Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.6.4][RPG] Avernus RPG

Galador256

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krótki przegląd historii niektórych serwerów RPG Minecraft na polskiej scenie:

Meumcraft: Było kilka edycji, ostatecznie upadł pomimo prób reaktywacji. Istniał mniej niż rok. Główna przyczyna upadku to problemy finansowe oraz brak kompetentnych osób na stanowisku administracyjnym.

Culturis: Serwer stworzony we względnie krótkim czasie, niedopracowany. Istniał około trzy miesiące.

Silvania: Serwer, który miał być spadkobiercą Meumcrafta. Były dwie edycje. Istniał mniej niż pół roku. Upadł ze względu na niekompetentną administrację oraz zniechęcenie graczy, spowodowane licznymi bugami oraz sprzedażą podstawowych przedmiotów za punkty sms (chleba, wiaderek itp).

Revolution: Serwer stworzony przez ludzi którzy zostali z różnych powodów zbanowani na Avernusie bądź odeszli, gdyż odmówiono zmiany kształtu serwera zgodnie z ich indywidualnymi oczekiwaniami. Serwer istniał cztery miesiące. Upadł ze względu na niekompetencje administracji, problemy finansowe oraz wewnętrzne spory. Zapowiadana druga edycja nie doszła do skutku.

Galador: Serwer stworzony przez ludzi, którzy zostali z różnych powodów zbanowani na Avernusie bądź odeszli, gdyż odmówiono zmiany kształtu serwera zgodnie z ich indywidualnymi oczekiwaniami. Subiektywnie oceniany jako klon Avernusa ze względu na liczne podobieństwa organizacyjne oraz wykorzystywane pluginy i mody, a także mapę. Serwer w fazie bardzo wczesnej alphy istniał około trzy miesiące. Przekształcenie projektu i start serwera nie doszły do skutku.

Rothesia: Serwer stworzony przez ludzi, którzy zostali z różnych powodów zbanowani na Avernusie bądź odeszli, gdyż odmówiono zmiany kształtu serwera zgodnie z ich indywidualnymi oczekiwaniami. Zapowiadana alpha nie wystartowała w wyznaczonym terminie. Cierpliwość oczekujących graczy została wystawiona na ciężką próbę. Wewnętrzne spory w obrębie administracji stawiały pod znakiem zapytania funkcjonowanie forum, strony a nawet kontynuowanie projektu.

Avernus: Serwer istniejący już ponad cztery lata. Stabilny i pewny, dysponujący solidnym zapleczem finansowym. Szczodrze wspierany materialnie przez zadowolonych graczy. Administracja składająca się z dojrzałych osób, zgodnie współpracujących ze sobą w ramach ulepszania i rozwijania serwera. Inspiracja dla wielu twórców serwerów tego rodzaju. Obecnie trwa druga edycja, której czas trwania został przedłużony na czas nieokreślony.

Parafrazując pewnego mędrca: "Widać tutaj który serwer był robiony przez profesjonalistów."

*Jeśli informacje odnośnie czasu trwania któregoś z wymienionych serwerów, lub jakiekolwiek inne informacje nie są kompletne, proszę o kontakt na PW abym mógł dokonać poprawek w powyższym tekście.

images.jpg

• Odpowiedzi 660
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Meumcraft: Było kilka edycji, ostatecznie upadł pomimo prób reaktywacji. Istniał mniej niż rok. Główna przyczyna upadku to problemy finansowe oraz brak kompetentnych osób na stanowisku administracyjnym.

Culturis: Serwer stworzony we względnie krótkim czasie, niedopracowany. Istniał około trzy miesiące.

Silvania: Serwer, który miał być spadkobiercą Meumcrafta. Były dwie edycje. Istniał mniej niż pół roku. Upadł ze względu na niekompetentną administrację oraz zniechęcenie graczy, spowodowane licznymi bugami oraz sprzedażą podstawowych przedmiotów za punkty sms (chleba, wiaderek itp).

Revolution: Serwer stworzony przez ludzi którzy zostali z różnych powodów zbanowani na Avernusie bądź odeszli, gdyż odmówiono zmiany kształtu serwera zgodnie z ich indywidualnymi oczekiwaniami. Serwer istniał cztery miesiące. Upadł ze względu na niekompetencje administracji, problemy finansowe oraz wewnętrzne spory. Zapowiadana druga edycja nie doszła do skutku.

Galador: Serwer stworzony przez ludzi, którzy zostali z różnych powodów zbanowani na Avernusie bądź odeszli, gdyż odmówiono zmiany kształtu serwera zgodnie z ich indywidualnymi oczekiwaniami. Subiektywnie oceniany jako klon Avernusa ze względu na liczne podobieństwa organizacyjne oraz wykorzystywane pluginy i mody, a także mapę. Serwer w fazie bardzo wczesnej alphy istniał około trzy miesiące. Przekształcenie projektu i start serwera nie doszły do skutku.

Rothesia: Serwer stworzony przez ludzi, którzy zostali z różnych powodów zbanowani na Avernusie bądź odeszli, gdyż odmówiono zmiany kształtu serwera zgodnie z ich indywidualnymi oczekiwaniami. Zapowiadana alpha nie wystartowała w wyznaczonym terminie. Cierpliwość oczekujących graczy została wystawiona na ciężką próbę. Wewnętrzne spory w obrębie administracji stawiały pod znakiem zapytania funkcjonowanie forum, strony a nawet kontynuowanie projektu.

Avernus: Serwer istniejący już ponad cztery lata. Stabilny i pewny, dysponujący solidnym zapleczem finansowym. Szczodrze wspierany materialnie przez zadowolonych graczy. Administracja składająca się z dojrzałych osób, zgodnie współpracujących ze sobą w ramach ulepszania i rozwijania serwera. Inspiracja dla wielu twórców serwerów tego rodzaju. Obecnie trwa druga edycja, której czas trwania został przedłużony na czas nieokreślony.

Parafrazując pewnego mędrca: "Widać tutaj który serwer był robiony przez profesjonalistów."

*Jeśli informacje odnośnie czasu trwania któregoś z wymienionych serwerów, lub jakiekolwiek inne informacje nie są kompletne, proszę o kontakt na PW abym mógł dokonać poprawek w powyższym tekście.

Culturis nawet nie był RPG, zgadzam się z twoją opinią co do mojego serwera. Taka prawda niestety, jedyne co mi wyszło to ALfheim, było tam sporo nowości a wtedy spoutcraft i jego pluginy były naprawdę niezwykłe, niestety przez brak doświadczenia i głupie błędy upadł, a szkoda bo w ALO włożyłem sporo czasu.

Avernus jest dla mnie fenomenem, jego stabilność powala wszystkie inne serwery na kolana. Niestety nie mam teraz na czym zagrać ale myślę że kiedyś będę miał okazję odkryć wasz świat.

Opublikowano

10pyk9s.jpg

Wielu nowych przybyszów kieruje pierwsze swe kroki do miejskiego zamtuza w Savarze, aby poznać uroczą Dyntan ; )

- Rozbudowane questy wzbogacają fabułę serwera i stanowią jedną z jego charakterystycznych wizytówek.

images.jpg

Opublikowano

Grałem na serwerze prawie dwa miesiące temu a widzę, że od tego czasu nastąpiło nieco zmian. Nie powiem, cieszy mnie ten fakt bo przyjemnie się grało. Czy zwiększyła się ilość miast założonych przez graczy?

34jat53.png
Opublikowano

Hej, jeszcze jedno pytanko związane z profesjami. Widzę, że istnieje nowa profesja tailora. Co dokładnie ona daje?

34jat53.png
Opublikowano

swqzcl.png

Pomimo rozpaczliwych i zajadłych ataków pewnej zdesperowanej grupki ludzi, próbującej (nieskutecznie) wciągnąć administację mpc w swoje gierki, serwer dynamicznie się rozwija i każdego dnia dołączają do nas nowe osoby, mające dość tandetnych serwerów, aspirujących do miana serwerów RPG. Hojne dotacje pozwoliły opłacić nasze funkcjonowanie, hosting maszyny, strony oraz domenę na kolejne dwa lata. Jeśli chodzi o jakość, pewność i solidność nasz serwer nie ma sobie równych.

images.jpg

Opublikowano

Chciałem się dowiedzieć kilku rzeczy:

- gdzie można znaleźć informacje o wszystkich potworach występujących na mapie, ich dropie itp

- do kiedy potrwa ta edycja

- kto i na jakiej zasadzie przydziela Punkty Sławy

- jakie są warunki założenia swojego miasta

- dlaczego jak ginę to nie odnawia mi się pasek głodu

- w jaki sposób można nauczyć się Słów Mocy

34jat53.png
Opublikowano

Serwer profeska naprawde nigdy nie widzialem lepiej z modowanego serwa to prawie inna gra i w tym rzecz ze trzeba sie wiecej na glowic niz grac. wielka okejka dla zespolu ktory go zrobil ale nie stety za duzo kombinacji + na starcie pistolet na czarny proch ?? :D fajne ale nie takiej gry szukam

@Edit wybór dialogów to juz wyzsza szkola szczeka mi opadła

Opublikowano

Serwer profeska naprawde nigdy nie widzialem lepiej z modowanego serwa to prawie inna gra i w tym rzecz ze trzeba sie wiecej na glowic niz grac. wielka okejka dla zespolu ktory go zrobil ale nie stety za duzo kombinacji + na starcie pistolet na czarny proch ?? :D fajne ale nie takiej gry szukam

Każdy gracz posiadający aktywne konto na naszym forum może się swobodnie wypowiedzieć odnośnie rzeczy, które należałoby poprawić lub zmienić. Nasz serwer jest tworzony przez graczy dla graczy! Ciągle go ulepszając kierujemy się wszelkimi sugestiami i opiniami.

images.jpg

Opublikowano

Wejdę jakos później i ocenie ,bo teraz kolega po mnie przyszedł . Z prezentacji serwera ładnie to wygląda i da się czytać . 

Opublikowano

Chciałem założyć własny serwer RPG... ja przy tym odpadam... TO JEST WSPANIAŁE! :O

Jeżeli Pomogłem Daj Like  [/color=green]

Opublikowano

28s07sk.png

Serwer posiada spory wybór broni palnej, którą dodatkowo można ulepszać, poprawiając jej zasięg, celność, zawodność oraz siłę rażenia!

images.jpg

Opublikowano

Revolution: Serwer stworzony przez ludzi którzy zostali z różnych powodów zbanowani na Avernusie bądź odeszli, gdyż odmówiono zmiany kształtu serwera zgodnie z ich indywidualnymi oczekiwaniami. Serwer istniał cztery miesiące. Upadł ze względu na niekompetencje administracji, problemy finansowe oraz wewnętrzne spory. Zapowiadana druga edycja nie doszła do skutku.

Coś ci się chyba pomyliło, radzę ci to poprawić ; )

893961446222509646083.png

Opublikowano

H3H3H3

mam beke z ciebie i z każdego kto uwierzył w ten bullszit

Twoje porównanie nie ma najmniejszego sensu gdyż przedstawiasz tylko jeden serwer w dobrym świetle (to tak jakbym teraz napisal tak ze ktorys z nich jest lepszy a arventus wszystko zgapil [tak wiem ze mape macie z neta])

Twoje porownanie wyglada jak reklamy w tv. To nic ze to gowno ale przedstawmy to w dobrym swietle a po drugiej stronie dajmy cos co przedstawione zostanie jeszcze gorzej aby to pierwsze wydawalo sie takie super pro mega.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...