstawiciele Rządu Światowego związanego 

z Rotschildem aby wysondować u Leonida Breżniewa, I Sekretarza KPZR, opinię na temat przyszłego zjednoczenia Niemiec. 

Po trzech dniach uzgodnień w resortach siłowych i spraw zagranicznych Breżniew dał odpowiedź, 

że jest to możliwe ale pod warunkiem , że między ZSRR a Niemcami będzie strefa buforowa bez przemysłu, 

o niestabilnej władzy i ograniczonej ludności. Tak wydana opinia była szokująca jak na te czasy, gdyż zakładała eliminację 

Polski, podczas gdy Związek Radziecki był jeszcze na szczycie swojej potęgi, zakładała w rzeczywistości likwidacje Polski jako 

kraju suwerennego, choć ówcześnie największego sojusznika ZSRR w obozie socjalistycznym. 

Z kolei \już w 1985 r. ( czyli jeszcze w czasie komuny) podpisano niejawny układ między Niemcami a ZSRR 

( Gorbaczowem ) przygotowujący zjednoczenie Niemiec. W układzie tym postawiono warunki zjednoczenia: 

miedzy Rosją a Niemcami ma być strefa buforowa w której nie będzie przemysłu ciężkiego, nie będzie poważnych 

instalacji militarnych , ma być zmniejszona ludność i niestabilna władza administracyjna zależna od obydwu stron. 

Te wszystkie zobowiązania ówczesnego zdradzieckiego układu są przez kolejne marionetkowe rządy w Polsce przestrzegane i ściśle realizowane. 

W 2003 r. podpisano ponownie nowy układ miedzy już Zjednoczonym Niemcami ( kanclerz Schroeder), 

a po rozpadzie ZSRR , z nową Rosją ( prezydent Putin ) o podziale wpływów gospodarczych w Polsce. 

Ustalono że na terenach polskich, od zachodu do Wisły są wpływy niemieckie, od Wisły na wschód są wpływy rosyjskie. 

Cześć podziemna Polski czyli złoża geologiczne są w gestii wpływów rosyjskiej, cześć naziemna czyli np. lasy, teren i ziemia 

jest w gestii niemieckiej. W wyniku tego układu za wiedzą marionetkowego polskiego rządu zlikwidowano polski przemysł, 

gospodarkę i miejsca pracy. Już nie polskie fabryki, ziemię, markety zagospodarowują Niemcy a złoża geologiczne czy nawet 

kopalnie zajmą Rosjanie. Jeżeli złoża lub koncesje biorą nawet obcy z Zachodu, to po to aby z nich później rezygnować na rzecz 

odsprzedaży zainteresowanym oligarchom 

z Rosji. 

Wojna na Ukrainie pomieszała trochę szyki tym Układom, bo Rosjanie uwikłali się w wojnę na Ukrainie, w wyniku wojny i 

sankcji gospodarczych poważnie osłabli gospodarczo, stracili dobre imię i nie są w stanie dotrzymać kroku Niemcom w ekspansji 

gospodarczej na Polskę. Jednak to nic nie zmieniło zapisów Zdradzieckiego Układu w dalszej perspektywie. 

Jest stałe parcie do jego gwałtownej realizacji. Realizacji za wszelka cenę, 

Centra władzy w Polsce z których jedne prezentują agenturę rosyjską a drugie agenturę niemiecką zaczepiają 

i obrażają Rosje aby sprowokować ją do zajęcia z Kaliningradu przynajmniej kawałka Polski. Było by to pretekstem 

do czekających w Niemczech wojsk NATO dla zajęcia zachodniej części Polski do Wisły, pod pretekstem obrony przed Rosją. 

Te już przygotowane wojska od tygodni drepczą w miejscu z niecierpliwości, bo na razie nie ma pretekstu ze strony Rosji. 

Grozi nam wojna a obecna władza chce 20 000 doświadczonych zawodowych szeregowców i oficerów, kombatantów 

z Iraku i Afganistanu wyrzucić z wojska na bruk. Polacy powinni sobie to zagrożenie uzmysłowić i szukać własnych rozwiązań. 

Teraz rozumiemy dlaczego w sprawie fabryki, dawny POLAR we Wrocławiu, obecny Fagor- Mastercook warty 500 mln zł (pól miliarda zł ) 

władze na siłę przymuszają syndyka ( dzielną kobietę T. Kalisz) aby oddała Niemcom za 60 milionów zł. 

Rozumiemy dlaczego kopalnię Brzeszcze z wysokogatunkowym węglem i po kosztownej ( 200 mln) 

modernizacji ścian wydobywczych chcą za złotówkę oddać niemieckim “słupom”. Rozumiemy też setki innych podejrzanych 

przykładów likwidacji prężnych zakładów i fabryk. 

Rozumiemy także , dlaczego ziemię orną na zachodzie Polski nie może kupić polski rolnik, tylko przejmują 

ją Niemcy. Rozumiemy dlaczego naciągnięto dużych polskich producentów rolnych na kupno drogich maszyn, 

a zlikwidowano im dochód, aby byli niewypłacalni i zbankrutowali. Później bezwzględni komornicy zabierając 

im zadłużone maszyny i ziemię. Wszystko staje się logiczne ale złowrogie. 

Nie wolno za nic oddać Polski w ręce tym łajdakom.. jeśli wezmą do wojska i będzie "przysięga" czy tam ślubowanie na placu (chyba się takie coś robi nie? nie wiem) trza wziąć wtedy kałacha i <wiecie co> tych polityków.. za zdrade oberwą ich rodziny również... 

Trza robić jakieś filmiki czy cuś do motywacji i zwiększenia patriotyzmu (mamy internet trza to wykorzystać..)

Opublikowano

wysyłanie broni ukraińcom to nie najlepszy pomysł.. po ci denerwować Rosje? Obama może jedynie klęknąć przed Putinem i wziąć do ust. Przez Unię Europejską my cierpimy najbardziej bo każą nam zaostrzyć sankcje wobec Rosji, a kto na tym straci? My. Dlaczego UE nie kupi od nas jabłek? :D

Szczerze to cały otaczający nas świat jest taki poyebany że w którąkolwiek strone pójdziemy to i tak będziemy w d***e :)

Jedyny kandydat na prezydenta który coś zmieni to Korwin Mikke. Cała reszta z Dudą i Ogórek na czele to jeb4ne barany.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Czy to jakiś problem by kilka narodów z unii europejskiej połączyło siły i bez problemu pokonało rusków,takie jest moje zdanie..

Chociaż nie tylko ruski sieją zagrożenia,coraz więcej słyszy się o islamistach którzy chcą opanować całą europe :mellow: 

Opublikowano

Czy to jakiś problem by kilka narodów z unii europejskiej połączyło siły i bez problemu pokonało rusków,takie jest moje zdanie..

Chociaż nie tylko ruski sieją zagrożenia,coraz więcej słyszy się o islamistach którzy chcą opanować całą europe :mellow:

to nie Battlefield Real :)

skumaj to że jakbyśmy nawet w 10 zaatakowali Rosje to oni wystrzelą kilka atomowek i Europa zniknie z mapy.

Islamisci to cioty.. oni mogą sobie podbijać Europe w Imperial Glory na PC :D

dobrze że Ameryka nie wchodzi z nimi w negocjacje (porwani zakładnicy) bo pokazaliby tylko słabość i obawe, a im trzeba uświadomić że walczą o nic.. Allah się chyba nacpał jakiegoś mocnego towaru bo taką bajke im wcisnął że śmiech.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Wystrzelają nas jak kaczki już wkrótce, to wiem napewno

Dlatego trzeba stawić opór najeźdźcy .. jak mam ginąć to tylko na Polskiej ziemi.

Opublikowano

Po co? Żeby ginąć za tych zjebów? To jest polityków? Co to za kraj... Gdzie zarabia się tyle żeby starczyło ledwo do 1 i może coś zostanie. Oczywiście nie wszyscy są też złodzieje. Państwo w którym ludzie umierają w kolejce do szpitala dosłownie, praca do śmierci i wiele innych. W momencie gdy już dostaniesz kulke pomyśl o Komorze czy tam jakimś Tusku i wyobraź sobię ich na plaży powiedzmy na jakichś karaibach popijających zimne driny

Opublikowano

Po co walczyć, lepiej się poddać i żyć lepiej pod nowymi władzami, po co miał bym walczyć, ginąć za zasranych polityków, mi jest dobrze, mam dom rodzinę, ciepło, po co miał bym to ryzykować ?

Opublikowano

to nie Battlefield Real :)

skumaj to że jakbyśmy nawet w 10 zaatakowali Rosje to oni wystrzelą kilka atomowek i Europa zniknie z mapy.

Islamisci to cioty.. oni mogą sobie podbijać Europe w Imperial Glory na PC :D

dobrze że Ameryka nie wchodzi z nimi w negocjacje (porwani zakładnicy) bo pokazaliby tylko słabość i obawe, a im trzeba uświadomić że walczą o nic.. Allah się chyba nacpał jakiegoś mocnego towaru bo taką bajke im wcisnął że śmiech.

islam podbije europe bez miecza.

Deus vult

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...