Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

True990

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie mozna sie zalogowac

Teraz, jak ktoś nie może się połączyć niech wpisze w login i hasło 1:1

Ox rozpoczęty, czekam do 20:45 aż każdy wejdzie

Będą 2 rundy Zapraszamy!

Po ox raty expa na 24h !

Opublikowano

Dobra co mi z expa jak mam 200 lvl? :)

Przykro mi Sielu, ale ten balans obiecujesz nam juz od kilku dni, ze bedzie jutro jutro jutro i tak w kolko. Coraz bardziej mam wrazenie ze na metinka nie ma co wracac... I nie pisz mi kolejnego posta z pusta obietnica, ze "bedzie za xx dni" TYLKO TO ZROB.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Dobra co mi z expa jak mam 200 lvl? :)

Przykro mi Sielu, ale ten balans obiecujesz nam juz od kilku dni, ze bedzie jutro jutro jutro i tak w kolko. Coraz bardziej mam wrazenie ze na metinka nie ma co wracac... I nie pisz mi kolejnego posta z pusta obietnica, ze "bedzie za xx dni" TYLKO TO ZROB.

Bo tak jest że nie widać efektów ;)

Dlatego że zmieniłem w każdej broni dmg. Są one gotowe do wgrania na serwer, lecz brakuje mi jeszcze takich testów pvp. Mam nadzieje że uda sie je szybko przeprowadzić i wyrównać te klasy.

Bronie już są zmniejszone o 3,2x. 

Broń do expa ma teraz mało dmg a dużo na potwory. 

Opublikowano

Graczy na OX bylo kolo 100-200.

Na miescie mozna spotkac okolo 20-50 graczy rozsypanych po calym M1. 

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Graczy na OX bylo kolo 100-200.

Na miescie mozna spotkac okolo 20-50 graczy rozsypanych po calym M1. 

zgadza sie niestety;/ serwer wieje nuda i pustkami ;/

zle wystartowal (bugi bledy i niedzialajace dungi)

a co najgorsze i przez co gracze odeszli to pvp (body i bm tutaj rzadza)

Opublikowano

Sielu w piątek pisales ze będziesz od pon robil już prace jednak nadal nie widać chyba efektów.

weź zamknij ten serwer i napraw all i otworz.

ps. dobrze ze już tu nie gram.

Opublikowano

Sielu w piątek pisales ze będziesz od pon robil już prace jednak nadal nie widać chyba efektów.

weź zamknij ten serwer i napraw all i otworz.

ps. dobrze ze już tu nie gram.

Spokojnie :D

Metinek jeszcze wstanie na nogi. Fakt że zbyt szybko poszedł ten start i nie dopracowałem wszystkiego ale tak to już jest.

No ale tak właśnie się łapie cenne doświadczenie, inaczej zdobyć się go nie da. 

Zapisałem w notatniku ponad 350 linijek błędów jakich popełniłem na przyszłość. 

Opublikowano

Metinek jeszcze wstanie na nogi. Fakt że zbyt szybko poszedł ten start i nie dopracowałem wszystkiego ale tak to już jest.

Sielu najlepiej zrób tak zamknij serwer naprawa all i potem wystartuj i daj graczom którzy mieli konta po np 300 sm.Na pewno zagrają starzy gracze + dojdą nowi.

Aktualnie mam przerwę od metina masz pytanie napisz na pw na gg mnie szybko nie zobaczysz :D

Opublikowano

nie za szybko tylko to byla wina beta testerow...o ile wiem to tester powinien sprawdzić pvp i balans, a jak widac gówno zrobili.

najlepiej zamknij serwer i napraw wszystko na spokojnie.

Opublikowano

sielu Ty chcesz wszystkich przekonac ze masz dobre zamiary, ze naprawisz wszystko ze bd git, ale nic z tym nie zrobisz. tak przekonac mozesz tylko gimby ktore uwierza we wszystko.

Opublikowano

sielu Ty chcesz wszystkich przekonac ze masz dobre zamiary, ze naprawisz wszystko ze bd git, ale nic z tym nie zrobisz. tak przekonac mozesz tylko gimby ktore uwierza we wszystko.

A co mam złe zamiary czy co? No chyba nie.. Zwyczajny brak czasu.

Od dzisiaj ruszają prace nad metinkiem. Nic z tym nie zrobię bo co? Własnie że spróbuję zrobić :) 

Opublikowano

Więc tak bez owijania bo szkoda czasu, metinek musi wstać na nogi!

To co chcę zrobić, odpowiadacie tak np:

1-Tak dobra opcja (rozwinie to coś tam)

1-Nie zła opcja (będzie to coś tam)

Więc tak:

1-Zmiana mapy globalnej królestw i Wioski tam gdzie zaczynamy gre na stare miasta. Z tym że usunięte zostanie Chunjo.

2-Zmniejszyłem już dmg broni aby wyrównać klasy, bronie v2 do expa mają 3x mniej dmg a +9 60% na potwory

3-Dodanie 220 poziomu z tymi samymi modelami eq. Np: Zbroja +9 obecna najlepsza wyglądem by była ta sama, lecz by miała 5x mniej defa i pż oraz by była od 220 poziomu na +9

4-Zmniejszenie obrony w zbrojach do obrony max 120 (chodzi tu o sens pvp)

5-Usunięcie dungeonów d1/d2 moim zdaniem nie maja sensu bo nikt prawie ich nie robi.

6-Dodanie nowych cennych ulepszaczy do eq na 220 poziom

7-Dodanie ok 40 questów, badanie metinów i boosów

8-Lekka optymalizacja expa na mapach 100/180

9-Całkowita zmiana trudności w expie od 200 do 220 poziomu. Czyli że trzeba by było poświęcić sporo czasu żeby osiągnąć ten poziom.

10-Dodanie eventu zuo gdy dane królestwo zabije 100 bossów. Wygrywa te które pierwsze zdobyło taką ilość.

11-Zwiększenie wymaganej ilości obecnych ulepszaczy do przerobienia setu broni.

12-Optymalizacja dropu pereł, zmiana dropu małzy na mniejszy a zwiększenie szansy na drop czerwonej perły.

13-Dodanie zwykłych kostiumów i fryzur bez bonu do dropu z boosów.

14-Dodanie nowych ros i kd.

15-usuniecie wstawania po 1 sekundzie. 

16-Dodanie zwojów sm.

17-Zmiana z 5ch na 2ch aby wyrównać walkę między graczami

18- Zmniejszenie liczby dungenów połowy z nich ludzie nie robią.

19-Nowa prezentacja serwera + reklama na koniec gdy serwer będzie sprawny jeżeli chodzi o rozgrywkę. 

20-Edytowanie bonusów PŻ w eq. z 2000 na 6000 lub inną wartość większą niż 2khp. Z tym że nie trzeba będzie robić od nowa wq. Bonusy się zmienią nawet w aktualnym eq.

21-Ilość pż przeciwnika po śmierci. 

Po odpowiedzi dodawajcie propozycje od siebie. Tak jak ja w punktach.  

Zapraszam do wypowiadania sie na naszym forum. forum.nazwaserwera.domena

Opublikowano

Więc tak:

1-Zmiana mapy globalnej królestw i Wioski tam gdzie zaczynamy gre na stare miasta. Z tym że usunięte zostanie Chunjo.

2-Zmniejszyłem już dmg broni aby wyrównać klasy, bronie v2 do expa mają 3x mniej dmg a +9 60% na potwory

3-Dodanie 220 poziomu z tymi samymi modelami eq. Np: Zbroja +9 obecna najlepsza wyglądem by była ta sama, lecz by miała 5x mniej defa i pż oraz by była od 220 poziomu na +9

4-Zmniejszenie obrony w zbrojach do obrony max 120 (chodzi tu o sens pvp)

5-Usunięcie dungeonów d1/d2 moim zdaniem nie maja sensu bo nikt prawie ich nie robi.

6-Dodanie nowych cennych ulepszaczy do eq na 220 poziom

7-Dodanie ok 40 questów, badanie metinów i boosów

8-Lekka optymalizacja expa na mapach 100/180

9-Całkowita zmiana trudności w expie od 200 do 220 poziomu. Czyli że trzeba by było poświęcić sporo czasu żeby osiągnąć ten poziom.

10-Dodanie eventu zuo gdy dane królestwo zabije 100 bossów. Wygrywa te które pierwsze zdobyło taką ilość.

11-Zwiększenie wymaganej ilości obecnych ulepszaczy do przerobienia setu broni.

12-Optymalizacja dropu pereł, zmiana dropu małzy na mniejszy a zwiększenie szansy na drop czerwonej perły.

13-Dodanie zwykłych kostiumów i fryzur bez bonu do dropu z boosów.

14-Dodanie nowych ros i kd.

1. Jestem na nie, jedyne co bym zrobił to jeszcze bardziej zmniejszył mape królestw

2. Nie jestem pewny czy obnizenie dmg broni coś da, wtedy szaman moze nic nie bić, ponadto wydaje mi sie ze powinnienes zrobic cos z rozproszeniem sury, gdyz bije strasznie duzo

3. Powiem Ci tak, moze to być zły pomysł, gdyz ludzie wbijaja poziom po to aby właśnie załozyc nowy set rózniący się od obecnego, moze po prostu byc ten sam set ale zmien mu kolory czy cos aby róznił się, ma mieć 5x mniej PZ więc nie bedzie opłacać się jej robić(zniesienie defa zrobił bym dopiero na +9) a PZ zwiekszył o 1-2k niz w zbroi na 195 bodajze

4. Dobre

5. Dobre, zgadzam się, nikt tego nie robi

6. Dobre posunięcię, gdyz ulepszanie redkami jest nudne ale fajnie bedzie jak te nowe ulepszacze były by trudne do zdobycia, a ulepszenie polegało by ze była by wymagana ilość z metina+mapki+bosa na jakims nowym dungu

7. Na tak, bez tego serwer jest nudny

8. Nie wiem czy to musisz robić, exp jest wystarczająco dobry i szybki

9 Na tak wtedy bedzie to easy który przechodzi w medium, wielki plus, fajnie jak 220 nie wbijałoby się 2 dni :)

10. Lepsza byłaby co tygodniowa wojna królestw i zrobić tak ze zwycięskie królestwo otrzymuje 1-30% rat, 2-15% rat, 3-5% rat na zachęte ;p

11. Mysle, ze jezeli chodzi o eq do 200 jest ok, nic nie trzeba zwiększać

12. Jest ok tak jak teraz

13. Dodałbym to do jakiegoś nowego dunga np tak jak pisałem wcześniej do tego z którego leca ulepki z bosa na nowe eq i z niego np leciała by szkata fryzury i kostiumu

14. Zbędne, psuje klimat gry

Pozdrawiam

Trasnip

Opublikowano

Więc tak:

1-Zmiana mapy globalnej królestw i Wioski tam gdzie zaczynamy gre na stare miasta. Z tym że usunięte zostanie Chunjo. Tak bo będzie widać więcej ludzi.

2-Zmniejszyłem już dmg broni aby wyrównać klasy, bronie v2 do expa mają 3x mniej dmg a +9 60% na potwory  Głupota. Bo osłabiając bodziaka osłabiasz też mentala (który wcale nie jest super mocny) NIE

3-Dodanie 220 poziomu z tymi samymi modelami eq. Np: Zbroja +9 obecna najlepsza wyglądem by była ta sama, lecz by miała 5x mniej defa i pż oraz by była od 220 poziomu na +9 Czyli że ludzie którzy mają teraz zbroje +9 na 190 nie będą mogli jej nosić? Jeśli tak to NIE

4-Zmniejszenie obrony w zbrojach do obrony max 120 (chodzi tu o sens pvp) Tak

5-Usunięcie dungeonów d1/d2 moim zdaniem nie maja sensu bo nikt prawie ich nie robi. Tak

6-Dodanie nowych cennych ulepszaczy do eq na 220 poziom Tak

7-Dodanie ok 40 questów, badanie metinów i boosów Tak

8-Lekka optymalizacja expa na mapach 100/180 Tzn?

9-Całkowita zmiana trudności w expie od 200 do 220 poziomu. Czyli że trzeba by było poświęcić sporo czasu żeby osiągnąć ten poziom. TAK! Nikt nie wbije szybko maxa wiec będzie ciekawie.

10-Dodanie eventu zuo gdy dane królestwo zabije 100 bossów. Wygrywa te które pierwsze zdobyło taką ilość. Tak lecz 100 to za mało powinno być min. 500

11-Zwiększenie wymaganej ilości obecnych ulepszaczy do przerobienia setu broni. Po co?

12-Optymalizacja dropu pereł, zmiana dropu małzy na mniejszy a zwiększenie szansy na drop czerwonej perły. NIE teraz jest dobrze

13-Dodanie zwykłych kostiumów i fryzur bez bonu do dropu z boosów. Tak

14-Dodanie nowych ros i kd. Nie bo po co to komu? Dodanie nowych kd jest zbędne bo utrudni tylko robienie eq.

15-usuniecie wstawania po 1 sekundzie. Tak bo walka o spota będzie miała jakiś sens. 

16-Dodanie zwojów sm. Nie mam zdania na ten temat.

17-Zmiana z 5ch na 2ch aby wyrównać walkę między graczami NIE. W momencie gdy będzie ok 500 os online zabicie metka na 2ch będzie graniczyło z cudem

18- Zmniejszenie liczby dungenów połowy z nich ludzie nie robią. NIE. Im więcej dungeonów tym lepiej.

19-Nowa prezentacja serwera + reklama na koniec gdy serwer będzie sprawny jeżeli chodzi o rozgrywkę. Tak może dojdą nowi gracze.

20-Edytowanie bonusów PŻ w eq. z 2000 na 6000 lub inną wartość większą niż 2khp. Z tym że nie trzeba będzie robić od nowa wq. Bonusy się zmienią nawet w aktualnym eq. 6k to za dużo jeśli już to maksymalnie 4k

21-Ilość pż przeciwnika po śmierci.  Nie mam zdania

Kiedy będą jakieś zmiany na metinku? Narazie tylko wiemy co będzie, ale jak narazie nic nie widać.

"Lepiej umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach"

https://www.twitch.tv/belgijskamalina   Taki tam stream :P

Opublikowano

Kiedy będą jakieś zmiany na metinku? Narazie tylko wiemy co będzie, ale jak narazie nic nie widać.

Ciągle to uzgadniam z graczami, bo gdybym robił to tak od siebie to by wyszło jak zwykle.

Poczekam pierw z opinią i zabieram się za robotę. 

Opublikowano

Mam nadzieję ze wszystko wypali, i ze zrobisz większa reklamę(załatw dobrego yutubera) i new prezke i graczy będzie ponad 1k ;D 

wolf.gif

Opublikowano

Ciągle to uzgadniam z graczami, bo gdybym robił to tak od siebie to by wyszło jak zwykle.

Poczekam pierw z opinią i zabieram się za robotę. 

opinii nie masz juz od kogo brac ^^

osoby ktore chcialy maja juz full eq klasowe wiec te zmiany beda zle ...

mozna by bylo zrobic teraz cos takiego (przyklad) nazbierac malzy tak z 2k+ i poczekac az zwiekszysz szanse na wylosowanie redki (z 2k malzy wyleci wiecej redek wtedy) a nowi gracze nie beda mieli takiej okazji;)

tak samo zrobienie eq zajmie im wiecej czasu 

dodanie teraz misji to tez tragedia :) bo za pozno :)

ogolnie nie wiem co wiecej powiedziec serwer mogl byc dobry (moze i najlepszy) ale zawaliles sprawe ja wroce na serwa jak wejda w zycie jakies zmiany ;)

Opublikowano

opinii nie masz juz od kogo brac ^^

osoby ktore chcialy maja juz full eq klasowe wiec te zmiany beda zle ...

mozna by bylo zrobic teraz cos takiego (przyklad) nazbierac malzy tak z 2k+ i poczekac az zwiekszysz szanse na wylosowanie redki (z 2k malzy wyleci wiecej redek wtedy) a nowi gracze nie beda mieli takiej okazji;)

tak samo zrobienie eq zajmie im wiecej czasu 

dodanie teraz misji to tez tragedia :) bo za pozno :)

ogolnie nie wiem co wiecej powiedziec serwer mogl byc dobry (moze i najlepszy) ale zawaliles sprawe ja wroce na serwa jak wejda w zycie jakies zmiany ;)

W sumie dlaczego za późno na misje ? Dojdzie 220 to tam też będą 2 nowe metki więc nic straconego. Tak samo z bossami.

Wiem wiem zrypałem, ale już pisałem dlaczego.

Opublikowano

Skąd mam pobrać łatkę , bo nie widzę postaci ...

Nie będę pobierał żadnego ilivid czy innego badziewia.

Opublikowano

Skąd mam pobrać łatkę , bo nie widzę postaci ...

Nie będę pobierał żadnego ilivid czy innego badziewia.

Nie musisz łatki, jak pobrałeś nowego klienta to się go nie patchuje. 

Opublikowano

Ja Ci sielu powiem tak, czekam na dzialania a nie w kolko puste obietnice...

I powiedz prosze, tak szczerze, ile ludzi online? Zostalo jeszcze choc 300 w godzinach szczytu? Jak wchodze oddac biologa to mam wrazenie, ze server jest martwy...

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Ja Ci sielu powiem tak, czekam na dzialania a nie w kolko puste obietnice...

I powiedz prosze, tak szczerze, ile ludzi online? Zostalo jeszcze choc 300 w godzinach szczytu? Jak wchodze oddac biologa to mam wrazenie, ze server jest martwy...

Własnie pracujemy nad serwerem, tak jak pisałem od piątku czyli od dzisiaj. Prace już trwają. 

Graczy zostało spokojnie :)

Pierwsze poprawki takie z grubsza:

-Zamiana spotów na mapie od 100 do 160. Nie ma już tych słabych mobów, są wszędzie te silne.

-Ustawienie normalnego % na drop truty z metinów w grocie i ww

-Lekka poprawa dropu

-Gotowa mapa od 200 poziomu z potworami

-Całkowita zmiana dmg w broniach (będzie po restarcie gdy wgram wszystko)

-Naprawa szeptu dla wszystkich królestw. Teraz każdy już widzi.

-Dodanie npc w m1 na środku: Nauczycielka. Dostajemy u niej skile na p np Dowodzenie języki itp.

-Poprawa dmg niektórych bossów w szczególności Szekla na dungeon siedlisko i berana.

-Usunięcie wstawania 0 sekund. 

-Dodanie <Ranking> lv w grze na chacie.

-Usunięcie ulepszaczy ze szkat bossów.

-Na ox od teraz każda postać będzie jako Feniks. Cel? Usunięcie problemu z blokującymi postaciami.

-U You-Rang można kupić za 1 razem 10 marmurów poli.

Opublikowano

Troche za pozno sie bierzesz za robotę. Miales swoja szanse ja np. Dalem Ci tydzien ale nie wykorzystales dlatego sprzedalem konto :

graczy bedzie niestety ale mniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...