Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Verdun.pl [Dedyk] [Easy]

VerdunPL

ankieta  

535 użytkowników zagłosowało

1. 1. W nowej aktualizacji powiniśmy dodać:

• Nowy Dungeon
    • 3 Misje na wyższy poziom
    • Nową mapę do Expa
    • Dodać nowe bronie/zbroje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak się rozkręci jak ranking na stronie 600+ pokazuje a w grze nic tego nie widać 30 osób w m1 na ch1 inne ch puste....

Jak dla mnie jest 100-200max ludzi na serwie więcej na pewno nie ma.

Gram tu dalej ale dużo poprawek wymaga....

- usuńcie drop tych śmieci wszystkich

- szybszy resp spotów

W grze:
- HellvFirE
- TeRRoR
- TerrorMachin
- RayZo
- DEAMON

• Odpowiedzi 364
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeszcze nie padł, coś nowego, może warto wejść, hmm, hmm, ile osób online >?

max 50, tu masz ss z m1

m1 ch1 jinno srodek dnia 18:00

342351404404485107152.jpeg

Opublikowano

Problemy z połączeniem niektórzy mogą mieć dlatego.

Wrzucony jest ss'a z dnia poprzedniego.

Gdzie liczba wynosi 3x tyle

Opublikowano

Verdun, po naszej rozmowie u mnie na TS myślałem, że masz trochę honoru i wrzucisz tego screena z gry po użyciu komendy /u oraz /w (miałeś szanse wykorzystać do tego event, który raptem zorganizowałeś kolejnego dnia). Nie zrobiłeś tego i dalej tu piszesz ściemę, która jest zaprzeczeniem tego co mówiłeś na TS. Sam przyznałeś, że podkręcasz licznik tylko po to, by cieszyć oko graczy, którzy w ten sposób nie uciekną serwera. Sam przyznałeś, że taka jest Twoja polityka, której ja osobiście nie uznaję... Spodziewałem się, że po naszej rozmowie zgodnie z obietnicą otrzymam screena na PW. Oczywiście tak się nie stało, a dałem Ci kilka dni czasu na to i dalej sprzedajesz bajeczkę o 600+ online? Wystarczy wejść do mnie na serwer i zobaczyć jak wygląda serwer przy 500+ online - u Ciebie nawet połowy tego nie ma. Ostrzegałem Cię, że gracze nie są głupi i wciskanie im kitu jest głupotą bo podwinie Ci się noga. 0 ruchu na chat, kilka osób w m1 i myślisz że 500 online brzmi wiarygodnie?

Ilość kitu jaki Ci sprzedałem podczas naszej rozmowy przekroczyła masę krytyczną, a Ty we wszystko wierzyłeś. Ja pierdziele, w pewnym momencie zastanawiałem się kiedy się połapiesz - nie zrobiłeś tego. Teraz myślę, że gdybym Ci powiedział, że drugim technikiem u mnie jest przeszkolony kogut, to uwierzyłbyś w to zaciekawiony jak go wyszkoliłem. Tak czy inaczej ja już wiem, że licznik na stronie głównej jest ostro podkręcony (od Ciebie), a po drugie daje wartości z ostatniej godziny, a nie aktualną wartość. To jest żałosne, bo miałeś możliwość wyjścia z twarzą, przyznania się do błędu i przeproszenia swoich graczy, ale tego nie zrobiłeś. Dalej piszesz te same bzdury, a mój webmaster słuchając Ciebie na TS nie mógł już wytrzymać w ciszy po tych pierdołach co mówiłeś na temat możliwości napisania skryptu na licznik, że to niekoniecznie przez tabele player... bla bla bla. Człowieku, gadałeś z dwoma informatykami z zawodu, a nie leszczami.

Piszesz post, że jest ok 500-600 online, a po kilkunastu minutach gość daje screena, gdzie jest pusto. Zaraz po tym piszesz po kilku minutach: "Rozkręci się, spokojnie. Jeszcze wszyscy chyba nie wstali :D" przyznając, że nie ma w tym momencie 500 osób. 18:00 i 20 osób w M1 - którym tak się szczyciłeś? Wejdź do mnie o dowolnej godzinie w nocy, a na 95% będzie więcej.

Btw. Od kiedy restart serwera aka przeładowanie zmian trwa 30 sek? Każdy początkujący właściciel serwera wie, że trzeba odczekać co najmniej 300 sek (w zależności od plików).

Opublikowano

@Inkscape  Zajmuje się serwerami od ponad 4 lat. W żadne twoje słowa nie wierzyłem, miałem polewkę z ciebie i twojej wiedzy na temat serwerów, a w szczególności "bonów" i sprawdzania programem podatności na włamanie. Myślałeś, że infantylny typie, naprowadzę cię na właściwą drogę? Wolałem zostawić cię z taką wiedza jaką posiadasz i żeby inni mieli także z ciebie także polewkę. Siedziałem cicho i grzecznie słuchałem jakie bzdury wygadujesz.  Jesteś informatykiem? Jesteś bucem. Kpisz sobie. Myślałeś, że w te kity wierze? Zachowałem kulturę w przeciwieństwie do ciebie. Przeładowanie to moja nazwa restartu. Bo duża ilość osób interpretuje słowo restart jako cofka wszystkiego. Wszystkie wprowadzone nowości sprawdzam na osobnej maszynie, a potem dodaje. Odczekać 300 sekund? Weź już nie wymyślaj bzdur. Przy dobrym serwerze gra zamknie się w kilka sekund..  Nasz licznik działa jak liczniki prawie wszystkich serwerów mt2, tylko że podaje w ciągu 1h. 

Nawet nie potrafisz odróżnić gejmów... Mówiłem, że w pliku mogą być inne "skrypty" które odwołując się do playera. Już nie wymyślaj bzdur.

SS"był wstawiony na naszym forum. Współczuje Twoim graczom, mieć takiego obłudnego admina. Zapoznaj się z tymi terminami jak nie wiesz co one oznaczają.

PS:  Zawsze gdy wchodzę na obcego ts'a odpalam frapsa, aby nagrywać rozmowy.

Myślisz, że jesteś sprytniejszy?  B)

Opublikowano

@Inkscape  Zajmuje się serwerami od ponad 4 lat. W żadne twoje słowa nie wierzyłem, miałem polewkę z ciebie i twojej wiedzy na temat serwerów, a w szczególności "bonów" i sprawdzania programem podatności na włamanie. Myślałeś, że infantylny typie, naprowadzę cię na właściwą drogę? Wolałem zostawić cię z taką wiedza jaką posiadasz i żeby inni mieli także z ciebie także polewkę. Siedziałem cicho i grzecznie słuchałem jakie bzdury wygadujesz.  Jesteś informatykiem? Jesteś bucem. Kpisz sobie. Myślałeś, że w te kity wierze? Zachowałem kulturę w przeciwieństwie do ciebie. Przeładowanie to moja nazwa restartu. Bo duża ilość osób interpretuje słowo restart jako cofka wszystkiego. Wszystkie wprowadzone nowości sprawdzam na osobnej maszynie, a potem dodaje. Odczekać 300 sekund? Weź już nie wymyślaj bzdur. Przy dobrym serwerze gra zamknie się w kilka sekund..  Nasz licznik działa jak liczniki prawie wszystkich serwerów mt2, tylko że podaje w ciągu 1h. 

Nawet nie potrafisz odróżnić gejmów...

PS:  Zawsze gdy wchodzę na obcego ts'a odpalam frapsa, aby nagrywać rozmowy.

Myślisz, że jesteś sprytniejszy?  B)

Podałem Ci program którym sprawdziliśmy strukturę twojej strony. Ty stawiasz 4 lata serwery... ok szacun my tylko 3 lata, ale od ponad 5 jesteśmy w zawodzie IT. Jak działa Twój licznik?

SELECT count(*) FROM player.player WHERE last_play>=$time-60*60;

Wiesz czemu tylko i wyłącznie tak może działać licznik? BO TYLKO W TEN SPOSÓB MASZ ZAPISANE LOGI Z OSTATNIEJ GODZINY. Żaden inny skrypt nie przechowuje takich informacji, bo albo jest to głupota w używaniu query w queście albo przechowywane dane to tylko i wyłącznie 0/1. Tak czy inaczej ten skrypt jedynie sumuje osoby zalogowane w ciągu ostatniej godziny i jeśli ktoś ma 100 postaci na które kolejno będzie się logował to licznik zsumuje je wszystkie. Nie pierdziel, że tak nie jest bo tylko się ośmieszysz.

A czeka się 300 sek Panie SUPER ADMINIE, by graczom nie zniknęły itemy, które nadal są w pamięci procesu a nie ma ich jeszcze w MySQL. Tyle właśnie warta jest Twoja wiedza - NIC.

PS. Doczekamy się tego screena czy nie? Ty wbiłeś do mnie na TS i poprosiłeś o oryginał pliku z mojego screena (dostałeś go w minutę). Nie chcę kolejnego screena z M1 tylko screen z komendy z godzin 15:00-19:00.

Opublikowano

Rozkręci się, spokojnie. Jeszcze wszyscy chyba nie wstali :D

Rozkręci się ? Udajesz czy jesteś taki ?

Problemy się z łączeniem ? hahaha

Takie bajki to na dobranockę.

Na serwerze gra z 200 ludzi max, 5 sklepów w jinno na krzyż w godzinach szczytu.

Czat nic się nie rusza przez 30 min praktycznie.

A ty i tak powiesz, że się nie mogą połączyć, albo wszyscy expią.

Nie polecam, masę itemów w grze ulepszający twój exp jest w is.

W grze nie kupisz, bo nie ma ludzi.

DODAJ TEN SS Z KOMENDY ILE JEST LUDZI, BO K***A OD STARTU SIĘ MIGASZ "WEJDŹ SAM DO ZOBACZYSZ", ZOBACZYSZ TE 200 LUDZI ^^

Działa licznik jak na innych serwerach ? No w sumie fakt, teraz na połowie serwerów jest x2 - x3. Z tym się u Ciebie zgodzę. 

I pogrążasz się ty z tą swoją gadką ;)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Podałem Ci program którym sprawdziliśmy strukturę twojej strony. Ty stawiasz 4 lata serwery... ok szacun my tylko 3 lata, ale od ponad 5 jesteśmy w zawodzie IT. Jak działa Twój licznik?

SELECT count(*) FROM player.player WHERE last_play>=$time-60*60;

Wiesz czemu tylko i wyłącznie tak może działać licznik? BO TYLKO W TEN SPOSÓB MASZ ZAPISANE LOGI Z OSTATNIEJ GODZINY. Żaden inny skrypt nie przechowuje takich informacji, bo albo jest to głupota w używaniu query w queście albo przechowywane dane to tylko i wyłącznie 0/1. Tak czy inaczej ten skrypt jedynie sumuje osoby zalogowane w ciągu ostatniej godziny i jeśli ktoś ma 100 postaci na które kolejno będzie się logował to licznik zsumuje je wszystkie. Nie pierdziel, że tak nie jest bo tylko się ośmieszysz.

A czeka się 300 sek Panie SUPER ADMINIE, by graczom nie zniknęły itemy, które nadal są w pamięci procesu a nie ma ich jeszcze w MySQL. Tyle właśnie warta jest Twoja wiedza - NIC.

Graczom zniknęły PRZEDMIOT? Widzisz, jaki jesteś pusty. W DB masz odpowiednie configi do tego :) Oj. Ustawiasz odpowiedni czas.

Widzisz już cię czegoś nauczyłem.

To Twoja wiedza jest na nic. Kolego pisz dalej ,a ja cie dalej będę pogrążać, ale już nie w mojej prezentacji. Tylko w Twojej.

Co do licznika. Dalej pierdzielisz... Licznik ten działa tak jak działa na innych serwerach. To, że twój jest na socketach to powodzenia.

Widzę jak lajkujesz, czyjeś posty. Oj oj. Cieszysz się jak ktoś mi dopierdala, bo sam nie dajesz rady?

4 to lekko powiedziane, nie licząc rain'a :)

@

Ja jestem jedynym Technikiem na moim serwerze, wszystko robię praktycznie sam.

O reklamę się nie martw. Ten serwer będzie długi czas. Popatrz, że non stop ulepszam ten serwer :)

Opublikowano

@jugens22

Ja jestem jedynym Technikiem na moim serwerze, wszystko robię praktycznie sam.

O reklamę się nie martw. Ten serwer będzie długi czas. Popatrz, że non stop ulepszam ten serwer :)

Na kogo ty odpowiedź odpowiadasz ? 

Ja piszę o jednym, ty o drugim.

Będzie stał dalej z liczbą 200 graczy ;)

"Ja jestem jedynym Technikiem na moim serwerze, wszystko robię praktycznie sam."

Co to ma do rzeczy ?

UggNk9.gif

Opublikowano

Graczom zniknęły PRZEDMIOT? Widzisz, jaki jesteś pusty. W DB masz odpowiednie configi do tego :) Oj. Ustawiasz odpowiedni czas.

Widzisz już cię czegoś nauczyłem.

To Twoja wiedza jest na nic. Kolego pisz dalej ,a ja cie dalej będę pogrążać, ale już nie w mojej prezentacji. Tylko w Twojej.

Co do licznika. Dalej pierdzielisz... Licznik ten działa tak jak działa na innych serwerach. To, że twój jest na socketach to powodzenia.

Trzymajcie mnie, aż podeślę ten temat osobom znającym się na priv serwerach - uśmieją się. Każdą z tych osób poproszę o like pod tym postem, byś miał orientacje jakie głupoty piszesz. Tak, mój licznik jest na socketach i to bardzo dobry sposób. Poleciłbym Ci go, ale nie użyjesz tego kodu ze względu na to, że brzydko by to wyglądało na stronce. Co z tego, że tego kodu co ty używa XXX serwerów? Oni przynajmniej dają aktualną wartość, a nie z całej godziny. A jeśli faktycznie edytowałeś configi do DB... to może jednak ja też Cię czegoś na ten temat nauczę wchodząc na Twój serwer? Hmmm? Dać gotowce na forum i byle błazen robi serwer.

Znikam i tak jak pisałem, czekam na screena. Na serwerze oczywiście nie zagram, bo jedyna umiejętność tych adminów to kłamanie oraz manipulacja.

PS. Na przyszłość jak wejdziesz gdzieś na TS to nie gadaj głosem jakbyś przeczytał całą wikipedię, bo to tylko rozbawi Twoich rozmówców. My od początku wiedzieliśmy, że gadamy z kimś kto gówno wie, ale lubi robić pozory i się świetnie bawiliśmy podczas rozmowy z Tobą. :D

//Edit. Problem w tym, że na moim serwerze jedynym technikiem jestem ja (więc twój argument już jest niczym), a do rozkręcenia serwera nie potrzebuję podbijać licznik. Z moim serwerem krucho - masz rację jak dla mnie jest za słabo, ale to nadal poziom który jest Twoim marzeniem. Wstawiaj nagranie, pośmiejemy się z Twojego " Przypuśćmy że masz rację, że tak to robimy z licznikiem, ale popatrz że niekoniecznie tak to musieliśmy robić. Skąd masz pewność?" i tak przez 20 minut Ci tłumaczyliśmy że innego sposobu nie ma. :) "Nie wiem czy mnie nie nagrywacie, ale faktycznie podkręcam licznik bo to jest biznes, wszyscy tak robią". I masz rację, mówiąc Ci że mamy oficjalne pliki z globala mogłem uderzyć zbyt nisko i możliwe że się w końcu połapałeś, ale w całą resztę bajeczek uwierzyłeś i nawet teraz nie wiesz co było prawdą a co bredniami. 1:0 dla mnie. :P

PS2: Nie wstawisz nagrania na którym przyznajesz, że celowo podbijasz licznik na swoim serwerze by przyciągnąć graczy. :)

Opublikowano

Trzymajcie mnie, aż podeślę ten temat osobom znającym się na priv serwerach - uśmieją się. Każdą z tych osób poproszę o like pod tym postem, byś miał orientacje jakie głupoty piszesz. Tak, mój licznik jest na socketach i to bardzo dobry sposób. Poleciłbym Ci go, ale nie użyjesz tego kodu ze względu na to, że brzydko by to wyglądało na stronce. Co z tego, że tego kodu co ty używa XXX serwerów? Oni przynajmniej dają aktualną wartość, a nie z całej godziny. A jeśli faktycznie edytowałeś configi do DB... to może jednak ja też Cię czegoś na ten temat nauczę wchodząc na Twój serwer? Hmmm? Dać gotowce na forum i byle błazen robi serwer.

Znikam i tak jak pisałem, czekam na screena. Na serwerze oczywiście nie zagram, bo jedyna umiejętność tych adminów to kłamanie oraz manipulacja.

PS. Na przyszłość jak wejdziesz gdzieś na TS to nie gadaj głosem jakbyś przeczytał całą wikipedię, bo to tylko rozbawi Twoich rozmówców. My od początku wiedzieliśmy, że gadamy z kimś kto gówno wie, ale lubi robić pozory i się świetnie bawiliśmy podczas rozmowy z Tobą. :D

Już się nie tłumacz, ze swojej głupoty. Teraz uciekasz. Poczekaj zaraz wstawię nagranie i powiesz nam dokładnie, gdzie sobie jaja robiłeś.

Poparcie dostaniesz tylko u tych, którzy są tak niskiego poziomu jak ty. Próbujesz teraz obrócić to, w żarty. Hehe. Żałosne.

Widzisz, jesteś głupszy niż sądziłeś. Twoja wiedza to żart, tak ty cały. 

"Wiedziałeś, że gówno wiem" Jakie to dziecinne. Popatrz... Ty jesteś informatykiem? Kpisz sobie. :D Współczuję Twoim graczom. Zajmij się lepiej serwerem, bo krucho z nim. ;)

Ja serwer robię sam, na moich autorskich pomysłach. Prezentację też robię sam, reklamę też :P Widzisz Bucu, ja opieram swoją wiedze o moje doświadczenie. B)

Opublikowano

Już się nie tłumacz, ze swojej głupoty. Teraz uciekasz. Poczekaj zaraz wstawię nagranie i powiesz nam dokładnie, gdzie sobie jaja robiłeś.

Poparcie dostaniesz tylko u tych, którzy są tak niskiego poziomu jak ty. Próbujesz teraz obrócić to, w żarty. Hehe. Żałosne.

"Wiedziałeś, że gówno wiem" Jakie to dziecinne. :D Współczuję Twoim graczom. Zajmij się lepiej serwerem, bo krucho z nim. ;)

krucho z twoim gownix serwerem, webmetin (nie gram tam bo średnio mnie kręci) choć oglądalem filmy i wygląda na bardzo zadbany serwer, inkspace siedział nad nim +/- rok o ile sie nie myle, jest w 999% bardziej zaangazowany w rozwoj swojego serwera niz Ty w swojego. na c**j dodawać tryliard rzeczy które i tak ni c**ja graczy nie przyciągną? beka troche.

od samego początku mowilem ze licznik podkręcany, nie polecam tu grać.

Opublikowano

"Wiedziałeś, że gówno wiem" Jakie to dziecinne. Popatrz... Ty jesteś informatykiem? Kpisz sobie. :D Współczuję Twoim graczom. Zajmij się lepiej serwerem, bo krucho z nim. ;)

Ja serwer robię sam, na moich autorskich pomysłach. Prezentację też robię sam, reklamę też :P Widzisz Bucu, ja opieram swoją wiedze o moje doświadczenie. B)

Hahahahahha krucho z jego serwerem ?

Człowieku słyszysz siebie ?

U niego o tej godzinie jest więcej graczy niż u Ciebie przez cały dzień.

Ponad 800 ludzi online o "rozkręca" się to od rana ;)

Grałem lecz przestałem bo nie lubię medium serwerów, lecz wszystko od razu było dopracowane. U Ciebie wszystko robione jest po starcie ^^

No widzę widzę, te twoje doświadczenie. Liczba graczy online mówi sama za siebie. 

UggNk9.gif

Opublikowano

Rowniez nie polecam,team zaklamany,ludzi mozna na palcach policzyc.

Policzysz dla nas?

W czym Team Kłamie?

Opublikowano

Policzysz dla nas?

W czym Team Kłamie?

7878114045168981049127.jpg7878114045168981049127.jpg7878114045168981049127.jpg7878114045168981049127.jpg7878114045168981049127.jpg

policzyłem ile graczy u Was gra, Team kłamie w "nie ma podkręconego liczniku"

"graczy 800"

pozdrawiam darwor.

ps: czekam na hejt jaki to ja nie jestem

ps2: kazdy taki hejt mnie motywuje

Opublikowano

Graczy Online(h): 382

czyli w ciągu godziny 1:00~1:42 musiało tyle osób grać, nie chce mi się coś wierzyć

bo w dzień widać 20 osob w m1 (godzina 12) to co dopiero w nocy ma być powiedziane

Opublikowano

Graczy Online(h): 382

czyli w ciągu godziny 1:00~1:42 musiało tyle osób grać, nie chce mi się coś wierzyć

bo w dzień widać 20 osob w m1 (godzina 12) to co dopiero w nocy ma być powiedzian

Max 20 osób? Oj powiedz, że cie dupa szczypie na widok serwera i zazdrościsz mi...

14qpl1.jpg

Opublikowano

Max 20 osób? Oj powiedz, że cie dupa szczypie na widok serwera i zazdrościsz mi...

5994114045175781175935.jpg

23 sklepy, a moglbys jeszcze wpisac komende /u

Opublikowano

dqfabAJ.jpg

Wydrukuj tego screena to może zniżkę dostaniesz. :D

Człowieku po co dalej ciągniesz tą bajkę, skoro sam się już wydałeś ilu masz graczy, że podbijasz licznik. Dajesz screena i nawet nie wiadomo kiedy był zrobiony. Poza tym ja tu widzę z 20 graczy a reszta to boty w postaci sklepów.

Serwer jesze raz odradzam ze względu na poziom administracji, który jest niewiarygodnie niski. Btw. zapomniałeś że Twoja jedyną wymówką na atak na mój serwer było to, że kiedyś tam dawno temu pewien YouTuber, którego znam zrobił Ci koło tyłka i jest Ci smutno? Jak to określiłeś to "Twój kompleks"? W sumie o tym też możesz pogadać z lekarzem. Serwer 5/10, admin do leczenia.

Opublikowano

5994114045175781175935.jpg

Jej 23 sklepy, a teraz jeszcze daj ss z komendą ile jest graczy.

Przecież jeżeli nigdy nie kłamiesz, to raczej licznik będzie się zgadzał tak ?

UggNk9.gif

Opublikowano

@ Dobrze policzyłeś. Mi się nie chciało. 

6327914045182531175935.jpg

@ Z każdym twoim następnym postem pogrążasz się jeszcze bardziej. Nie będę Ci w tym pomagał. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...