Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

>-|#| OverHard.PL |#|-< [Z][1.7][RANKING ELO][300 SLOTÓW][GENERATOR MAPY][AUTORSKIE GILDIE][WWW][NOWE BLOKI/MOBY][EVAREZ][SYSTEM STONIAREK][PUNKTY]

Gość Risen. :#

OverHard.PL - Elitarny serwer HARDCORE!  

61 użytkowników zagłosowało

1. 1. Pojawisz si? na starcie?

• Tak;
      34
    • Nie;
      22
    • Nie wiem.
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Świetny pomysł z tymi achivmentami. Może wrzucimy też jakieś osiągnięcia np. po wykopaniu jakiejś ilości diamentów ileś MONET na konto i komunikat na chacie.

Co Wy na to? ;-)

Może być! Zawsze coś orginalnego :P

=====================================================================================================================================

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Może być! Zawsze coś orginalnego :P

Cieszę się, że się podoba, więc chyba to wrzucimy. ;-)

Ogólnie mam jeszcze kilka pomysłów, które będę realizować i serwer będzie jedyny w swoim rodzaju. ;-)

` Potem podrzucę Wam jakieś screeny z pracy nad serwerem.

Opublikowano

Avaterys.. Osmieszasz MPCforum tym co piszesz.. 30 tys zl na maszyne? potem 10 tys? Tak naprawde to jest badziew za minimum 300zl, ktore pada od lekkiego DDoS'a tak jak poprzednie, skoro masz maszyne na wiecej niz 1 miesiac.. To wszystkie serwery na tej samej? Oszukiwanie nas nic nie da, a conajwyzej graczy mniej.

Avaterys. Ty jestes taki technik jak ja haker, taka prawda.. Autorskie pluginy tak? Czyjesz pluginy, zapewno o ktorych nie wie 80% mpc forum i sobie je konfigurujesz itp??

Wez idz sie tego niemieckiego ucz jak inni tam pisali.. Nie znasz przecietnie 50% jezyka badz z google tlumacz..

Odmeldowywuje sie, zegnam..

KONIEC

~ REBEKKA

Opublikowano

Avaterys.. Osmieszasz MPCforum tym co piszesz.. 30 tys zl na maszyne? potem 10 tys? Tak naprawde to jest badziew za minimum 300zl, ktore pada od lekkiego DDoS'a tak jak poprzednie, skoro masz maszyne na wiecej niz 1 miesiac.. To wszystkie serwery na tej samej? Oszukiwanie nas nic nie da, a conajwyzej graczy mniej.

Avaterys. Ty jestes taki technik jak ja haker, taka prawda.. Autorskie pluginy tak? Czyjesz pluginy, zapewno o ktorych nie wie 80% mpc forum i sobie je konfigurujesz itp??

Wez idz sie tego niemieckiego ucz jak inni tam pisali.. Nie znasz przecietnie 50% jezyka badz z google tlumacz..

Odmeldowywuje sie, zegnam..

Na post nie odpowiem, bo jest tak idiotyczny, że szkoda czasu.

W kwestii maszyny odpowie Leper, jej właściciel, bo ja byłem lekko niedoinformowany w tej kwestii. ;-)

@EDIT:

Powiem tylko, że spinacie o takie rzeczy, a był to tylko mój lekki błąd i niedoinformowanie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Czy wszystkie osoby które mają jakiś problem co do maszyny to najwidoczniej czytać nie umieją:

"Jako pierwszy serwer w Polsce korzystamy z prywatnego serwera dedykowanego DELL R420."

Jako iż stwierdziłem że nie warto bawić się w wynajmowanie maszyny, kupiłem jakieś 3 lata temu na własność po wcześniejszym opracowaniu ile bym musiał zapłacić w ciągu 2 lat za podobny serwer do tego co mam, zapłacił bym 12 tysięcy za wynajem, dodatkowo jest to bardzo fascynujące oraz duża nauka dla mnie. Maszyna Serwerowa została kupiona przeze mnie za kwotę lekko ponad 10 tysięcy złotych z pieniędzy zarobionych na moich poprzednich serwerach i do tej kwoty jeszcze trzeba doliczyć firewalla, switche, szafę, okablowanie, chłodzenie itp..

Ludzie nauczcie się czytać ze zrozumieniem! Jeżeli ktoś uważa że idiotycznym pomysłem było kupowanie maszyny na własność zwłaszcza za takie pieniądze to niech sobie tak myśli bo to była moja decyzja, a nie wasza.

x

Opublikowano

Polecam. Już czekam na start. Wkładam zbroje i... aa jeszcze piwo zaraz wracam...

Dzięki za opinię. ;-)

To jest pomysł! Każdemu rozdamy browca na start! xD

Parę informacji:

~ Oprócz unbana i VIPa (spokojnie, nie będzie dużo dodawał dla gracza) wprowadzimy jeszcze monety do kupienia za które będziecie mogli już bezpośrednio na serwerze wykupić dostęp do np. nowych parkourów. ;-)

~ Ranking gildii i punktów będzie również na stronie. Sama strona jest już tworzona. Będzie ona na podobnym szablonie jak ta:

http://scr.hu/1sf5/7oz1c

, ale na głównej stronie będą dwie tabelki z rankingiem gildii, graczy, do tego FANPAGE na głównej stronie, wygodniejszy sklep sms itp.

~ zaraz coś tu dodam jeszcze. :D

Pozdrawiam.

Opublikowano

A teraz się wypowiem więcej. Chyba cię znam a ty mnie chyba kojarzysz mam nazwę myszon987. Kiedyś z tobą grałem na kilku serwerach może max 2. Ale chce zobaczyć ten twój nowy wspaniały wytwór. Jak chcesz możemy się skontaktować. Serwer ma spore szanse na debiut. Tryb ciekawy i system punktów. Ja bym zmienił trochę prezkę ale i tak jest niezła. W 2014 roku łatwo będzie się rozpromować ale to tylko przez 2 miesiące to tylko moja rada więc myśl o tym jak chcesz. Najważniejszy według mnie jest ogar administracji i werwa i styl w jakim podchodzicie do stworzenia serwera minecraft. Serwer jest idealnie dopracowany (nie jest to bezsensowny komplement na korzyść). Uczulam was na to aby nie tolerować daj op,range,adma , ale w innym stylu np. Sprawdź mnie. Ale mam pytanie do rekrutacji. Czy rekrutujecie? Bo jak tak to nie ma przeszkód dla innych i dla mnie o sprawdzenie siebie. Należy być kreatywnym w takim projekcie i podchodzić do tego jak napisałem powyżej. Z wyrazami uznania Mr.... myszon987.

1859773.jpeg

~PanPrawdy~

Opublikowano

Czesc, przegladam sobie mpc. Moim zdaniem serwer moze byc wlasnie prywatny. Ale zawsze mozna sprawdzic likalizacje, dostawce internetu itp....

TWORZĘ STRONY INTERNETOWE: PHP, HTML, CSS, JQUERY

SZABLONY PSD DO ZAKODOWANIA PISAĆ DO MNIE ! 

Cześć, napisałem coś chciałbyś się odwołać albo zacytować daj: @.eNdox

Opublikowano

Czesc, przegladam sobie mpc. Moim zdaniem serwer moze byc wlasnie prywatny. Ale zawsze mozna sprawdzic likalizacje, dostawce internetu itp....

IP maszyny nie zlokalizujesz bo jest fałszywe, całe ip jest zaszyfrowane i jak wpiszesz adres ip to Ci wywali lokalizacje jakiegoś zadupia. Jak to zrobiłem ? Nie powiem ;)

x

Opublikowano

Jestem ciekaw, sprawdzimy zobaczymy. Nie bede sprawdzal przez geo lokalizacje. Ale jezeli na minecrafcie przekieruje mnie przez port i tyle.. Iptables ?

TWORZĘ STRONY INTERNETOWE: PHP, HTML, CSS, JQUERY

SZABLONY PSD DO ZAKODOWANIA PISAĆ DO MNIE ! 

Cześć, napisałem coś chciałbyś się odwołać albo zacytować daj: @.eNdox

Opublikowano

Jestem ciekaw, sprawdzimy zobaczymy. Nie bede sprawdzal przez geo lokalizacje. Ale jezeli na minecrafcie przekieruje mnie przez port i tyle.. Iptables ?

Są to wewnętrzne sprawy serwera, co i jak używamy. ;-)

@EDIT 12:57:

Jednak pomysł był kijowy, ale co powiecie na wymianę na tabliczkach? ;-)

Dajcie znać!

Pozdrawiam,

Avaterys.

Opublikowano

Odświeżam.

Temat troszkę zamarł, ale mam dla Was garść nowych informacji. ;-)

• Serwer weryfikacyjny ukończony w 100%, wszystko śmiga, łącznie z autoryzacją;
  • Strona internetowa jest jeszcze w trakcie projektowania, będzie połączona z serwerem, statystyki gildii, graczy;
  • Ukończyliśmy pisanie rankingu działającego na systemie ELO (jak ktoś chce SS-a z działania - pisać PW);
  • Dodaliśmy pasek życia przy biciu się z graczem na pasku życia BOSSa u góry ekranu;
  • Napisałem na szybko plugin z wymianą na tabliczkach (jak macie pomysły co do wymiany - pisać);

Jeszcze się zastanowię, czy dać Wam SS-y wszystkiego, czy niespodziankę Wam zrobić. :D

Pozdrawiam,

Avaterys.

Opublikowano

Odświeżam.

Temat troszkę zamarł, ale mam dla Was garść nowych informacji. ;-)

• Serwer weryfikacyjny ukończony w 100%, wszystko śmiga, łącznie z autoryzacją;
  • Strona internetowa jest jeszcze w trakcie projektowania, będzie połączona z serwerem, statystyki gildii, graczy;
  • Ukończyliśmy pisanie rankingu działającego na systemie ELO (jak ktoś chce SS-a z działania - pisać PW);
  • Dodaliśmy pasek życia przy biciu się z graczem na pasku życia BOSSa u góry ekranu;
  • Napisałem na szybko plugin z wymianą na tabliczkach (jak macie pomysły co do wymiany - pisać);

Jeszcze się zastanowię, czy dać Wam SS-y wszystkiego, czy niespodziankę Wam zrobić. :D

Pozdrawiam,

Avaterys.

Zagrał bym, lecz nie mam czasu, a graczy nie będzie więcej niż 200 na starcie, potem 50 stałych. Obecnie królują tylko i wyłącznie 2 serwery, z przymrużeniem oka 3. To że masz sławnego YT'bera, nie znaczy że serwer będzie grywalny. Po co dodawać pasek życia podczas PVP z przeciwnikiem? TO NIE HARDCORE! Teraz wiadomo kogo klepać, a kogo nie. Może dodajcie jeszcze pasek użyć na secie...

1394047278-U990178.png

Opublikowano

Zagrał bym, lecz nie mam czasu, a graczy nie będzie więcej niż 200 na starcie, potem 50 stałych. Obecnie królują tylko i wyłącznie 2 serwery, z przymrużeniem oka 3. To że masz sławnego YT'bera, nie znaczy że serwer będzie grywalny. Po co dodawać pasek życia podczas PVP z przeciwnikiem? TO NIE HARDCORE! Teraz wiadomo kogo klepać, a kogo nie. Może dodajcie jeszcze pasek użyć na secie...

Nie sądzę, że jest to aż tak duże ułatwienie ten pasek życia, a fajnie wygląda. ;-)

Co do graczy jeżeli nie będzie żadnych problemów, lagów sądzę, że będzie stałe 200-300 graczy, bo wprowadziliśmy już teraz naprawdę ciekawe nowości. ;-)

Pozdrawiam.

#EDIT: Jak ktoś chce się poklepać czekając na OverHarda zapraszamy na: legendcraft.pl. ;-)

Opublikowano

Kiedy będzie start początek czy koniec marca? W ilu procentach serwer jest gotowy?

Hej! ;-)

Serwer jest gotowy w 10%... Posuwamy się do przodu, ale do zrobienia/napisania jest sporo.

Chcę wszystko dobrze skonfigurować/napisać, aby nie było to zasobożerne i po prostu dobrze działało, a to wymaga czasu.

Nie chcę robić kolejnego odgrzewanego kotleta na SKRIPTach, tylko coś nowego, fajnego dla graczy, aby grało się wszystkim przyjemnie. ;-)

Start początek/środek marca.

Pozdrawiam.

#EDIT: Na szybko napisałem pod BarAPI taki pluginek pod weryfikacyjny. Wprawdzie po kilku problemach, myślałem, że źle w kodzie napisałem, a okazało się, że API nie wgrałem. ;_;

#EDIT: Po wejściu na serwer weryfikacyjny taki komunikacik na BossBarze. ;-)

qLDjqjG.png

Opublikowano
Niby autorskie pluginy, pseudo programiści z wiedzą minimalną?
Nie! To nie u nas!
Na serwerze mamy mnóstwo 100% autorskich pluginów
napisanych przez najlepszych programistów w swojej dziedzinie.

Najlepszy kawałek prezentacji, ciekawi mnie w jaki sposób oceniasz tych waszych "programistów", zawsze znajdzie się lepszy taki przykład podam np: Mojang stworzyli grę na skalę światową i to wszystko w języku Java więc wasi "programiści" nie są najlepsi, pseudo programiści z wiedzą minimalną tak właśnie twoim zdaniem nazywa się osoba która nie ma zbyt dużego doświadczenia z językiem Java.

Opublikowano
Niby autorskie pluginy, pseudo programiści z wiedzą minimalną?
Nie! To nie u nas!
Na serwerze mamy mnóstwo 100% autorskich pluginów
napisanych przez najlepszych programistów w swojej dziedzinie.

Najlepszy kawałek prezentacji, ciekawi mnie w jaki sposób oceniasz tych waszych "programistów", zawsze znajdzie się lepszy taki przykład podam np: Mojang stworzyli grę na skalę światową i to wszystko w języku Java więc wasi "programiści" nie są najlepsi, pseudo programiści z wiedzą minimalną tak właśnie twoim zdaniem nazywa się osoba która nie ma zbyt dużego doświadczenia z językiem Java.

Faktycznie, może trochę przesadziliśmy z tym... Zmienię to jak znajdę chwilkę czasu.

~ Zrobiliśmy sobie z ekipą krótką przerwę, ale wieczorkiem dalej ruszamy z pracami, póki co czekamy na serwer konkurencji, bo nie samym tworzeniem serwera człowiek żyje.

Trzeba też gdzieś wyjść, rozerwać się, czy też pograć gdzieś indziej. ;)

Tak czy inaczej nie zapominamy o projekcie i cały czas kminimy co dodać, co zmienić itp. ;-)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Maszyna powoli zostaje prze ze mnie optymalizowana tak, aby na starcie nie było lagów oraz żeby zapewnić wam najwygodniejszą grę na naszym serwerze ;)

x

Opublikowano

IP maszyny nie zlokalizujesz bo jest fałszywe, całe ip jest zaszyfrowane i jak wpiszesz adres ip to Ci wywali lokalizacje jakiegoś zadupia. Jak to zrobiłem ? Nie powiem ;)

Tak tak kurwa ,a w tej bajce były smoki ?Jesteś w chuj smieszny pisząc takie rzeczy hah ..szkoda gadać ,nie wiem wgl po co sie chwalić 30Tys. zł ,kogo to kurwa obchodzi ?

1379958827-U247153.png

Opublikowano

Może zagram.

@Avaterys

Pamiętaj że jesteś mi coś winien za pomoc przy BarAPI :P (artur9010 z polskiego supportu bukkit'a)

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Maszyna powoli zostaje prze ze mnie optymalizowana tak, aby na starcie nie było lagów oraz żeby zapewnić wam najwygodniejszą grę na naszym serwerze ;)

Hej, hej!

Dokładnie tak jak powiedział Leper robimy co w naszej mocy, żeby serwer był jak najlepiej zoptymalizowany. Nie chcemy takich problemów jak u konkurencji, czy to z "DDoSofilami", czy po prostu ze zbyt dużą ilością osób na spawnie.

Priorytetem jest ~ 19 TPS minimum, aby grało Wam się przyjemnie. ;-)

Troszkę nowych informacji:

• usprawniłem działanie PROXY, ogólnie przerzucania między serwerami;
  • dodałem kilka fajnych efektów w samym LOBBY;
  • serwer weryfikacyjny będzie na osobnej maszynie, dzięki czemu główny serwer będzie maksymalnie odciążony;
  • zostaną dodane różdżki destrukcji z ~ 20% szansą na eksplozję w miejscu kliknięcia (crafting później);
  • i wiele więcej...

Generalnie jestem już teraz dumny z tego co udało nam się zrobić, bo wszystko wygląda epicko, łączy się w jedną całość, do tego jest niesamowicie wydajne, no i przeniesienie praktycznie jednej z najbardziej lagujących części serwera na osobną, wydajną maszynę... < 3

Będzie dobrze ludziska, obiecujemy! :-)

Pozdrawiamy ciepło,

ekipa OverHard.

@artur9010: ja jestem słowny, więc jakiś bonus na starcie dostaniesz, tylko przypomnij mi wcześniej. ;-) Jest jeszcze troszkę czasu, więc spokojnie.

Opublikowano

Juz sie nie moge doczekac startu ;)

I mam takie pytanie skad masz gildie, czy sa one twoje czy od kogos odkupione, pzdr

Cześć Muras! ;-)

My również nie możemy się doczekać, zresztą wiesz coś o tym. ;-)

Co do gildii ja ich nie pisałem, są one autorstwa pewnego programisty, ogólnie wtyczka jest dosyć znana, ale działa raczej poprawnie.

Zobaczymy na BETA testach, które uwaga... już niedługo!

Oprócz gildii prawie wszystkie pluginy piszę ja, z małą pomocą cmx'a (chociaż on nigdy czasu nie ma...) i jakiś losowych osób na forach itp. ;-)

Co powiecie na sklep w GUI?

W sensie za monety (zdobywane za zabicie graczy, lub do kupienia w sklepie SMS) kupowanie innych przedmiotów/możliwości w nowo otwartym INVENTORY? Coś na zasadzie takiego MENU na serwerach Network. :-)

Dodam też, że ranking skończyliśmy w 100%, poprawiliśmy algorytm obliczający ranking i kilka innych rzeczy.

Jeśli macie jakiekolwiek pytania - piszcie tutaj, pod tematem, lub na naszego maila: [email protected].

Odpowiemy na wszystkie Wasze pytania/propozycje, bo to gracze tworzą serwer! ;-)

Pozdrawiamy,

Team OverHard.PL.

@Dodam jeszcze na szybko, że pracujemy też nad konfiguracją generatora mapy, jeśli macie jakieś pomysły co do ciekawych biomów - pisać. ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...