Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ROSJA vs RESZTA ŚWIATA

`Penero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No cóż uważaj jak chcesz, ale normalnemu człowieku nie przystaję nazywać kogoś Ruskiem. Znikam z dyskusji. ;)

bo ty sobie ustalasz takie standardy?

Deus vult

• Odpowiedzi 262
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powiem wam tak przynajmniej prezydent usa popiera prezydenta Polski gdyż polska jest w czołówce  w rozwoju armi w europie (nie ma najlepszej armi lecz na nią najwięcej wykłada)

3% z polskich podatków idzie na armię polską, prezydentowi usa się to podoba więc o wojnę nie mamy co się bać!

A Putin wiemy co rozpętał w dzisiejszym świecie!

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Powiem wam tak przynajmniej prezydent usa popiera prezydenta Polski gdyż polska jest w czołówce  w rozwoju armi w europie (nie ma najlepszej armi lecz na nią najwięcej wykłada)

3% z polskich podatków idzie na armię polską, prezydentowi usa się to podoba więc o wojnę nie mamy co się bać!

A Putin wiemy co rozpętał w dzisiejszym świecie!

Polska liże pałę obamie w jakim ty świecie żyjesz? Wcześniej USA rozpęta wojne niż ROsja.

Deus vult

Opublikowano

bo ty sobie ustalasz takie standardy?

Jak widać trudno skończyć dyskusję. Nie ustalam sobie sam takich standardów. Muszę się chyba bardziej rozpisać. Słowo "Rusek" w odniesieniu do obywatela Rosji jest obraźliwe. Poprawnie powinno używać się słowa Rosjanin. To tak jakbym do afroamerykanina powiedział "Czarnuch". Poczytaj trochę na temat w internecie, ewentualnie zapytaj się jakiegoś nauczyciela (jeśli mieszka jakiś w twojej okolicy, bo raczej nie uczęszczasz już do szkoły). ;) Inaczej ma się sprawa do pierogów ruskich. :D

Opublikowano

Jak taki czepiasty jesteś to nie obywatela Rosji tylko obywatela Federacji Rosyjskiej, obraziłeś mnie w tym momencie. Poprawnym sformułowaniem na czarnoskórych to murzyn. 

Miałeś już iść.

Opublikowano

Polska liże pałę obamie w jakim ty świecie żyjesz? Wcześniej USA rozpęta wojne niż ROsja.

Powiem ci tak: kiedyś w USA nie lubiano polaków a teraz się to zmieniło Polacy są uważani za osoby  ciężko pracujące, Obama nic nie ma do polski gdyż polska dla USA to same korzyści, mają tajne bazy wojskowe  w polsce ( o jednej było głośno - więzili terrorystów)

Szkolą polaków w armi itp (trochę o tym wiem, mojego kumpla ojciec jest na wysokim stopniu wojskowym w polskiej armi zawodowej)

Też śledź filmiki z obamą (o polsce obama ma dobre zdanie) Tez polska jest w dobrym położeniu strategicznym więc obama nie psuł byz  polską dobrego sojuszu. Przez te położenie polska tak oberwała w II wojnie światowej.

Zauważ że w USA nie mydlą oczów w mediach a w rosji ciągle  w mediach jaka to rosja jest dobra i pomocna dla ukrainy !

PO PROSTU ROSJA MYDLI SWOIM MIESZKAŃCOM OCZY !

Opublikowano

Powiem ci tak: kiedyś w USA nie lubiano polaków a teraz się to zmieniło Polacy są uważani za osoby  ciężko pracujące, Obama nic nie ma do polski gdyż polska dla USA to same korzyści, mają tajne bazy wojskowe  w polsce ( o jednej było głośno - więzili terrorystów)

Szkolą polaków w armi itp (trochę o tym wiem, mojego kumpla ojciec jest na wysokim stopniu wojskowym w polskiej armi zawodowej)

Też śledź filmiki z obamą (o polsce obama ma dobre zdanie) Tez polska jest w dobrym położeniu strategicznym więc obama nie psuł byz  polską dobrego sojuszu. Przez te położenie polska tak oberwała w II wojnie światowej.

Zauważ że w USA nie mydlą oczów w mediach a w rosji ciągle  w mediach jaka to rosja jest dobra i pomocna dla ukrainy !

PO PROSTU ROSJA MYDLI SWOIM MIESZKAŃCOM OCZY !

Tak ich lubią i cenią w Ameryce, że wiz dalej im nie znieśli. Niemcy, Anglicy mogą jeździć do nich na wczasy a Polak musi mieć wizę.

Opublikowano

Tak ich lubią i cenią w Ameryce, że wiz dalej im nie znieśli. Niemcy, Anglicy mogą jeździć do nich na wczasy a Polak musi mieć wizę.

Racja z wizami jest problem , nie napisałem że polskę tak strasznie lubią tylko że obama ma dobre zdanie na temat polski.

Zieloną kartę można wylosować z loteri zielonych kart (50 tyś zielonych kart rocznie)

Też polska nie chcę aby zniesiono wizy (nie wiem czy wiesz ale gdyby nie było wiz do usa to jeszcze bardziej by się zmniejszała liczba ludności polski ) 

W polscę młode pokolenie emigruje i jest problem więc nie jest to na rękę Polsce zniesienie wiz do usa.

Prawdopodobnie jak rząd polski zanglizował się w zniesienie wiz to by to zrobili tylko polska porostu nie chce.

A raczej nie polska tylko polski rząd.

Mam rodzinę w USA i powiem ci że tylko 1  raz miałem problem z wizą

A do rodziny wybieram się  do USA co ok.1 rok

Opublikowano

Racja z wizami jest problem , nie napisałem że polskę tak strasznie lubią tylko że obama ma dobre zdanie na temat polski.

Zieloną kartę można wylosować z loteri zielonych kart (50 tyś zielonych kart rocznie)

Też polska nie chcę aby zniesiono wizy (nie wiem czy wiesz ale gdyby nie było wiz do usa to jeszcze bardziej by się zmniejszała liczba ludności polski ) 

W polscę młode pokolenie emigruje i jest problem więc nie jest to na rękę Polsce zniesienie wiz do usa.

Prawdopodobnie jak rząd polski zanglizował się w zniesienie wiz to by to zrobili tylko polska porostu nie chce.

A raczej nie polska tylko polski rząd.

Mam rodzinę w USA i powiem ci że tylko 1  raz miałem problem z wizą

A do rodziny wybieram się  do USA co ok.1 rok

a dlaczego emigruje?

Deus vult

Opublikowano

ateizm to też religia? A no jest religią bo Hitler rozpoczął wojne.

Ateizm to nie jest religią.  wolę być ateistą niż wierzyć w wiarygodność jakichś magicznych zdarzeń przez osobę, któa byla niby bogiem, ponad 2000 lat temu. To jst zbyt żałosne w brzmieniu, zeby bylo prawdziwe

XrgAYyk.png

Opublikowano

Jak taki czepiasty jesteś to nie obywatela Rosji tylko obywatela Federacji Rosyjskiej, obraziłeś mnie w tym momencie. Poprawnym sformułowaniem na czarnoskórych to murzyn. 

Wybacz jeśli cię uraziłem.  xD Na czarnoskórych mówi się afroamerykanin. Określenie "murzyn" jest rasistowskie. Jeśli ktoś mi nie wierzy to ok, ale to tylko świadczy o jego niewiedzy. ;) Miłej kłótni dyskusji.

Uwaga na żyłki.

Opublikowano

"Murzyn rasistowskie" -  tu pokazałeś swoją nie wiedzę i gówniane pojęcie, dziękuje :)

54eb672f0e93e.jpg

Opublikowano

Wybacz jeśli cię uraziłem.  xD Na czarnoskórych mówi się afroamerykanin. Określenie "murzyn" jest rasistowskie. Jeśli ktoś mi nie wierzy to ok, ale to tylko świadczy o jego niewiedzy. ;) Miłej kłótni dyskusji. Bay

Murzyn nie jest słowem obraźliwym, przestań się już k***a tak czepiać ludzi jakbyś byl murzynem. Afroamerykanin się mówi tylko na murzynów w ameryce. http://scr.hu/1wdk/el1qp

XrgAYyk.png

Opublikowano

tak samo jak na chińczyków, żółtki, a na rusków gadali sabaki. To właśnie jest obraza.

A na polaka nie powinni gadać złodziej, tylko " osoba która przywłaszcza miano innych "

Zawód " sprzątaczka " obecnie też jest obraźliwe bo powinno się mówić " konserwator powierzchni płaskich "

Opublikowano

Ateizm to nie jest religią. wolę być ateistą niż wierzyć w wiarygodność jakichś magicznych zdarzeń przez osobę, któa byla niby bogiem, ponad 2000 lat temu. To jst zbyt żałosne w brzmieniu, zeby bylo prawdziwe

Gdyby polacy podczas II wojny światowej byli ateistami to nie byłoby nas dziś. Bóg istnieje chodź nie ma na to twardych dowodów jednak spora grupa ludzi zwana chrześcijanami wierzy że Bóg naprawdę istnieje i po śmierci zostanie to im wynagrodzone.

Nawiązując do tematu.. USA wspiera Polskę pod względem wojskowym lecz to i tak mało by zawojować świat :)

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Ateizm to nie jest religią.  wolę być ateistą niż wierzyć w wiarygodność jakichś magicznych zdarzeń przez osobę, któa byla niby bogiem, ponad 2000 lat temu. To jst zbyt żałosne w brzmieniu, zeby bylo prawdziwe

Przecież napisałeś wyżej że religie powodują wojny a Hitler był ateistą. Magia nie ma nic wspólnego z chrześcijaństwem to kulty satanistyczne. Całun turyński to chyba jeden z najwiarygodniejszych dowodów na zmartwychwstanie Jezusa. Jeśli masz z tym problem to zbuduj pojazd i potężny teleskop poleć ponad 2 tysięcy lat świetlnych i oglądaj co się działo za czasów Jezusa/

Deus vult

Opublikowano

Gdyby polacy podczas II wojny światowej byli ateistami to nie byłoby nas dziś. Bóg istnieje chodź nie ma na to twardych dowodów jednak spora grupa ludzi zwana chrześcijanami wierzy że Bóg naprawdę istnieje i po śmierci zostanie to im wynagrodzone.

Nawiązując do tematu.. USA wspiera Polskę pod względem wojskowym lecz to i tak mało by zawojować świat :)

Wspiera? Niby jak? Sprzedając nam zepsute maszyny po zawyżonych cenach? Budując tarczę antyrakietową? Strasząc Putina jakimiś przerzutami wojsk NATO w Estonii?

Jakby USA chciała pomóc to by już dawno wysłała wojska na Ukraine (wiem, że Ukraina nie jest w żadnym pakcie), a te miliony, które tam wysyłają to jest nic.

Nie mamy żadnej gwarancji ze strony USA, Francji, Wielkiej Brytanii w przypadku ataku Rosji.

Opublikowano

Przecież napisałeś wyżej że religie powodują wojny a Hitler był ateistą. Magia nie ma nic wspólnego z chrześcijaństwem to kulty satanistyczne. Całun turyński to chyba jeden z najwiarygodniejszych dowodów na zmartwychwstanie Jezusa. Jeśli masz z tym problem to zbuduj pojazd i potężny teleskop poleć ponad 2 tysięcy lat świetlnych i oglądaj co się działo za czasów Jezusa/

Nie ma to jak podawanie jednego przykladu jako całego argumentu. Wiadomo, znajdą się k***a wojny, których przyczyną nie jst religia, ba nawet duża częśc, ale nie zmienia to faktu, że religie spowodowały, że wojen bylo baaaaaaardzo dużo i będą nadal.

Nie ma żadnych dowodow na zmartwychwstanie Jezusa, żadnych na to, ze czynił cuda, a wiesz czemu? Bo wówczas nikt by nie wierzył w boga. Pomyśl dlaczego..

Słuchaj, rozumiem, ze mozesz sobie wierzyćw boga, ale to nie jst powod, zebys rzucał sobie hasełkami typu bóg istnieje, bo naewt wierzący zdaje sobie sprawę z tego, ze to w co wierzy jest tylko jedną opcją z wielu i moze nie byc prawdziwe. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie ma to jak podawanie jednego przykladu jako całego argumentu. Wiadomo, znajdą się k***a wojny, których przyczyną nie jst religia, ba nawet duża częśc, ale nie zmienia to faktu, że religie spowodowały, że wojen bylo baaaaaaardzo dużo i będą nadal.

Nie ma żadnych dowodow na zmartwychwstanie Jezusa, żadnych na to, ze czynił cuda, a wiesz czemu? Bo wówczas nikt by nie wierzył w boga. Pomyśl dlaczego..

Słuchaj, rozumiem, ze mozesz sobie wierzyćw boga, ale to nie jst powod, zebys rzucał sobie hasełkami typu bóg istnieje, bo naewt wierzący zdaje sobie sprawę z tego, ze to w co wierzy jest tylko jedną opcją z wielu i moze nie byc prawdziwe.

Dziwne ze nauka jest bezradna w stosunku do calunu turynskiego a co tam, kilku gosci zostawili rodziny i poszli zginac za czlowieka ktory podaje sie za syna bozego kazdy myslacy czlowiek stwierdzi ze cos tutaj jest na rzeczy.

No jakie wojny zapoczatkowala religia?

Deus vult

Opublikowano

ateizm to też religia? A no jest religią bo Hitler rozpoczął wojne.

Tylko, że ateizm nie był tym co wywołało wojne. Wojne wywołał chory, psychopatyczny człowiek, który akurat był ateistą.

Ateizm nie wywołuje wojen, zabijania niewiernych (Islam) i wysyłania 8-latków na rzeź jak to miało miejsce 800 lat temu z genialnego pomysłu wspaniałego kościoła chrześcijańskiego.

Człowieku, obudź się. Powiesz to samo Niemcowi czy Ruskowi (daje tylko przykład narodowości) kiedy Cię złapią i karzą rozstrzelać? W tym momencie się tylko ośmieszasz. My tu cały czas piszemy o tym, że Polska nie ma tam żadnego interesu i nie ma po co się tam pakować, bo na arenie międzynarodowej znaczymy gówno przez komunistów, którzy obecnie zasiadają w sejmie. A jak jesteś takim miłosiernym samarytaninem to droga wolna, jedź i im pomagaj, bo szkoda Ci ludzi, w których płynie krew morderców, którzy bez zastanowienia gwałcili i mordowali w 43'.

W chuju mam to, kogo zabił czyjś ojciec. Współcześni ukraińcy to inni luzie, zupełnie niezwiązani z przeszłością. Ci którzy pochwalają czyny banery oczywiście sie w to tłumaczenie nie włączają. 

Przy okazji, polecam obejrzeć "Pokłosie" Pasikowskiego. I nie zapluwać sie wrzeszczeniem o "manipulacji historii" tylko faktycznie tej historii sie nauczyć. Polacy są takimi samymi zabójcami jak reszta świata i nic tego nie zmieni. Tylko prawicowe skurwysynki nie potrafią przyjąć prostych faktów historycznych i pieprzą tak jakby Polska była jebanym naroem wybranym. Nie jest.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pogrom_w_Jedwabnem

Wspiera? Niby jak? Sprzedając nam zepsute maszyny po zawyżonych cenach? Budując tarczę antyrakietową? Strasząc Putina jakimiś przerzutami wojsk NATO w Estonii?

Jakby USA chciała pomóc to by już dawno wysłała wojska na Ukraine (wiem, że Ukraina nie jest w żadnym pakcie), a te miliony, które tam wysyłają to jest nic.

Nie mamy żadnej gwarancji ze strony USA, Francji, Wielkiej Brytanii w przypadku ataku Rosji.

A wasza ukochana Mateczka Rosja przyjmie nas z otwartymi ramionami, tak? 

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Nigdzie o czymś takim nie napisałem, a na pewno tak nie uważam. Polska powinna się uniezależnić, a z obecnymi rządzącymi tak się nie stanie.

Opublikowano

Tylko, że ateizm nie był tym co wywołało wojne. Wojne wywołał chory, psychopatyczny człowiek, który akurat był ateistą.

Ateizm nie wywołuje wojen, zabijania niewiernych (Islam) i wysyłania 8-latków na rzeź jak to miało miejsce 800 lat temu z genialnego pomysłu wspaniałego kościoła chrześcijańskiego.

W chuju mam to, kogo zabił czyjś ojciec. Współcześni ukraińcy to inni luzie, zupełnie niezwiązani z przeszłością. Ci którzy pochwalają czyny banery oczywiście sie w to tłumaczenie nie włączają. 

Przy okazji, polecam obejrzeć "Pokłosie" Pasikowskiego. I nie zapluwać sie wrzeszczeniem o "manipulacji

historii" tylko faktycznie tej historii sie nauczyć. Polacy są takimi samymi zabójcami jak reszta świata i nic tego nie zmieni. Tylko prawicowe skurwysynki nie potrafią przyjąć prostych faktów historycznych i pieprzą tak jakby Polska była jebanym naroem wybranym. Nie jest.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pogrom_w_Jedwabnem

Co tzw kosciol robil 800 lat temu? A przeciez ta sa inni ludzie. Wojen tez niewywolywali tylko psychopaci ktorzy nie byli chrzescijanami.

Deus vult

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...