Skocz do zawartości

Nauczanie indiwidualne

Splinder231

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie musicie mi pomoc chodzi o nauke w domu często choruje i mam giganttczne zaleglosci i znalazlem juz ratunek tylko nie wiem jak na to przekonac rodzicow i zeby rodzina nie miala mnie za czubka?Bardzoc czesto choruje mam juz ponad 120 godzin ciagle zle sie czuje myslicie ze moga mi przydzielic takie nauczanie?

I jescze jedno na koniec jagby mi dali na 2 semestr to bede mogl walczyc o nastepny rok zeby mi przyznali?

I jeszcze jedno ja zawsze tydzien przed koncem roku wyjezdzam na wakacje i bede mogl te nauczanie odwolac na ostatni tydzien?

Ja mam takie nauczenie tyle, że w domu. Normalne lekcje tyle, że jesteś sam ale do tego trzeba przejść przez masę przepisów, jakieś rozmowy z psychiatrą także to nie tylko mama musi chcieć. Powiedz rodzicom jaka jest sytuacja. Idź do szkolnego psychologa i powiedz to samo może coś uda się zrobić.

Tylko szkole to jest trochę nie na rękę bo wiesz nauczyciele mają więcej pracy ale jeśli psycholog/psychiatra stwierdzi, że nie dajesz rady w szkole (a nie dajesz sądząc po liczbie tematów które napisałeś) to załatwią ci nauczanie indywidualne.

Kamil ja też chce w domu jestem w 2 gim myslisz ze da rade jakos do konca gimnazjum takie cos? i jak mozesz powiedz jakie masz lekcje i odpowiedz na ostatnie pytanie czy moge odwolac tydzien indiwidualnych lekcji na koniec roku?

10-15 godzin najważniejszych lekcji tygodniowo, tak możesz się odwołać, są to normalne godziny lekcyjne.

Jak czytam te posty to myślę zastanawiam się w jakim kraju te dzieci się kształcą, wypowiadają się o czym co mają jednak nie wiedzą jak to wygląda od wewnątrz.

Jak chcesz to możesz napisać do mnie na PW bo również mam nauczanie indywidualne z powodu dużej absencji w szkole.

Mogę Ci dokładnie wyjaśnić wszystkie szczegóły bo jako że już jestem pełnoletnia to sama sobie załatwiałam nauczanie.

Nie pomożemy ci przekonać matki, bo nie wiemy jak. Sam musisz próbować.

I posłuchaj, to, że złożysz papiery nie znaczy, że będziesz na nauczaniu indywidualnym. Jest nawet bardzo prawdopodobne, że go nie dostaniesz.

Jeśli ma papier od lekarza wypelniony to ma zagwarantowane.

A wiem bo sam psycholog mi powiedzial ze nie moga wtedy odrzucic.

Aika sluchaj ja nie jestem jakos przewlekle chory tylko przeziebienie ale to bardzo czeste i przez to opuszczam dużo jak myslisz jakie mam szanse na takie indiwidualne nauczanie?

Pójdziesz prywatnie do lekarza "specjalisty", zabulisz pewnie koło 100zł a papierek będzie i nauczanie na 100% dadzą.

Polska, taka piękna.

417711489342956987022.png

Aika sluchaj ja nie jestem jakos przewlekle chory tylko przeziebienie ale to bardzo czeste i przez to opuszczam dużo jak myslisz jakie mam szanse na takie indiwidualne nauczanie?

To może napisz coś więcej? Od jak dawna źle się czujesz, czy byłeś już u jakiś lekarzy i ogólnie swoją kartę choroby.

Bo jeśli jak sam piszesz samo częste przeziębienie to wątpię czy dostaniesz.

I podejrzewam że takie złe samopoczucie non stop może wynikać z jakiejś choroby, no chyba że chodzisz po mrozie w krótkim rękawku.

Powiem tak mama czesto zostawia mnie w domu mam ponad 100 godzin nieobecnosci do lekarza rzadko chodze ostatnio mialem antybiotyk wiec wiesz ale ja nie daje rady jak to wyglada ide do mojego lekarza i prosze o podpisanie papierka?ale jakiego skad go wziac itd..?

Idziesz do poradni psychologiczno - pedagogicznej, do sekretariatu. Mówisz że chcesz papiery potrzebne do wniosku na indywidualne nauczanie.

Dostaniesz dwie kartki. Jedną wypełniają rodzice, tam są takie podstawowe informacje czyli imię, nazwisko, adres, szkoła itd.

Z drugim idziesz do lekarza i mówisz co Ci jest a on Ci powinien wypełnić tą kartkę. Następnie masz dwa spotkania w poradni, takie z 30min.

Jedno z psychologiem a drugie z pedagogiem, ale przede wszystkim będą Cie pytam co Ci dolega i jak się czujesz w szkole.

Na końcu jest komisja, na której będą rozpatrywać Twój wniosek. Po komisji idziesz to poradni odebrać decyzję.

Aika mam za 4 tyg ferie jak zaczne teraz to zdąrze wszystko zalatwic?I jak sądzisz dadzą mi te nauczanie?Mam mówić że ciągle źle sie czuje itd?Lekarz wypelni tą kartke?

Tak, masz iść i mów że ciągle źle się czujesz i nie potrafisz wytrzymać na lekcjach, że w ogóle masz problem z chodzeniem do niej.

Nie wiem czy dasz radę załatwić bo nie wiem kiedy byłaby u Ciebie komisja. Przeważnie informują od razu kiedy jest najbliższa.

A to czy dostaniesz to nie ode mnie zależy, a z pewnością będziesz miał problem bo nie masz żadnej choroby przewlekłej stwierdzonej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Nauczanie indiwidualne   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...