Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko mam problem mam dom duzy na 3 rodziny moja dziadkowie i moja ciocia z synem i mezem ja mam pol domu gore i dol dziadkowie mala polowe 2 czesci a ciotka 2 czesc 2 czesci xD dziadkowie zawsze bardziej kochali moja ciocie niz mojego tate gotuja im obiady bardziej kochaja mojego kuzyna niz mnie moj tata wylozyl na podworku z 20 tys moj dziadek i babcia nienawidza mojej mamy kiedys jej grozil ze ja spali albo sikiera zabije itd chociaz sa niby bardzo wierzacy.Moj dziadek ma scanie i wczoraj akcja cos tam przy niej robil i cale podwórko w smarach moja mama cale buty nasze schody itd a on sobie z tego nic nie robi moj tata od 6.00 rano do 19.00 pracowal wrocil i sie wkurwil zaczal cos tam do niego gadac moj dziadek powiedzal bo zaraz ci przypierdole zaczal sie z nim szarpac moja ciotka ktora jest chora psychicznie tak uwaza ona jest glupia nigdy nic nie gotuje tylko u mamusi swojej je czyli u mojej babci zaczela sie drzec na mojego tate ze ona ma szacunek do rodzicow bala sie przyznac racje mojemu tacie ze ma racje.Moja mama placze nie moze wyjsc nawet na podworko oni sie z nas smieja mamy tego dosc.Pol domu wart ze 160 tys na ogrodku mamy dzialke znaczy pol bo pol mojej ciotki warta z 150 tys moglibysmy sprzedac i kupic dom 6 km dalej ale moj tata niechce co mam robic sory za bledy ale pisze w emocjach pomozcie.

Opublikowano

Zwróc się z tym problemem do przyjaciół oni zawsze pomogą, nie przejmuj się.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Porozmawiaj szczerze z rodzicami, że nie chcesz tak mieszkać. Może jakoś ich przekonasz i się przeprowadzicie. Osobiście też nie chciałbym mieszkać w takich warunkach.

@Edit

Jest jeszcze druga opcja. Zadzwońcie na policję. Groźby są karalne.

1374779867-U977016.png

Opublikowano

Jeżeli jest tak jak mówisz to musicie powiadomić policje. Nikt nie ma prawa grozić innemu człowiekowi, krzywdy psychiczne są jak najbardziej karalne. Skoro macie możliwość się przeprowadzić, zróbcie to. Nawet jeśli byłyby to gorsze warunki, to przecież komfort psychiczny jest ważniejszy i wiem co mówię. Jeśli nic z tym nie zrobicie w końcu naprawdę może dojść do tragedii, a wtedy będzie za późno. Nie możecie dawać się zastraszać, jedynie możecie i wy zacząć się odzywać oraz robić awantury, tak żeby nie dać sobą pomiatać, bo tylko będzie gorzej. Najlepszą alternatywą jest przeprowadzka, musisz to rodzicom wbić do głowy.

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Zawsze są inne sposoby na rozwiązywanie problemów, jak nie przemoc to policja. Jeżeli ten cyrk nadal bedzie się ciągnął to się przeprowadźcie. Pamiętajcie, że najlepiej jest mieszkać na swoim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...