Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki jest najlepszy hosting serwerów Minecraft?  

133 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki jest najlepszy hosting serwerów Minecraft?

• Pukawka
      32
    • TitanAXE
      38
    • Enderchest
      9
    • Craftserve
      17
    • CuddiHosting
      7
    • CraftHost
      9
    • Minehost
      11
    • HostAndPlay
      0
    • LiveServer
      1
    • Mineserv
      3
    • Fajneserwery
      0
    • ServerProject
      2
    • 1shot1kill
      1
    • PixelHost
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 14.01.2018 o 19:16, MKMethosPL napisał:

----------------------------- opinia o EnderChest --------------------------------------

----------------------------- opinia o MineHost --------------------------------------

@krzukosz potwierdzam że ten hosting  to gówno. poziom założyciela hostingu sięga dna, z ciekawości nazwałem ich hosting gównem, i oto odpowiedź jaką uzyskałem.
image.pngimage.pngimage.png

po 5 minutach czekania on nadal pisze...
image.png (gość bardzo wolno pisze, albo przepisuje kodeks prawny by mi wcisnąć że wszystko jest legal)

image.pngimage.pngimage.pngimage.png image.png

Hmm, dobry serwer dla kolegów jeżeli jest ich mała ilość do czystego minecrafta idealny. Jak już pisałeś niskie ceny za małe konfiguracje. Własny silnik jest dopiero od niedawna ale najprawdopodobniej po kontakcie z BOK można było poprosić o wgranie swojego (czego nie jestem pewien). BOK pracuję tylko w wybranych godzinach 16-24 w soboty/niedziele BOK powinien być w godzinach porannych do samej nocy gdyż w te dni się najwięcej dzieje a nie ma go wgl. Lagi są na większości hostingów jeżeli nie posiadasz oferty indywidualnej zapewne jest ograniczany procesor czy coś. MClista jest faktycznie zbugowana serwery które są od 2-3 lat offline nadal tam siedzą chociaż że w FAQ jest napisane że mają być usuwane po 5 dniach. Co do odblokowania linku strony to każda domena jest podpięta na adres IP i to jego trzeba odblokować najlepiej posłużyć się stroną whatsmydns.net do znalezienia takiego adresu. Domeny zostały wycofane i chwała im za to § 7. Domeny regulaminu enderchesta ". Klient zamawiając usługę domeny, nie staje się jej właścicielem. Właścicielem każdej zakupionej domeny w enderchest.pl jest firma Host Universe LTD." według NASK to nie sprzedaż domen a wypożyczanie najlepsze jest to że na początku sprzedaży domen nie pisało "wynajmij" tylko "kup" i w regulaminie nie było wzmianki o tym że domena nie jest na Ciebie rejestrowana. Niektórym znikały domeny z powodów kłótni właścicieli serwerów minecraft. Ale nie będę drążył Nie ma i dobrze. OVH.com trzeba zarejestrować sobie domenę i mieć spokój. Ogólnie hosting celujący w osoby młodsze dużo kolorków bardzo łatwy panel. 

• Odpowiedzi 305
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam od nowa zrobić głosowanie na najlepszy hosting... Ten nie był dawno aktualizowany więc dużo się mogło od tego czasu zmienić... Szczególnie z nędzną pukawką, która niestety jest - nędzna.

Grands Gerther Givenchex

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przeglądając niektóre odpowiedzi, które są czyimś zdaniem są wg. mnie niezgodne z obecnymi realiami, w szczególności mówię o hostingu Pukawka, która osiągnęła największe wyniki w ankiecie przy tym temacie. Hosting Pukawka.pl jest według mnie najlepszym hostingiem patrząc na cenę zakupienia jakiegokolwiek serwera z ich oferty. Ok. 2 złote za maszynę, która z najmniejszym wystarczającą pamięcią ram i dyskiem na miesiąc jest najlepszą ofertą ze wszystkich innych hostingów, które przeleciałem wzrokiem. W dodatku w ofercie mamy możliwość skorzystania z szerokiego spectrum opcji takich jak wygodne kopie zapasowe, własna strona www, która nam może posłużyć np. jako forum naszego serwera Minecraft, strona www jest stawiana na WordPressie bez dodatkowych opłat za stronę, dane FTP, przez które możemy dostać się w bebechy naszego serwera za pomocą przeznaczonych do tego aplikacji, możemy wybrać nawet silnik inny niż Vanilia, który wbudowany jest od razu na start w naszej maszynie. Póki co nie miałem na szczęście okazji skorzystać z oferty BOKU hostingu, więc nie mogę się podzielić odczuciami z pomocy. Moją wypowiedź na temat hostingu zakończę słowami: ,,Wygodny i przejrzysty interfejs strony''.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Proszę o usunięcie soRED z listy. Wykupiłem tam serwer ponad miesiąc temu za 100zł, brak jakiegokolwiek kontaktu pod e-mail ani supportem. Brak zwrotu. Firma-widmo.

test

Opublikowano
6 godzin temu, Yale napisał:

Proszę o usunięcie soRED z listy. Wykupiłem tam serwer ponad miesiąc temu za 100zł, brak jakiegokolwiek kontaktu pod e-mail ani supportem. Brak zwrotu. Firma-widmo.

Z jakiej okazji zwrot, gdy serwer się sprawował? Jakim tonem do nich napisałeś?

Dnia 7.07.2018 o 12:33, Tawiq napisał:

Ktory aktualnie najlepszy?

TitanAXE - serwer
OVH (LvlUP) - VPS

Jeśli ci pomogłem to daj lajka ❤️ 

Opublikowano (edytowane)

@GamePL7 Najpierw gdy minął tydzień i nie było aktywacji, pytałem się, czy będzie jeszcze zaaktywowany. Tak minęły 2 i 3 tygodnie.. Zero kontaktu z nimi. Na samym końcu już się wkurzyłem i napisałem im capslockiem o zwrot pieniędzy. Zero odpowiedzi. Jeśli tak zostanie dalej upomnę się listownie.

https://i.imgur.com/dny8UuR.png
https://i.imgur.com/rDcfh7m.png
https://i.imgur.com/fZMSsV4.png
https://i.imgur.com/BEKhGBh.png

*źle się wyraziłem. Serwer nie działał, bo nie był nawet zaaktywowany. I nie jest nadal i widnieje na liście "oczekujących zamówień".

Edytowane przez Yale

test

• Biter. zmienił(a) tytuł na Spis hostingów Minecraft
  • Biter. przypiął/eła ten temat
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
1 minutę temu, dada513 napisał:

Ten post się opiera w większośći na hostingach polskich. Trzeba pamiętać, że poza krajem  też są dobre serwery.

Server.PRO

PebbleHost.com

ShockByte.com

minecraft-hosting.pro

ggservers.com

theminecrafthosting.com

ServerMiner.com

I wiele więcej!

I nie zapomnij o ich położeniu :)

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano (edytowane)

@Aides wiem, ale aż takiej różnicy to nie robi.  Kiedy masz serwer np: we Francji nie ma takiej różnicy.  Na server.pro da się też mieć serwery w Polsce. Większość jest blisko Polski i nie ma aż takiej różnicy.

Edytowane przez dada513
Opublikowano

Dla tych co mają trochę budżetu na serwer polecam hosting server.pro.

Support odpowiada od 10 minut do 1 h.

Osobiscie napisałem do nich, ze mój serwer crashuje po włączeniu a oni to naprawili, chociaż nie musieli. Panel jest świetny! Wersja panelu na komórkę tez działa bardzo dobrze! Serwery (moim zdaniem) są bardzo szybkie i wydajne. Jest to jeden z najpopularniejszych hostingow minecraft (nie w Polsce tylko ogólnie). Ostatnio dodali tez inne gry do swojej oferty. Polecam ten hosting, lecz ceny są dość duże.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Polecam dodać dedicatedmc.io. Korzystał z ich usług już jakiś czas. Jedynym minusem(dla nie których) jest to, że wszystko po angielsku. servery znajdują się niemczech, przez co jest i tak bardzo niski ping. Servery nie sa obciążone bo nie sa sprzedawane jak w polsce, że jedno node jest dla 30 klientów. https://status.dedicatedmc.io/ Polecam sobie zobaczyć. Mają mocne procesory, dzięki czemu taki 1.15.2 leci na 50 graczach bez problemu. Przy małym koszcie.  Support poprzez discord odpisuje sam właściciel w kilka sekund. z kontaktem nie ma problemu. Duża możliwość zmiany w kwesti dodania portów itd. Polecam się przekonać samemu.  I pierwszy raz się z czymś takim spotkałem, aby pomagali gdy leży optymalizacja lub jakiś plugin nie działa. 

Edytowane przez Haczyn
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 6.04.2020 o 23:37, Skibol napisał:

Jest jakiś hosting który pozwala zarobić ? 

Co masz na myśli? Jeżeli chodzi o wypłacanie realnych pieniędzy to raczej nikt w Polsce tego nie oferuje, zbyt dużo formalności i wątpliwości prawnych jest z tym związanych.

Hosting serwerów gier: ServerProject.net

W ofercie posiadamy: 

Minecraft Hosting, FiveM Hosting, MTA:SA Hosting, Counter-Strike 2 Hosting, Counter-Strike 1.6 Hosting, Hurtworld Hosting, Palworld Hosting, Valheim Hosting, Enshrouded Hosting, Rust Hosting, Ark: Survival Evolved Hosting, SA-MP / OpenMP Hosting, Alt:V Hosting, Discord Bot VPS Hosting, TeamSpeak 3 Hosting, Web Hosting, VPS Hosting, MariaDB Database Hosting

• 5 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szczerze nie polecam nikomu Craftserve. Serwer lagował przy 4-5 osobach na Forge z modami. Użycie ramu skakało maxymalnie do 2GB a niby bez limitu. Support nie pomaga i kiedy zażądałem zwrotu pieniędzy za ich niestabilny hosting to odmówili....

Zmieniłem hosting na Pukawkę i ten sam serwer śmiga bez zarzutów....