Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośby, Problemy, Pytania

meth0d

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

mysle, ze scout albo knight

boze czlowieku jakie ty bzdury gadasz.. zero jakiejkolwiek wiedzy na temat gry, pewnie masz 10 lvl a rady probujesz dawac

a mógłbyś nam łaskawie wytłumaczyć po czym wnosisz że ma zero wiedzy na temat gry? bo potym co ja widziałem to bije cie na łeb. . . .

zbyt duża sygnatura

• Odpowiedzi 482
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Warren zaskoczę cię że nie mam 10 lvl'a ;)

Nie muszę mówić.

Syganturka all mówi.

"@Rycerz/Wojownik- Typowy tank

Rycerz/Łotr - jedna ze słabszych

Łotr/Zwiadowca - PVP :) "

Uważasz to za bzdury? Obyś się nie zdziwił...

Rycek zawsze, ale to zawsze ma dużo deffa i hp, a wojownik mu jeszcze tego hp i siły doda.

Pozatym jest kierowany na tanka, i nic tego nie zmieni.

Rycerz/Łotr- to mi nie pasuje, ponieważ rycerz przeważnie chodzi z tarczą, więc skill który pozwana nosić 2x 1h nie potrzebny, a na debuffki potrzebny jest sztylet. Jakiś sens? o__O

Łotr/Zwiad- powiedz mi że on nie jest do pvp -_- Zarówno Łotr/Zwiad jak i Zwiad/Łotr są bardzo dobrą kombinajcją. dps ze strzał jest ogromny, a zawsze można dobić sztyletem (i zręczność, dużo zr przechodzi z łotra na zwiada, i skille, m.in zwinka.

Bzdury to ty możesz gadać, ja już trochę gram i znam trochę ludzi, więc wiem.

Nie próbuj mi tu wmawiać że jestem newbie...

@Edit, a jaki ty masz lvl? ;)

525ffffff.png
Opublikowano

No to może masz ten swój wykoksowany, ale to nie znaczy że wiem mniej od ciebie ;)

W szczególności dużo wiem dzięki gildii, ale nie tylko...

525ffffff.png
Opublikowano

moze mi ktos wyjasnic skróty bo ich nie rozumie co to sa :

T1-10

HD i jak sie dodaje zlote umiejetnosci do broni

czy mag i kaplan to dobre polaczenie czy cos innego do maga ?

90828440.jpg

Poprosze o Plusiki ;)

Opublikowano

Dobra wytłumaczę ci :)

T1-T10 to są tiery itemka-poziomy.

im większy poziom, tym lepszy jest item.

A HD to jest modyfikator mocy (+20% do bonów i obrony, ataku w itemku :) )

525ffffff.png
Opublikowano

Parę pytań od Newbie :

1. Jaki jest max poziom ulepszenia ?

2. Jak ulepszać ?

3. Czy rasa Elf różni się od Człowieka tym, że inaczej wygląda ?

4. Czy każde ulepszenie jest dobre ? (tzn. czy kowal pali :))

Pozdrawiam.

misiekg.png

created by duds.

Daj Minusa

Opublikowano

1. Max poziomu ulepszania chyba nie ma (największy + który widziałem to +12)

2. Służą do tego specjalne kamienie (nie podam nazw ponieważ jest ich wiele w zależności skąd pochodzą i jakie przedmioty ulepsza). Można je zdobyć z paczek,kupić w sklepie(mają 10% szans na ulepszenie, ulepszają tylko do +6, item traci poziom gdy ulepszenie się nie uda np. z +1 na 0 ale gdy item nie bł ulepszony nic się nie dzieje) ze Sklepu z Przedmiotami za diamenty (30% szans na ulepszenie) lub za rubiny (100% szans na ulepszenie, można ulepszać powyżej +6)

3. Tak różni się wyglądem (ma długie,szpiczaste uszy jest trochę wyższy itp.) . Różni się też miejscem startu.

4. Na to odpowiedziałem w punkcie 2.

Opublikowano

Kolejna seria pytań od newbie :

1. Jaka profesja jest dobra dla nowego gracza ?

2. Czy łotr może mieć "chakramy" zwane sztyletami ? ( tak jest w innych grach, ciekawi mnie czy tu też :))

3. Jakiej profesji jest najwięcej w grze ?

4. Czy elf jest lepszy dla profesji mag czy człowiek, a może to nie ma żadnej różnicy ?

misiekg.png

created by duds.

Daj Minusa

Opublikowano

1. To już zależy od gracza gdyż są 4 klasy wspólne i po 2 klasy dostępne tylko dla danej rasy. Istnieje także system dwuklasowości więc istnieje około 30 kombinacji która ma swoje + i -. To kim będziesz grał zależy od tego czy chcesz grać jako tzw. healer (leczący innych), DPS (zadający jak najwyższe obrażenia w jak najkrótszym czasie) czy, jako tank (osoba z dużo ilością HP i obrony ale stosunkowo niskim DMG).

2. W RoM nie ma chakramów (przynajmniej ja nie widziałem)

3. To zależy od serwera ale dotychczas sporo było Magów chociaż to prawdopodobnie się zmieni po aktualizacji

4. Nie ma to róźnicy

Opublikowano

Kolejne pytania :P :

1. Jaka postać to postać DPS ? (szybka, z dużymi dmg. ale chodzi mi o np. łotr/kapłan itp.)

2. Czy kapłan ma czary atakujące ?

3. Gdzie można kupić wand'y dla kapłana ?

misiekg.png

created by duds.

Daj Minusa

Opublikowano

1. DPS to postać zadająca jak najwyższe obrażenia w jak najkrótszym czasie (DPSem jest zarówno postać zadająca średnie obrażenia, ale w bardzo krótkich odstępach czasu jak i postać zadająca powolne ale bardzo duże obrażenia). DPSem jest np. Lotr/Subklasa (nie wiem jaka konkretnie druga klasa zwiększa potencjał łotra) lub Mag/Kapłan (chociaż jeżeli nie zmienią niektórych fragmentów aktualizacji takie połączenie [a włąciwie wszystkie klasy zużywające manę] będzie bezużyteczne)

2. Tak. Rising Tide, Bone Chill, Chain of Light

3. Zwykle u Handlarzy bronią, ale lepsze przedmioty dostaje się zwykle za questy lub dropi. A dla kapłana zarówno jak dla maga lepsza jest chyba laska.

Opublikowano

Kolejne pytania :

1. Na co patrzeć gdy kupuje broń dla kapłana / maga?

2. Czym różni się druid od kapłana ?

3. Gdzie znajdę nazwę skilli + ich opis dla profesji : Druid ?

4. Jaka kombinacja będzie lepsza ? MAG < - > KAPŁAN czy KAPŁAN < - > MAG ?

5. Która postać jest lepsza do expa & pvp : Druid czy Kapłan ? (bez subklasy!)

misiekg.png

created by duds.

Daj Minusa

Opublikowano

1. Na obrażenia magiczne (zwiększają też bonus leczenia), bony do mądrości i inteligencji

2. Skillami

3.

http://www.theromwiki.com/Druid_Skills

niestety tylko po angielsku

4. To zależy kim chcesz być mag/kapłan - DPS kapłan/mag - Healer

5. Tego ci nie powiem nie grałem druidem

Opublikowano

Drobne sprostowanie do up:

2. Druid wyhealuje max 5 osób, a kapłan całe party jednym skillem. Jak patrzyłem na tutorial xdavidxd, to można zauważyć, że druid ma bardziej uogólnione skille.

5. Na niskich lvlach masz praktycznie 1 dobry skill ofensywny, z wyższym lvlem pojawiają się kolejne, ale pojawia się brak PT i nie możesz ich zbytnio wymaxować.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Ale zapomnieliście czym się różni elf od człowieka!

Klasą! Druid i strażnik tylko dla elf, rycek kapłan, tylko dla człowieka ;)

525ffffff.png
Opublikowano

1. Czy Druid ma więcej skilli ofensywnych od Kapłana ? [bez subklasy!]

Ale czy mu są potrzebne inne skille? Ma podstawowego dobrego skilla, którego dostaje na 1 lvl i kosi nim do eg. Inne skille ofensywne wg. mnie są nie warte rozwijania.

VincentQ: Woj/Rycek to kombinacja pod tanka :) Wiele ludzi z takim czymś nie lata, ale jeśli lubisz być tankiem z dużą ilością HP to śmiało - rycek zapewni Ci defa, a woj HP, przynajmniej tak słyszałem :)

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...