Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Launcher - SpeedLauncher - Prosty i szybki launcher No-Premium/Premium

Gość kacpi2442

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem szkoda tylko twojego czasu na robienie launcherów i tak wszyscy grają na zyczu

Zyczu od niedawna zawiera malware, więc to jest dobra szansa na wybicie się.

Launcher posiada statystyki więc wiem ile osób z niego korzysta (wiem tylko ile, nie wiem kto).

Gdy coś robię sam się kształcę i będę w tym coraz lepszy :)

• Odpowiedzi 215
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dodaj do Launchera wgrywanie modow wtedy bedzie Zajebisty ;)

Aktualnie właśnie się tym zajmuję.

Może to dłużej potrwać, ponieważ jest to jedna z bardziej skomplikowanych funkcji które są lub będą w launcherze.

Jak już mi się to uda mam zamiar wprowadzić oddzielny program do łatwego pobierania i wgrywania modyfikacji. Oczywiście mody będzie można wgrywać też ręcznie.

Opublikowano

Aktualnie właśnie się tym zajmuję.

Może to dłużej potrwać, ponieważ jest to jedna z bardziej skomplikowanych funkcji które są lub będą w launcherze.

Jak już mi się to uda mam zamiar wprowadzić oddzielny program do łatwego pobierania i wgrywania modyfikacji. Oczywiście mody będzie można wgrywać też ręcznie.

Gz za pomysl oby byl szybszy niz zyczu ;)

5vwxw5.png

Opublikowano

Fajny. Można instalować mody tak jak do starego non-premium?

Niestety nie. Cały czas pracuje nad tym.
Opublikowano

Bardzo dobry launcher, plus za dobre wykorzystanie wgeta.

Minus, bo przez "skompilowanie" w środku są "wirusy".

Bardzo mi się podobają rozwiązania użyte przy napisaniu tego launchera. 

Launcher korzysta z własnej ścieżki w %appdata%. nawet dobre, bo się nie pomieszają launchery

Ogłaszam ten launcher jako NAJSZYBSZY, NAJPROSTSZY I NAJLŻEJSZY jaki tylko widziałem na windowsa.

Moje propozycje są takie:

- skompilowanie czymś innym tak, aby nie antywirusy nie wykrywały wirusów (mimo, że fałszywy alarm).

- dodanie polskich znaków.

- Zmiena wyglądu na mniej więcej taki (tak pobawiłem się i coś takiego wymyśliłem xD)

532da8aa930b8.png

- aby folder SL-data nie tworzył się bezpośrednio na C: tylko aby te dane tworzyły się w %appdata%/.speedlauncher

- hasła do konto premium nie są zaszyfrowane i ukryte. NAJWIĘKSZY MINUS. (Ukryć gdzieś w windowsie, schowacz i rejestrem odebrać jakiekolwiek prawa, napisać prosty kod który by je zaszyfrował). cokolwiek. byleby hasło nie było na wierzchu.

Opublikowano

Bardzo dobry launcher, plus za dobre wykorzystanie wgeta.

Minus, bo przez "skompilowanie" w środku są "wirusy".

Bardzo mi się podobają rozwiązania użyte przy napisaniu tego launchera. 

Launcher korzysta z własnej ścieżki w %appdata%. nawet dobre, bo się nie pomieszają launchery

Ogłaszam ten launcher jako NAJSZYBSZY, NAJPROSTSZY I NAJLŻEJSZY jaki tylko widziałem na windowsa.

Moje propozycje są takie:

- skompilowanie czymś innym tak, aby nie antywirusy nie wykrywały wirusów (mimo, że fałszywy alarm).

- dodanie polskich znaków.

- Zmiena wyglądu na mniej więcej taki (tak pobawiłem się i coś takiego wymyśliłem xD)

532da8aa930b8.png

- aby folder SL-data nie tworzył się bezpośrednio na C: tylko aby te dane tworzyły się w %appdata%/.speedlauncher

- hasła do konto premium nie są zaszyfrowane i ukryte. NAJWIĘKSZY MINUS. (Ukryć gdzieś w windowsie, schowacz i rejestrem odebrać jakiekolwiek prawa, napisać prosty kod który by je zaszyfrował). cokolwiek. byleby hasło nie było na wierzchu.

Dzięki z wszystkie uwagi i propozycje :)

1. Masz racje, spróbuje znaleźć inny kompilator. Lecz i tak wirusy znajdują tylko jakieś chińskie mało znane programy.

2. Batch nie obsługuje domyślnie polskich znaków, lecz postaram się coś zrobić.

3. Spróbuje zrobić coś w tym stylu :)

4. Ok :)

5. Spróbuje coś wymyślić.

Opublikowano

Dzięki z wszystkie uwagi i propozycje :)

1. Masz racje, spróbuje znaleźć inny kompilator. Lecz i tak wirusy znajdują tylko jakieś chińskie mało znane programy.

2. Batch nie obsługuje domyślnie polskich znaków, lecz postaram się coś zrobić.

3. Spróbuje zrobić coś w tym stylu :)

4. Ok :)

5. Spróbuje coś wymyślić.

1. też prawda, ale w zasadzie chyba nie znajdziesz lepszego bo z tego co pamiętam jak szukałem, to nie znalazłem takiego, aby nie wykrywało wirusów.

2. jak używasz notepad++ to ustaw Format > Zestaw znaków > Środkowoeuropejskie > OEM 852, a w pliku batch na początku dodaj

@CHCP 852>nul
Spróbuj pierw na nowym pliku a potem kombinuj z twoim.

3. No, lepiej by to wyglądało ;]

4. -

5. jak wpadnę na jakiś pomysł co z tym zrobić, to dam znać.

odpisz na gg :D

Opublikowano

@ref

W updacie 1.4 dodamy nowe gui, oraz przycisk "Zaawansowane" gdzie się pojawią nowe opcje.

Będzie też system zgłaszania błędów ;)

Opublikowano

Yy za szybki to on nie jest dowód:

300 kb nie wyciska wiecej a jak cos z neta sciagam to mi idzie po 1300 kb na s wiec beka troszku

1 sciaganie 13-20 min...

5vwxw5.png

Opublikowano

Kiedy mozemy spodziewac sie aktualizacji?

Myślę że w ciągu tygodnia raczej wyjdzie.

Yy za szybki to on nie jest dowód:

300 kb nie wyciska wiecej a jak cos z neta sciagam to mi idzie po 1300 kb na s wiec beka troszku

1 sciaganie 13-20 min...

Nie rozumiem, ja mam internet 12Mbps, a SpeedLauncher pobiera mi dane z prędkością 13Mbps.

Pewnie miałeś obciążone łącze.

Opublikowano

Mi jakoś nie działa, zrobiłem aktu. javy i dalej nie działa ( usunałem wcześniejsze launchery z Appdata)

Opublikowano

Mi jakoś nie działa, zrobiłem aktu. javy i dalej nie działa ( usunałem wcześniejsze launchery z Appdata)

W wersji 1.4 będzie opcja zgłaszania błędów oraz tryb debugowania, dzięki temu będę mógł lepiej przyjrzeć się problemowi.

Opublikowano

Właśnie wypuściłem dotychczas największy update SpeedLauncher'a :D

Już przedstawiam zmiany jakie zaszły:

- Zmiana gui (dzięki Shogun)

- Dodano grę podczas pobierania Minecraft.

- Dodano tryb debugowania.

- Dodano możliwość uzyskania raportu crashu.

- Dodano możliwość zmiany parametrów JVM (ilość ramu przydzielonego do Minecraft).

- Dodano obsługę polskich znaków (dzięki Shogun)

- Zmieniono lokalizację folderu SL-Data

- Dodano nowe opcje.

- Drobne usprawnienia.

Dodatkowo dla tych którzy czytają te wypociny mam mały prezent:

Po włączeniu SpeedLauncher'a wejdźcie w Zaawansowane-->Zmień parametry java-->I wpiszcie "gra" po czym zatwierdźcie ENTER. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...