Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AVERNUS

Peblo9000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

16itath.jpg

STABILNY SERWER DZIAŁAJĄCY NIEPRZERWANIE PONAD TRZY LATA

Miłości Moja,

Powiedz mi co robić gdy cały znany świat legł w gruzach? Kim są wszyscy ci władcy, szubrawcy i przyjaciele w obliczu takiej potęgi jaką jest śmierć? Prawie nikt się nie ostał, a całe Avernus pogrążyła się w ogniu. Echa kataklizmu dotarły nawet tutaj. Rozpaczliwy krzyk milionów; przerażeni, niepewni, zdezorientowani umierali. Powiedz mi, dlaczego?

Nie ma już Cesarstwa. Od teraz każdy świat, uwolniony od władzy Imperatora, dostał szansę, szansę okupioną krwią największych umysłów całego znanego uniwersum, szansę na napisanie własnej historii. Zwykli chłopi nie odróżnią tego dnia, od innych. Ich życie toczy się według utartych schematów i przyzwyczajeń, a umysły zajęte codziennymi troskami, nie pozwolą wyczuć śmierci i żalu, unoszących się w powietrzu. Nawet Ci marni królewicze tego świata, którym czas zlatuje wyłącznie na zabawie i  harcach, nie spostrzegą czarnych motyli, które zasłonią słońce.

Żal mi wiedzy, tak bardzo będzie mi brakować tych wszystkich ksiąg i zawartej w nich potęgi, wszystko przepadło. Odkrycia, na które tysiące ludzkich istnień zostało poświęconych. Magia, zdolna przenosić góry. Obeliski, pałace, cudy architektury. – Kolejne ofiary ludzkiej zachłanności. Nie wiem dlaczego nadeszła zagłada. Mogę się jedynie domyślać, że siła, którą z takim zapałem staraliśmy się zmusić do posłuszeństwa, w końcu  wymknęła się nam z rąk.

Imperator odszedł pomiędzy Bogów. My też musimy odejść, wiesz to równie dobrze jak ja. Ci którzy pozostaną powinni do wszystkiego dotrzeć sami, inaczej podzielą nasz los. Chciałbym, nim pogrążę się w cieniu, jeszcze raz Cię pocałować. Poczuć smak twoich warg i zatracić się w nim zupełnie. Przeklinam wszelkie potęgi za ten parszywy koniec. Niechciane, gorzkie łzy wypełniają me serce, na myśl o wiecznej ciemności, która nas pochłonie. Kiedy przeczytasz ten list, nie zwlekaj, dołącz do mnie w zaświatach, najdroższa.

Na zawsze Twój, Varro

*          *          *

Żyjecie na gruzach przeszłości nie pamiętając o swoim dziedzictwie. Wertujecie pokruszone manuskrypty wspominając chwałę przodków, lecz nie macie odwagi podążyć ich śladem. Toczycie nic nie znaczące wojny o rzeczy, które przeminą z waszym pokoleniem. Uprawiacie kuglarskie sztuczki, zachłystując się okruchami starożytnej wiedzy. Jesteście jak osierocone dzieci, lękające się dorosnąć.

Ja zaś wkroczyłem na drogę, z którego zeszliśmy dawno temu i z podniesioną głową podążam za cieniami naszych ojców. Pragnę walczyć o rzeczy nieprzemijające, dzięki którym moje imię będzie zapamiętane na wieki. Pragnę przywrócić magii jej dawny, blask oraz obalić samozwańczych bogów. Mam zamiar zostać Imperatorem i odbudować Cesarstwo. Kto chce, niech pójdzie za mną.

— pierwszy Imperator Świętego Cesarstwa

eqb5gn.png

Pół tysiąca lat minęło od czasu, gdy magiczny kataklizm unicestwił stare Cesarstwo, zamykając międzywymiarowe portale łączące jego światy. Dawni bogowie odeszli, dawna wiedza została zapomniana a linia cesarskich spadkobierców wygasła. Dziesiątki suwerennych władców panują nad Podzielonymi Ziemiami, walcząc ze sobą, zawiązując i zrywając sojusze. Będący na ich służbie uczeni starają się na nowo odkryć tajniki prastarej magii, a poszukiwacze przygód przetrząsają zakurzone krypty i grobowce w poszukiwaniu starożytnych artefaktów... Zbliża się jednak kres Wieków Ciemnych i nadchodzi świt nowej epoki. Na polach bitew pojawia się broń palna, prasa drukarska zastępuje skryptoria a pełnomorskie żaglowce docierają do najdalszych krańców świata.

2qjaom1.png

r7lrmh.png

Kim chcesz być? Spokojnym kupcem, którego jedynym zmartwieniem będą rosnące podatki? Wyrachowanym najemnikiem, oferującym swoje usługi każdemu kto dobrze zapłaci? Uczonym magiem, prowadzącym w zaciszu swej wieży badania niezrozumiałe dla zwykłych śmiertelników? Zręcznym złodziejem, prostym rolnikiem.... Królem? A może zuchwale marzysz o tym, by ogłosić się Imperatorem i zjednoczyć świat pod jednym berłem?

2q8buq9.png

*    *    *

Avernus to elitarny serwer dający graczom szeroki asortyment niesamowitych możliwości. Kilkuletnie doświadczenie pozwoliło nam stworzyć rzeczywistość, która opierając się na standardowym silniku stworzonym przez Mojang oraz starannie dobranych modyfikacjach równocześnie w pełni odzwierciedla specyficzne realia Fantasy, nawiązując klimatem do takich gier jak seria Gothic czy The Elder Scrolls. Sprzyja temu dodanie wielu nowych elementów gry, wśród których znajdziesz między innymi system magii oparty na żywiołach, prawdziwe okręty, oswojone smoki, stylowe meble, nowe rośliny oraz stwory. Prócz tego niewątpliwym atutem serwera jest zaawansowana ekonomia, oparta na systemie profesji oraz zamkniętym obiegu pieniądza a także rozbudowany system polityki, pozwalający powoływać do istnienia zarówno wioski i miasta jak i całe państwa. Naszą wizytówką jest dbałość o szczegóły (piękna, ręcznie wykonana mapa oraz realistyczne budowle), spójna wizja świata (fabuła) oraz dbanie o porządek (selekcja graczy).

erzqya.png

1z830k.png

Aby wejść na serwer konieczne jest ściągnięcie modpacka z naszej strony głównej (dział Newsy). Warto również zarejestrować się na naszym forum, gdzie znajdziesz sporo porad, informacji oraz nawiążesz kontakt z unikalną społecznością graczy.

35b8lz7.png

image.png

//Dodanie craftbanneru na prośbę autora.
//Blezur

AVERNUS MINECRAFT RPG - SZUKAJ NAS W GOOGLE 

bfqrkz.png

• Odpowiedzi 201
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeśli ktoś nie może trafić do działu download, skąd pobierze modpacka: wchodzisz na naszą stronę główną (wpisujesz w przeglądarkę: nazwa serwera + pl), wybierasz zakłądkę SERWER a następnie NEWSY. Jest tam wątek z numerem aktualnej wersji.

bfqrkz.png

Opublikowano

Magia k**** :)

Tak, to jest magia. Są smoki, jest zabawa :)

Na screenie poniżej, smok wody "wygrzewa sie" w promieniach księżyca na dachu zdemolowanej świątyni....

11ts715.jpg

Opublikowano

Te teksturki dobrze pasują do naszego moda na poprawe wyglądu otoczenia. Odpowiednie shadery do tego i świat wygląda baśniowo.

bfqrkz.png

Opublikowano

Tak, tekstury zmieniają całkowicie grę na Avernusie, teraz to juz nie wyglada jak Minecraft tylko Skyrim w którym mozna budować :)

Opublikowano

219opac.png

centralna część Podzielonych Ziem

- na zachodzie, w górach, opuszczone kopalnie Horosanu

- na wschodzie przeklęte miasto Berfif, spaczone zarazą

- pośrodku ruiny starożytnej świątyni z czasów Cesarstwa

Tak powinna wyglądać mapa profesjonalnego serwera RPG.

Mapa nie jest naszego wykonania, ale mamy osobiste pozwolenie jej autora do użycia na naszym serwerze (w odróżnieniu od złodziei z innych serwerów, którzy ściągają jakąś mapę, nazywając ją "autorską").

W naszym przypadku autorskie jest natomiast pełne skonfigurowanie generatora tak, aby rozmieszczał na mapie roślinność, elementy architektoniczne oraz złoża surowców. 

bfqrkz.png

Opublikowano

No to jeszcze jeden screen:

2yjx99x.png

tropikalne lasy deszczowe - pełne egzotycznych roślin i kolorowych motyli

Avernus to najlepiej dopracowany serwer RPG w Polsce - w odróżnieniu od tandetnych masówek, gdzie liczy się tylko ilość graczy. Tutaj każdy zakątek mapy jest piękny i samo podróżowanie sprawia przyjemność.

...no, chyba że lubisz bezmyślnie się wyżynać albo stawiać budowle, które ktoś zaraz spali.

bfqrkz.png

Opublikowano

A bedzie mozna wykupić sobie sklep w środku? Czy tylko stragany na targowisku? Bo ja mogę mieć sporo towarów do sprzedania :)

Opublikowano

Peblo, moim zdaniem powinieneś troszkę zmienić temat. Bo to temat wlasnie najbardziej sugeruje jakim serwerem jest Avernus. Laik nie wie co to jest "worldpainter map", wielu natomiast chciało by spróbować poczarowac w MC, co Avernus oferuje, a czego nie widać na pierwszy rzut oka. Dlatego zamiast przydlugiego "worldpainter map" dałbym "magia", "własna mapa" :)

Pzdr.

Opublikowano

A bedzie mozna wykupić sobie sklep w środku? Czy tylko stragany na targowisku? Bo ja mogę mieć sporo towarów do sprzedania :)

Będzie można wynajmować stragany na targu w Cesarskim Mieście, chociaż za sporą opłatą - ale wiadomo, utarg też będzie większy.

A tutaj kolejny screen:

ev8e91.png

rośliny, jakie będzie można znaleźć w lesie - wanilia, dzika mięta, wilcze ziele... i inne.

Pozdrowienia dla Muminków - bawcie się dalej pluginami udając, że jakiś item jest zupełnie czymś innym

UWAGA: U nas nie musisz wysyłać smsa za 2,44 żeby wycraftować wiaderko!

bfqrkz.png

Opublikowano

Pytanie jak te rośliny bedą wyglądały z tym texturepackiem nowym, który tak pięknie zmienia świat?

Opublikowano

Pytanie jak te rośliny bedą wyglądały z tym texturepackiem nowym, który tak pięknie zmienia świat?

Rośliny będą wyglądać tak jak na załączonym obrazku - jest bardzo mało textur pod konkretne mody. Ale uważam, że wyglądają ładnie. Oczywiście inne biomy będą miały inny zestaw roślin - np dżungla.

20hredy.png

mag używający starożytnych artefaktów z czasów Cesarstwa - różdżki błyskawic i pancerza lewitacyjnego

bfqrkz.png

Opublikowano

Budowa serwera idzie pelna para. Na zachodzie miasto cesarskie, a na bagnach Uniwersytet Magii Thaum. Na obrazku ponizej widziany z perspektywy lotu smoka:

301lyqo.jpg

Opublikowano

Jasne ze mozna - zapraszamy :) oczywiscie trzeba pamietać ze to beta, ale serwer stoi stabilnie juz kilka dobrych miesięcy, a admin wprowadza coraz to nowe mody i pluginy, a my je testyjemy czy naradza sie na pełna wersje gry. Jesli tak to zostają, jesli nie - wylatują. I jeszcze jedno - najładniejsze niasta / budynki zostaną podobno przeniesione na oficjala wiec warto sie starać. Warto tez juz teraz zacząć budować sobie reputacje wsród innych graczy :)

Opublikowano

@2up ja pobierałem kilka razy i jest ok. Cierpliwości :) moze tyle osob na raz pobiera ze muli?

Opublikowano

@2up ja pobierałem kilka razy i jest ok. Cierpliwości :) moze tyle osob na raz pobiera ze muli?

70 kb/s jak na dzisiejsze łącza to bardzo mało :x

Opublikowano

DIsiaj dosysalem modoacka i faktycznie wolno szło, ale ściągnęlo mi w sumie w przeciągu 10min...

Edit:

Dosylam 2 ciekawe SS:

Oto jak u nas zaklina sie przedmioty. Prozno tu szukac zwyklego stolu do enchantu, u nas zaklinanie ma wymiar magiczny i wkroczylo na wyzszy poziom:

2q0uji8.jpg

I drugi ss przedstawia jaki klimat u nas panuje. Stolica Panstwa Forodwaith, Midgaard. (Sniezyca dopiero co ustala, ale zaspy ciagle widac)..

33nx6b9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...