Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AVERNUS

Peblo9000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postaram się jak najszybciej przenieść modpack na inny hosting. Wkrótce spodziewajcie się też aktutalizacji do wersji .0.3.3 - dodane zostaną obiecane rośliny, różne bloki skał (te z zapowiadanej wersji Minecrafta 1.8 czyli granit, andezyt itd. + zupełnie nowe) oraz wymienimy thaumcrafta na jego najnowszą wersję :)

AVERNUS MINECRAFT RPG - SZUKAJ NAS W GOOGLE 

bfqrkz.png

• Odpowiedzi 201
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Modpack został umieszczony na innym hostingu. Mam nadzieję, że teraz nie będzie już problemów. Aktualny link na naszej stronie gównej: zakładka SERWER, dział NEWSY.

Tymczasem nowy screen,obrazujący mnogość roślin, które zostaną wkrótce dodane w najbliższym update (0.3.3)

s5i5pc.png

bfqrkz.png

Opublikowano

Niedobra wiadomosc dla naszych podroznikow: Bertif w coraz wiekszym stopniu jest zarazone przez chaos:

2gy362b.jpg

Na szczescie, nieopodal, na poludniowy zachod od tego nawiedzonego miejsca powstaje nowa wioska rybacka:

2hgafc2.jpg

Skoro takie przygody mamy na Becie, to co bedzie na oficjalu ? :)
Zapraszamy!
Coraz wiecej chetnych do gry mamy!

PS.

Urzekł mnie ten widoczek:

21946wx.jpg

Opublikowano

Nie ma na razie wyznaczonego terminu, ale szacunkowo wiosną. W tej chwili cały czas testowane są nowe mody i konfigurowane pluginy.

bfqrkz.png

Opublikowano

Chcialem zapytac jak prace nad wprowadzeniem pluginu z roslinami?

Zielarze chca sie zabrac za robote :)

Pzdr.

Opublikowano

Tych roślin jest naprawdę dużo. Jak ja razie skonfigurowano generowanie się roślin na terenie lasu zwykłego i tropikalnego. W planie są jeszcze osobne typy ziół dla sawanny, gór, bagien i równin. Do tego dojdzie około 30 rodzajów kwiatów, bluszczy oraz innego zielska, którym można będzie przyozdobić swoje miasto.

Doszły nas też wieści o tym, że Morden użył swoich wpływów, w związku z czym pewien kiepski serwer padł i nie może się podnieść. Z tego powodu grającym tam ludziom winszujemy cierpliwości, siły woli, oraz uporu pozwalających wciąż trzymać się tej tandety. Jeśli jednak znudzi się Wam to już, zapraszamy do nas. Avernus działa już ponad trzy lata i jest jednym z najstabilniejszych serwerów w Polsce.

bfqrkz.png

Opublikowano

Jeden z komentarzy na fp M........, cytuje: "Averszmatławcy, teraz to... Jak bardzo konkurencja się musi bać, jeżeli dochodzi do takich zdarzeń :D"

No wiesz co Peblo! Włamales sie im na serwer! ;););)

Opublikowano

Jeden z komentarzy na fp M........, cytuje: "Averszmatławcy, teraz to... Jak bardzo konkurencja się musi bać, jeżeli dochodzi do takich zdarzeń :D" No wiesz co Peblo! Włamales sie im na serwer! ;);) ;)

Tak dlatego podał on IP jakiegoś goldencrafta -.-

A może to jest ustawione i admin podał jakieś IP i zbanował kogoś, żeby podejrzenia padły na Avernusa ^.^

tenor.gif

Opublikowano

U muminków w administracji co chwila są jakieś nowe osoby więc nie ma co się dziwić że w końcu trafił się im jakiś kret, który skorzystał z uprawnień i narobił syfu. W każdym razie leżą, kwiczą i powoli zdychają. Kończy się kasa, gracze zaczynają się nudzić (bo w gruncie rzeczy nie ma tam nic do roboty), napływa coraz więcej trolli a kolejne "problemy techniczne" zaczynają wiele osób już nużyć.

A żeby nie było tak całkiem offtopowo - w przyszłym tygodniu doczekacie się w końcu nowej wersji modpacka. Z całą pewnością mogę teraz powiedzieć że będzie ona zawierałą:

- mnogość nowych roślin (około 80)

- update Thaumcrafta (nowe przedmioty, nowy system prowadzenia badań)

- usunięcie czata globalnego

bfqrkz.png

Opublikowano

Apropos thaumcrafta: znalazłem cos takiego ja thaumcraft exploration. Poczytaj o tym, wydaje sie ciekawe. I mozna by to dodać jako klasę wyższa od scholara. ( warunkiem dodania było by odblokowanie całego thaumiconu podstawowego)

Pzdr.

Opublikowano

Niestety, ten dodatek do Thaumcrafta znajduje się w fazie początków tworzenia i nie jest stabilny. Ale jeśli pojawi się stabilna wersja, planuję tego moda umieścić na serwerze. 

bfqrkz.png

Opublikowano

Dwa SS na dzisiaj:

1) Moi mali pomocnicy: Golemy. Potrafia wiele rzeczy. Do najprostrzych czynnosci nalezy uprawa roli, ale zapewniam - potrafia duuuzo wiecej.

2l8j9y8.jpg

2) Gdzies na poludnie od Bertif, powstalo miejsce idealne dla Magow. Znajdziesz tu wszystko, co do uprawiania magii jest niezbedne.

3468i2p.jpg

Opublikowano

W tej chwili mogę już zdradzić, że rozszerzona zostanie lista profesji. Aktualnie dodana została profesja pasterza - może on pozyskiwać wełne z owiec oraz tresować (oswajać) psy.

bfqrkz.png

Opublikowano

Peblo twoje stare posty, które nawiązują do MeumCrafta są prześmiewcze ^^

Opublikowano

@up tez bym tak napisał, jakbym tak nawywijal ze mnie zbanowano ;) bugi? Yyy jakie bugi? Chetnie o nich posłucham :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kilka dni temu aktualizacja modpacka do wersji 0.3.4 i dodanie Giełdy Cesarskiej a już szykują się kolejne udoskonalenia. Jeśli szukasz rozwijającego się, pewnego serwera i szukasz zgranej społeczności, Avernus jest dla Ciebie. Konkurencja zdycha - Avernus trwa dalej. 

2130sat.png

dziesiątki nowych bloków, pozwalających tworzyć wspaniałe budowle - możliwe, że już wkrótce

bfqrkz.png

Opublikowano

Jeżeli dodacie nowe bloki to zróbcie może poradnik jak ich używać i do czego służą.

PS

Na kiedy planujecie otwaracie? Są beta testy?

Pomogłem? Liczę na LIKE :D

Opublikowano

Zamknięte Beata testy trwają juz dobrych kilka miesięcy. Wystarczy sie dopisać do WL rejestrując sie na naszej stronie i możesz grać. Cześć budowli zostanie przeniesiona na oficjalna wersje serwera :)

Opublikowano

Jeżeli dodacie nowe bloki to zróbcie może poradnik jak ich używać i do czego służą.

PS

Na kiedy planujecie otwaracie? Są beta testy?

Przed oficjalnym otwarciem chcemy miec wszystko idealnei dopracowane (nie tak jak niektóre serwery konkurencyjne, które już nie istnieją) stąd konieczność długotrwałych testów i wyprocowania optymalnych rozwiązań. Pod uwage też brane są na bieżąco sugestie graczy, niezwykle pomocne.

bfqrkz.png

Opublikowano

Wszystko super Peblo, ale czy mógłbyś zajmować się reklamą własnego serwera, zamiast zamieszczać w postach anty-reklame innego serwera...

Opublikowano

Ja tam nie widzę anty-reklamy innego serwera. U nas natomiast sporo zmian. Powstało nowe miasto startowe, jeden z budowniczych bardzo sie postarał, ponaddto nowe moby i przedmioty. W końcu zaczyna sie prawdziwe RP. :) tylko te moby.... One na prawdę są wyzwaniem - moze niektórzy lubią hardcore?..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...