Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bambus3k™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chłopaki, nie porównujcie Balmory do Invorii, Balmora to MARKA (z całym szacunkiem dla Invorii).

Chętnie wpadnę zobaczyć, powodzenia!

ps. Endymion nie spamuj :ninja:

xdnXBJo.png

• Odpowiedzi 560
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wiesz, nie mogłem zalogować się na te konto od 2011 roku. Trochę informacji się nazbierało, nawet Kokosz coś napisał. Muszę to na spokojnie ogarnąć, przecież jestem dopiero paręnaście minut na tym koncie! :P

W ogóle 2k+ na 500 wiadomości.. o.O

Luźno, luźno. Czekam na otwarcie sekretnej dziurki! :)

ps. Endymion nie spamuj :ninja:

Proszę pisać questy, a nie.

Opublikowano

Po pierwsze gdzie na S1 musiałes pakować w isa ? PD chyba jedynie ^ ^ wszystko mozna było kupowac od bobów za yangi tu bedzie pewnie to samo więc nie zbiednieje ;d. Co do serwera brakuje mi ,,tego czegoś" Sam w sumie nie wiem czego ale zagram na 100% :))

Opublikowano

Zapowiedź piękna, ale strzeżcie się, konkurencja będzie chciała was ukrócić bo ten serwer będzie najlepszym od lat.

I proszę o ISik za paysafe, to wiele ułatwi :) 

No i data premiery, idealnie na ferie żeby się czasem do maturki nie uczyć ;p

Pomogłem Ci? Napisałem fajny post? Kliknij Lubie To.
lew4.png

Opublikowano

Balmora s2! Balmora s2! Balmora s2!Balmora s2!Balmora s2! Balmora s2!

I Co?

No nic 2 pety , 2 dungi (nie wiem czy autorskie).

Napewno stabilny serwer ale nie ma żadnego zaskoczenia , taki serwer może stworzyć każdy bardzo dobry technik i nie potrwa to zbyt długo .

Myśle że no 4 miesiące pracy technika , 10-15 porządnych osób do testów serwera i ustawienia dropu itd. 1 miesiąc , i 2 tyg bety .

No ,yśle ze 6 miesiecy wystarczyło by żeby stworzyć lepszy serwer z tym czymś z tym zaskoczeniem.

Jak czekałem na serwer to się niecierpliwiłem ,a;e im dłużej czytałem prezke tym więcej myślałem tak " No s1 z lekką aktualizacją (bardzo lekką)zrobione tak żeby każdy musiał pakowac 2 razy więcej w is

No to chyba pomyliłeś przezentacje. Ten serwer jak najbardziej ma być zbliżony do globala. Pewnie oczekiwałeś pety, które mają juz bonusy wbudowane, 105 dungów, 100 map z 10 setów i c**j wie czego jeszcze. Na hardzie dużo rzeczy nie dodasz, bo to już nie będzie hard. Polecam ci invorie tam się odnajdziesz.

Opublikowano

Nic nie wspomnieliscie o krolestwach, standardowo beda 3 ?

Tak, domyślnie trzy królestwa. Jest to wspomniane na sygnaturach dla graczy ale grafik się już nie wyrobił. Dorzucę jutro. =)

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Tak, domyślnie trzy królestwa. Jest to wspomniane na sygnaturach dla graczy ale grafik się już nie wyrobił. Dorzucę jutro. =)

a co z czatem, bedzie wspolny dla 3 krolestw czy rowniez domyslny?

Srij9JT.png

Opublikowano

a co z czatem, bedzie wspolny dla 3 krolestw czy rowniez domyslny?

W tej chwili czat jest podstawowy, rozwinięty jedynie o szybki dostęp do PW (szept).

Myślę, że jeżeli po starcie będzie potrzeba dogrywania czatu globalnego to dla nas nie będzie to sporym problemem. Tak jak mówiłem, na chwilę obecną się powstrzymujemy. Przyjemnie jest tak jak było od zawszę.

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

No w końcu :) Prezentacja no no ładna nawet bardzo xD

Mam pytanie :

Drop rad i zwojów serio tylko z bosów i dungeonów więc rozumiem 55 ku co 6h to skill  na G HardCore !!!

Po ile KU z metinów leci ?

837371446280124127260.png
Opublikowano

Myślę, że wspólny chat wiele ułatwia, bo po co komu 3 konta żeby kupić coś.

Pomogłem Ci? Napisałem fajny post? Kliknij Lubie To.
lew4.png

Opublikowano

@Bambusku a jak wygląda sprawa z marmurami poli ? Misja jak na s1 , zwiększony drop ?

Jest też dalej misja na Marmury Polimorfi, będzie można na niej sporo zarobić. Dobry drop marmurów jest przewidziany w V3 Lochów Pająków.

Mam pytanie :

Drop rad i zwojów serio tylko z bosów i dungeonów więc rozumiem 55 ku co 6h to skill  na G HardCore !!!

Wiesz, zależy jak na to patrzysz. Mając rady i zwoje to skill na G kwestia 30 minut. Ale zdobywanie tego wszystkiego trochę zajmie.

Z metina 100% wypada jedna losowa książka. Dodatkowy drop (po 3 sztuki) jest z pierwszego dungeonu na 20 poziom.

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Mam pytanie :

Zważając na to, że skill może ci wejśc na G nawet za 28 książką, to chyba nie do końca taki HardCore. Bardziej Złoty Środek.

1. 1 metek = 1 ku? Proponuję z tych metków od 85 + dać 2 - 3 ku, z kolei za dużo też nie może być, bo taniejące KU to zmora każdego priva. 

2. Mapki te samo co na PL?  Serio? Tak trudno dać coś autorskiego? Akurat co jak co, ale te mapki to jest katastrofa i upadek PLa.

3. Główny zarobek napisaliście metki - a nie przypadkiem priv dungeony z masą multikont?

4. Świetne posunięcie z tymi zmiankami z metków. Z mobów = za dużo, z samych misji, super bosów = za mało, a że metki bije każdy, to myślę, że będzie w sam raz, ale jednak dodania powinniście tak samo dać z metków, może w mniejszym stopniu, bo wiadomo, że zmianek na item czasem pójdzie i 100 a na dodań max 8 - 10, więc przesytu też nie może być, ale z samych bosów i raidów to jednak za mało imo.

Najbardziej w tej prezce bawią mnie ludzie typu "nie napierdoliliście 10000000 kostiumów, 199999 petów, 199999 fryzurek na 30k hp, 50k wartosci ataku, to serwer jest taki sam jak pl!! nic sie nie postaraliscie !!! dfie minuty dobryh tehnikuf !!!!!!!!!111111oneoneone"

Widzimy się na starcie! ;D

Opublikowano

Bambi, małe FAQ (Prosiłbym o odpowiedź ;))

1. IS rzeczywiście ma być tańszy od Bs1? (głównie tutaj kierowane do graczy ładujących ISa dotpayem)

2. Co tutaj jest, czego nie ma na Balmorze s1? (Bo narazie troszkę lipno)

3. Myślisz coś dodać innowacyjnego (W sensie z source - np. 3/4 sloty eq? Jakiś "Panel boczny"? Bardzo by ułatwiło grę..)

4. Dodasz niekończące się poty PŻ/PE (ja rozumiem, że hard.. Ale po co zaśmiecać eq, a i przy okazji yangi się oszczędzi. No chyba, że będą mega tanie...)

5. Jeżeli chcecie odtworzyć klimat gry, muszą być przedewszystkim wojny gildii! Masz jakiś plan, by one były? Coś w deseń Eventów gildyjnych jak na "starym PL'u"? Bo takto będzie to żmudna walka o topke i sellanie postaci na allegro.

6. Czy co każdy sezon będziecie dodawać różne innowacje? Bo narazie delikatnie mówiąc krucho...

Ogólnie troszkę inaczej sobie to wyobrażałem, ale pociesza mnie fakt "Że to jeszcze nie wszystko" co jest w grze. ;)

­graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...