Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki jest najlepszy hosting serwerów Minecraft?  

133 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki jest najlepszy hosting serwerów Minecraft?

• Pukawka
      32
    • TitanAXE
      38
    • Enderchest
      9
    • Craftserve
      17
    • CuddiHosting
      7
    • CraftHost
      9
    • Minehost
      11
    • HostAndPlay
      0
    • LiveServer
      1
    • Mineserv
      3
    • Fajneserwery
      0
    • ServerProject
      2
    • 1shot1kill
      1
    • PixelHost
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Polecam TitanAXE.com

+ Stabilna Maszyna
+ Łatwa Konfiguracja serwera ;)
+ Tanie Serwery 
+ STRONA WWW do każdego serwera
+ SUPPORT 24/7 ONLINE 

Edytowane przez radek2103
  • Odpowiedzi 305
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem kto tak zdrowy na umyśle poleca Craftserve xDD
Przecież ten s**t ledwo działa, serwery co chwile sie wylaczaja a panel czesto traci lacznosc z serwerem. Nie polecam.
Dla mnie pukawka.pl i lvlup.pro (vps) najlepszy, powody:
- niskie ceny

- świetny support (pukawka, bo na lvlup troszkę trzeba poczekać),

- wiele opcji

- funkcjonalny panel

PS: nie ma czegoś takiego jak bez limitów, na pukawce przy przekroczeniu chyba 8GB serwer się wyłącza jednak zależy to chyba od zużycia ram/cpu innych serwerów.

Edytowane przez DoriiSuperPies

bannergif.gif

Opublikowano

OFERTY OFERTY OFERTY!

Oferty się zmieniają. Dziś ten jest najtańszy a jutro inny.

Osobiście wypowiem się w zakresie obsługi i możliwości hostingów na jakich testowałem konta i serwery...

1) LVLup

Obsługa odpowiada w ok 14h (czas średni). Jest miła i rzetelna, nie kłamie ale naciąga lekko fakty. Często prowadza prace w serwerowniach co prowadzi do problemów na łączu. Panel przystępny dla początkujących ale nie obiecujący dla zaawansowanych administratorów.

(ocena na podstawie współpracy w lutym 2016)

2) MineServ

Obsługa odpowiada w ok 10h. Podchodzą profesjonalnie do problemu. Nie uświadczyłem niedogonień ze strony prac serwerowych (byłem tam miesiąc).

(ocena na podstawie testów w marcu 2016)

3) Hosting-Minecraft

Obsługa odpowiada w ok 5h. Pełny full serwis. Nie uświadczyłem niedogonień ze strony prac serwerowych (byłem tam miesiąc). Niestety oferta diamond ma dramatycznie mało ramu co spaliło ich na Hosting. Idealny na małe serwery, prywatne. Na open space raczej nie polecam.

4) EnderChest

No i tu temat rzeka.....

Obecnie u nich jestem i nie mam dużo Ciepłych słów o tym Hostingu.

Ponieważ serwer okazał się dużym sukcesem, Hosting możemy wykupić jeszcze na rok (ponieważ finanse w portfelu uległy dewaluacji na rzecz hostingu).

Obsługa odpowiada średnio 18h. Zasób merytoryczny pracowników BOK jest żenujący. Miałem nawet sytuację, że zapytałem się o nowy silnik do MC (nie było go w ofercie) a on mi mówi, że od dawna jest w serwisie i dopiero odblokowali mi ten dostęp. BA! Ponowny numer mi zrobili z Bungeecordem ale tym razem posłałem im screena  :lenny:

Bardzo często są awarie. Mimo iż mam wykupiony optymalny pakiet to ich łącze to totalna klapa. Serwer ma długą odpowiedź. Gdy wejdzie ponad 70 graczy, mimo iż zasoby mam w 50% wykorzystane.

Panel ogranicza liczbę kopi zapasowych i nie można ustalić samemu momentu jej tworzenia. Jestem zmuszony siedzieć po nocach by robić poprawki bez ryzyka cofki.

Na propozycję prze-konwertowania tabeli płatności tak aby zamiast ID produktu była nazwa Przedmiotu ze sklepu - "fajny pomysł. Zrobimy to jak najszybciej"... po 8 miesiącach nic.

Rozwarstwić trzeba prace adminów i BOK. Adminserwera robi kiedy trzeba i co trzeba a gdy masz pytania to BOK nie udziela odpowiedzi co admin robił. Nawet pierdolonego raportu nie zostawi i ja jako admin nie wiem co się zmieniło i co unikać.

MClista.pl (należy do enderchest) nie działa poprawnie. Banery nie aktualizują się totalnie. Blokady na hostingu tez nie czasem na wpisywanie serwerów na inne listy minecraft!

-----------------

Po powyższych przejściach skłaniam się do prywatnej maszyny. Oczywiście nie każdy może sobie na to pozwolić, ponieważ serwer musiał by być rentowny.

Osobiście po przejrzeniu dzisiejszych ofert zaciekawiła mnie CraftServe ale nie wierze, że jak wbije im z serwem na 100 slotów i ok 50 użytkownikami to będą z uśmiechem brać tylko 30zł..... Jakies ograniczenia się pojawią gdy skończy się rynek na FAIM :)

Obsługa odpowiada w ok 10h. Podchodzą profesjonalnie do problemu. Nie uświadczyłem niedogonień ze strony prac serwerowych (byłem tam miesiąc).

Opublikowano

LVLUP.PRO

Najlepszy stosunek ceny do jakosci :)

Mam dwa VPS KVM i jeden OpenVZ oraz 4 hostingi www, zadnych problemow. Tickety obsluguje wlasciciel (Pan Michal we wlasne osobie - tak, SystemZ), co jest duzym plusem. Nigdy nie spotkalem sie z odpowiedzia ktora byla tylko wyminieciem prawdziwego problemu jak mialo to miejsce na enderchescie, gdzie support twierdzil, ze u nich wszystko jest dobrze i mam sprawdzic wszystkie pluginy (3 razy, tyle samo tez pisalem, ze wszystko dziala jak nalezy). Chodzilo o plugin ProtocolSupport ktory u nich powodowal timeouty (prawdopodobnie firewall). W przypadku serwera na wlasnym dedyku czy tez vps od lvlup - zero problemow :>

Opublikowano

Hm, co mogę powiedzieć.

Pukawka jest dobrym hostingiem, polecam - przy około 30 graczach i napchanych skryptach/pluginach bez problemów (ta najtansza oferta za 24 zeta).
Teraz korzystam z VPS OpenVZ na lvlup.pro. Trzeba dobrze zoptymalizować serwer i wszystko pięknie śmiga.
Gdyby ankieta dotyczyła też VPS, mój głos poszedłby na ten LVLup.pro ;)

bannergif.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam TitanAXE.com

+ Stabilna Maszyna

+ Łatwa Konfiguracja serwera ;)

+ Tanie Serwery 

+ STRONA WWW do każdego serwera

+ SUPPORT 24/7 ONLINE 

Dokładnie! Super hosting :P Niedługo mają dać jakaś super ofertę, ciekawe co dadzą :P

CAMDNAx.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ZdjęcieSenseiNein
20 minut temu
TitanAXE - Sharp Game Servers - Recenzja

Co oferuje hosting?

Hosting ma nam baaardzo duzo do zaoferowanie m.in:

- Wszystkie serwery to VPS
- Kazdy serwer (nawet za 60gr) posiada 8 rdzeni procesora Intel Xeon
- Estetyczny panel ulatwi ci prace
- Support 24/7 (odpowiadaja od 10sekund do 10 minut)
- w pelni konfigurowalna strona WWW
I wiecej!!

Recenzja:

Szukalem dobrego hostingu minecraft pod moj serwer EasyHC. Najpierw testowalem takie hostingi jak: enderchest, pukawka, hostandplay, craftserve... Noi TitanAXE. Wpladzilem paysafecardem 1 zl i odziwo bez prowizji dostalem ten 1 zl za 60 groszy kupilem serwer... I JEST CUDOWNIE. Polecam ten hosting

Strona: http://titanaxe.com

Opublikowano

Moim zdaniem pukawka to dno. (nie jest dedykiem wiec wiele pluginow dzisjejszych tam nie dziala + skomplikowany system np mysql. Typowy klient tego nie rozkmini xD). Enderchest rowniez do dupki, niby ceny od 2zl? Lecz wszystkie takie serwery sa zawsze zajete.... CubeHost itp nie wspominam bo to juz nie pamiec. LvlUpPro niby dobre maszyny lecz 10gb ramu za 200zl? a na titanaxe np 14000gb ramu za 150zl. lol. TitanAxe jest najlepszym serwerem. Tanio + domeny za 20zl na rok... Oracz oferta TeamSpeak rowniez z domenami. Support odpowiada w ciagu 10minut 24/7h. + Bardzo tanie ceny.

Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem pukawka to dno. (nie jest dedykiem wiec wiele pluginow dzisjejszych tam nie dziala + skomplikowany system np mysql. Typowy klient tego nie rozkmini xD). Enderchest rowniez do dupki, niby ceny od 2zl? Lecz wszystkie takie serwery sa zawsze zajete.... CubeHost itp nie wspominam bo to juz nie pamiec. LvlUpPro niby dobre maszyny lecz 10gb ramu za 200zl? a na titanaxe np 14000gb ramu za 150zl. lol. TitanAxe jest najlepszym serwerem. Tanio + domeny za 20zl na rok... Oracz oferta TeamSpeak rowniez z domenami. Support odpowiada w ciagu 10minut 24/7h. + Bardzo tanie ceny.

@JordiiYT

Twoje zdanie "PROGRAMISTO" nikogo nie interesuje....

Co jak co, twoje udzielanie sie na yt znosilem, ale że sie na mpc przeniosłeś, kur**. 

1. Pukawka, jeden z lepszych hostingów, nie znasz sie to sie nie udzielaj "PROGRAMISTO".

PS. Dnem to wiesz kto jest ::"" Y O U ""::

2. Wystarczy pomyśleć, a mysql jest wszedzie taki sam. Ty je masz, tak jak i problemy w życiu osobistym.

Ale twojego toku myślenia nigdy nie pojme. "Bardzo tanie ceny."    idz spać :)

Edytowane przez TheMajster
Opublikowano

titanaxe?

Po prostu jak to czytałem to zastanawiałem się czy Ci zapłacili za tą opinie xD 

Jak to jeden wielki skam :D

Dobry był FiberHost.pl jak istniał obecnie jak nie masz firmy itp To polecam LVLUP.pro tam masz wirtualny portfel itp 

A jak już bardziej przemyślanie z własnymi płatnościami polecam OVH.pl :D

Opublikowano

Proszę o dodanie hostingu CuddiHostin.pl

Polecam wam hosting Cuddihosting.pl

- Szybka pomoc

- Wyciecie kraji

- Sam wybierasz jakie

- Maszyny z Hosteam

- Ochrona klientów jak i zarobek do swojego portfelu

- Autorski itemshop

- Cuddi

- Kontakt via TeamSpeak

- Gmail

Minusy:

- No ni ma żadnego :*

1.png

Opublikowano

Jak najbardziej polecam TitanAXE

Nowości:

- FireWall

- VPS (https://titanaxe.com/panel#/new)

Dlaczego właśnie ten hosting?

- Support odpowiada w ciagu 10 minut.

- Płacisz za tydzień

- Niskie cenny

- Dobre maszyny

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

Polecam pukawka.pl

- Można wgrać własny silnik,

- Szybki support,

- Stabilne maszyny,

- Strona WWW oraz itemshop

Przerzuciłem się z Enderchest na ten hosting, ponieważ oni mają na tyle niestabilne maszyny, że przy 1400 mb ramu jest odrazu cały zapchany po uruchomieniu, nawet bez pluginów. :( 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

DLACZEGO WARTO KUPIĆ SERWER W LVL UP?:

+ VPS Z OVH

+ kvm i openvz

+ kvm do 250 mbit a openvz do 200 mbit

+ open vz lokalizacja EU a kvm FR

+ wysokie bezpieczeństwo danych

+ serwery mc z małym pingiem

+ serwery mc do wyboru ilość ram

+ nawet szybki support <3

+ LEGALNA FIRMA ZAREJESTROWANA W RZĄDOWYM REJESTRZE

+ Co chwile nowości 

+ dużo rabatów i innych informacji

+ wygodne forum

+ na vps możliwość sprawdzenia stanu infrastruktury

CENA:

OPENVZ JUŻ OD 19,90ZŁ

KVM PRO JUŻ OD 14,90ZŁ

MINECRAFT JUŻ OD 3,40ZŁ

WWW JUŻ OD 2,00ZŁ 

TEAMSPEAK JUŻ OD 0,63ZŁ

POPROSTU HOSTING GODNY POLECENIA :)

#OnlyLVLUP

logopng_aannwxs.png

Opublikowano

Kepo70 - w Pukawka.pl miałbyś taniej (porównaj sobie ceny za 2 GB ramu), bez sztywnego limitowania procesora i z pomocą techniczną od 10:00 do 20:00 w tym również przez telefon (a nie tylko od 17:00 do 22:00)

Pukawka.pl to uczciwa oferta, u nas 1 GB zawsze kosztuje tyle samo.

YMM kiedys mialem na pukawce bezlimitu no i chyba to byl jednak limit poniewaz mialem okolo 30 pluginow a strasznie lagowało i wyskakiwało ze procesor przeciazony ODRADZAM KUPOWANIA I jeszcze ta prowizja m

jedna wielka masakra juz nigdy! tam nie przejde

Kepo70 - w Pukawka.pl miałbyś taniej (porównaj sobie ceny za 2 GB ramu), bez sztywnego limitowania procesora i z pomocą techniczną od 10:00 do 20:00 w tym również przez telefon (a nie tylko od 17:00 do 22:00)

Pukawka.pl to uczciwa oferta, u nas 1 GB zawsze kosztuje tyle samo.

YMM kiedys mialem na pukawce bezlimitu no i chyba to byl jednak limit poniewaz mialem okolo 30 pluginow a strasznie lagowało i wyskakiwało ze procesor przeciazony ODRADZAM KUPOWANIA I jeszcze ta prowizja m

jedna wielka masakra juz nigdy! tam nie przejde

Jak najbardziej polecam TitanAXE

Nowości:

- FireWall

- VPS (https://titanaxe.com/panel#/new)

Dlaczego właśnie ten hosting?

- Support odpowiada w ciagu 10 minut.

- Płacisz za tydzień

- Niskie cenny

- Dobre maszyny

płacisz za tydzień to w lvl upie też  :) 7 dni :)

#OnlyLVLUP

logopng_aannwxs.png