Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] WebMetin - Prywatny serwer Metin2

Ink™

WebMetin.pl  

255 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz na serwerze WebMetin?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pet jest nagrodą za misję poboczną na 50 lvl. Polecam uważnie czytać dialogi, by nie żałować później swego wyboru. :)

Z kolei pierwszego wierzchowca otrzymujemy po wykonaniu misji na 40 lvl. Pozostałe pety i wierzchowce można nabyć kupując je w specjalnym sklepie za punkty PVP (screen jest w prezentacji przy arenie PvP) oraz uczestnicząc w konkursach przykładowo z nagrody głównej w evencie OX.

Tzn. w jakim sensie żeby później nie żałować ? mają różne bonusy ? 

Nick Metin:Qrs/Battlefield Heros:EVEG                                                                              GoLGis : )

1699886561.png

• Odpowiedzi 200
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Macie super filmiki promujące serwer ;)

Ogólnie zapowiedź jest fajna. Można ją czytać, czytać, czytać... Filmiki oglądać, oglądać, oglądać... :D

Trochę nowości... wszystko to zachęca mnie do gry na tym serwerze.

WebMetin - I love you <3

"Bez uro­ku no­wości, to sa­mo da­nie sma­kuje znacznie mniej interesująco." Oo :P

Opublikowano

Aktualizacja prezentacji. Dodane punkty dotyczące polimorfi i specjalnych szkatułek.

//Edit. Jesteśmy już na oficjalnej maszynie naszego serwera, więc nie powinno być już problemów z wczytaniem gifów w prezentacji. Mamy nadzieję, że wszyscy będziemy zadowoleni z wyboru tej serwerowni.

Opublikowano

- Przedmioty ulepsza się u kowala, który nigdy nie pali.

- Tak, Nitro będzie reklamował serwer.

- Książki czyta się bez zwojów i rad (doświadczenie również nie jest pobierane), a kamienie duchowe nie zabierają rangi.

- Tak, czas ucieka tylko przy założonym pierścieniu.

- Kamienie nie mają poziomów.

- Nie, wszelkie dopalacze są zabronione.

Kowal pali, tylko nie cofa poziomu owego przedmiotu podczas ulepszenia gdy spali. ( Kowal działa jak magiczny metal, tak było na becie.)

Ink, WebMetin? Tyle na to czekałem.. i się doczekałem.  :D Z całego serca polecam serwer, administracja zajebista, projekt bardzo ciekawy i urozmaicony ''kilkoma'' nowościami, bardzo dobre zabezpieczenia, no nic tylko nakurffiać. 

Polecam!

Pyt: Podobno start miał być w ten weekend, ale narazie jest cicho, zgaduję.. start za tydzień w piątek bez bugów? xD Ink, nie popełniaj tych samych błędów!^^

I bez kitu, żeby bs był niedozwolony. ;f ( tak, jestem leniwy. ) Wielu graczom się to nie spodoba. ;d 

10616653_1489419637980205_70507861520869

Opublikowano

Kowal pali, tylko nie cofa poziomu owego przedmiotu podczas ulepszenia gdy spali. ( Kowal działa jak magiczny metal, tak było na becie.)

Ink, WebMetin? Tyle na to czekałem.. i się doczekałem.  :D Z całego serca polecam serwer, administracja zajebista, projekt bardzo ciekawy i urozmaicony ''kilkoma'' nowościami, bardzo dobre zabezpieczenia, no nic tylko nakurffiać. 

Polecam!

Pyt: Podobno start miał być w ten weekend, ale narazie jest cicho, zgaduję.. start za tydzień w piątek bez bugów? xD Ink, nie popełniaj tych samych błędów!^^

I bez kitu, żeby bs był niedozwolony. ;f ( tak, jestem leniwy. ) Wielu graczom się to nie spodoba. ;d 

Kowal nie pali, rzucił cygara 2 tygodnie temu, ponieważ krasnolud się skarżył. Czasem ze zmęczenia nie uda mu się czegoś ulepszyć, takie geny...

Spokojnie, nie popełniam 2 x  tego samego błędu.

Bonus Swither jest dozwolony u nas na serwerze, jednak niczym saper myli się tylko raz, tak gracz na cheatach też nie dostanie drugiej szansy. Naszym zadaniem jest blokowanie tego typu oprogramowania, a nie zezwalanie na to. Jesteśmy zdania, że na BS pozwalają tylko te serwery, które nie radzą sobie z zablokowaniem go - my jednak podnosimy rękawice.

Opublikowano

Widzę, że nie tylko ja czekałam na ten projekt :) Jak dla mnie bomba. Lubię serwery na których jest dużo nowości i twórcy potrafią mnie czymś zaskoczyć. Kreatywność dzisiaj jest rzadkością, niestety. Gratuluję Inkuś, kawał dobrej roboty :)

2chao03.jpg

Opublikowano

Kowal nie pali, rzucił cygara 2 tygodnie temu, ponieważ krasnolud się skarżył. Czasem ze zmęczenia nie uda mu się czegoś ulepszyć, takie geny...

Spokojnie, nie popełniam 2 x  tego samego błędu.

Bonus Swither jest dozwolony u nas na serwerze, jednak niczym saper myli się tylko raz, tak gracz na cheatach też nie dostanie drugiej szansy. Naszym zadaniem jest blokowanie tego typu oprogramowania, a nie zezwalanie na to. Jesteśmy zdania, że na BS pozwalają tylko te serwery, które nie radzą sobie z zablokowaniem go - my jednak podnosimy rękawice.

Czyli dokładnie sam nie wiesz, kiedy startujecie? Najgorsze są plotki.. xD

Cholera, to o perf eq można sobie pomarzyć. A klasówek robić to mi nie bardzo podchodzi, zresztą zobaczmy.  

Czemu strona/forum nie działa?  Już działa.

10616653_1489419637980205_70507861520869

Opublikowano

Hm.. Medium-Hard 250 lv.. Myślalem kilka miesiecy temu czy taki serwer wyjdzie no i jest.

Osobiscie wpadne i zobacze co i jak,moze okaże się ze serwer zacheci mnie do zostania na dluuzszy czas (bo taka gre lubie).

Najbardziej niepokoi mnie tylko to ze jak Nitro zrobi reklame to wpadną gracze ktorzy bedą pisac"JP" "JP ARMIA" "jebac fubu" czy jakies" SOL MACZ"...  i takie tam. Do Nitra nic nie mam tylko nie chcialbym aby 80% serwera latały z nickami JP czy spamily o tym ciagle na Ogólnym itp. Bo dla mnie osoby ktore piszą takie rzeczy to albo niedorosły lub ja po prostu nie wiem.

Zreszta zobaczymy jak to bedzie. Polecam bo w koncu jakas nowosc.

ps: te kostiumy z napisalem YouTube to tylko dla "jutuberow" czy dla all graczy ? Bo jak dla mnie to skoro pisze tam YT to powinno byc tylko dla jutuberow , chyba ze zmienicie nazwe to co innego.

Opublikowano

Hm.. Medium-Hard 250 lv.. Myślalem kilka miesiecy temu czy taki serwer wyjdzie no i jest.

Osobiscie wpadne i zobacze co i jak,moze okaże się ze serwer zacheci mnie do zostania na dluuzszy czas (bo taka gre lubie).

Najbardziej niepokoi mnie tylko to ze jak Nitro zrobi reklame to wpadną gracze ktorzy bedą pisac"JP" "JP ARMIA" "jebac fubu" czy jakies" SOL MACZ"...  i takie tam. Do Nitra nic nie mam tylko nie chcialbym aby 80% serwera latały z nickami JP czy spamily o tym ciagle na Ogólnym itp. Bo dla mnie osoby ktore piszą takie rzeczy to albo niedorosły lub ja po prostu nie wiem.

Zreszta zobaczymy jak to bedzie. Polecam bo w koncu jakas nowosc.

ps: te kostiumy z napisalem YouTube to tylko dla "jutuberow" czy dla all graczy ? Bo jak dla mnie to skoro pisze tam YT to powinno byc tylko dla jutuberow , chyba ze zmienicie nazwe to co innego.

chyba logiczne ze sa dla youtuberow

Opublikowano

chyba logiczne ze sa dla youtuberow

Wlasnie nie, bo znam serwer na ktorym jest udostepniony ten kostium lecz dla WSZYSTKICH graczy a nie YT-ów.

Opublikowano

Posiada już ktoś dokładne info dotyczące startu serwera?

Veni, vidi, vici.
U mirin' brah?
Zyzz!

Opublikowano

Są dla współpracujących z nami YouTuberów oraz są nagrodą w evencie YouTube.

Może dodalibyście wspólny magazyn gildijny i coś żeby warto bylo mieć ziemie gildyjną?

Wszystkie itemy na WebMetin ulepszane są u kowala, a wiec na terenach gildyjnych jest dodatkowy % na ulepszenie. Standardowo gildia w ten sposób zarabia. Dodatkowo na terenie gildii można postawić piec gildii, dzięki któremu lider po użyciu specjalnego itemu może aktywować dla swojej gildii bonus (im większa ilość członków w gildii tym bonus trwa dłużej). Widzieliśmy magazyn, który masz na myśli, ale niech to pozostanie wizytówka tego serwera, który to wymyślił - my możliwe, że wprowadzimy coś równie dobrego, co nie będzie plagiatem, a mamy zarówno kilka pomysłów jak i możliwości by to wprowadzić - jednak pozostanie to obecnie naszą tajemnicą :).

Opublikowano

Są dla współpracujących z nami YouTuberów oraz są nagrodą w evencie YouTube.

Wszystkie itemy na WebMetin ulepszane są u kowala, a wiec na terenach gildyjnych jest dodatkowy % na ulepszenie. Standardowo gildia w ten sposób zarabia. Dodatkowo na terenie gildii można postawić piec gildii, dzięki któremu lider po użyciu specjalnego itemu może aktywować dla swojej gildii bonus (im większa ilość członków w gildii tym bonus trwa dłużej). Widzieliśmy magazyn, który masz na myśli, ale niech to pozostanie wizytówka tego serwera, który to wymyślił - my możliwe, że wprowadzimy coś równie dobrego, co nie będzie plagiatem, a mamy zarówno kilka pomysłów jak i możliwości by to wprowadzić - jednak pozostanie to obecnie naszą tajemnicą :).

Ok, a kiedy przewidywany start ?

Opublikowano

Ok, a kiedy przewidywany start ?

Poważnie chciałbym móc podać Ci w tym momencie konkretny dzień i godzinę, ale nie mogę. Czekamy na licencję do TS oraz licencje do hackshield. Mieliśmy nadzieję, że uda się je zdobyć do weekendu, ale niestety tak się nie stało. Żeby nie marnować czasu stale sprawdzamy n-ty raz wszystkie moduły, systemy i questy na serwerze. Beta testy były pomocne dla nas w odnalezieniu pozostałości błędów, lecz skoro mamy jeszcze czas to warto to jeszcze raz sprawdzić. Gdy tylko będziemy znać datę startu to automatycznie wszędzie ją podamy.

Opublikowano

Tylko czekać na ten serwer : ] serwery, które wyszły na dniach to totalne dno... Mam nadzieję, że na tym będzie o wiele ciekawiej się grało i serwer będzie na dłużej niż  2 tygodnie :)

Broń, którą dostajemy na strart ''szabla rekruta'' ulepsza się ją do jakiego poziomu ?

Pasy, czyli wystarczy udać się do deokbae kupić ulepy i przerobić ? A później do ulepszania rudy ?

Jaki jest drop yang ? Ile tak średnio wpada do eq po zabiciu spota np. w m2 czy pod tym względem nie wiecie ? :P

Ile jest Questów ? 

Biolog co 1s ? ile jest misji ? Będzie opłacało się go robić ?

Klasy są wyrównane ? 

Robi się coś z Broni 75 ?

W DT kowal ma zablokowaną możliwość ulepszania itemów czy można ulepszać ?

Nick Metin:Qrs/Battlefield Heros:EVEG                                                                              GoLGis : )

1699886561.png

Opublikowano

Tylko czekać na ten serwer : ] serwery, które wyszły na dniach to totalne dno... Mam nadzieję, że na tym będzie o wiele ciekawiej się grało i serwer będzie na dłużej niż  2 tygodnie :)

Broń, którą dostajemy na strart ''szabla rekruta'' ulepsza się ją do jakiego poziomu ?

Pasy, czyli wystarczy udać się do deokbae kupić ulepy i przerobić ? A później do ulepszania rudy ?

Jaki jest drop yang ? Ile tak średnio wpada do eq po zabiciu spota np. w m2 czy pod tym względem nie wiecie ? :P

Ile jest Questów ? 

Biolog co 1s ? ile jest misji ? Będzie opłacało się go robić ?

Klasy są wyrównane ? 

Robi się coś z Broni 75 ?

W DT kowal ma zablokowaną możliwość ulepszania itemów czy można ulepszać ?

Bronie rekruta są odpowiednikami broni na 30 lvl, tylko ze zmniejszonym DMG. Żeby zdobyć pasy, trzeba wydobyć rudę w kopalni i kupić diament u drwala. Ulepsza się je identycznie jak przykładowo bransoletę. Drop Yang ma bardzo prostą zasadę. Jeśli mob ma 15 lvl, to wypaść może od 15 do 45 yang z niego, jeśli mob ma 100 lvl to wypadnie od 100 do 300 yang, analogicznie 200 lvl moba to od 200 yang do 600 yang.

Questów naszych autorskich (bo tylko takie mamy) jest ok 60 wliczając w nie fabułę. U niektórych NPC dostajemy całą serie misji (przykładowo 10).

Biolog na WebMetin już nie bada roślin. U nas zaczął analizować spadające w królestwie kamienie Metin. Jest to misja poboczna.

Jeśli chodzi o klasy, to przez kilka miesięcy próbowaliśmy sprawić, by były wyrównane zarówno w PvM jak i PVP. Wydaje nam się, że zrobiliśmy to dobrze, co testowali gracze na testach.

Nie, epic bronie wykonuje się tylko i wyłącznie z broni na 65 lvl (bronie władcy).

Hard a w npc księgi+ kamienie duchowe?? 

Nie zagram, za dużo nasrane tych "nowości" ^^

Gdybyś przeczytał posty pod prezentacją, to byś się dowiedział, że pisząc medium/hard mamy na myśli, że pewne elementy serwera są medium, niektóre hard. Prawdę mówiąc jest to serwer hybryda łączący wszystkie typy serwerów w jeden. Mamy zarówno elementy old school (ulepszanie u kowala, tereny gildii etc) jak i elementy uznawane jako nowości. Exp jest medium/hard pomimo tego, że jest max lvl 250. Elementami charakterystycznymi dla medium jest zdobywanie EQ, liczne dungeony oraz systemy wprowadzone przez nas. Elementami easy jest np. militar na start, KU u npc etc. Ty piszesz, że za dużo nowości, bo widocznie nie jesteś przyzwyczajony do serwera, na którym gracz się nie nudzi w M1 :P.

Opublikowano

Dziękujemy ci Inkscape za miły komentarz w zapowiedzi naszej i ja też to zrobię.

Powodzenia wam życzymy na starcie aby nie było włamów, ani przeszkód aby wystartować z serwerem.

Życzymy Team Calmeria.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...