Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Verdun.pl [Dedyk] [Easy]

VerdunPL

ankieta  

535 użytkowników zagłosowało

1. 1. W nowej aktualizacji powiniśmy dodać:

• Nowy Dungeon
    • 3 Misje na wyższy poziom
    • Nową mapę do Expa
    • Dodać nowe bronie/zbroje.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 364
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dobra clinet już się pobiera 10 min i wchodzę ;)

A ciężko o ulepszacze ?:D

100  [+]

300  [+]

500  [+]

700  [+]

900  [+]

1100[+]

1300[+]

1500[+]

1600[+]

1700[+]

1800[+]

Opublikowano

Dobra clinet już się pobiera 10 min i wchodzę ;)

A ciężko o ulepszacze ? :D

do +6 nei musisz :D

przy lvlu+ 100 juz musisz podropic, ale nie ciezko :)

Opublikowano

VerdunPL, w 30 Cze 2014 - 14:21, powiedział: 1177614041308861175935.jpg7649414041309401175935.jpg screen z godziny ok 13/12.
Dla porównania inny serwer gdzie masz praktycznie tyle samo graczy online co na tym SS (wystarczy policzyć osoby na screenie bo różnica to doslownie kilka osob) ale o godzinie 2:45 w nocy. Admin tego serwera dał screena z nocnej wycieczki po M1 gdzieś na forum. Przestań więc podkręcać ten licznik online bo i tak wszyscy wiedzą ze jest lewy. Nazwa serwera zamazana by nie robić reklamy. w7cMzel.jpg Tak więc na serwerze Verdun.pl gra ok 150-250 graczy online, a licznik to jedna wielka ściema. Serwera nie polecam, grałem 2 dni dając kolejne szanse wierząc jak głupi w obietnice poprawy administracji. Nic nie poprawili bugi jak były tak są do dziś (sprawdzałem rano) i nadal można nakładać na siebie bonusy.

PS. Dla porównania tak wygląda w tym momencie serwer z 650+ online (dla porównania z Verdun, gdzie niby teraz jest 950+).

ojaSmom.jpgSfxnG98.jpg

0j6tj3h.png

Opublikowano

Szczerze :)

Wszedłem na serwer i się troszkę zdziwiłem (rozczarowałem) myślałem że to wszystko troszkę inaczej będzie wyglądać :) Wygląd miast M1 nie zbyt fajny , ogólnie grafika taka dziwna. Co do graczy Online na pewno nie ma 900+ to jest nie możliwe.. Licznik na banie podkręcony. Trochę sie zawiodłem a myślałem że bedzie to inaczej wyglądać.

No nic.. dzięki i powodzenia!

PS. gracz ReveN biega sobie na speedzie po m1 ;)

Opublikowano

@ Raz, że u nas na serwerze nigdy nie grałeś. Niczego ci nie obiecywałem, że ci coś poprawię. 

Na serwerze są wykonywane aktualizacje/poprawki - wystarczy, wejść do działu i sprawdzić. 

Po drugie, licznik pokazuje w ciągu godziny na stronie.

A pisałem wyżej ile jest w tym momencie. Więc swój post możesz rozbić o kant :) 4 liter.

Na twoim serwerze, gdzie grasz licznik jest pokręcony co najmniej 3 razy.

Na screenie gdzie porównujesz  znajdują się same pety i duże skrzynie "toboły graczy"

Jest tam o wiele mniej graczy niż u nas. Wiesz dlaczego?

Nasz serwer nie miał mega reklamy, jak wasz, a mamy więcej graczy od was kilka razy.

Wiesz dlaczego? Bo jesteśmy szczerzy, uczciwi i sumienni. A takie kłamliwe mendy jak ty i cała zgraja innych przygłupów szybko jest skredytowana.

Popatrz na minimapę i przestań się pogrążać skarbie. U nas sami gracze, a u was pety i duże skrzynie. :)

U nas gracze nie muszą stać w kole, żeby pokazać ile graczy gra na serwerze. Jest tyle rzeczy u nas, że mają co robić.

A będzie jeszcze więcej...

Zostawiam to dla potomnych.

Opublikowano

@ Raz, że u nas na serwerze nigdy nie grałeś. Niczego ci nie obiecywałem, że ci coś poprawię. 

Na serwerze są wykonywane aktualizacje/poprawki - wystarczy, wejść do działu i sprawdzić. 

Po drugie, licznik pokazuje w ciągu godziny na stronie.

A pisałem wyżej ile jest w tym momencie. Więc swój post możesz rozbić o kant :) 4 liter.

Na twoim serwerze, gdzie grasz licznik jest pokręcony co najmniej 3 razy.

Popatrz na minimapę i przestań się pogrążać :)

Grałem pierwszego dnia następnie gdy zostałem zhejtowany, ze po 3 godzinach nie można poznać serwera i sam napisaleś, że wszystko naprawisz to wbiłem następnego dnia spędzając kolejne 2 dni na Verdun. Nic nie naprawiłeś więc zmieniłem serwer na lepszy. Dziś wbiłem na serwer by zobaczyć czy twoje słowa są cokolwiek warte i czy coś się zmieniło. Nic nie zmieniłeś. Nadal można dublowac sobie bonusy i nic z tym nie zrobiłeś. Nie ma opcji ze w ciagu godziny na Verdun było ponad 950 osób online bo tam nonstop jest max 250 graczy. Początkowo wstydziłeś się pokazać licznik, a później dałeś podbity licznik uznajac ze jak dasz go na 1 h to nikt nie zauwazy jak bardzo jest podbity.

Prawda jest taka że graczy online w danym momencie jest może 250, ale połowa z tego to boty i sklepiki. Pozostaje wiec 100-120 graczy online. Może zróbmy tak, pokaż za pomocą komendy /w ilu graczy online masz na CH1, ja postaram się przekonać adminów z serwa na którym teraz gram by tez to zrobili na swoim serwerze i dali screena. Wchodzisz w taki układ, czy znów dasz setki powodów dla których nie możesz tego zrobić jak było na początku z licznikiem online na stronie? Tak się składa, że tam nie raz już ludzie na TS liczyli ilość osób online zliczając kropki w rankingu (tak jest możliwość zobaczenia kto jest online a kto offline).

Jesteś oszustem i tyle. Czekam na twoja odpowiedź.

0j6tj3h.png

Opublikowano
@ Screeny zawsze można podrobić. Czyż nie? Po drugie. Zważaj na słowa niedołężny osobniku.

Jakie bony można dublować? No powiedz mi :) Jestem bardzo ciekawy tej teorii.

Opublikowano

@Netrivo Screeny zawsze można podrobić. Czyż nie? Po drugie. Zważaj na słowa niedołężny osobniku.

Jakie bony można dublować? No powiedz mi :) Jestem bardzo ciekawy tej teorii.

Pokaż screna z ch1  ;) za pomocą komendy /w :)

Opublikowano

Pokaż screna z ch1   ;) za pomocą komendy /w :)

Przecież byłeś przed chwila na serwerze.

Screeny masz wyzej z godziny 12.

Opublikowano

Przecież byłeś przed chwila na serwerze.

Screeny masz wyzej z godziny 12.

ZbijamLufke, w 30 Cze 2014 - 16:14, powiedział:

snapback.png

Pokaż screna z ch1    ;) za pomocą komendy /w  :)

tez jestem ciekawe czy naprawdę jest tyle osob, bo jeszcze pamiętam batiosa i tam byl podkrecony.

Opublikowano

Ja mam pytanie jak z Bs czy jest on możliwy w grze / Czy zabroniony

Czy bony wchodzą maksymalne chodzi mi o hp/ I odp/Micze/2-ręka/sztyle itd

I ile jest hp max??

Psotnyy

Opublikowano

3388414041389581175935.jpg

łap na szybko. Sami gracze bez petów i sztucznych podnośników.

Serwer, który nie miał kupionych mega reklam. Ma więcej graczy niż serwery, które mają.

Warto u nas grać bo serwer stabilny i ma dobrą administracja - Moja Opinia.

A reklamy i tak zakupimy. :)

Opublikowano

Verdun, ostatni raz napisałeś jakieś głupoty na temat mojego serwera i podkręconego licznika online. Obaj dobrze wiemy jak wygląda Wasz licznik, jak liczy i jak bardzo robisz ludzi w konia. Nasz gracz poprosił mnie o screeny z komendy /w oraz /u z naszego serwera wskazując na posty w tym temacie. Nie mamy z tym problemu i liczymy, że podniesiesz rękawice i też opublikujesz takie screeny skoro tak dobrze Ci idzie bezpodstawne obrabianie dupy naszemu serwerowi oraz mojemu Team sugerując że jesteśmy oszustami. Masz godzinę czasu licząc od teraz.

Screen z gry:

123281404141187502825.jpg

Screen ze strony:

tqn0aXl.jpg

Dla jasności, mam głęboko gdzieś ten serwer. Jesteście mi zupełnie obojętni i na ogół nie krytykuję serwera, lecz w tym momencie w 100% krytykuję administrację tego serwera, która robi graczy w butelkę. Serwer nie jest zły, chociaż słyszałem o kilku bugach z tego serwera, gdyż miałem przyjemność rozmowy z Waszymi byłymi graczami. Pliki to jedno, a administracja to drugie. Wy nie macie ani jednego ani drugiego.

Byliście naszą konkurencją w dniu startu. Wszystkim życzyliśmy powodzenia, lecz nie pozwolę, by ktoś w celu wypromowania swojego serwera obrabiał bezpodstawnie nam tyłek.

Czekam na SSy z Waszego serwera z CH1 (komendy /w i /u zwracają ilość graczy z 1 kanału).

Opublikowano

@

Ładny screen.

Jak znajdziesz post, gdzie życzyłeś mi powodzenia to wstawie ci ss'y :).  Ja obrabiam d*** twojemu serwerowi? Kpisz sobie.

Myślisz, że na taki bzdury mam czas? Wystarczająco dużo czasu już straciłem odpisując Tobie na PW. Napisałeś mi, że wiesz jak mój licznik działa w 100%,

Więc wklej informacje jak on działa. A najlepiej to już wlep tutaj skrypta. Taki wszechwiedzący jesteś. Po drugie, odpowiadałem na zaczepki fanboy'a z twojego serwera, który twierdzi, że mam buga na serwerze,

którego zgłaszał. Do tej pory nie podał informacji o co chodzi. Wiesz dlaczego? Bo go nie ma.  Więc z kim ja mam tutaj rozmawiać? To jest mój licznik, podane jest z jakich on godzin zbiera dane.

Dla pełnej jasności, ja także mam głęboko gdzieś twój serwer i wszystkie inne, które wychodzą. Życzę im tylko powiedzenia.

4055814041439441175935.jpg

Opublikowano

@

Jak znajdziesz post, gdzie życzyłeś mi powodzenia to wstawie ci ss'y :).  Ja obrabiam d*** twojemu serwerowi? Kpisz sobie.

Myślisz, że na taki bzdury mam czas? Wystarczająco dużo czasu już straciłem odpisując Tobie na PW. Napisałeś mi, że wiesz jak mój licznik działa w 100%,

Więc wklej informacje jak on działa. A najlepiej to już wlep tutaj skrypta. Taki wszechwiedzący jesteś. Po drugie, odpowiadałem na zaczepki fanboy'a z twojego serwera, który twierdzi, że mam buga na serwerze,

którego zgłaszał. Do tej pory nie podał informacji o co chodzi. Wiesz dlaczego? Bo go nie ma.  Więc z kim ja mam tutaj rozmawiać? To jest mój licznik, podane jest z jakich on godzin zbiera dane.

Dla pełnej jasności, ja także mam głęboko gdzieś twój serwer i wszystkie inne, które wychodzą. Życzę im tylko powiedzenia.

Jedyny poprawny licznik online opiera się na socketach, a nie wpisach w MySQL. Ty piedzieliłeś o zliczaniu wpisów w MySQL z tabeli player.player i porównywaniu IP... litości i to jeszcze w niby godzinnych odstępach czasu. Stwierdziłeś, że u nas są pety i sztuczne podnośniki, a dodatkowo napisałeś:

Serwer, który nie miał kupionych mega reklam. Ma więcej graczy niż serwery, które mają.

Nasz gracz poprosił o napisanie tutaj i wrzucenie screenów - zrobiliśmy to, bo nie mamy nic do ukrycia, a Ty stwierdziłeś że mamy 3 krotnie podbity licznik. Na screenie została wpisana komenda /u dająca ilość online + nicki graczy oraz komenda /w dająca ilość online na tym CH z uwzględnieniem królestw. Przestań pierdzielić głupoty, tylko zrób te screeny ze swojego serwera i udowodnij że u Ciebie wszystko jest uczciwie. Zajmuje to raptem minutę czasu i myślę, że nie tylko mnie ciekawi ilu tak na prawdę jest graczy online na Verdun. Doczekam się?

Btw. A dublują Ci się bonusy z affect.

Opublikowano

Jedyny poprawny licznik online opiera się na socketach, a nie wpisach w MySQL. Ty piedzieliłeś o zliczaniu wpisów w MySQL z tabeli player.player i porównywaniu IP... litości i to jeszcze w niby godzinnych odstępach czasu. Stwierdziłeś, że u nas są pety i sztuczne podnośniki, a dodatkowo napisałeś:

Nasz gracz poprosił o napisanie tutaj i wrzucenie screenów - zrobiliśmy to, bo nie mamy nic do ukrycia, a Ty stwierdziłeś że mamy 3 krotnie podbity licznik. Na screenie została wpisana komenda /u dająca ilość online + nicki graczy oraz komenda /w dająca ilość online na tym CH z uwzględnieniem królestw. Przestań pierdzielić głupoty, tylko zrób te screeny ze swojego serwera i udowodnij że u Ciebie wszystko jest uczciwie. Zajmuje to raptem minutę czasu i myślę, że nie tylko mnie ciekawi ilu tak na prawdę jest graczy online na Verdun. Doczekam się?

Podejdę do ciebie w sposób delikatny.

Napisałem o serwerach, niekoniecznie dotyczyło to Twojego serwerka. Kolejna rzecz, nie startowaliśmy w tym samym dniu.

Ja w Twoje screen'y mam prawo nie wierzyć, a głupotą jest  ich udostępnianie dla konkurencji.

Wstawię dla Ciebie te ss'y jeśli:

1. Twój graczy, który Cię tak błagał, żebyś ty wstawił tutaj swoje ss'y. Napisał mi w jaki sposób dubluje się bony na moim serwerze :D

2. Wstawisz screen'a gdzie życzyłeś mi powodzenia w starcie.

3. Wstawisz kod w jaki sposób jest sprawdzana jest ilość graczy.  Chyba nie będzie z tym problemu co nie? B)

Kolego, jestem uczciwy. Nie mam ochoty się droczyć. Dałem ss'y z ch1 dla graczy. Czy to nie jest wystarczające?

Wobec Ciebie będę uczciwy jak ty będziesz wobec mnie

Opublikowano

Podejdę do ciebie w sposób delikatny.

Napisałem o serwerach, niekoniecznie dotyczyło to Twojego serwerka. Kolejna rzecz, nie startowaliśmy w tym samym dniu.

Ja w Twoje screen'y mam prawo nie wierzyć, a głupotą jest  ich udostępnianie dla konkurencji.

Wstawię dla Ciebie te ss'y jeśli:

1. Twój graczy, który Cię tak błagał, żebyś ty wstawił tutaj swoje ss'y. Napisał mi w jaki sposób dubluje się bony na moim serwerze :D

2. Wstawisz screen'a gdzie życzyłeś mi powodzenia w starcie.

3. Wstawisz kod w jaki sposób jest sprawdzana jest ilość graczy.  Chyba nie będzie z tym problemu co nie? B)

Kolego, jestem uczciwy. Nie mam ochoty się droczyć. Dałem ss'y z ch1 dla graczy. Czy to nie jest wystarczające?

Wobec Ciebie będę uczciwy jak ty będziesz wobec mnie

Startowaliście dzień po nas razem z serwerem Calmeria. Życzyłem wtedy kolejno wszystkim powodzenia. Nie będę zmuszał nikogo do wyjawiania bugów na Twoim serwerze. Ja wiem tylko że nie potraficie używać funkcji collect i używacie ich na ślepo. Ja Ci nawet nie muszę wklejać żadnego kodu. Znam praktycznie wszystkie sposoby sprawdzania ilości online, bo jest ich raptem 5 (75% adminów je zna). Skanowanie portów jest przekłamane, podliczanie online z tabeli player.player także, bo dane wczytywane są przy refreshu MySQL i w dodatku nie wszystkie. Socketami tego nie robisz (skrypt nie przechowuje danych z godziny) tak samo jak przekazywanie info za pomocą QF. Wyciągasz selectem (SELECT count(*) - funkcja zliczająca wiersze) daty z player.player z ostatniej godziny i je sumujesz. Nie wyrzucasz jednakowych IP, bo za dużo z tym zabawy. Dodatkowo śmiem twierdzić, że do wyniku dodawana jest jakaś liczba. Udowodnij mi screenem że się mylę.

Zostałeś poproszony o wpisanie 2 znaków na chacie i wciśnięcie ENTER, następnie zrobienie screena. Przez ten czas zrobiłbyś ich z 50. Robisz dokładnie to samo, co w dniu startu gdy unikałeś podania licznika online na stronie. Tak więc ostatni raz zapytam, czy wpisanie 2 znaków i zrobienie screena przekracza kompetencje Admina na serwerze Verdun.pl? Trochę się ośmieszasz, bo wiemy, że wrzucając tego screena wiarygodność tych 950 online w ciągu godziny straci logikę. Zarzuciłeś nam oszustwo i to był Twój błąd.

To mój ostatni post w tym temacie. Jestem ciekawy jak wybrniesz z tak bardzo niewygodnej dla Ciebie sytuacji.

I dla formalności, serwera nie polecam, bo jak widać admini mają coś za uszami. I piszę to jako użytkownik czytający śmieszne posty a nie admin innego serwera.

Opublikowano

@

Oj widzę, że jesteś bardzo ograniczony. Czasem zedytowałem posta, żeby za bardzo Ci nie wjechać.

Pisałem, że jest ok 500/600 online osób.

Licznik pokazuje ile osób loguje się na serwer w przeciągu godziny. Jest napisane o tym na stronie. Wstawiłem screen'y M1 etc.

Gdzie liczba graczy, na ss'ach jest wyższa niż na twoich ss'ach. Mój serwer to easy/medium. Gdzie handel jest na pewno mniejszy.

Jak wybrnę z tej sytuacji? To chyba  raczej jak  Ty wybrniesz z tej sytuacji. Bo ja w żadnej nie jestem. Próbujesz odwrócić uwagę i zgonić na mnie winę. Twierdzisz, że mamy coś za uszami.

Na pewno coś mamy za uszami, ale nie słomę jak w twoim przypadku. Śmiem twierdzić.

Czy wstawię Ci ss'y? Może wstawię może nie, mój serwer, moje zasady. Takich danych nie podaje się publicznie, a na pewno nie w takich sytuacjach jak ta.

Nie dałeś żadnej sensownej odpowiedzi na podane przeze mnie punkty. Więc żadnych ty ss'ów nie dostaniesz.

Zarzucam Ci oszustwo? Ja tego nie powiedziałem, ale zarzucam Ci skoro tak bardzo tego chcesz.

Nie życzyłeś mi powodzenia w starcie. A piszesz, że życzyłeś. Pod co to podchodzi?

Pokaże Ci, jak bardzo nie interesujesz mnie Ty  i Twój serwer - nie odpisując Ci już na żadne posty.

Opublikowano

@

Oj widzę, że jesteś bardzo ograniczony. Czasem zedytowałem posta, żeby za bardzo Ci nie wjechać.

Pisałem, że jest ok 500/600 online osób.

Licznik pokazuje ile osób loguje się na serwer w przeciągu godziny. Jest napisane o tym na stronie. Wstawiłem screen'y M1 etc.

Gdzie liczba graczy, na ss'ach jest wyższa niż na twoich ss'ach. Mój serwer to easy/medium. Gdzie handel jest na pewno mniejszy.

Jak wybrnę z tej sytuacji? To chyba  raczej jak  Ty wybrniesz z tej sytuacji. Bo ja w żadnej nie jestem. Próbujesz odwrócić uwagę i zgonić na mnie winę. Twierdzisz, że mamy coś za uszami.

Na pewno coś mamy za uszami, ale nie słomę jak w twoim przypadku. Śmiem twierdzić.

Czy wstawię Ci ss'y? Może wstawię może nie, mój serwer, moje zasady. Takich danych nie podaje się publicznie, a na pewno nie w takich sytuacjach jak ta.

Nie dałeś żadnej sensownej odpowiedzi na podane przeze mnie punkty. Więc żadnych ty ss'ów nie dostaniesz.

Zarzucam Ci oszustwo? Ja tego nie powiedziałem, ale zarzucam Ci skoro tak bardzo tego chcesz.

Nie życzyłeś mi powodzenia w starcie. A piszesz, że życzyłeś. Pod co to podchodzi?

Pokaże Ci, jak bardzo nie interesujesz mnie Ty  i Twój serwer - nie odpisując Ci już na żadne posty.

Cofam, serwerem któremu życzyłem powodzenia była Calmeria. Czemu takich danych się nie pokazuje? To tylko potwierdzenie poprawności działania licznika, którego wiarygodność podważyłeś, a ja to teraz robię z Twoim. Pokazałem bez chwili zawahania wyniki z tych 2 komend udowadniając GRACZOM, że traktujemy ich poważnie. Ty nie masz mi nic udowadniać tylko swoim graczom, którym wciskasz kit. Myślisz że screen z M1 jest wyznacznikiem ilości graczy online? LOL... Po to chyba gracze chcieli screena z komendy, by mieć miarodajne wyniki. Napisałeś, ze mamy licznik podbity 3 krotnie, a więc zarzucałeś nam oszustwo, na co ja odpowiedziałem wrzucając screena z komendy. Ty nie potrafisz udowodnić, że nie masz podbitego licznika kilkukrotnie.

Pamiętaj, to nie ja chciałem screeny na początku, lecz gracze, a Ty ich teraz olewasz i dalej ciągniesz swoje kłamstwa, co zaczyna być żałosne - to na ogół źle wróży serwerowi. :)

Bye.

PS. Wyślij mi ktoś PW, kiedy łaskawie adminek wrzuci SSy potwierdzające ilość online na serwerze Verdun.pl. Szkoda mi czasu, by siedzieć w tym temacie i dalej równać z ziemią tego gościa. Oszust i tyle, pozostaje mi tylko życzyć powodzenia graczom tego serwera w wszelakich kontaktach z tym adminem na supporcie etc. - Dogadać się to trzeba mieć anielską cierpliwość.

Opublikowano

@ZbijamLufke Pod w jakim względem? Pajacyku?

Pajacyk jest z Ciebie to po pierwsze aa może bym to inaczej nazwał lepiej będzie " Nieudacznik ". Pod jakim względem? Pod takim że ilość graczy jest ściemniona.

Sory chłopcze ale już nie odpisze Ci bo szkoda klawiatury na Ciebie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...