Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.6.4][RPG] Avernus RPG

Galador256

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 660
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pragnę serdecznie podziękować wszystkim graczom, którzy hojnie dotują serwer, dając tym samym wyraz swojego uznania dla jego jakości oraz pracy wkładanej w jego rozwój. Nieprzerwane wsparcie finansowe, które w tym miesiącu przekroczyło kolejny rekord, potwierdza rangę naszego serwera jako najlepszego polskiego serwera RPG. Wbrew chorobliwej zazdrości różnego rodzaju nieudaczników, próbujących powtórzyć nasz sukces.

images.jpg

Opublikowano

Warto sprawdzać aktualny kurs złota. Dzięki dynamicznej ekonomii naszego serwera można dzięki odrobinie szczęścia i umiejętności szybko się wzbogacić.

images.jpg

Opublikowano

Witajcie,

W dzisiejszym odcinku będę snuć rozważania o tym, dlaczego nasz serwer jest lepszy od innych serwerów RPG.

Kolejną sprawą jest stabilność. Są serwery, które swe otwarcie zapowiadają głośno już kilka miesięcy wcześniej, po czym dwa miesiące po starcie upadają i znikają na zawsze, albo tracą większość graczy, lub też przestają działać stabilnie i od czasu do czasu wyłączane są na kilka dni. Przykładów nie trzeba szukać daleko. Próba ostatecznego doświadczenia RPG dla wielu graczy skończyła się rozczarowaniem, dla samego zaś serwera, który w ten sposób się przedstawiał, zakończyła się spektakularną klapą, odpływem 75% graczy i wyłączeniem. Przynajmniej na jakiś czas. Ten problem nie dotyczy naszego serwera, który działa nieprzerwanie przez ponad cztery lata, bez względu na "problemy techniczne" czy inne duperele, które dla innych bywają świetną wymówką, aby serwer zamknąć.

SMUTHERROTH RPG

Wersja kllienta: 1.6.4

Adres IP: s54.mineserv.eu:22008

------------------------------------------------------------

PRZEWAGA SERWERA NAD INNYMI TEGO RODZAJU:

------------------------------------------------------------

- Serwer istnieje już cztery lata. Jest trwały i stabilny. Jeśli wybudujesz na nim godną podziwu budowlę, możesz być pewien, że przetrwa i będzie cieszyć oczy kolejnych graczy, którzy do nas zawitają. Dodatkowym atutem jest dbanie o porządek - nie ma u nas miejsca dla osób, które są złośliwe, wulgarne i nie potrafię wspólnie z innymi się bawić.

Serwer nie działa, sam mówiłeś że "problemy techniczne" są wymówką do zamknięcia serwera,  a w prezentacji mówiłeś że serwer jest trwały i stabilny. Okłamałeś wielu graczy, a wymówki nie masz bo sam ją sobie spaliłeś na stosie podczas wygłaszania herezji. Tak oto upadł Avernus - karzeł na folianych nogach.

Uzasadnienie udokumentowane screenami:

Opublikowano

10hm88z.png

Savara: Widok od strony morza.

Przypominam, że aby można było wejść na serwer potrzebne jest zainstalowanie naszej paczki modów, działającej pod wersją 1.6.4 Minecrafta. W innym przypadku serwer może być niewidoczny na liście. Polecam uważne czytanie prezentacji, gdzie taka informacja jest podana.

images.jpg

Opublikowano

Poncjusz - tutaj Glador256 czy jedno z wielu jego multikont - posiada całą gamę instrumentów do "uciszania" graczy którzy "działają na jego szkodę" zaczynając od zwykłych, mało subtelnych banów, poprzez wchodzenie na konta graczy, kończąc na sterowaniu całymi frakcjami (obecnie jedyne państwo jest zarządzane przez moderatorów). Drogi Poncjusz potrafi wkleić komuś mute'a na wszystkie czaty, żeby tylko nowi gracze, którzy mogą wydać realne pieniądze na serwer nie dowiedzieli się o jego wadach, takich jak na przykład zablokowanie tworzenia licznych przedmiotów z Thaumcrafta 4 i jego podmodów, bo są zbyt mocne, a następnie wystawienie ich do comiesięcznej promocji, w której można je kupić za złotówki.

Ale to nie wszystko! Serwer zaoferuje Ci jeszcze całodobowe oczernianie, jak to ma miejsce w przypadku drogiego @fungi ,który, tak jak ja, przekonał się, czym naprawdę jest Avernus - dojarnią pieniędzy. Pamiętaj też, że Twoje pieniądze zostaną wydane na kampanię reklamową na Facebooku która zwiększy ilość graczy na serwerze z 5 do 8 w niedziele po południu, czy do utrzymania administracji.

Jeśli już poruszyłem temat promocji i wydawania pieniędzy, oferty są skierowane głównie do nowych graczy, którzy nie znają realnej wartości przedmiotów, takich jak magiczne odłamki skał, mające na celu zwabienie Cię do wydania jak największej ilości zarobionych przez Ciebie, lub Twoich rodziców, złotówek. Tutaj dodam tylko, że w majowej promocji pojawił się w sprzedaży przedmiot, który może zabić Ciebie bez trudu w strefie non-pvp, tak jak parę innych...

Teraz statystyka. Na serwerze obecnie jest jedna nacja oraz siedem miast, z których 5 jest zarządzanych przez moderatorów lub Poncjusza. 2 pozostałe powstały po nagłym "wzbogaceniu się" (czytaj: zakupy u administracji), oraz przejęcie miasta od administratora po zaoferowaniu usług programistycznych jednego z graczy. 4-letnie doświadczenie nie wyposażyło Avernusa w Technika do tej pory... Słowem: Pay2Win

Jednak nawet Pay2Win Ci nie pomoże na długo! Serwer odwiedzają ciągle nowi gracze, a jednak grają tylko parę dni... w dobrych przypadkach. Dlaczego? RPG się nie podoba, mało graczy? To są główne powody. Natomiast nawet jeśli pograsz dłużej, nie zdobędziesz wiernych przyjaciół... no chyba że kogoś z administracji. Obecnie gracz który spędził tutaj najwięcej czasu, grając regularnie, uczciwie i oczywiście nie będący w administracji, zarejestrował się mniej niż 2 miesiące temu. A takich jest niewielu... bardzo niewielu.

Piszę to, bo sam się przekonałem o tym wszystkim dopiero bardzo niedawno i chciałbym Was, graczy, ostrzec przed naturą tego serwera. Po prostu nie zmarnujcie tutaj swojego czasu, tak jak ja zmarnowałem. Amen. 

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

2vw6ws6.png

W porównaniu ze zwykłym serwerami, nasz daje graczom nieporównywalnie więcej możliwości. Powyższy przykładowy screen pokazuje różnicę, między typowym serwerem Minecraft opartym na Bukkicie, a serwerem działającym w oparciu o silnik Forge. Różnica ta widoczna jest na pierwszy rzut oka. Przede wszystkim nasz serwer oferuje wiele niestandardowych modeli. Załączony screen demonstruje dodatkowe tekstury, nowe bloki oraz zbroje, a także ulepszony wygląd drzew i bardziej wymyślne elementy dekoracyjne, jak chociażby nagrobki czy posągi. Podczas kiedy zwykły serwer, jak to widzimy, nie oferuje nic poza standardowymi elementami Mojangu. Szczególnej wymowy nabiera tutaj zabawna i nieco groteskowa postać Villagera, smętnie wyglądającego zza krawędzi ekranu - niestety, na zwykłym serwerze nie ma możliwości dodania innego rodzaju istot niż te domyślne.

PS: Uprzejmie proszę, aby osoby, które już raz wyraziły swoją opinię, stosowały się do zasad regulaminu lokalnego i nie zaśmiecały naszego wątku dalszym spamem. Dziękuję.

images.jpg

Opublikowano

To, że, drogi Poncjuszu, pomyliłem się co do tego, że pieniądze z miasta nia były przez Ciebie wypłacane, natomiast plugin przy zmianie miasta czyścił konto miasta (o czym zresztą nigdzie nie ma ani słowa), przyznałem. Każdy w takiej sytuacji może być bardzo, ale to bardzo sfrustrowany.

Pozycje moderatorów którzy zarządzają miastami zajmują Goomeck, Raven, Jarpen oraz Dravis, przy czym Vornizos to pomocnik Ravena. Tylko Apacza, który (z mojego punktu widzenia) nie wypowiadał się nigdzie i dostał szybko pozycje w administracji nie ma miasta.

Nazywanie mnie gówniarzem świadczy o tobie, nie tylko jako o administratorze, ale o człowieku. Jeśli taki człowiek ma zarządzać machiną przynoszącą mu zyski, to przestrzegam. Tylko to jest pikuś, natomiast ujawnianie PW to jest coś, czego normalny człowiek nie robi. Jak sama nazwa wskazuje PW to PRYWATNA Wiadomość. Jeśli Ty nie chcesz się narazić na zdradzanie poufnych treści, to tutaj nie graj. Tutaj masz czysty dowód, na to, że Poncjusz użyje każdej siły, żeby usunąć Cię z społeczeństwa Avernusa "kiedy zaczniesz działać na jego szkodę".

Opublikowano

Ech, jak ja nienawidze jak ktos probuje mnie (poniekad jest to atak na mnie, nie zaprzeczysz) oczerniac. 

Tak, jestem moderatorem, a nawet supermoderatorem na forum Avernusa. Czy mam z tego jakies korzysci na serwerze? Czy mam konto z GM albo dodatkowe przedmioty, zloto, przywileje w grze? Nie - jedynym przywilejem jest posiadanie NPC w miescie w zamian za stworzenie malej ich gromadki razem z dialogami i questami w miescie startowym - inne miasta rowniez by je mialy, gdyby wywiazaly sie z umowy. To nie jest tak, ze tylko ja to mam bo jestem lepszy - po prostu tylko ja sie wywiazalem w terminie. Twoje miasto z kolei (Hajtoslaw - Borgo - miasto Liberis) nie zostalo wziete pod uwage, bo 8 zabudowanych dzialek i nieskonczonego portu nie sposob nazwac miastem - poza tym, juz nie istnieje, wiec wydaje mi sie ze nie ma co wyciagac brudow. Mozna jedynie napomknac ze upadlo wczoraj wieczorem, a zatem to Twoja sprawka lub Twojego nowomianowanego asystenta.  

Regulamin dotyczy wszystkich, a ktos kto probuje go omijac, naginac albo nie przestrzegac ma tego konsekwencje. 

Co jeszcze mozna powiedziec odnosnie wszelkich zarzutow we wczesniejszym poscie: 

1. Jedyne panstwo jest zarzadzane przez moderatora, gdyz nie ustawil mnie tam administrator, a ja sam - gram na tym serwerze juz niemal rok, to za malo zeby dorobic sie pozycji? W tej edycji serwera byly lacznie 4 nacje, a to ze przetrwala tylko jedna nie jest moja wina ani nikogo z administracji. 

2. Miasta rzadzone przez moderatorow - Dravis nie byl moderatorem, kiedy zakladal swoje miasto. Zostal nim pozniej. Ja w chwili zakladania swojego miasta rowniez nie bylem moderatorem, to samo Raven i Vronizos. Nie mozna nas winic za to ze dostalismy awans - jaki by nie byl - za bycie osobami kompetentnymi i za obdarzenie nas jakims zaufaniem, ktore przeklada sie na trzymanie porzadku na forum. Jak juz wspominalem, bycie moderatorem czy nawet supermoderatorem nie daje zadnych przywilejow na samym serwerze i w grze, zatem nie widze w ogole powodu dla ktorego mialoby to miec jakikolwiek wplyw na gre innego czlowieka na serwerze typu 'nie bede tu gral bo tylko moderatorzy maja miasta'. Miast rzadzonych przez moderatorow masz 4, miast lacznie jest 6. 

3. Trudnosci w zalozeniu miasta? Jak to mowia - dla chcacego nic trudnego. Nie da sie zalozyc miasta w 2 dni, a kazdy ktory mysli inaczej raczej nie bedzie sie czul dobrze na Avernusie i nie polecam mu tego serwera z takim podejsciem. Zagrania typu 'nagnij regulamin albo koncze gre' sa juz naprawde ostatnia deska ratunku i wolaniem o pomoc, a gracz o takiej filozofii ma male szanse wniesienia czegos konstruktywnego na serwer. 

Przypomne - Za odgrywanie postaci na serwerze przyznawane sa punkty RP. Sa to punkty przyznawane OKAZYJNIE, nie sa one GWARANTOWANE. Dlatego wszelkie komentarze typu 'RPie od tygodnia i nie dostalem juz zadnego punktu' mozna co najwyzej zglaszac administracji - jaki to problem, poprzec swoje postulaty odpowiednimi screenami, gdzie widac ze faktycznie odgrywasz postac i nie dostales punktow? Jak dla mnie nie ma zadnego. 

Punktow za udana rozmowe lub odegranie RP mozna otrzymac 5. Zakladajac, ze wiele sie w ciagu dnia podrozuje i rozmawia, uzbieranie 15-20 pkt w ciagu jednego dnia nie stanowi problemu. Tak, jak wspominalem - wystarczy chciec. 

Kolejna rzecza jest zaakceptowana Karta Postaci - za to dostajemy 50 pkt RP. To ekwiwalent 10 rozmow, ktore moga pochlonac znaczna ilosc czasu, dlatego warto sie pokusic o zrobienie ladnej karty. 

Podobnie jest w przypadku Kont Premium - czyli, jak to mowia 'orginalnego MC' - za skin pasujacy do realiow serwera przewidziana jest nagroda w postaci 25 pkt RP. 

Daje to nam 75 pkt RP na start, jesli zaczniemy od razu od Karty i skina. Zeby zalozyc miasto, trzeba nazbierac tych pkt 200. Nie oznacza to jednak, ze musisz biegac po graczach i odgrywac swoja postac, liczac na to ze ktos Cie zauwazy i przyzna punkty. Mozesz rowniez zaczac pisac ksiazki, a w zaleznosci od jej jakosci mozesz otrzymac w nagrode 0-15 pkt RP, jak rowniez zloto. 

4. Daj mi port (czyli teleportacje za oplata, dla ludzi ktorzy na Avernusie jeszcze nie zawitali) albo koncze gre - Co to w ogole jest? Kazdy zaczynal bez portu, kazdy port budowal, czekal na akceptacje i zmienial co trzeba w przypadku tej akceptacji braku. Takie zagranie jakie widac tutaj nie swiadczy o poziomie serwera czy o poziomie administracji, a o poziomie gracza... Pozostawie to bez dalszego komentarza. 

5. Powstawanie miast bo naglym 'wzbogaceniu sie' gracza - I tak, i nie. Jako iz mam spore doswiadczenie na tej edycji, moge powiedziec ze do dzisiejszego dnia nie przetrwalo ani jedno miasto gracza ktory 'szybko sie wzbogacil przez zakupy u administracji'. Tak samo szybko, jak sie wzbogacili, tak samo szybko sie znudzili i ich miasta upadly. Obecne miasta to efekty staran i duzej ilosci godzin pracy wielu graczy, ktorzy do tego miasta sumiennie dazyli. 

W dalszym ciagu na serwerze istnieje miasto ktore ma staz dluzszy niz moja gra tutaj- a zatem, da sie. 

6. Avernus nigdy nie byl serwerem, w ktorym gracz dotujacy serwer nie mial z tego zadnych korzysci. Nikt nie kaze nikomu niczego placic, robia to gracze z wlasnej, nieprzymuszonej woli. Nie wydaje mi sie zeby z ekranu gracza wysuwala sie niewidzialna reka i siegala do torebek/portfeli rodzicow/graczy i wyciagala kase. To robia gracze - miej pretensje do nich, jednak zanim to zrobisz spojrz w lustro. Malo tego - u nikogo innego nie widzialem tylu premiowanych i 'unikalnych' przedmiotow jak u Ciebie. 

A co do nowych graczy... Ciezko uwierzyc w zdanie kogos, kto loguje sie na serwer raz na 5-7 dni i jest online okolo 5 minut (ostatnie dwa dni byly wyjatkiem od tej reguly, ktora trwala okolo miesiaca :)

Wydaje mi sie ze wyjasnilem co nieco, moglo mi jednak troche umknac w natloku mysli. W razie pytac i kolejnych watpliwosci, chetnie postaram sie udzielic obiektywnej odpowiedzi. Owszem, obiektywnej, bo zadnych profitow ani udzialu w zyskach z serwera nie mam. Tym bardziej nikt nie steruje ani moim miastem, ani moja nacja poza mna i moimi obywatelami. 

leaderboard-3.png

Opublikowano

@Goomeck

Drogi Goomecku, to nie jest atak na Ciebie, tylko na sposób zarządzania serwerem przez Poncjusza. To, że też wpłacałem pieniądze na konto serwera, nie jest tajemnicą. Tylko do czego to doprowadziło? Przestałem być szanowany przez Poncjusza kiedy przestałem wydawać pieniądze, a potem przestałem grać z braku czasu a także chęci. Jest wielu graczy, którzy podzielą mój punkt widzenia.

To, że miasta nie były zakładane przez moderatorów, to coś normalnego, tylko dlaczego te miasta, które mają za zarządców administrację przetrwały? Coś tu nie gra.

@topic

Wszystko pięknie, przestarzale. Przydałoby się z nowszych dziejach dodać niezakłamaną historię Tirionu, która na pewno zachęci nowych graczy do dołączenia stałej ekipy Avernusa.

Opublikowano

W ciągu kilku ostatnich lat osiągnęliśmy niebywałą popularność, gromadząc wspaniałą społeczność graczy. Wyrażają oni wiele bardzo pozytywnych opinii, jednoznacznie wskazując nasz serwer jako najlepszy w Polsce i nie mający sobie równych pośród innych serwerów o profilu RPG. Wszystkie te zadowolone głosy to przede wszystkim zasługa zaangażowania oraz pracowitości administracji, która wkładając wiele trudu w prowadzenie serwera stara się aby był on coraz lepszy.

rgxlhx.png

34fcif7.png

2j2w09k.png

w96syq.png

vpaq0h.jpg

2m7dclh.png

Pamiętajcie, ten serwer tworzymy dla Was. Tworzymy go z pasji i potrzeby serca.

images.jpg

Opublikowano

Na serwerze często organizowane są konkursy, w których można wygrać unikatowe przedmioty! Gracze bardzo pozytywnie wypowiadają się na temat serwera w komentarzach! Oto jeden z nich:

f3t44l.jpg

Opublikowano

Dołączę się do głosów graczy, którym serwer się spodobał. Powiem wprost - drugiego tak dopracowanego serwera w Polsce nie znajdziesz. Poncjusz zadbał o każdy detal, każdy element wpływający na ogólne wrażenie z gry. To przede wszystkim świetnie dopasowane mody i pluginy tak ze sobą współpracujące, że serwer się nie wiesza co kilka godzin, jak przy innych serwerach na Forge. Poza tym wrażenie robią autorskie pomysły, takie jak zasady dotyczące rozwoju miast, rolnictwa, wydobycia, nadawania tytułów feudalnych czy rozwoju kariery zawodowej... Czegoś takiego nigdzie wcześniej nie widziałem. Trudno się w tym na początku połapać, ale kiedy już poznasz jak wszystko funkcjonuje, nie będziesz chciał grać na innych serwerach, które wydadzą Ci się nudne i banalne. Nie jest łatwo, to prawda. Zwłaszcza na początku. Wielu się zniechęca, ale satysfakcja z osiągnięcia czegoś jest ogromna. Tak jak pisał Goomeck czy Fillipexo - tu nie wystarczy pokopać pół godziny żeby być ustawionym. I nikt nie ma taryfy ulgowej. Wszyscy są traktowani równo, wszystkich obowiązują te same zasady. Naprawdę dziwię się, że wcześniej nie odkryłem tego serwera, który już samym tym że istnieje kilka lat i ma się dobrze daje dowód, jak sprawnie działa jego administracja. Ogromnym plusem jest tez społeczność, którą stanowi może niezbyt liczna ale zgrana grupa ludzi, najczęściej w wieku 18+. Na uznanie zasługuje też poziom odgrywania postaci przez graczy oraz mnogość ciekawych questów. Każdy kto miał do czynienia z grami RPG będzie tutaj się dobrze czuł.

Jeśli szukasz czegoś więcej niż kopanie dirta i bicie mobów i chcesz spróbować czegoś nowego, zapraszam. I nie zwracajcie uwagi na sporadycznie pojawiające się tu negatywne komentarze. Jest parę osób, które od dłuższego czasu uparcie się nam naprzykrza. Ja to sobie tłumacze tak, że każdy sukces niesie ze sobą ludzką zawiść. Z resztą po rodzaju i poziomie tych negatywnych komentarzy można łatwo wywnioskować jacy ludzie je piszą i czym się kierują. Jest to przeważnie kupa docinków oraz złośliwości, pomówienia oraz pozbawiony sensownej treści spam. I większość z tych wypowiedzi nagradzana jest warnem przez administrację mpc jako post łamiący regulamin lub zasady netykiety.

Tutaj szerzej wspomnę o gościu z nickiem Memust, który rozpowszechnia kłamstwa i pomówienia z nadzieją, że zniechęci to potencjalnych graczy. Wyjaśniając, jest to 14-sto letnie dziecko, niejaki Paweł z Wrocławia, miłośnik kucyków i różowego koloru. Chłopak ten pograł u nas trzy miesiące i był zachwycony serwerem który spodobał mu się na tyle, że kilka razy zdecydował się na dotację naszej działalności (niezbyt dużą). Rzecz w tym, że jak to z dziećmi bywa, zwłaszcza tymi rozpuszczonymi, z powodu tejże dotacji poczuł się kimś bardzo wyjątkowym, kogo nie dotyczyć będą zasady obowiązujące wszystkich graczy. Paweł, grający u nas pod nickiem Hajtosław/Borgo, zaczął domagać się różnych przywilejów, takich jak przyznania mu przez administrację portu (możliwość stosowania tzw warpów), chociaż zgodnie z wymogiem tego portu nie posiadał, albo mianowanie zarządcą miasta, w którym znajduje się spawn. Jego zuchwałość i wiara w to, że parę złotych wpłaconych na konto serwera zapewni mu uprzywilejowaną pozycję doprowadziły do tego, że zaproponował w końcu zakup za złotówki tzw. Punktów Sławy, czyli czegoś co gracze otrzymują wyłącznie za odrywanie postaci, pisanie ksiąg czy inny wpływ na fabułę serwera. Punkty te na serwerze uprawniają do założenia miata czy nacji. Rozumiecie to? Chciał sobie KUPIĆ uznanie za złotówki. Wszelkie odmowy zaś traktował w jeden sposób - wiadomością, że jeśli jego żądanie nie zostanie spełnione, przestanie grać albo przestanie dotować serwer (!). A przypominam, że w porównaniu z innymi darczyńcami były to dosłownie grosze.

Ostatecznie Paweł, ze względu na nieznajomość działania pluginu Towny usunął sobie przypadkowo miasto. Poczuł się mocno rozżalony, oskarżając administrację o działanie na jego szkodę. Wysłał Poncjuszowi wiadomość, że jest gotów ZAPŁACIĆ ZŁOTÓWKAMI za sfingowanie awarii serwera i wgraniu backupu, tak aby cofnąć wszystko do etapu, kiedy jego miasto nadal istniało. Czujecie to znów? Próbował PRZEKUPIĆ administrację mając kompletnie gdzieś, że taka cofka zniweczy ostatnie kilkanaście godzin pracy pozostałych graczy. Poncjusz oczywiście odmówił, bo to dorosły człowiek który trzyma serwer żelazną ręką. I chwała mu za to. Poskutkowało to wiadomością od Pawła, który oznajmił, że w takim razie przestaje grać na serwerze. I przestał grać. Wchodził tylko okazyjnie. Był jednak tak rozżalony, że za plecami Poncjusza zaczął działać na szkodę serwera. Najpierw za pomocą wymyślonych bredni, jaki to jest uciskany na serwerze, próbował przekonać osobę piszącą dla nas pluginy do odejścia. To nic nie dało. Później wprowadzał w błąd nowych graczy na serwerze twierdząc, że połowa przedmiotów z moda Thaumcraft jest zablokowana. Za to otrzymał blokadę używania czata, co i tak było łagodnym potraktowaniem go przez Poncjusza. Tego już nie mógł znieść. Rozżalony zaczął te same bzdury, kłamstwa i pomówienia publikować na mpc forum skarżąć się, że został "okradziony", "wykorzystany" i "usunięty ze spoleczności", zaś Poncjusz jest złodziejem. I wtedy właśnie dopiero dostał bana. Dopiero wtedy. Podziwiam cierpliwość Poncjusza, naprawdę.

W każdym razie to się pale nie mieści, że ten zakłamany gostek sam wyciągał łapę z pieniędzmi i jeszcze próbował przekupstwa, a teraz biadoli jak to go okradziono. Fałsz, obłuda i robienie z siebie ofiary, a przy okazji obrzucanie błotem naszego admina i pomawianie go. Za coś takiego w świecie dorosłych idzie się do paki. Na potwierdzenie tego wszystkiego co napisałem powyżej są screeny rozmów z Pawłem (Memustem/Borgo/Hajtoslawem) oraz są świadkowie jego postępowania. Screeny z chęcią udostępnimy prywatnie każdemu, kto będzie chciał zweryfikować naszą wersję.

A od siebie dodam, że cieszy mnie usuwanie z naszej społeczności takiego elementu. Problem w tym, że jak się odsieje już wartościowych graczy, te odpady które wylatują z serwera nie dają nam żyć. Co widać na opisanym przykładzie. W każdym razie za Pawłem nikt nie będzie tęsknił. Tym bardziej, że zdarzało mu się robić jakieś dziwne aluzje odnośnie swojej odmiennej orientacji, czym budził lekkie zniesmaczenie niektórych graczy. Ja wiem że to taki wiek, no ale bez przesady.

34jat53.png
Opublikowano

Nie mogliście wymyślić coś bardziej ciekawszego od nekromanty ? Ponieważ wydaje mi się że gdzieś ten motyw. Przez co nie przekonuje zbytnio, tak samo jak porównywanie serwerów z modami jak i bez.. Każdy z serwerów ma swoje plusy jak i minusy. 

Opublikowano

W najbliższym czasie na serwerze szykują się spore zmiany. Dodany zostanie nowy, duży świat, pełen rozległych równin, gęstych dżungli, gorących pustyń i niebotycznych gór:

11b3nes.jpg

Mapa nie jest naszego autorstwa. Została pobrana z ogólnodostępnej strony. Tak jak wcześniejszą, ulepszyliśmy ją jednak przy pomocy naszego autorskiego skryptu, generującego realistyczne lasy, żyły surowców oraz inne elementy otoczenia. Jest to naprawdę świetna mapa i nie będzie dla nas zaskoczeniem jeśli ktoś wkrótce, naśladując nas, również postanowi ją wykorzystać. Zdążyliśmy się jednak przyzwyczaić do tego, że nasz serwer stanowi niedościgniony wzorzec dla wszystkich, którym brak własnych pomysłów.

Kolejna informacja:

W dniu 19 czerwca o godzinie 20:00 serdecznie zapraszamy wszystkie te osoby, które nie miały jeszcze okazji grać na naszym serwerze, a chciałyby spróbować tu swoich sił. Dlaczego właśnie wtedy warto rozpocząć swoją przygodę u nas?

- otrzymasz kilka unikalnych przedmiotów w swoim zestawie startowym

- będziesz mógł podjąć się unikalnych questów, przygotowanych z tej okazji

- administracja będzie miała czas przeznaczony na wszelką pomoc dla Was

- wspólnie z innymi nowymi graczami raźniej będzie wyruszyć w nieznane

images.jpg

Opublikowano

2mh9cw9.jpg

Na naszym forum zaczęło się pojawiać oficjalne czasopismo Senatu, w którym publikowane są informacje dotyczące wydarzeń fabularnych. Warto rzucić na nie okiem by mieć pojęcie, co dzieje się na świecie.

images.jpg

Opublikowano

14dejgh.png

W ostatnich dniach na serwerze wiele się dzieje. Nowe fabularne wydarzenia towarzyszą przybyciu na serwer kolejnych graczy. Tradycyjnie, nasza społeczność reprezentuje wysoki poziom kultury oraz umiejętności stosowania zasad RP.

images.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...