Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Ascarial s2

Azprime

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Exp i drop są dobrze dostosowane pod serwer hard. :)

Oby tak było bo np. na s1 exp nie jest dobrze dopasowany. Od 1 do 50 leci przyjemnie jak na każdym innym serwerze typu hard. A od 50-85 mamy 3-5h expa. Na każdej kolejnej mapie spędzamy także po 3-5h by móc już przejść na kolejną. A exp na poziomie 105-115 to jest zaje*biście szybki bo trwa od 1 do 2h jak expisz na odpowiednich mobkach. Do 118 expi się przyjemnie. Najtrudniejsze do wbicia są poziomy 118-120. A od 120 do 136 po 45-1h na lvl :) Oczywiście zależy od rat i czy mamy pd z is. Mam nadzieję że exp na s2 nie będzie tak dziwnie leciał. ;)

• Odpowiedzi 715
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Oby tak było bo np. na s1 exp nie jest dobrze dopasowany. Od 1 do 50 leci przyjemnie jak na każdym innym serwerze typu hard. A od 50-85 mamy 3-5h expa. Na każdej kolejnej mapie spędzamy także po 3-5h by móc już przejść na kolejną. A exp na poziomie 105-115 to jest zaje*biście szybki bo trwa od 1 do 2h jak expisz na odpowiednich mobkach. Do 118 expi się przyjemnie. Najtrudniejsze do wbicia są poziomy 118-120. A od 120 do 136 po 45-1h na lvl :) Oczywiście zależy od rat i czy mamy pd z is. Mam nadzieję że exp na s2 nie będzie tak dziwnie leciał. ;)

Ma być 2x mniejszy, więc na pewno zajmie to dłużej :p

1. Jest kowal na WO?

2. Nie będzie jak na s1 wierzchowców w IS 200/200 czy jakoś tak?

3. Będzie jakiś event świąteczny na start serwera, tak np. do 5-6 stycznia?

4. Ile KU dropi z metinów?

5. Ile mniej więcej zajmie wbicie ze 109 na 110lvl?

6. Jak są te "PM" to to też się expi? O co dokładnie z tym chodzi?

7. Będzie się expiło na DC od 50 lvla jak na s1?

@Azprime

tenor.gif

Opublikowano

Ma być 2x mniejszy, więc na pewno zajmie to dłużej 

Nie zrozumiałeś kompletnie tego co napisałem.

Zajmie dłużej ale chodziło mi o to czy na mapach na wyższych lvl exp będzie przyśpieszał tak jak na s1. 

W ankiecie na forum serwera gracze są za wprowadzeniem Lykana na serwer a także 6 skilli czy zostaną one wprowadzone? 

Opublikowano

Teleportując do siebie buffa, który nie ma wymaganego lvla na daną mapę - wywali go tak jak na s1 czy nie? Powinniście zrobić tak, aby nie wywalało, a po prostu nie leciał exp jak nie ma się wymaganego lvla. Inaczej takie postacie jak ninja, bm zostaną mocno w tyle..

Opublikowano

Ma być 2x mniejszy, więc na pewno zajmie to dłużej :P

1. Jest kowal na WO?

2. Nie będzie jak na s1 wierzchowców w IS 200/200 czy jakoś tak?

3. Będzie jakiś event świąteczny na start serwera, tak np. do 5-6 stycznia?

4. Ile KU dropi z metinów?

5. Ile mniej więcej zajmie wbicie ze 109 na 110lvl?

6. Jak są te "PM" to to też się expi? O co dokładnie z tym chodzi?

7. Będzie się expiło na DC od 50 lvla jak na s1?

@Azprime

1. Tak

2. Nie ma mountow 200/200.

3. Tak

4. 100% Szansy na drop KU jest, 15% Szansy na drop Instrukcji, dzieki ktorej jest wieksza szansa na wbicie Umiejetnosci.

5. 10 godzin.

6. Na specjalnych mapach i mobach.

7. Nie.

Teleportując do siebie buffa, który nie ma wymaganego lvla na daną mapę - wywali go tak jak na s1 czy nie? Powinniście zrobić tak, aby nie wywalało, a po prostu nie leciał exp jak nie ma się wymaganego lvla. Inaczej takie postacie jak ninja, bm zostaną mocno w tyle..

Wywali ;) Jak dobrze poprowadzisz postać nikt nie zostanie w tyle. 

Opublikowano

Myioshi tak przylizała dupe, że aż GM'a dostała xD XD xD

po za tym polecam, administracja ogarnięta lecz to co się dzieje teraz na s1 to masakra.

fajnie ten serwer wyglada, moze zagram

Opublikowano

Myioshi tak przylizała dupe, że aż GM'a dostała xD xD xD

Przelizała albo dała  :rolleyes:

@AW

Skąd bronie na 30lv?

Opublikowano

Hejty hejtami, ale x2 raty od pla to nie jest to czego ludzie szukają wejdą bo s1 twardo stoi, ale zostanie 1/3 (jeśli nie to gz). Po 2 jeżeli eq załóżmy na tym 50lv eq będzie wybonowane i spocik w v2 będzie się z placem w d***e klepać to będzie po prostu nudno komu się chce trzymać spacje kilka h. 

Z*******y pomysł z tym expieniem na max lv, w diablo nie grałem, ale wydaje się fajne.

wejdę, ale wątpie, że zostane bo będzie za cieżko czyt. nudno.

PS: MPC hipokryci, gadali, że nigdy w żaden projekt metina się nie wmieszają, a podobno wspierają ten. Co z tego, że zmiana właścicieli było, przejmuje się wszystko włącznie z zasadami, a nie tylko logo.

Opublikowano

Przelizała albo dała  :rolleyes:

@AW

Skąd bronie na 30lv?

Albo to i to, wiesz jak to z nią bywa.

ReViM nikt nic takiego nie mowil, juz byl kiedys serwera Metina MPCforum przecież, ale kokosza wkurwil tamten team i wyjebal serwer w pizdu.

Opublikowano

Żałosny TEAM oprócz Lizzy..

Widać, że zostało niewiele zmienione od s1 z braku.. chęci?

Kolejny serwer tego Pana i pewnie kolejne przekręty.

Nie polecam marnować tutaj czasu. 

Opublikowano

Nie polecam jak najbardziej. Administracja miała problemy z ogarnięciem s1, bugi proste, ale męczące w grze. Teraz przy 2 serverach w głowach im sie zamiesza i wgl to padnie, albo s2 bedzie priorytetem, a pozniej to samo co z s1 bedzie. Kostiumy i pety na czas, no niezle. Typowo pod hajs, s1 do wystrzału w takim razie, a kasa musi sie zwrocic jako z 2 serverow. Pozatym te dodatki i pewnie kolejne bugi, tak samo jak z brylkami na s1, ludzie czekaja bodajze 2 tygodnie na newsy, a newsow nie ma, bo jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo o co chodzi :) . Nie polecam. Typowa Ravia s2, tylko, że tam to jest prawdziwy hard, a nie wynalazki zbugowane. Nie polecam !!!.

edit///

Azprime gdzieś w ykładzie z Toba na mpcforum, powiedziałeś, że s1 to twoje dziecko. W takim razie jestes/bedziesz słabym ojcem. Pozdro

A tu coś dla chcących grać:

https://www.youtube.com/watch?v=0GOYb--EMc4

Opublikowano

Serwer pod $$ tak? JPRDL ludzie bądźcie realni każdy robi serwer pod hajs i tylko pod hajs !! Co powie wam taki Kovalsky, że zrobił serwer z pasji i wy w to wierzycie? :D Ludzie serwery gier są tylko po to by na nich zarobić. Nie po to ni harowali żeby teraz jak Caritas pracować to po 1. Po 2 jeśli Azprime w końcu zrozumiał, że community jest tak samo ważne jak serwer to ten serwer będzie jego sukcesem, jeśli zrozumie, że gracze to sukces to serwer topka, bo na prawdę dobry ! :)

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Serwer pod $$ tak? JPRDL ludzie bądźcie realni każdy robi serwer pod hajs i tylko pod hajs !! Co powie wam taki Kovalsky, że zrobił serwer z pasji i wy w to wierzycie? :D Ludzie serwery gier są tylko po to by na nich zarobić. Nie po to ni harowali żeby teraz jak Caritas pracować to po 1. Po 2 jeśli Azprime w końcu zrozumiał, że community jest tak samo ważne jak serwer to ten serwer będzie jego sukcesem, jeśli zrozumie, że gracze to sukces to serwer topka, bo na prawdę dobry ! :)

I tak najlepsze jest to, że serwer jeszcze nie ma zrobionego IS'u, a wszyscy spamują, że pod IS, chociaż wzmiankę o nim widziałem w prezce może 2 razy ^^

Żałosny TEAM oprócz Lizzy..

Widać,  że zostało niewiele zmienione od s1 z braku.. chęci?

Kolejny serwer tego Pana i pewnie kolejne przekręty.

Nie polecam marnować tutaj czasu. 

A no tak, bo Lourt przecież nic nie umie Kappa. Autorski system PM to też nic. Ogólnie wszystko, system petów i wierzchowców itp. to syf i nie opłaca się grać  8S

Planujecie jakąś większą reklamę? Bo na s1 gra tyle osób tylko dzięki Wallanderowi praktycznie.

Jest drop śmieci w m1 itp?

tenor.gif

Opublikowano

Moim zdaniem powinniście zostawićexp taki jak na s1 ;)

Raczej zagram , prezka przyciąga uwagę :))

Opublikowano

Mam kilka pytań.

-Z prezki zauważyłem że dostajemy wierzchowca już na 5lvl-u. Mamy już wtedy z niego możliwość bicia czy musimy wyszkolić konia do poziomu bojowca. A i gdzie będzie można zdobyć zwoje ewolucji i mutacji? Będą możliwe do zdobycia inne wierzchowce?

-Zbroje azraela także będą na 40lvl jak na s1? 

-Czy zostanie dodany Lycan? W ankiecie na forum gracze są na TAK. 

-Zostanie dodany 6skill? W ankiecie na forum gracze są też na TAK. 

-Czy o zdobycie metali i perełek będzie tak samo łatwo jak na s1 że w jeden dzień można bez problemu po 50+ tego wyciągnąć czy drop będzie mniejszy tutaj. 

-Wbijanie tych nowych poziomów (PM) odbywa się normalnie za pomocą expienia czy na podstawie wykonywania jakiś misji? Od jakiego poziomu dostępny jest ten system dla graczy? :)

Opublikowano

Mam kilka pytań.

-Z prezki zauważyłem że dostajemy wierzchowca już na 5lvl-u. Mamy już wtedy z niego możliwość bicia czy musimy wyszkolić konia do poziomu bojowca. A i gdzie będzie można zdobyć zwoje ewolucji i mutacji? Będą możliwe do zdobycia inne wierzchowce?

-Zbroje azraela także będą na 40lvl jak na s1? 

-Czy zostanie dodany Lycan? W ankiecie na forum gracze są na TAK. 

-Zostanie dodany 6skill? W ankiecie na forum gracze są też na TAK. 

-Czy o zdobycie metali i perełek będzie tak samo łatwo jak na s1 że w jeden dzień można bez problemu po 50+ tego wyciągnąć czy drop będzie mniejszy tutaj. 

-Wbijanie tych nowych poziomów (PM) odbywa się normalnie za pomocą expienia czy na podstawie wykonywania jakiś misji? Od jakiego poziomu dostępny jest ten system dla graczy? :)

1. Z tego co zrozumiałem to nie można z niego bić.

2. Chyba mają być, ale o wiele słabsze.

3. Skoro gracze są za to pewnie tak, ale raczej nie na starcie od razu.

4. Pewnie tak.

5. Metale są z misji i z czegoś tam jeszcze, więc raczej nie.

6. Expi się na nowych mapach, od 110lvla. 

Wystarczyło przeczytać prezkę i posty w temacie ;_;

Moim zdaniem powinniście zostawićexp taki jak na s1 ;)

Raczej zagram , prezka przyciąga uwagę :))

Jak s1 to był medium/hard bodajże, a to ma być hard, więc czemu exp ma być taki sam? o.O

tenor.gif

Opublikowano

Nie nie nie cos tu jest nie tak zdecydowanie s1 bylo mega a s2 robi sie jakas parodia pet z is na 14 dni ? kostium na 7 dni ? to jakies jaja ? przepustki na WO moze na wo jeszcze da sie ogarnac chociaz wydaje mi sie ze powinno byc jak na s1 to przepustka na DT? no bez jaj koledzy i kolezanki dt i tak sie robi jakis czas na takim serwie wiec nie rozumiem po co to jeszcze utrudniac i tak trzeba bedize isc milion razy zeby wydropic trute czy co tam kto chce wiec nie przesadzajmy przez te kostiumy na czas i pety bedizecie mili ciagle spam i hejty ze serwer tylko pod is i w sumie moze w tym byc troche racji rozumiem ze s2 ma byc czyms innym ale znowu bez przesady wydaje mi sie ze :

brak przepustek na WO, DT, BARONOWA to podstawa

pety i kostiumy na czas nieograniczony lub przynajmniej na dni 30 bo to jest parodia

takie 2 cuda moga wam przyniesc wiecej graczy i wiecej plnow bo malo kto kupi peta za (prawopodobnie) 30 zl na dni 14 tym bardziej ze logicznie wyplata jest co miesiac i wiekszosc osob jednak kupi peta po wyplacie a nie w polowie miesiaca tak ? no tak logika prosze panstwa :D 

rozumiem hard to hard ale nie przesadzajmy tak czy owak pewnie zagram na serwie sciagne kilka osob i zobacze jak to bedize wygladalo ale mam nadzieje ze to co napisalem przynajmniej w minimalnym stopniu wplynie na to co zrobicie na serwie.

POWODZENIA !!!!!!!!!!

Opublikowano

Wchodzę na mpc>metin>zapowiedzi co widzę? Ascarial s2! Myślę,pompka będzie ,że mnie z butów wyku*wi! Myliłem się..

Jako,że chciałem powiem szczerze je*nąć porządnie w IS'a to jestem zdruzgotany.. Pet na 14 dni/strój na 7 dni.. Poza tym na wszystko przepustki, NAWET dt oraz moje ulubione z s1 WO  <3

Cóż jeżeli tak zostanie podaruję sobie grę na serwerze.  

Co do moich poprzedników jako,że twierdzą,że na serwerze były szwindle to proszę Was pokażcie mi na jakim projekcie NIE MA albo inaczej o jakich przypadkach wiecie.

#rein

Opublikowano

Dwie sprawy

1) Faktycznie trochę przegięcie z tym IS jeśli chodzi o kostium / peta / przepustki... ledwo się wejdzie do gry, 7/14 dni zleci szybciutko i potem już trzeba wpakować z 50zł w IS zeby miec kostium, peta i skoczyc na WO? Troche to odstrasza

2) Duzo osob oskarza o eq z navi, moja propozycja jest jasna: wprowadzic system sprawdzania eq u drugiego gracza, spotkalem sie z tym na jakims serwerze, mozna bylo nacisnac opcje podglad eq i widac bylo co dany gracz ma zalozone na sobie. Moze nie wyeliminuje to w 100% problemu, ale napewno pomogloby uspokoic niedowiarkow.

Opublikowano

Coś kosztem czegoś, jakis czas temu pisałem, ze swoją całą prace skupiamy w tym momencie nad s2, przez co s1 poszło troche w odstawke, nie da sie robic pierdyliarda rzeczy jednocześnie. Każdy popełnia swoje błędy, aktualna forma s1 jego tego idealnym przykładem, ale taka już jest branża. Na s1 przyjdzie pora wraz z zapowiadanym przeniesieniem na source, o to sie nie bój kolego.

Aha, czyli mam rozumieć też tak, że jak będziecie robić s3, to s1 jak i s2 pójdzie w niepamięć?

I nie mów mi "Coś kosztem czegoś" Bo znam wiele osób, co mają 2 serwery i regularnie zajmują się nim. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...