Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powstanie Warszawskie - 1 VIII 1944, mpcforum pamięta.

RADTOR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Geneza patriotyzmu która jest oparta na faktach.(Brak już mi słów.)

Nie chciałem tego pisać ale jesteś jednym z tych co chcą być w jakiejś grupie społecznej nic o niej nie wiedząc.

Dla mnie śmieszni są 15letni patrioci w internecie którzy czego by nie zrobili dla kraju a jak sie piszę post typu " Karabin i na wojne " to ci taki odpisze że ma 15 lat.

Uniwersalni herosi.

Nie rozumiem co dziwnego jest w tym, że mając 15 lat nie idę na wojnę. Chyba logiczne.

Dostanę wezwanie to pójdę.

graphic.pnggraphic.png

• Odpowiedzi 222
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie rozumiem co dziwnego jest w tym, że mając 15 lat nie idę na wojnę. Chyba logiczne.

moze nie idziesz na wojne bo jej nie ma?

<>

Opublikowano

X:Jestem kierowcą samochodu

Y:Ale prawo jazdy jest od 18 lat

X:Dostanę prawko to pojadę.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Rozumiem, że jeśli jestem patriotą, to w wieku 15 lat mam iść koniecznie na wojnę, której nie ma? Ok, ciekawe.

A może patriotą mam być dopiero po 18 urodzinach?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Rozumiem, że jeśli jestem patriotą, to w wieku 15 lat mam iść koniecznie na wojnę, której nie ma? Ok, ciekawe.

A może patriotą mam być dopiero po 18 urodzinach?

Wbij 18lvl jeśli będzie wojna zamiast żyć swoim życiem zaczniesz żyć życiem państwa skoro twoje jest takie nudne.

10593226_1455784131374757_40482284570762

Opublikowano

Lepiej być sobą niż iść za wszystkimi. A jeśli to ma być postęp, to wolę zostać w tyle.

Jestem sobą i nie idę za tym tłumem patriotów bez wiedzy.

Osobiście lubię  polski język ale pieprzenie o honorze whateva wy żyjecie w serio smutnym świecie jeśli takie rzeczy was bolą.

pierdolenie o powstaniu warszawskim, o wielkopolskim to nikt nie wspomni

lepiej swietowac porazki  B)

Opublikowano

Jestem sobą i nie idę za tym tłumem patriotów bez wiedzy.

Osobiście lubię

lepiej swietowac porazki B)

polski język ale pieprzenie o honorze whateva wy żyjecie w serio smutnym świecie jeśli takie rzeczy was bolą.

Najpierw spinać do każdego kto pokazuje jakiekolwiek przejway patriotyzmu a potem pisać, że kogoś coś "boli"... Nie przyszło Ci może do głowy, że ktoś może kochać swoją kulturę, język i wszystko co związane z naszą tradycją i chce żyć właśnie w takim a nie innym społeczeństwie, i jest gotów za to walczyć ? Ale nie, lepiej pierdolić, że patriotyzm powstał w Mezopotamii, mimo tego że podany przez Ciebie przykład to zmuszanie poddanych do pracy, a nie patriotyzm. Większość twoich "argumentów" to bezsensowne lanie wody i powtarzanie ciągle tego samego.
Opublikowano

Najpierw spinać do każdego kto pokazuje jakiekolwiek przejway patriotyzmu a potem pisać, że kogoś coś "boli"... Nie przyszło Ci może do głowy, że ktoś może kochać swoją kulturę, język i wszystko co związane z naszą tradycją i chce żyć właśnie w takim a nie innym społeczeństwie, i jest gotów za to walczyć ? Ale nie, lepiej p********, że patriotyzm powstał w Mezopotamii, mimo tego że podany przez Ciebie przykład to zmuszanie poddanych do pracy, a nie patriotyzm. Większość twoich "argumentów" to bezsensowne lanie wody i powtarzanie ciągle tego samego.

Bo jak go boli to że świat idzie do przodu i cebulaków sie plewi no to jest to śmieszne.

Życie to nie jest pierdolona gra komputerowa gdzie masz honor (prawi ludzie tylko w internecie) a to że propaguje patriotyzm to nie oznacza wcale że dzięki niemu mówimy po polsku.

Taki jest system.

Jeśli chcę żyć w takim społeczeństwie to prosze bardzo ale jakbys czytal ten temat to ci sajko patrioci za swoje zdanie zaczeli na mnie najeżdżać.

BO TAK JEST PATRIOTYZM PONIEKĄD ZMUSZAŁ DO PRACY WYMYŚLONO GO BY TĘPA HOŁOTA NIE WYPROWADZAŁA SIĘ ZA GRANICE DLA LEPSZEGO JUTRA TYLKO PRACOWAŁA W PAŃSTWIE I NAKRĘCAŁA ICH GOSPODARKĘ (WALCZYŁA ZA KRAJ ETC)

Ciężko nie powtarzać tyloma formami i nadal będzie ten sam bełkot.

/matheo

I skończyli w piachu mieli chwilę normalności

Mogli nie skakać tylko użyć mózgu może i by to się dla nich szczęśliwie skończyło

Opublikowano

Powstanie Warszawskie było nie potrzebne, wszyscy to wiedzą, tylko, niektórzy próbują udawać wielkich patriotów mówiąc, że powstanie było potrzebne. Proszę was większość Warszawy zniszczone, dużo ludzi zginęło. 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Bo jak go boli to że świat idzie do przodu i cebulaków sie plewi no to jest to śmieszne.

Życie to nie jest pierdolona gra komputerowa gdzie masz honor (prawi ludzie tylko w internecie) a to że propaguje patriotyzm to nie oznacza wcale że dzięki niemu mówimy po polsku.

Taki jest system.

Jeśli chcę żyć w takim społeczeństwie to prosze bardzo ale jakbys czytal ten temat to ci sajko patrioci za swoje zdanie zaczeli na mnie najeżdżać.

BO TAK JEST PATRIOTYZM PONIEKĄD ZMUSZAŁ DO PRACY WYMYŚLONO GO BY TĘPA HOŁOTA NIE WYPROWADZAŁA SIĘ ZA GRANICE DLA LEPSZEGO JUTRA TYLKO PRACOWAŁA W PAŃSTWIE I NAKRĘCAŁA ICH GOSPODARKĘ (WALCZYŁA ZA KRAJ ETC)

Ciężko nie powtarzać tyloma formami i nadal będzie ten sam bełkot.

/matheo

I skończyli w piachu mieli chwilę normalności

Mogli nie skakać tylko użyć mózgu może i by to się dla nich szczęśliwie skończyło

Słowo "patriotyzm" oznacza miłość do ojczyzny i nie zabrania nikomu wyjeżdżać. Można być patriotą przebywając we własnym kraju, jak i za granicą. Skoro jest tak jak mówisz, to wytłumacz mi jak to jest, że ludzie którzy wyjeżdżają "dla lepszego jutra" ( nie wszyscy, ale większość) tęsknią za ojczyzną i przyjeżdżają tutaj żeby znowu zobaczyć miejsce w którym się urodzili i wychowali ?

Wedug Ciebie to pewnie ktoś ich do tego zmusza...

Opublikowano

Słowo "patriotyzm" oznacza miłość do ojczyzny i nie zabrania nikomu wyjeżdżać. Można być patriotą przebywając we własnym kraju, jak i za granicą. Skoro jest tak jak mówisz, to wytłumacz mi jak to jest, że ludzie którzy wyjeżdżają "dla lepszego jutra" ( nie wszyscy, ale większość) tęsknią za ojczyzną i przyjeżdżają tutaj żeby znowu zobaczyć miejsce w którym się urodzili i wychowali ?

Wedug Ciebie to pewnie ktoś ich do tego zmusza...

Taka jest geneza nie mówię że tak jest teraz tylko po co to pierwotnie wymyślono.

Opublikowano

A ja już mówiłem, że skoro to tylko geneza to nie ma nic do rzeczy. Sam przyznałeś:

nie mówię że tak jest teraz
YGsMv3q.jpg
Opublikowano

@Missbułgaria

Obchodzenie rocznicy powstania warszawskiego nie jest świętowaniem, bo w tym dniu my wyrażamy pamięć o ludziach, którzy zginęli w walce z okupantem, oddajemy im hołd, ubolewamy nad ich tragiczną śmiercią.1 sierpnia o godzinie 17.00 każdy się zatrzymuje, zaczną wyć syreny i każdy wpada w zadumę.Mogę to porównać do dnia zadusznego.W tym dniu my nie świętujemy tego, że nasi bliscy odeszli, ale wyrażamy szczególną pamięć o nich.

Jeżeli ty używasz, mówiąc o tak poważnej rzeczy słów typu "cebulaki" czy "whatever", to świadczy to o Twoim braku szacunku.Ty Kicawowi mówisz, że ma "wbić 18 lvl" i uważasz go za jakiegoś zbuntowanego dzieciaka fascynującego się patriotyzmem, a przepraszam bardzo."Cebulak" i "whatever" to jest słownictwo dorosłego dojrzałego człowieka?

Generała i oficerów, którzy są patriotami i podlegają pod władze państwowe nazywasz "tępą hołotą"? Piszę, to już chyba z 3 razy.Nikt nie zmusił ludności Warszawy do powstania.Była to ich dobrowolna decyzja.Patriotyzmu nikt nie wymyślił.Owszem ktoś wprowadził tę nazwę, ale jest to po prostu pierwotny odruch człowieka.Już starożytne plemiona czuły przywiązanie do zamieszkiwanego terenu i potrzebę jego obrony przed innymi plemionami.

Opublikowano

A ja już mówiłem, że skoro to tylko geneza to nie ma nic do rzeczy. Sam przyznałeś:

Po części tak jest już zakorzenione w umyśle typowego patrioty.

@Missbułgaria

Obchodzenie rocznicy powstania warszawskiego nie jest świętowaniem, bo w tym dniu my wyrażamy pamięć o ludziach, którzy zginęli w walce z okupantem, oddajemy im hołd, ubolewamy nad ich tragiczną śmiercią.1 sierpnia o godzinie 17.00 każdy się zatrzymuje, zaczną wyć syreny i każdy wpada w zadumę.Mogę to porównać do dnia zadusznego.W tym dniu my nie świętujemy tego, że nasi bliscy odeszli, ale wyrażamy szczególną pamięć o nich.

Jeżeli ty używasz, mówiąc o tak poważnej rzeczy słów typu "cebulaki" czy "whatever", to świadczy to o Twoim braku szacunku.Ty Kicawowi mówisz, że ma "wbić 18 lvl" i uważasz go za jakiegoś zbuntowanego dzieciaka fascynującego się patriotyzmem, a przepraszam bardzo."Cebulak" i "whatever" to jest słownictwo dorosłego dojrzałego człowieka?

Generała i oficerów, którzy są patriotami i podlegają pod władze państwowe nazywasz "tępą hołotą"? Piszę, to już chyba z 3 razy.Nikt nie zmusił ludności Warszawy do powstania.Była to ich dobrowolna decyzja.Patriotyzmu nikt nie wymyślił.Owszem ktoś wprowadził tę nazwę, ale jest to po prostu pierwotny odruch człowieka.Już starożytne plemiona czuły przywiązanie do zamieszkiwanego terenu i potrzebę jego obrony przed innymi plemionami.

1 "akapit" - Nie każdy, nie narzucajcie swoich poglądów. Tego dnia zapytałem 10 osób, czy wiedzą, jaki jest dziś dzień i żadna nie potrafiła mi odpowiedzieć, że chodzi o rocznice Powstania Warszawskiego.Tragiczną śmiercią może być śmierć 4-latka w afryce z głodu, który nie zasmakował życia jednak temu nikt hołdu nie składa.

2- Poważna rzecz zależy dla kogo w moim osobistym życiu wcale ona poważna nie jest.Rozmawiam z młodzieżą (choć sam nią po części jestem) wiec mam używać wyrafinowanego złożonego języka, żebyście szukali po google co znaczą dane słowa?Tak uważam go za dzieciaka, który fascynuję się patriotyzmem, bo jest dzieckiem, który fascynuję się patriotyzmem,i gdzie ty tu widzisz problem skoro tak jest? Chyba, że nie umiecie siebie zaakceptować.

3-Tępą hołotą nazwałem pierwszych patriotów, którym zlasowano mózgi, skoro nie umiesz czytać ze zrozumieniem nie odpowiadaj na wypowiedź, której nie rozumiesz i ja mam zmienić język, skoro interpretujesz źle mojego posta w języku potocznym i jeszcze go zmieniasz w taki sposób, żeby to kontrargumentować.3 razy to ja odpowiadam że ja wiem że nikt ich do tego nie zmusił więc nie wiem po co to wypominasz.Patriotyzm z swoją definicją został wymyślony.Jeśli porównujesz patriotów do ludzi którzy przywiązywali wroga do drewnianego pala i tańczyli wokół niego to może poziom macie podobny.Ale jak wolisz był wódz (dziś ludzie rządzący) i garść ludzi którzy wierzyli w wiele bóstw odprawiali rytuały bronili swojego terytorium przed wrogimi plemionami którzy byli popychlami wodza ("Patrioci") to jednak widzę analogię.Kto kopie dołki ten w nie wpada :D.

Jak może być prawdą coś co warunkuję terytorium...

Opublikowano

lepiej swietowac porazki  B)

Tragiczną śmiercią może być śmierć 4-latka w afryce z głodu, który nie zasmakował życia jednak temu nikt hołdu nie składa.

Myśle że dyskusja w tym temacie nie ma już sensu.

76561198001815076.png
Opublikowano

Myśle że dyskusja w tym temacie nie ma już sensu.

Wchodzisz w temat wycinasz jedno zdanie wyjęte z całego kontekstu ironicznie dissujesz i wychodzisz.

0 w mózgu więc nie odpowiesz składnie.

Dla mnie to byli ludzie którzy wiedzieli że idą na śmierć i zrobili to dobrowolnie dla mnie żadna tragedia.

Zwycięstw polaków gdzie zgineli ludzie sie nie swietuje.

J****a cebulandia.

Opublikowano

Wchodzisz w temat wycinasz jedno zdanie wyjęte z całego kontekstu ironicznie dissujesz i wychodzisz.

0 w mózgu więc nie odpowiesz składnie.

Dla mnie to byli ludzie którzy wiedzieli że idą na śmierć i zrobili to dobrowolnie dla mnie żadna tragedia.

Zwycięstw polaków gdzie zgineli ludzie sie nie swietuje.

J****a cebulandia.

Ta j****a cebulandia to się do Ciebie odnosi. Nikt tu niczyjej śmierci nie świętuje tylko prędzej wspomina pamięć poległych. 0 mózgu to może ty masz bo jedyne co w tym temacie robisz to pierdolisz trzy po trzy.

76561198001815076.png
Opublikowano

Ta j****a cebulandia to się do Ciebie odnosi. Nikt tu niczyjej śmierci nie świętuje tylko prędzej wspomina pamięć poległych. 0 mózgu to może ty masz bo jedyne co w tym temacie robisz to pierdolisz trzy po trzy. 

Na 1 stronie napisałem swoje zdanie to sajko patrioci zaczęli się napinać bo w końcu oni są pro elo internet herosami.

Dla mnie bronienie własnego zdania dla Ciebie pierdolenie trzy po trzy.

Dla mnie wchodzisz tu wrzucasz jakąś ironie która nic nie wnosi i wychodzisz.

90% wielcy patrioci 60% nie zna dat 50% nie chodzi na wybory.

Taka wasza mentalność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...