Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?

domin07

OtherDrops czy klasyczne wydobywanie?  

559 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lubisz bardziej na serwerach?

• Klasyczne wydobywanie surowców
      283
    • OtherDrops
      276

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

1399239046-U782637.png

1399239519-U782637.png

1399239096-U782637.png

1399304344-U782637.png

1399304989-U782637.png

I. Jeśli już tu jesteś, uzupełni chociaż ANKIETĘ.

II. Komentarze są opcjonalne jednak zaleca się ich pisanie. 

III. Przejrzyste, treściwe i oryginalne posty będą nagradzane.

IV. Nie reklamuj tutaj swoich serwerów, do tego jest odpowiedni dział.

V. Zapraszaj znajomych do odpowiadania w tym temacie. Każdy głos jest ważny!

1399304344-U782637.png

Komentarze z treściwym uzasadnieniem będą nagradzane "Lubię to"

• Odpowiedzi 355
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mi najbardziej pasuje klasyczne, wtedy próbuje chodzić po jaskiniach i jest jakaś zabawa, ale wtedy przyjdą dzieciaki z xray.

Opublikowano

Oczywiście, jeśli będą klasyczne rudy, będzie także anty-xray. Oraz wysoka kontrola graczy pod względem tego moda. Więc pomińmy takie przypadki.

Opublikowano

Wolę aby każda ruda wypadała z Stone. Lubię jak kopę w stone i mi leci złoto/żelazo/diax/redstone/lapis/szmarki.
Nie trzeba się wtedy martwić o X-Ray i jest fajna zabawa.

Opublikowano

Wg mnie zdecydowanie lepsze jest wydobywanie rud co oczywiście pasuje do serwerów typu FreeBuild bo przecież jest wtedy jakaś zabawa, no ale konieczne jest dobre zabezpieczenie X-Ray bo bez tego będzie kiepsko..

Opublikowano

Widzę że zdania są podzielone, ale jednak klasyczne wydobywanie prowadzi. Dziękuję za głosy i proszę o WIĘCEJ :D 

Opublikowano

Wolę klasyczny drop. PRZECIEŻ TEN OTHERDROPS PSUJE MINECRAFT! Jestem z tych, który są już starymi graczami minecrafta (1.5 beta) i dla nich znalezienie diamentu nie jest tylko spamem na chacie, lecz czymś więcej.... Satysfakcją. Lecz takie pluginsy anty-xray nic nie pomogą... Texture pack x-rayowy i po sprawie.

sygnatura.png

Opublikowano

@UP: Orebfuscator

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/orebfuscator/

jest całkowicie skuteczny. Sam sprawdzałem wszystkie możliwości oszukania tego pluginu i powiem ci... nie ma! Wszystkie tekstury i mody nie działają. Oprócz tego na serwerze będzie zainstalowany plugin, coś w stylu LogBlock, który będzie alarmował jeśli dany gracz przekroczy limit wydobycia. Jeśli taka sytuacja się pojawi, gracz nie dostanie bana lecz zostanie wzięty pod lupę (Administracja będzie go śledziła przez pewien czas w celu udowodnienia "przestępstwa", jeśli nie będzie dowodów gracz zostanie wpisany do listy z "?" i co jakiś czas obserwowany. Jeśli nic nie zrobiłeś, nawet nie będziesz świadomy że, ktoś cię obserwuje). Dlatego proszę pominąć "cziterów" i skupić się tylko na pytaniu :D

Opublikowano

Mi najbardziej pasuje klasyczne, wtedy próbuje chodzić po jaskiniach i jest jakaś zabawa, ale wtedy przyjdą dzieciaki z xray.

@UP: Orebfuscator

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/orebfuscator/ 

jest całkowicie skuteczny. Sam sprawdzałem wszystkie możliwości oszukania tego pluginu i powiem ci... nie ma! Wszystkie tekstury i mody nie działają. Oprócz tego na serwerze będzie zainstalowany plugin, coś w stylu LogBlock, który będzie alarmował jeśli dany gracz przekroczy limit wydobycia. Jeśli taka sytuacja się pojawi, gracz nie dostanie bana lecz zostanie wzięty pod lupę (Administracja będzie go śledziła przez pewien czas w celu udowodnienia "przestępstwa", jeśli nie będzie dowodów gracz zostanie wpisany do listy z "?" i co jakiś czas obserwowany. Jeśli nic nie zrobiłeś, nawet nie będziesz świadomy że, ktoś cię obserwuje). Dlatego proszę pominąć "cziterów" i skupić się tylko na pytaniu :D

Klasyczne kopanie jest według mnie najlepsze. Takie też stosuje na swoim serwerze.

Co do Orebfuscatora to jest zasobożerny, ale dość skuteczny. Nie znaczy to, że nie da się go oszukać. Wszystko zależy od jego konfiguracji, ale przede wszystkim od wiedzy i umiejętności administratora.

OtherDrops jest o wiele gorszy od OB. Wbrew pozorom na serwerach z OtherDrops jest wiele osób z Xrayem (wykorzystuje się go nie tylko do kopania ród), a do tego mnóstwo osób kopie na botach. Skoro kopiesz kamień to wystarczy włączyć bota i poczekać - wracasz za kilka godzin i masz pełne eq.....

Opublikowano

Jeśli masz dobrego Anty X-ray, który nie muli servera, to klasyczny, jednak jedyny takowy Anty X-R jest strasznie lagujący, więc OtherDrops.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

@2UP: Masz rację, czyli już widać że oba tryby mają dziury pod względem x-ray'a 

@UP: Niekoniecznie, mój serwer będzie na tyle mocny aby go wykorzystać i grać bez lagów. I proszę sie tym też nie kierować "bo będą lagi"

Opublikowano

klasyczne mojim zdaniem najlepsze...z kopaniem stona to będzie za łatwo a tak to najpierw zelazne eq a potem trzeba szukać diaków by mieć diax eq .

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej z OtherDrops ponieważ x-ray nie będzie skuteczny.

Albo będzie dużo ludzi i wszystko powykopują i idź se 500 km szukać diaxów.

OtherDrops

76561198151853599.png
Opublikowano

Ja bym chcial klasyczny. Zaczalem mc na

beta 1.4 I jak ktos znalazl diaxa to mial z tego satyfakcje a nie teraz. Otherdrops niszczy minecrafta. DUZO ludzi szuka bez otherdrops ale to jest jak szukaniu igly w stoku siana.

Przepraszam za ort ale jestem na telefonie.

Ucze sie pisanie Pluginow!

:ninja:

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej z OtherDrops ponieważ x-ray nie będzie skuteczny.

Albo będzie dużo ludzi i wszystko powykopują i idź se 500 km szukać diaxów.

OtherDrops

Co z tego, że AntiXray nie będzie skuteczny (chodź zależy od użycia) skoro na OtherDrops można jeszcze łatwiej oszukiwać. Jak pisałem wcześnie wystarczy włączyć bota, który sam kopie "przed siebie".

Opublikowano

Kilof wydajność 5, magiczna latarnia czy jak to sie nazywa na wydobycie 2 i generator kamienia który buduje się w 10 minut. I masz pełno wszystkiego :)

Wersja uboga zwykłe kilofy diax, mod porządkujący ekwipunek który sam daje nam do ręki kilof jeżeli stary się zużyje oraz zbugowanie kopania na generatorze przyciskiem F11.

Dlatego nie lubię dropu z kamienia.

Opublikowano

Chciałbym jeszcze dodać że, rudy się nie skończą, ponieważ mapa co jakiś czas będzie odświeżana, (tylko rudy) więc tym się nie przejmujcie.

Opublikowano

Drop z rud, rud i tylko rud.

Jak chce grać na OtherDropsie i kopać godzinami to wbijam na skkfa (mam nadzieje, ze nie zostanie wziete to jako reklama xD).

Opublikowano

Powiem tak jak ktoś ma xray do raczej szuka diaxów to na twoim miejscu zrobił bym tak że wszystkie rudy wypadają normalnie oprócz rudy diamentu

585571426179277855228.png

Opublikowano

@UP: Hmm, może i racja, chociaż z botem auto-mine (czy coś w tym stylu) i "stoniarką", ludzie będą szybciej diamenty zdobywali niż z X-ray'em (testowałem to wczoraj).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...