Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dreikon Rework [Dedyk] [Easy]

ZnowuJa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaden blad. Uwazam, ze to dobry pomysl na tylu graczy co jest na serwerze. Kazdy moze sam cos dropnac i zrobic eq. Przynajmniej teraz mozna trafic na  choc jednego metka, a nie jak wczesniej to byla walka na smierc i zycie :) Niedawno zaczelam grac i zanim sie dorobie, musze sama jakos podkrecic eq. Jest tylu " zyczliwych" graczy, ze nie dadza Ci ubic samemu metka czy bossa ;) Z mojego punktu widzenia to wielki plus :) Zarabiac mozna rowniez na innych ulepach typu tych co leca z samych bossow :) Nie marudzmy, jest dobrze :) Serwer POLECAM !

No dobra, ale na kazdej mapie dodali po 3 metki, tak? Tu spoko. Z tym ze jesli chodzi o drop rozowych medali - ktory dropi w av1 i av2 - to jest to 6 metkow dodanych na jednym ch, a co za tym idzie az 36 metkow w sumie co pol godziny. Nie za duzo? 2 dni temu sprzedawalem je po 12kk, wczoraj nie poszedl ani jeden za 10kk, dzis stoje z medalami po 6kk i zgadnij co - nie schodza nic a nic. Wczesniej lajtowo zarobilem sobie na 2 kostiumy, teraz zbieralem na peta.. i chyba moje stanie na 100 lvlu bo mialem fajny zarobek sie wlasnie skonczylo, bo administracja wprowadzila cos, czego komplenie nie przemyslala. Jasne, wiecej metkow, hurra, ale szkoda ze przez to gosopdarka przejdzie lekkie zalamanie -_- Sam gram 1-2h dziennie i jakos potrafilem rozbic metkow po kilka do kilkunastu dziennie, nie miale mz tym zadnego problemu, wystarczy wiedziec gdzie sie respia. Zarabialo sie fajnie i przyjemnie. A teraz to mi sie nie bedzie oplacalo isc do atlantydy, skoro one nawet po 6kk juz nie schodza, cena niedlugo dojdzie do 1kk za sztuke a male lvle beda dropic yangi w atlantydzie zeby cos kupic :) Porazka.

Ironiczny

LEGACY

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

J*b*** strona ... ogarnijcie to przez 10 min okej nagle padła, a człowiek chce kupić szkatułkę postaci, jak wam ma tak padać strona to dajcie chociaż więcej informacji na szkatułce 

Opublikowano

Powiedz mi ktoś, skoro gram mentalem, to dawać punkty w witalność? czy lepiej nie, bo wtedy za dużo defa i za duże szycie..ile daje hp przy max statusie? 

Opublikowano

No dobra, ale na kazdej mapie dodali po 3 metki, tak? Tu spoko. Z tym ze jesli chodzi o drop rozowych medali - ktory dropi w av1 i av2 - to jest to 6 metkow dodanych na jednym ch, a co za tym idzie az 36 metkow w sumie co pol godziny. Nie za duzo? 2 dni temu sprzedawalem je po 12kk, wczoraj nie poszedl ani jeden za 10kk, dzis stoje z medalami po 6kk i zgadnij co - nie schodza nic a nic. Wczesniej lajtowo zarobilem sobie na 2 kostiumy, teraz zbieralem na peta.. i chyba moje stanie na 100 lvlu bo mialem fajny zarobek sie wlasnie skonczylo, bo administracja wprowadzila cos, czego komplenie nie przemyslala. Jasne, wiecej metkow, hurra, ale szkoda ze przez to gosopdarka przejdzie lekkie zalamanie -_- Sam gram 1-2h dziennie i jakos potrafilem rozbic metkow po kilka do kilkunastu dziennie, nie miale mz tym zadnego problemu, wystarczy wiedziec gdzie sie respia. Zarabialo sie fajnie i przyjemnie. A teraz to mi sie nie bedzie oplacalo isc do atlantydy, skoro one nawet po 6kk juz nie schodza, cena niedlugo dojdzie do 1kk za sztuke a male lvle beda dropic yangi w atlantydzie zeby cos kupic :) Porazka.

Powiem Ci tak, nikomu nie dogodzisz inni się cieszą że został zwiększony resp a drudzy się martwią, ponieważ rynek się zwalił, jak mówią jakie życie taki rap a jaka świnia taki schab. Ja już powiedziałem, co ja myślę na ten temat, moim zdaniem gospodarka serwera jest strasznie zwalona, ceny dnia na dzień spadają a na ulepszaczach już się zarabiać nie da, ale nie jest to wina tego, że został dodany większy resp, tylko tego że Yangów na serwerze jest strasznie dużo a dropi ich strasznie mało co skutkuje że ceny są dla osób które zaczynają na shopach wysokie a dla starych zbyt niskie, tzn taki nowy graczy expiąc od od 1 do setnego jest wstanie wydropić może 10kk lub 15 max a taki różowy medal jest wart z 7kk to wiadomo że nie wyda całego hajsu na głupi medal tylko go sobie sam  wydropi, i tu jest cała filozofia rynku na dreikona a spowodowane jest to, byłymi game masterami serwera, ale już tego tematu dążyć nie będę. 

@Edix -  tak z swoją drogą jest na to jedno rozwiązanie, ale nie wejdzie to w życie serwerze bo byłby za duży hejt i płacz, po prostu usunięcie całego hajsu serwera ;) i zacząć od nowa. 

Polecam ;)

xD 

Opublikowano

Drop Yang był spoko jak duża ilość graczy równocześnie potrzebowała dany ulepszacz ,teraz naprawdę straszna lipa zarobić.Nie będę pisał co się stanie jak tak dalej pójdzie.

Opublikowano

Co z tego ,że dodali po 3 metki i 1 bossa jak różnicy nie widać żadnej . Tyle osób  chodzi na te metiny i bossy ,że nawet o 7 rano nie ma ani jednego bossa i metina bez przesady ...

Parodia jest teraz z tym dropieniem .

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Powiem Ci tak, nikomu nie dogodzisz inni się cieszą że został zwiększony resp a drudzy się martwią, ponieważ rynek się zwalił, jak mówią jakie życie taki rap a jaka świnia taki schab. Ja już powiedziałem, co ja myślę na ten temat, moim zdaniem gospodarka serwera jest strasznie zwalona, ceny dnia na dzień spadają a na ulepszaczach już się zarabiać nie da, ale nie jest to wina tego, że został dodany większy resp, tylko tego że Yangów na serwerze jest strasznie dużo a dropi ich strasznie mało co skutkuje że ceny są dla osób które zaczynają na shopach wysokie a dla starych zbyt niskie, tzn taki nowy graczy expiąc od od 1 do setnego jest wstanie wydropić może 10kk lub 15 max a taki różowy medal jest wart z 7kk to wiadomo że nie wyda całego hajsu na głupi medal tylko go sobie sam  wydropi, i tu jest cała filozofia rynku na dreikona a spowodowane jest to, byłymi game masterami serwera, ale już tego tematu dążyć nie będę. 

@Edix -  tak z swoją drogą jest na to jedno rozwiązanie, ale nie wejdzie to w życie serwerze bo byłby za duży hejt i płacz, po prostu usunięcie całego hajsu serwera ;) i zacząć od nowa. 

Polecam ;)

To normalne, że te ulepy tanieją, ludzi gra dużo, co za tym idzie dużo osób chce zarobić, a ceny nie są wcale wielkie. Do 145 lvla expiąc na monetce można na spokojnie wydropić ~150kk, a ten serwer ma rok, także nie jest to spowodowane administracją tylko tym, że yangów leci od cholery.

Co do tego rozwiązania z powiększeniem respów metinów/bossów, to po prostu żal ^^.

Ulepy było łatwo zdobyć, a teraz jest jeszcze łatwiej i ceny pójdą jeszcze bardziej w dół.

No nic, szkoda że typy, które nie potrafią otworzyć forum żeby sprawdzić gdzie się respia bossy/metiny narzekają na ich brak :D.

Opublikowano

To normalne, że te ulepy tanieją, ludzi gra dużo, co za tym idzie dużo osób chce zarobić, a ceny nie są wcale wielkie. Do 145 lvla expiąc na monetce można na spokojnie wydropić ~150kk, a ten serwer ma rok, także nie jest to spowodowane administracją tylko tym, że yangów leci od cholery.

Co do tego rozwiązania z powiększeniem respów metinów/bossów, to po prostu żal ^^.

Ulepy było łatwo zdobyć, a teraz jest jeszcze łatwiej i ceny pójdą jeszcze bardziej w dół.

No nic, szkoda że typy, które nie potrafią otworzyć forum żeby sprawdzić gdzie się respia bossy/metiny narzekają na ich brak :D.

Myślę, że dobrze jest jak jest. Tu nie gra 500/600 osób, tylko 2.5k..  według mnie takie ułatwienie jest przydatne, co z tego.. że wszystko tanieje, o to chodzi. 

Ponawiam pytanie, skoro gram mentalem, to dawać pkt w witala żeby mieć więcej hp, czy lepiej nie bo za duże szycie? i ile hp daje max pkt statusu witalności. 

Opublikowano

Polecam ;)

Usuniecie CALEGO HAJSU byloby totalnym idiotyzmem, ale obciecie 2 zer kazdemu.. hmm :))

Swoja droga nie zgodze sie z Toba. Ceny spadaja odkad wprowadzili dodatkowe 36metinow na kazde pol godziny czyli od ok 2 dni, bo wczesniej wszystko bylo w porzadku i przez tydzien czy ile ja tam gralem sprzedawalem je po 11-12kk, po czym w 2 dni spadek ceny o 50%? Dzisiaj mi po jakims czasie zeszla CZESC MEDALI po UWAGA - 6kk / szt. Wiec nie jest to spowodowane tak jak napisales duza ilsocia yang, bo server ma ponad rok, a ceny spadly tak drastycznie w ciagu 2 dni i to ewidentnie po dodaniu tych metkow.

Jedni sie ciesza - ci nowi, ktorzy dropia tylko dla siebie i nie mysla o tym, ze fajnie byloby zarobic tez na jakies kostium, peta, wierzcha.. Nie? Obudza sie z przyslowiowa "reka w nocniku" :)

No a tak z drugiej strony - co to jest te 150kk na 145 lvlu? Zrobic perf eq za to dasz rade i nic wiecej. Kostium do expa ~250kk. Kostium do pvp ~350kk (mowie o najtanszej wersji), fryz do pvp ~60kk, pet ~800kk. A sposobow na zarobek coraz mniej. Ja stalem na tym 100 lvlu i zarabialem na medalach, bo wchodzac na pol godzinki rano przed wyjsciem z domu ubijalem z reguly ok 10-15 metkow, co dawalo mi te 100kk. A tu nagle wprowadzili dodatkowe metki i sposob na zarobek idzie sie je*ac..

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Usuniecie CALEGO HAJSU byloby totalnym idiotyzmem, ale obciecie 2 zer kazdemu.. hmm :))

Swoja droga nie zgodze sie z Toba. Ceny spadaja odkad wprowadzili dodatkowe 36metinow na kazde pol godziny czyli od ok 2 dni, bo wczesniej wszystko bylo w porzadku i przez tydzien czy ile ja tam gralem sprzedawalem je po 11-12kk, po czym w 2 dni spadek ceny o 50%? Dzisiaj mi po jakims czasie zeszla CZESC MEDALI po UWAGA - 6kk / szt. Wiec nie jest to spowodowane tak jak napisales duza ilsocia yang, bo server ma ponad rok, a ceny spadly tak drastycznie w ciagu 2 dni i to ewidentnie po dodaniu tych metkow.

Jedni sie ciesza - ci nowi, ktorzy dropia tylko dla siebie i nie mysla o tym, ze fajnie byloby zarobic tez na jakies kostium, peta, wierzcha.. Nie? Obudza sie z przyslowiowa "reka w nocniku" :)

No a tak z drugiej strony - co to jest te 150kk na 145 lvlu? Zrobic perf eq za to dasz rade i nic wiecej. Kostium do expa ~250kk. Kostium do pvp ~350kk (mowie o najtanszej wersji), fryz do pvp ~60kk, pet ~800kk. A sposobow na zarobek coraz mniej. Ja stalem na tym 100 lvlu i zarabialem na medalach, bo wchodzac na pol godzinki rano przed wyjsciem z domu ubijalem z reguly ok 10-15 metkow, co dawalo mi te 100kk. A tu nagle wprowadzili dodatkowe metki i sposob na zarobek idzie sie je*ac..

Nie rozumiem, to Ciężko Ci wbić teraz większy lvl i zarabiać na tych innych medalach? tamte są droższe, bo fioletowe chyba po 15kk i ogólnie potem wszystko jest droższe, a nie stać ciągle na 100 lvl'u i dropić to samo. 

Są inne sposoby na zarobek, kamienie smoka+ 1x warty 120-150kk. 

Opublikowano

ponawiam pytanie,

jakie rudy warto kopać? [oprócz tych na nowych mapach]

i po ile wystawiać.

Z Rud można robić kamienie smoka które są warte 150-200kk all info masz u Seona ;) 

xD 

Opublikowano

ponawiam pytanie,

jakie rudy warto kopać? [oprócz tych na nowych mapach]

i po ile wystawiać.

Średnio ludzie kupują 200 rud za 20/25kk.

Lepszym zarobkiem jest przetapianie, wejdź na forum dreikona i tam masz poradniki.

Poczytaj i będziesz wiedział co i jak.

Na serwerze gra się przyjemnie, dosyć trudno o ulepki z bosów jeżeli nie grasz nocami.

Całymi dniami respy są obstawione. Oprócz dropienia ulepek da się jeszcze zarobić na mixowaniu itemów :)

goof2jpg_eqanqpq.jpg

Opublikowano

Wbijasz 160lvl robisz dungeona z jakimś typkiem albo drugim kontem, dropisz na mapie 115/130 (nie pamiętam na której) (fioletowe medale ciągle po 15kk schodzą, a mikstury do 20 już dochodzą), w południe da radę podczas respu ubić ~10 metinów albo więcej jeżeli masz duży dmg, dobre średnie z dobrymi bonami również cały czas się utrzymują w cenie. Dużo jest sposobów na zarobek, ale prawda, teraz jest bardzo ciężko i będzie ciężej przez te dodatkowe metiny/bossy.

Opublikowano

Witam. 

Powiedzcie mi, czy opłaca się zaczynać grać od 0? Oraz jaka postać "króluje" w pvp? 

Opłaca się, sam od 3 dni gram i gra się zaje* postacie są wyrównane, aczkolwiek polecam mentala. 

Opublikowano

Ale Ty placzesz, nie stoj w miejscu na 100 lvl i nie drop tylko rozowych , zacznij dropic inne ulepy, ktore rowniez schodza. Na zarobek sa inne opcje, a Ty przyczepiles sie do metkow w atlantydzie. To sie nazywa lenistwo. Rusz tylek i zacznij kombinowac, a nie na latwizne. Jest tyle ludzi na serwerze,ze nie mozna sie do metkow dopchac pomimo zwiekszenia ich respu. No, ale jak Gordon napisal- nikomu nie dogodzisz...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...