Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Alistria.eu

TeodenMetin2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 303
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wszyscy dają radę, nie ukrywam ze zrobienie epickiej biżu nie jest łatwe, ale jak się ją zrobi to widać różnice, czuć podczas walki z innymi graczami np bez tej biżuterii albo z nią ale na niższy poziom że ma się przewagę. Oczywiście nie taką że jesteśmy nietykalni, zobaczycie w grze, zawsze można dany item znerfić lub wręcz odwrotnie.

zhda.png

Opublikowano

Hey

Jako, że grałem od początku do końca, zarówno na prekursorze tego serwera - Teodenie, jak i na samej Alistrii ośmielę się powiedzieć, że serwer ten znam od podszewki.

Mam nadzieję, że moja opinia pomoże komuś w podjęciu decyzji co do rozpoczęcia przygody na tym serwerze. Żeby nie przedłużać: jeśli ktoś szuka serwera na którym gra sprawi mu frajdę, zabawi się przez miesiąc może dwa, to świetnie trafił. Jestem o tym święcie przekonany i mogę polecić go takim osobą w ciemno!

To było napisane tak w skrócie, dla osób które przeglądają prezentację aby sprawdzić, czy ktoś nie wyciągnie jakichś brudów na światło dzienne. Mam nadzieję, że takie osoby zadowolą się krótszym, pierwszym akapitem, bo nie chcę w żadnym stopniu zaszkodzić administracji, szanuję ich.

Nie będę pisał wiele o samym contencie serwera, bo jest on po prostu dopracowany. Naprawdę na serwerze od 1 do 135 (pewnie i do 150, nie wiem, nie miałem okazji sprawdzić) jest co robić. Jest on świetnie rozbudowany, nie ma pustych lvli gdzie nie dzieje się nic i trzeba tylko expić. Jeśli ktoś nie jest toksyczny i nie szuka dziury w całym na pewno będzie świetnie się bawił i nie powie złego słowa o grywalności Alistrii. Pewnie można by to i owo jeszcze zmienić na lepsze ale to już nie czas i miejsce na to. 

Jeśli chodzi o administrację. Od strony technicznej serwer na najwyższym poziomie, chłopaki po prostu ogarniają. Pomysłów też im nie brakuje, wystarczy przejrzeć prezentację. Dołożę jednak łyżkę dziegciu do tego miodu, wybaczcie. Od początku Teodena do teraz muszę przyznać, że po wielkim zaangażowaniu na starcie przychodzi okres kiedy spuszczają z tonu, co daje się odczuć. Gracze momentalnie to wychwytują, większość z nich to starzy wyjadacze, którzy grali na dziesiątkach serwerów i jest im to nieobce. Wydaje mi się, że admini nie robią tego celowo, ot każdy jest człowiekiem i nie mogą pracować na pełnych obrotach kilka miesięcy. W sumie to nawet nie jest problemem, chodzi raczej o to, że gracze po pewnym czasie zaczynają marudzić, pojawiają się haterzy, liczba graczy online spada. Wtedy właśnie jest kluczowy moment, w którym administracja musi stanąć na wysokości zadania jeśli chce utrzymać populację na serwerze, teraz albo nigdy, po przegapieniu tego momentu ratuje tylko restart. Niestety ekipa Alistrii przegrała tą walkę dwukrotnie. Moim zdaniem wszystko dlatego, że brakuje wam profesjonalizmu jeśli chodzi o PR, reklamę, kontakty z graczami, konkursy poza grą itp. Po prostu w tej kwestii jesteście na takim samym poziomie jak administracja innych serwerów. Metin to stara gra i niestety zostawiony sam sobie się nie obroni. Pamiętajcie o tym, a może tym razem wygracie :)

Czego serdecznie życzę zarówno graczom jak i administracji.

Żałuję, że dla mnie metin się skończył i nie zagram na tym serwerze, bo mimo że znam go dobrze, to nadal przyniósł by mi masę frajdy, nawet jeśli skończyłby jak poprzednie.

Pozdrawiam

Rey aka Muerte

"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją"

Opublikowano

Mm pytania 

Czy bs dozwolony ?

Jak z petami czy tylko is ? a jak w is da sie nimi handlować ?

a jak myślisz jak jest z BS;em żyjemy w XXI w

11211199701050204044.png

Opublikowano

Mm pytania 

Czy bs dozwolony ?

Jak z petami czy tylko is ? a jak w is da sie nimi handlować ?

Wszystkim co było w IS dało się handlować ;)

Rekrut
Opublikowano

No polecam, widać po prezentacji że dopracowany. Tylko ciekawi mnie czemu pierwsza odsłona padła :)

mam dylemat :] Czy zagrać na tym czy na innym startującym w piątek (easy) :] Hmm .

powodzenia . 

Opublikowano

Mega reklama zapewniona?

jak widze ladny serwer ale co jak nie ma reklamy :P

Z takim nastawieniem, wypierdalaj.

Lepiej zagrać, widzieć 1 gracza więcej i ściągnąć kolejnych aby było lepiej?>

Kiedyś do chu*a nie było czegoś takiego jak reklama serwera a ludzie grali, co wam odpierdala to ja nie wiem, ale firmy tak samo nie rozpromujesz na starcie jak serwera, na to trzeba czasu.

# polecam serwerek, zapewne nie wejdę bo nie mam czasu ale polecam serwer ze względu na administracje (na teoden było spoko).

Sado jebaj filmiki, jesteś zaj3bisty.

517981403547547309333.jpeg

Opublikowano

No polecam, widać po prezentacji że dopracowany. Tylko ciekawi mnie czemu pierwsza odsłona padła :)

mam dylemat :] Czy zagrać na tym czy na innym startującym w piątek (easy) :] Hmm .

powodzenia . 

Pierwsza odslona padla przez brak graczy , lecz jak widzisz po postach nikt nie ma zadnych spin do administracji oto gdyz dobrze sie zajmowali serwerem.

Polecam ci zagrac tutaj , bo gralem na poprzedniej odsłonie i serwer bardzo fajny , nawet jeden z lepszych na jakich gralem.

Opublikowano

Kiedyś do chu*a nie było czegoś takiego jak reklama serwera a ludzie grali, co wam odpierdala to ja nie wiem, ale firmy tak samo nie rozpromujesz na starcie jak serwera, na to trzeba czasu.

# polecam serwerek, zapewne nie wejdę bo nie mam czasu ale polecam serwer ze względu na administracje (na teoden było spoko).

Nie chce ci nic mowic ale podaj mi cytat gdzie powiedzialem ze nie zagram jak nie bedzie graczy

Kazdy serwer godny uwagi testuje. Ziomek zluzuj sie. W tych czasach w kazdym miesiacu wychodzi po 30 serwerow. Bez reklamy w 2014? Nie wybijesz sie :) Kiedys bylo to mozliwe jak wychodzilo 10 na rok

Opublikowano

Już tu się wypowiedziałem. PS: Ludzie nie słuchajcie dzieci typu: Jest reklama? Duża marna itp itp? Oni to kurwa specjalnie piszą żeby Administracja Kupiła u ich znajomego Reklame na yt dzieci zajebane.

(taka tam fantazja)  Ludzie zamiast grać to oglądają filmiki na yt. Coś zajebistego.

Opublikowano

Serwer fajny lepszego na ten moment chyba nie ma więc zagram w 100% oby grało dużo osób xD 

PS: Mam pytanie działa wam forum? 

Opublikowano

Serwerek fajny, grałem na poprzednim, ale nie długo, bo było mało osób. 

Mam nadzieję, że ten trochę postoi i pogra troche osób, bo warto. :)

Opublikowano

O 17 otrzymaliśmy emaila o usterce sprzętowej na serwerze. Serwerownia już dąży do jej usunięcia. 

Opublikowano

Nie doczytałem a mnie ciekawi, czy jest BS na serwerze, czy będzie trzeba się bawić w własnego.

* Jak nie ma, to polecam dodać ;)

Na serwer wbiję, bo zapowiada się serio ciekawie, mam nadzieję tylko, że ilość graczy będzie bardziej imponująca niż na poprzedniku.

Polecam!

1gif_ssppphn.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...