Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki jest najlepszy hosting serwerów Minecraft?  

133 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki jest najlepszy hosting serwerów Minecraft?

• Pukawka
      32
    • TitanAXE
      38
    • Enderchest
      9
    • Craftserve
      17
    • CuddiHosting
      7
    • CraftHost
      9
    • Minehost
      11
    • HostAndPlay
      0
    • LiveServer
      1
    • Mineserv
      3
    • Fajneserwery
      0
    • ServerProject
      2
    • 1shot1kill
      1
    • PixelHost
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brałbym ofertę z liveserver.pl

Dlaczego?

- Szybki support

- Tanie serwery

- Możesz dostać kod rabatowy nawet o 30% zniżki!

- Dobre maszyny

- Dobrze rozbudowany panel, i itemshop

Prosiłbym o dodanie hostingu LiveServer.pl

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 305
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dla tych, co twierdzą, że HostAndPlay & EnderChest mają jakieś ("zlagowane maszyny" - Wow, nowe pojęcie.) Proponuje wielkiego ko** w dupę.

Bardzo fajne serwery, bardzo przejrzysty panel (mówiąc o HostAndPlay - bo ten hosting popieram) może nie minecraftowy, ale 100 razy lepszy 

od tego kosmicznego który proponuje pukawka. Co do craftserve nie będę się wypowiadał, ponieważ zaryzykowałem czytając te wszystkie POZYTYWNE opinie 

i kupiłem tam serwer premium 30zł, i jestem bardzo zawiedzony, gdyż nie ma możliwości wgrania własnego silnika, a to było dla mnie bardzo ważne, ponieważ na

takiej wersji, jakiej stoi mój serwer, nie ma dostępnego silnika, a na dodatek nie można go wgrać..  ItemShop też taki średni, jedyne co

mają naprawdę fajne to panel, niskie pingi i ogólnie wytrzymałe maszyny. Jednak Moim faworytem jest HostAndPlay, to jednak jeszcze będę się zastanawiał

co do hostingów.

TOP5:

1. HostAndPlay

2. TitanAXE

3. LvlUp

4. Slotex

5. CraftServe

I prosze was! Nie patrzcie na to, że Pukawka prowadzi w tym rankingu, ponieważ jest to moim zdaniem jedna wielka pomyłka. Miałem tam serwer i o dziwo wykorzystywał 2-3GB RAMu przy pustym serwerze, nie mówiąc już o tym, że gdy mój serwer wystartował były masakryczne lagi, gdzie byłem zmuszony do kilkukrotnego restartu serwera, jednak nic to nie dało. Procesor w okolicach 70-80-90%, może i przenieśli mi serwer na nową maszyne, ale od tamtego czasu straciłem do nich zaufanie. W dodatku co do rankingu, to każdy kto ma u nich serwer wie - że mają w panelu specjalne miejsce z prośbą o "zagłosowanie" na nich tutaj. Więc wg. mnie jest to małe oszustwo w stosunku do konkurencji, ponieważ to powinno zależeć tylko i wyłącznie od klienta czy taką opinię wystawi, i czy pozytywną, cz negatywną.

Moja bardzo streszczona opinia o TOP 5:

1. HostAndPlay

+ Bardzo wydajne serwery, przejrzysty panel, niskie pingi, nawet ładna darmowa strona itemshopu, serwery w Polsce/Francji, duży wybór w instalatorze pluginów/silników, szybki support

- Trochę wysoka cena, i "zawyżona" prowizja PaySafeCard (23%).

2. TitanAXE

+ Bardzo wydajne serwery, całkiem przejrzysty panel, niskie pingi, nie najgorsza strona itemshopu, serwery w Polsce/Francji, Dosyć niska cena, Błyskawiczny Support.

- Brak Instalatora pluginów/silników, trochę mało opcji w panelu.

3. LvlUp

+ Bardzo wydajne serwery, przejrzysty panel, niskie pingi, średnia strona itemshopu, ale nie najgorsza ;)

- Bardzo wysoka cena, serwery tylko we Francji, długa odpowiedź BOK.

4. Slotex

+ Wydajne serwery, przejrzysty panel, niskie pingi, nie najgorsza strona itemshopu, dosyć niska cena

- Trochę słaby support...

5. CraftServe

+ Wydajne serwery, całkiem przejrzysty panel, niski panel, nie najgorsza strona itemshopu, niska cena

- Mały wybór serwerów, długa odpowiedź admina hostingu (nie mówiąc o tomasz.budny który jako bot zawsze zwarty i gotowy)..., Brak możliwości wgrania własnego silnika.

Grands Gerther Givenchex

Opublikowano
Cytat

Miałem tam serwer i o dziwo wykorzystywał 2-3GB RAMu przy pustym serwerze, nie mówiąc już o tym, że gdy mój serwer wystartował były masakryczne lagi, gdzie byłem zmuszony do kilkukrotnego restartu serwera, jednak nic to nie dało. Procesor w okolicach 70-80-90%,

Przecież to nie jest wina hostingu tylko Twojej konfiguracji serwera.
Zużycie ramu - wynika tylko i wyłącznie z konfiguracji serwera i ilości graczy
Obciążenie procesora - wynika tylko i wyłącznie z konfiguracji serwera i ilości graczy

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano (edytowane)

Nie wmawiaj mi głupot. Sytuacja ustabilizowała się gdy przenieśliście mi serwer na nową maszyne, jednak RAM i procesor dalej były obciążone, jednak już na mniejszym poziomie (procesor 30%)

Co do tych głupot, to przeniosłem wszystkie pliki serwerowe (cały serwer) na inny hosting (również oferta "bez limitu") i procek przy pustym serwerze lub 2-3 graczy miał max 0-2%, więc wszystko w normie, nie mówiąc już o testach WorldEditem, co dawało max kilka dodatkowych %.

(Serwer miał ~ 30 pluginów)

Edytowane przez Givenchex

Grands Gerther Givenchex

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 19.07.2017 o 01:25, Givenchex napisał:

Nie wmawiaj mi głupot. Sytuacja ustabilizowała się gdy przenieśliście mi serwer na nową maszyne, jednak RAM i procesor dalej były obciążone, jednak już na mniejszym poziomie (procesor 30%)

Co do tych głupot, to przeniosłem wszystkie pliki serwerowe (cały serwer) na inny hosting (również oferta "bez limitu") i procek przy pustym serwerze lub 2-3 graczy miał max 0-2%, więc wszystko w normie, nie mówiąc już o testach WorldEditem, co dawało max kilka dodatkowych %.

(Serwer miał ~ 30 pluginów)

Jak uruchamiasz grę swoim komputerze to obciążenie które ona wywołuje zależy od komputera, czy od gry?
Serwer Minecraft to jest program, nic więcej. Więc to ile procesora pochłania oraz ile pamięci zależy tylko od działania tego programu. Działanie serwera Minecraft zależy od jego konfiguracji.
Przeniesienie miało na celu umożliwienie Ci pochłaniania większej ilości zasobów na mniej obciążonej maszynie.
Liczenie ilości pluginów nie ma sensu. Nie przeniosłeś 1:1 konfiguracji na inny hosting. Wystraczy jeden źle działający plugin i cały serwer będzie źle działał.
Będę się upierał, że to nie była nasza wina.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)
Dnia 11.07.2017 o 08:39, Givenchex napisał:

W dodatku co do rankingu, to każdy kto ma u nich serwer wie - że mają w panelu specjalne miejsce z prośbą o "zagłosowanie" na nich tutaj. Więc wg. mnie jest to małe oszustwo w stosunku do konkurencji, ponieważ to powinno zależeć tylko i wyłącznie od klienta czy taką opinię wystawi, i czy pozytywną, cz negatywną.

Enderchest to samo, żebrze o lajkowanie. ich maszyny są zbyt awaryjne by dostać jakąkolwiek pochwałę, 

mam to coś polecić?! Za co?

Za to że nagle usunęli pakiet universal?

że przez nich, muszę płacić ok 80zł /mc?

a może mam polecić enderchesta za to że wykresy nie działają? tu przepraszam, bo pół roku wykresy nie działały a teraz działają, akurat przed chwilą sprawdziłem dla pewności xD 

a może mam polecić enderchesta za to że od pół roku gracze nie mogą kupować rang/itemów/unbanów czy czegokolwiek dodanego w itemshopie za pomocą PaySafeCard?

a może polecać za to że zamiast swojego płatnego BOK'u dali jakieś forum MPSpot, gdzie nikt na niczym się nie zna?!

Dobrze że chociaż aktualizują silnik do najnowszej wersji, JAK SIĘ IM PRZYPOMNI ŻE NALEŻY TO ZROBIĆ...

Hosting 3/10

Edytowane przez MKMethosPL
Opublikowano (edytowane)

a skrypty masz? jak dobrze zrobisz serwer to lagów nie będzie ;)

@edit
ps. Pukawka to też gó***, chciałem przetestować ich hosting, kupiłem maszynę o niemalże takich samych parametrach co na enderchest, przeniosłem każdy plik co do jednego, (oprócz folderu players w folderze World bo było tam powyżej 50 tyś. pojedynczych plików), na enderchescie trochę lagowało przy 50 graczach, a na pukawka, wbiłem ja, niby wszystko okej, wbija współwłaściciel, i serwa wyjebało (przepraszam za wyrażenie ale inaczej tego się nie da opisać). myślałem że to coś ja zrobiłem, uruchomiłem ponownie, wszedł współwłaściciel, jest ok, wbijam ja, i znów serwer wyjebało xD po prostu genialny hosting! (sarkazm).

a Craftserve? dawno dawno temu, się na nich ostro zawiodłem, (początki mojego serwera), na pc. startował w 20 sekund, na ich maszynie, serwer włączał się 10 minut. gdy się włączył, TPS wynosiły 5.0 i mniej. a na moim starym pc, z intel core 2 duo 1.86 ghz i 2 gb ram DDr2 Patriot 800 Mhz, na hamachi spokojnie grało 10 osób przy 18-20 Tps ;)

może i miałem 14 lat, i nie ogarniałem wielu rzeczy, i mój serwer był nieogarnięty, np. mając essentialsa, do tabliczek używałem colored signs, ale serwer robiłem zawsze sam, i nigdy żadnych gotowych paczek (nie to co ta dzisiejsza młodzież i ich gotowe izihace).

ps. Zamiast Enderchest ogarnąć swój hosting, dobrze, robi to co powinien robić dobrze na enderchescie, gdzie indziej (HostAndPlay). Tam wygląda hostowanie minecraft interesująco, ale jak jest w praktyce nie wiem.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

@MineHost Strona główna wygląda bardzo ładnie jednak panel serwera już nieco gorszy, dodatkowo wszystkie funkcje dosyć wolno mi się ładowały, może była to wina mojego internetu choć wątpię bo mam dosyć dobry. A same serwery wydają się dobre.

Edytowane przez Aides

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

Ja wybrałem MineHost.pl

Ponieważ:

1.   Tanie usługi
  2.   Szybka i doświadczona pomoc
  3.   Wysoka jakość serwerów
  4.   Serwery testowe
  5.   Gwarancja niskiego pingu
  6.   Rozbudowany panel
  7.   Rozszerzona ochrona anty DDoS.

Szukasz dobrego hostingu pod swój serwer ? Wybierz właśnie ten.

Opublikowano (edytowane)

Według mnie dla mało/średnio zaawansowanych twórców serwerów najodpowiedniejszym hostingiem jest EnderChest.

Posiada on m.in.

- przejrzystą i ładną stronę do zarządzania serwerem (sam aktualnie z niego korzystam)

- łatwy w opanowaniu ItemShop

- pomocne Biuro Obsługi Klienta

- po ostatnim (bodajże z 8.01.2018r) updacie serwerowni, za tą samą cenę co kiedyś można mieć 2 razy wyższe parametry, więc nie pozostaje on w tyle co do innych hostingów.

Jednak jeśli ktoś jest nastawiony na to, że serwer "wypali" wybierze najprawdopodobniej Dedyka lub VPSa, czemu?

Są one o wiele wydajniejsze i w porównaniu do tych samych parametrów co na hostingach, nie kiedy tańsze.

Jednak wracając, ja wybrałem EnderChest.

Edytowane przez Szymooh
Opublikowano (edytowane)

@MineHost

Osobiście polecam wybrać MineHost.pl, ponieważ:

- Tanie usługi (Aktualnie są kody -75%)

- Szybka pomoc, że strony supportu

- Wysoka jakość

- Serwery znajdują się w Krakowie

- Panel (Mało przejrzysty)

- Monitor zasobów, również wykres obiażeń

- Serwery testowe (3h)

- Hosting chętnie nawiązuje współprace z użytkownikiem

Minusy: 

Brak płatności PSC 

Moje propozycje:

- Dodanie listy serwerów 

-  Liczba zarejestrowanych użytkowników, liczba serwerów oraz graczy na serwerach

- Bardziej rozpisane usługi jak na razie jest mało informacji co jest minusem

Edytowane przez Aides

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano (edytowane)
Dnia 7.01.2018 o 22:33, MineHost napisał:

Proszę o dodanie hostingu: MineHost.pl

Pozdrawiam.

10 godzin temu, Aides napisał:

@MineHost

Osobiście polecam wybrać MineHost.pl, ponieważ:

- Tanie usługi (Aktualnie są kody -75%)

- Szybka pomoc, że strony supportu

- Wysoka jakość

- Serwery znajdują się w Krakowie

- Panel (Mało przejrzysty)

- Monitor zasobów, również wykres obiażeń

- Serwery testowe (3h)

- Hosting chętnie nawiązuje współprace z użytkownikiem

Minusy: 

Brak płatności PSC 

Moje propozycje:

- Dodanie listy serwerów 

-  Liczba zarejestrowanych użytkowników, liczba serwerów oraz graczy na serwerach

- Bardziej rozpisane usługi jak na razie jest mało informacji co jest minusem

MineHost to nie hosting jak już pisałem w wielu postach. Każdy może sobie użyć panelu "Nozo" i podpisywać się pod hosting.
To że nie macie paysafecarów świadczy o tym że nie jesteście legalnie działającą firmą gdyż nawet firmy pośredniczę prowadzą zaostrzoną kontrolę przed podjęciem takiej współpracy.
Strona ma certyfikat wygenerowany przez darmowe "Lets encrypt" nie stać was nawet na to.
Korzystacie z AIP(Inkubatory) a domena jest na was tak samo jak płatności są na osobę prywatną. Jeżeli prowadzicie taką działalność domena jak i płatności powinny być na AIP. Zostało to już zgłoszone. Sprawę zgłosiłem także do UOKiK.
Jak dla mnie ten "hosting" powinien zostać usunięty z listy nigdy nie wiadomo co się może stać.

Edytowane przez krzukosz
Opublikowano
3 godziny temu, krzukosz napisał:

MineHost to nie hosting jak już pisałem w wielu postach. Każdy może sobie użyć panelu "Nozo" i podpisywać się pod hosting.
To że nie macie paysafecarów świadczy o tym że nie jesteście legalnie działającą firmą gdyż nawet firmy pośredniczę prowadzą zaostrzoną kontrolę przed podjęciem takiej współpracy.
Strona ma certyfikat wygenerowany przez darmowe "" nie stać was nawet na to.
Korzystacie z AIP(Inkubatory) a domena jest na was tak samo jak płatności są na osobę prywatną. Jeżeli prowadzicie taką działalność domena jak i płatności powinny być na AIP. Zostało to już zgłoszone. Sprawę zgłosiłem także do UOKiK.
Jak dla mnie ten "hosting" powinien zostać usunięty z listy nigdy nie wiadomo co się może stać.

Niech Pan już nie spami na forum tymi swoimi postami w którym pisze to samo. Co do płatności PaySafeCard pojawi się na dniach. Dalej nie rozumiem w czym Panu przeszkadza certyfikat Lets encrypt z którego korzysta bardzo dużo korporacji ponieważ jest na dobrym poziomie.

Opublikowano
17 godzin temu, MineHost napisał:

Niech Pan już nie spami na forum tymi swoimi postami w którym pisze to samo. Co do płatności PaySafeCard pojawi się na dniach. Dalej nie rozumiem w czym Panu przeszkadza certyfikat Lets encrypt z którego korzysta bardzo dużo korporacji ponieważ jest na dobrym poziomie.

Lets Encrypt można podpisać w 5 minut. Jest tylko dla wyglądu.
Odpowiadasz na jeden z zarzutów, korzystałem z AIP i wiem jak to wygląda. Kto musi posiadać domenę i na kogo mają iść płatności.
Więc jak dla mnie sprawa jest jasna. 

Opublikowano (edytowane)

----------------------------- opinia o EnderChest --------------------------------------

-  wycofana - 

----------------------------- opinia o MineHost --------------------------------------

@krzukosz potwierdzam że ten hosting  to gówno. poziom założyciela hostingu sięga dna, z ciekawości nazwałem ich hosting gównem, i oto odpowiedź jaką uzyskałem.
image.pngimage.pngimage.png

po 5 minutach czekania on nadal pisze...
image.png (gość bardzo wolno pisze, albo przepisuje kodeks prawny by mi wcisnąć że wszystko jest legal)

image.pngimage.pngimage.pngimage.png image.png

Powód edycji: Groźby na email.
Opublikowano (edytowane)

Dlaczego MineServ.eu został usunięty z listy? Dodajecie jakieś nowe hostingi, które działają niedawana, a jeden z pierwszych hostingów usuwacie z listy, jaki jest tego powód?

Edytowane przez banan47
baner.gif