Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

>-|#| OverHard.PL |#|-< [Z][1.7][RANKING ELO][300 SLOTÓW][GENERATOR MAPY][AUTORSKIE GILDIE][WWW][NOWE BLOKI/MOBY][EVAREZ][SYSTEM STONIAREK][PUNKTY]

Gość Risen. :#

OverHard.PL - Elitarny serwer HARDCORE!  

61 użytkowników zagłosowało

1. 1. Pojawisz si? na starcie?

• Tak;
      34
    • Nie;
      22
    • Nie wiem.
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@UP

No i dalej nie widzę odpowiedzi na moją wypowiedź, która nawet zacytuję.

Piszesz, że serwery to twoja pasja. Czy ty kurwa nie masz już co robić z swoim życiem? Wyjdź na dwór, pograj w piłkę lub idź na piwo. Podobno nie miałeś już robić w Polsce serwerów, miła niespodzianka. A teraz wypierdalaj.

Nie jestem osobą, która Cie hejtuje tylko chcę wytłumaczyć kilka spraw dla grona publicznego.

Co ma WOŚP (dokładniej Owsik) do twojego serwera/ osoby? :O

Porównujesz się do Owsika, a każdy kto miał chęć sprawdzić to dokładniej to wie, że od kilku lat znaczna część pieniędzy nie idzie na ten cel o którym wie większość ludzi w Polsce, która wrzuca hajs do puszek. Co prawda część idzie na Woodstock, co wg mnie jest bardzo dobrym pomysłem, lecz także ZNACZNA część idzie na utrzymanie WOŚPu, a tak to akurat są już tzw. przekręty. Wszystko jest dostępne w internecie.

Czyli wracając do tematu porównujesz się do Owsika. Więc uważasz, że jesteś nie tylko osobą, której nie można ufać, ale także złodziejem? Minecash, mhm.

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sopher.: Nie chodzi mi o sam fakt, czy WOŚP, Owsiak i inne oszukują, pierdoli mnie to.

Chodzi mi o fakt ciągłych kłótni. Wyraziłeś swoją opinię, podziękowałem za odświeżenie tematu - koniec. Po co drążyć wiecznie ten sam temat?

Wyraziłeś opinie - okej. Każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii, a jeszcze lepiej, gdy są one uzasadnione. Każdy ma prawo również na nie odpowiedzieć.

Denerwuje mnie to, że wiele osób hejtuje, że serwery padają, a sami dokładają coś od siebie do upadku takowego serwera. Czy to przez jakieś gimbusiarskie DDoSy ze stresserów, griefy i inne tego typu rzeczy.

Gdyby nie ludzie, którzy chcą zniszczyć naszą pracę wiele serwerów do teraz by działała i miała się dobrze, ale wieczny ból dupy ludzi, że mi się udaje, pomimo wielu upadków, a im nie powoduje takie a nie inne skutki, dlatego teraz większą uwagę przywiązujemy do samego zabezpieczenia serwera. Prywatny dedyk DELL R420 nie jest od tak, bez powodu, więc zobaczymy, czy i tym razem jakimś idiotom uda się zniszczyć to, nad czym pracujemy dłuższy okres czasu.

Powodzenia.

Co do tej wypowiedzi:

Piszesz, że serwery to twoja pasja. Czy ty kurwa nie masz już co robić z swoim życiem? Wyjdź na dwór, pograj w piłkę lub idź na piwo. Podobno nie miałeś już robić w Polsce serwerów, miła niespodzianka. A teraz wypierdalaj.

Tak, serwery to moja pasja i nie ma w tym chyba nic dziwnego. Każdy ma swoje hobby, pasje, które realizuje i rozwija się w nich. Ja również.

Co do mojego życia, powiem krótki - gówno Wam do tego. Moje życie, więc mogę je zmarnować, lub dobrze przeżyć, bo jest moje, nie Twoje, czy kogoś innego.
Wolę posiedzieć przed komputerem realizując swoją największą pasję, rozwijać się, niż zapierdalać spocony za piłką, czy też chodzić bezsensu po osiedlu z lokalnymi dresami.

Wybacz, reprezentuję wyższy poziom i mam inne priorytety w życiu, niż jak typowy gimnazjalista siedzieć na boiskach spocony. Każdy robi to co lubi, nieprawdaż? ;-)

Też czasami gdzieś wyjdę ze znajomymi, na jakąś dobrą kawę, czy też pójdę do galerii na jakiś jebany film, bo wszystko się może przejeść, znudzić.

Co do nie robienia serwerów, miałem swój moment, gdzie miałem tego serdecznie dosyć, ale jeśli coś/kogoś kochasz tak czy siak o tym nie zapomnisz. ;-)

Pzdr.

Opublikowano

@up

Co za poezja xD

@topic

Mozecie podac dokladna date startu serwera, bo stresser sie juz grzeje, zartuje... xD, Ale jak wiesz kiedy dokladnie startujecie, napisz

Witaj.

Dokładnej daty nie znamy, ale podejrzewam, że początek marca. ;-)

Nie chcemy teraz podać dokładnego terminu i być do niego dostosowani. Chcemy wszystko dopracować w 100%. ;-)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Co do serwera zapowiada się ciekawie jeżeli serwer wypali to z pewnością wejdę bo nigdy nie grałem na żadnym z twoich serwerów a kilka ich było. Mógłbyś dać jakiś ss nowego biomu?

Opublikowano

Tak szczerze powiedziawszy, zawsze czekałam na wasze serwery panowie :). Nawet tylko po to żeby przez chwilę na prawdę zajebiście się zabawić ! <33 :3 ~" żyj chwilą " " carpe diem " Na ten serwer również czekam :D Spring 2014 :D Zapowiada się pięknie i cudnie jak zawsze.. Mmm, czekam :) Pozdrawiam, Tehace (Kacper, CE4Studio) i życzę powodzenia oczywiście :) Mmm, lubię hc w wersji light :P

Opublikowano

Grałem na kilku serwerach Avaterysa, i myślę, że dobrze on wypadnie i nie ulegnie spadku pod ziemi czyli całkowitego padnięcia.

Podobała mi się prezentacja serwer, jest ładnie dopracowana, estetyka oraz szczegóły, ale czytając te wszystkie komentarze zastanawiałem się nad 30.000 zł.

To mnie jak najbardziej zdziwiło, po przecież skoro serwer 400 slotowy na maszyne 32gb max 300-400zł, strona również max 150zł, zależy jaka domena i gdzie ale to mnie mało interesuje. Opłacenie teamspeak'a + dodatkowe koszty to nawet 1000zł nie wychodzi.. więc skąd to 30.000, tak rozumiem serwer działa na maszynie, której kiedyś były serwery tak, ale trochę tutaj śmierdzi, bo nawet na ślub z weselem tyle nie zapłacisz xD No Avaterys proszę Cie :) Nie okłamujmy się ale na pewno na to wszystko nie wydaliście 30.000 tysi, człowieku, wiesz co ja bym sobie za to kupił? Normalnie mini NASA komputer. Skoro Evartez to taki wasz sponsor i mam rozumieć, że on włoży w to większość kasy tak? Rozreklamuje wasz serwer czy coś bo trochę nie zrozumiałem.

Ale wracając do tematu tej sumy 30.000 zł? Kto normalny człowiek wyda Ci na serwer 30.000 ? ;) Muszę przyznać, że na prawdę zaskoczyłeś mnie tą sumą, ale bez oszczerstw i kłamstw, na pewno nie taka pokaźna sumka, za to bym sobie pokój urządził na jakieś studio gammingowe ;)

PC spec: MONITOR: 1. ASUS 27' 2. BenQ 24'
PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

Opublikowano

Hej, hej.

Odpowiadając panu wyżej... Sama maszyna kosztowała troszkę ponad 10.000 zł, doszły do tego jeszcze inne koszty firewalle i inne bzdety. Sama kwota 30.000 zł jest lekko przesadzona, ale niewiele się urwie. ;-)

Co do Evareza - nie. Evarez jest naszym partnerem, który promuje nam serwer, nie ma nic związanego z kosztami, opłacaniem itp. Za tą kwestię odpowiadamy my, właściciele. ;-)

Łapcie dwa screenshooty tego co udało mi się zdziałać z PROXY:

#1: Przy najechaniu na ping/status serwera w liście serwerów pojawia się okienko z informacjami.

SCREEN:

vptxEI5.png

#2: Przycisk TAB w grze (wygląd się zmieni):

cpgeMGp.png

I teraz pytanko. Wolicie w ogóle wyłączony TAB, czy taki lekko zmodyfikowany? ;-)

Ja nie umiem się zdecydować co do estetyki, a chcę, aby wszystko wyglądało idealnie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

@up tak będzie zajebiście ; ]

"Zaciśniętą mam pięść dla tych, co w ciągłej walce,

Dla tych, którzy odeszli w górze dwa palce..."

~GrubSon

Opublikowano

Jednak postanowiłem, że TABulatora wyłączę w ogóle, bo bezsensu zapychać serwer pluginem dość zasobożernym, dodatkowo domyślnie API obsługuje do 16 znaków i po prostu jest to niewygodne, wygląda źle... ;-)
TAB będzie wyłączony w ogóle.

Jeżeli macie jakieś pomysły co do urozmaicenia serwera od strony estetycznej, ogólnie takich pierdół, czy też ogólnie jakiś pomysł - śmiało piszcie. ;-)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja nie mogę wgl. otwierać Spoilerów, bo coś mam zjebane z tymi ciasteczkami cookies, no ale lepiej jak coś dodacie chociaż jakieś informacje na tym TAB'ie.

PC spec: MONITOR: 1. ASUS 27' 2. BenQ 24'
PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

Opublikowano

Nie rozumiem ludzi hejtujacyh go, bo co z tego, że robi serwery i je zamyka? Może to nie był jeszcze ten serwer, nie ten czas i nie te umiejętności, by prowadzić na dłuższą mate taki serwer. Ja na waszym miejscu się ogarnąć, bo może w końcu autor tematu sobie wszystko przemyślał, nabrał umiejętnosci i chce zrobić dość spory projekt na dłuzej :)
Z mojej strony życzę tylko powodzenia z serwerem :)

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Nie rozumiem ludzi hejtujacyh go, bo co z tego, że robi serwery i je zamyka? Może to nie był jeszcze ten serwer, nie ten czas i nie te umiejętności, by prowadzić na dłuższą mate taki serwer. Ja na waszym miejscu się ogarnąć, bo może w końcu autor tematu sobie wszystko przemyślał, nabrał umiejętnosci i chce zrobić dość spory projekt na dłuzej :)

Święte słowa Serip!

x

Opublikowano

Dziękuję Ci bardzo za opinię i wsparcie. Nie spodziewałem się tego, jestem mile zaskoczony. ;-)

Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie okej. :-)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Serwer bardzo dobrze się zapowiada, aż jestem ciekawy jak to będzie wszystko wyglądało jak zobaczę sam na własne oczy ^^. Mam nadzieję, że teraz będzie inaczej jak kiedyś... Życzę powodzenia w projekcie, miłej i owocnej pracy. ;) Myślę, że będę na oficjalnym otwarciu. xD

Pozdrawiam: Locker

29e0keg.jpg

>>CLICK<<

^

^

Opublikowano

Serwer bardzo dobrze się zapowiada, aż jestem ciekawy jak to będzie wszystko wyglądało jak zobaczę sam na własne oczy. Mam nadzieję, że teraz będzie inaczej jak kiedyś... Życzę powodzenia w projekcie, miłej i owocnej pracy. ;)

Pozdrawiam: Locker

Po raz kolejny muszę, a właściwie chcę podziękować za taką opinię, nawet jak warna dostanę... :D

Jest to niezwykle motywujące i utwierdza mnie to w przekonaniu, że warto spróbować po raz kolejny i pokazać, że Avaterys potrafi. ;-)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Avaterys, tak nazywaj mnie hejterem..

Czytajac to o tym 30 000 ZL to mnie tak rozsmieszyles ze az placze ze smiechu.. 300 Slotow 32GB za 30000zl? Chlopie, przestan robic z siebie idiote..

Niechce wiecej pisac co o Tobie mysle bo bym dostal warna za obraze

KONIEC

~ REBEKKA

Opublikowano

widać tym razem nie ma wielu hejtów może tym razem (przynajmniej) będzie wszystko ok, przynajmniej mam taką nadzieję

Tutaj już nie chodzi o same hejty, bo próbuję mieć na nie wylane i robić swoje, ale o to, że wiele z tych osób sama przyczynia się do upadku serwera, a potem wielce narzekają, że serwer padł...

To jest największa hipokryzja.

Walić to, pracujemy dalej, aby serwer był wyjątkowy. ;-)

Pozdrawiam.

@hersen233:

Z tym 30.000 zł lekko przesadziłem, bo byłem niedoinformowany przez drugiego Właściciela. ;-)

Maszyna kosztowała z tego co mi wiadomo troszkę ponad 10.000 zł, do tego firewalle i inne bzdety, czy cuś takiego. :-)

Opublikowano

Twoje serwery padają jak muchy. Skończysz robić te serwery? 30.000 zł HAHHAHAHAHHAHA kur. spadlem i nie wstaje o matko .. Ty lepiej ucz się niemieckiego a nie serwery robisz. Robisz serwery ludzie kupują vipy/svipy hajs dostajesz ale im oddajesz ? Nie bo sobie pewnie na chipsy wydajesz wg. mnie to usuń konto z mpc i zrób na jakimś niemieckim forum. Koniec kropka i nara Afaterysku

Opublikowano

@UP:

No cześć. ;)
Nie zamierzam z Tobą dyskutować. Jak mówiłem: poziom hejtu jest wprost proporcjonalny do popularności.

Dodam na szybko, że spinanie serwerów, fajne efekty do tego mamy gotowe w 100%.
Zaczynam właśnie prace nad ogarnięciem serwera do weryfikacji. ;-)

Opublikowano

Twoje serwery padają jak muchy. Skończysz robić te serwery? 30.000 zł HAHHAHAHAHHAHA kur. spadlem i nie wstaje o matko .. Ty lepiej ucz się niemieckiego a nie serwery robisz. Robisz serwery ludzie kupują vipy/svipy hajs dostajesz ale im oddajesz ? Nie bo sobie pewnie na chipsy wydajesz wg. mnie to usuń konto z mpc i zrób na jakimś niemieckim forum. Koniec kropka i nara Afaterysku

i po co takie komentarze, narzekasz, że jego serwery padają tak szybko a ja się wcale nie dziwie robisz coś dla ludzi i nic w zamian od nich a dodatkowo chcą by serwer upadł. to jest właśnie myślenie typowego polaka "aaaa zwyzywam go, że ma kijowe serwery i przez to, że będzie miał duże hejty to nie będzie mu się chciało pracować a co za tym idzie jego serwer padnie". Masz tu pętle więc tak jakby sami sobie szkodzicie.

@topic

jakiś nowy generator mapy?

Opublikowano

jakiś nowy generator mapy?

Tak. Mamy odpowiednią wtyczką, którą wygenerujemy ciekawe struktury. ;-)

Oprócz wielkich śnieżnych gór, nowych biomów, Norweskich "fiordów" mamy plany dodać losowo generujące się "mini nethery" na mapie o małej wielkości, dungeony itp. ;-)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Tak. Mamy odpowiednią wtyczką, którą wygenerujemy ciekawe struktury. ;-)

Oprócz wielkich śnieżnych gór, nowych biomów, Norweskich "fiordów" mamy plany dodać losowo generujące się "mini nethery" na mapie o małej wielkości, dungeony itp. ;-)

Pozdrawiam.

hmm czyżby terrain contol autorsko skonfigurowany? ja ciągle chcę się tego nauczyć ale mi nie idzie, struktury umiem robić by się generowały lecz nie umiem "zapanować" na generatorem w sensie, że nie mogę wyciągnąć danych biomów które ja chcę

@topic dodajcie jak macie możliwość jakieś archivmenty serwerowe np. zrób serie zabójstw, zabij daną ilość osób, wykop to i tamto, będzie to bardzo fajne bo można odskoczyć od gry poważniejszej i skupić się na zabawie.

Opublikowano

hmm czyżby terrain contol autorsko skonfigurowany? ja ciągle chcę się tego nauczyć ale mi nie idzie, struktury umiem robić by się generowały lecz nie umiem "zapanować" na generatorem w sensie, że nie mogę wyciągnąć danych biomów które ja chcę

@topic dodajcie jak macie możliwość jakieś archivmenty serwerowe np. zrób serie zabójstw, zabij daną ilość osób, wykop to i tamto, będzie to bardzo fajne bo można odskoczyć od gry poważniejszej i skupić się na zabawie.

Świetny pomysł z tymi achivmentami. Może wrzucimy też jakieś osiągnięcia np. po wykopaniu jakiejś ilości diamentów ileś MONET na konto i komunikat na chacie.

Co Wy na to? ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...