Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

>-|#| OverHard.PL |#|-< [Z][1.7][RANKING ELO][300 SLOTÓW][GENERATOR MAPY][AUTORSKIE GILDIE][WWW][NOWE BLOKI/MOBY][EVAREZ][SYSTEM STONIAREK][PUNKTY]

Gość Risen. :#

OverHard.PL - Elitarny serwer HARDCORE!  

61 użytkowników zagłosowało

1. 1. Pojawisz si? na starcie?

• Tak;
      34
    • Nie;
      22
    • Nie wiem.
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widać fajną konfigurację i ogarniętych administratorów.

Może wpadnę na start :]

#szybkopadnie

Hej! ;-)

Cieszę się, że wpadniesz. Co do #szybkopadnie: #nie #zgadzam #sie... ;-)

Nic więcej na temat żywotności serwera nie powiem, bo to temat rzeka.

Nie ma mnie w domu przez najbliższe 3 dni, więc prace troszkę stanęły, ale zapewniam, że wystartujemy w marcu. ;-)

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gildie: digitalix'a?

Jeśli tak, a nie kupiłeś ich tylko "znalazłeś" w internecie,

to polecam skontaktować się z nim i kupić...

Najlepszy serwer Wojny Gildii?

Sprawdz! - mc.proCrafters.pl

Opublikowano

Gildie: digitalix'a?

Jeśli tak, a nie kupiłeś ich tylko "znalazłeś" w internecie,

to polecam skontaktować się z nim i kupić...

Cześć.

Pepcio, mam takie pytanie. Co Ty się teraz w policjanta bawisz, czy co?

Nie powiem Ci kogo gildie, czy je kupiłem, czy je zajebałem, czy mama mi napisała, bo nic to nie zmieni, a Ty nie wtykaj nosa w nie swoje sprawy.

Denerwuje mnie takie pieprzenie "kupiles, czy zajebałeś". Jeżeli plugin został napisany przez jakiegoś programistę, to wiadomo, że nie ukradnę go od tak, bo ktoś na to poświęcił czas. ;-)

Ale druga strona medalu jest taka, że w tego typu kwestiach nie potrzebuję adwokatów. Co to znaczy "polecasz"?

Jeszcze raz powtarzam - nie wtykaj nosa w nie swoje sprawy.

Przepraszam za taką wybuchową reakcję, ale do białej gorączki mnie doprowadza jak ktoś się robi "ostatnim sprawiedliwym" tam, gdzie nie powinien.

Pozdrawiamy,

Team OverHard.PL.

Opublikowano

Cześć.

Pepcio, mam takie pytanie. Co Ty się teraz w policjanta bawisz, czy co?

Nie powiem Ci kogo gildie, czy je kupiłem, czy je zajebałem, czy mama mi napisała, bo nic to nie zmieni, a Ty nie wtykaj nosa w nie swoje sprawy.

Denerwuje mnie takie pieprzenie "kupiles, czy zajebałeś". Jeżeli plugin został napisany przez jakiegoś programistę, to wiadomo, że nie ukradnę go od tak, bo ktoś na to poświęcił czas. ;-)

Ale druga strona medalu jest taka, że w tego typu kwestiach nie potrzebuję adwokatów. Co to znaczy "polecasz"?

Jeszcze raz powtarzam - nie wtykaj nosa w nie swoje sprawy.

Przepraszam za taką wybuchową reakcję, ale do białej gorączki mnie doprowadza jak ktoś się robi "ostatnim sprawiedliwym" tam, gdzie nie powinien.

Pozdrawiamy,

Team OverHard.PL.

Nie bawię się w policjanta lecz szanuję ludzką prace, autor poświecić czas na pisanie go, edytowanie kodu, dodawaniu nowych funkcji..., sam dobrze wiesz ile czasu kosztuje stworzenie dużego pluginu :) Autorowi należy się szacunek i wynagrodzenie za jego prace.

Opublikowano

Hej Aveterys, Sluchaj moge prosic o wiecej ss? Nie chcem nic zlosliwego robic ale poprostu chcialbym zobaczyc efekty pracy... Jestem do tego serwera dobrze nastawiony, mam nadzieje ze wypali i trzymam kciuki ;)

> PS: Czy kiedys bedzie moze rekrutacja na Helpera? ;)

Pozdrowionka ! ;3

41099282381060526874.png

Opublikowano

Hej Aveterys, Sluchaj moge prosic o wiecej ss? Nie chcem nic zlosliwego robic ale poprostu chcialbym zobaczyc efekty pracy... Jestem do tego serwera dobrze nastawiony, mam nadzieje ze wypali i trzymam kciuki ;)

> PS: Czy kiedys bedzie moze rekrutacja na Helpera? ;)

Pozdrowionka ! ;3

Hej Hak3r,

Jasne, że możesz, ale dopiero we wtorek będę mógł podesłać takowe screeny, w ogóle nie mogę zrobić cokolwiek sensownego jeśli chodzi o serwer, bo aktualnie nie jestem w domu i komputer nie pozwala mi po prostu na nic oprócz przeglądania internetu i gry w Counter-Strike'a 1.6...

W sumie na dobre mi wyjdzie takie 3 dni pogrania w CS'a, a nie tylko pieprzenia o Minecrafcie. Dwa lata przerwy od tej gry.

Ale nie odbiegając od tematu, we wtorek ruszam dalej z pracami, odpowiem na wszystkie pytania, oraz przedstawię nowe screeny tego, co udało nam się zdziałać, możliwe, że podeślę też screeny kodów jakiś wtyczek tak, aby nikt mi nie wpierał, że serwer na SKRIPT robię, bo już niektórzy próbowali.

Miłego poniedziałku. ;-)

Pozdrawiam.

~ 3000 wyświetleń prezentacji - dzięki! ;-)

~ Mam nadzieję, że dobijemy do 5000 do startu serwera, który prawdopodobnie 1 marca. Podkreślam prawdopodobnie.

Opublikowano

Odświeżam.

Dzisiaj wracam do domu i podam Wam masę mam nadzieję ciekawych informacji i oczywiście przejdę do prac po tej kilkudniowej przerwie. :-)

Ciągle waham się co do maszyny pod serwer weryfikacyjny, bo jak wiecie rozbijamy serwer na dwa potężne dedyki, na osobnym normalny serwer i weryfikacyjny, aby maksymalnie odciążyć serwer i wszystko działało jak najwydajniej. :-)

Prawdopodobnie druga maszyna pod LOBBY będzie następująca:

• Procesor: Intel Xeon E3-1225 v2 @3.2GHz (4 | 4);
  • RAM: 16GB DDR3;
  • Dyski: 2x500GB HDD;
  • Łącze: 100Mb/s.

Jedyne co mnie martwi to słabe łącze (przy lekkim ataku DDoS będzie leżało jak chce, a FIREWALL w OVH najlepszy z najlepszych nie jest) oraz dysk... Bądź co bądź jest to serwer weryfikacyjny i przepływ danych będzie bardzo duży (konta itp.).

Dyski mogą padać i serwer będzie niegrywalny, bo przez serwer weryfikacyjny tak czy siak trzeba przejść.

Co nie zmienia faktu, że jest to jedyna w miarę sensowna oferta do 200 zł. :-)

Pożyjemy - zobaczymy. :-)

Pozdrawiam,

AvaterysPL.

Opublikowano

Odświeżam.

Wróciłem do domu i ruszamy dalej z pracami. :-)

Jak ktoś chce pomóc w reklamie serwera, to łapcie na szybko zrobioną zapowiedź w skróconej formie:

Zqwf.png

Wklejajcie gdzieś na fora, do znajomych, będziemy wdzięczni, jakaś nagroda też się znajdzie. :-)

START OFICJALNIE 1 MARCA 2014!

Pozdrawiamy,
Team OverHard.PL.

Opublikowano

Data startu już jest 100% pewna, o której godzinie startuję serwer, ts3 będzie dostępny przez startem?

hehe, Pozdrawiam.

Opublikowano

Data startu już jest 100% pewna, o której godzinie startuję serwer, ts3 będzie dostępny przez startem?

hehe, Pozdrawiam.

Hej.

Nie udzielę Ci precyzyjnej informacji co do godziny, bo jeszcze nie wiemy.

Prawdopodobnie będziemy próbowali wystartować około godziny 18:00-19:00 wraz z LIVE'em u Evareza/u mnie, jeśli będzie zbyt duży natłok graczy, oraz duży ruch sieciowy spowodowany atakami DoS/DDoS i wszelakimi innymi przesuniemy to na godzinę 3:00 nad ranem powiedzmy i gracze będą spokojnie dochodzić, zobaczymy jak będzie. ;-)

Już teraz jest duże zainteresowanie, statystyki wejść przez domenę ciągle rosną itd., spodziewamy się naprawdę rekordowej ilości graczy jeśli chodzi o moje projekty. :-)

Na start od razu teleportacja w losowe miejsce na mapie + niewidoczność na 15 minut wraz z ochroną PvP, aby nie było problemów, że ktoś się zrespi blisko siebie i zaczną się bić, bo chcemy dać 400-500 slotów, a mapa na start nie będzie bardzo duża.

Co do TS3 otwieramy go w przyszłym tygodniu i będziemy na nim siedzieć praktycznie cały czas, bo kontakt z graczami jest najważniejszy. :-)

~ Na naszej stronie jest już reklama serwera, którą możecie sobie skopiować i powklejać gdzieś, jest też licznik! (hosting tymczasowy)

PRZYPOMINAM, ŻE START OFICJALNIE 1 MARCA 2014!

SZYKUJCIE SIĘ, ZOSTAŁ TYLKO MIESIĄC! :3

__________________________________________________________________________________

Pozdrawiamy,

TEAM OVERHARD.PL.

@EDIT: Wieczorem możliwe, że podrzucę jeszcze kilka screenów serwera. Postawiliśmy na prostotę, więc nie oczekujcie niczego hiper-super. :-)

Opublikowano

Hej.

Nie udzielę Ci precyzyjnej informacji co do godziny, bo jeszcze nie wiemy.

Prawdopodobnie będziemy próbowali wystartować około godziny 18:00-19:00 wraz z LIVE'em u Evareza/u mnie, jeśli będzie zbyt duży natłok graczy, oraz duży ruch sieciowy spowodowany atakami DoS/DDoS i wszelakimi innymi przesuniemy to na godzinę 3:00 nad ranem powiedzmy i gracze będą spokojnie dochodzić, zobaczymy jak będzie. ;-)

Już teraz jest duże zainteresowanie, statystyki wejść przez domenę ciągle rosną itd., spodziewamy się naprawdę rekordowej ilości graczy jeśli chodzi o moje projekty. :-)

Na start od razu teleportacja w losowe miejsce na mapie + niewidoczność na 15 minut wraz z ochroną PvP, aby nie było problemów, że ktoś się zrespi blisko siebie i zaczną się bić, bo chcemy dać 400-500 slotów, a mapa na start nie będzie bardzo duża.

Co do TS3 otwieramy go w przyszłym tygodniu i będziemy na nim siedzieć praktycznie cały czas, bo kontakt z graczami jest najważniejszy. :-)

~ Na naszej stronie jest już reklama serwera, którą możecie sobie skopiować i powklejać gdzieś, jest też licznik! (hosting tymczasowy)

PRZYPOMINAM, ŻE START OFICJALNIE 1 MARCA 2014!

SZYKUJCIE SIĘ, ZOSTAŁ TYLKO MIESIĄC! :3

__________________________________________________________________________________

Pozdrawiamy,

TEAM OVERHARD.PL.

@EDIT: Wieczorem możliwe, że podrzucę jeszcze kilka screenów serwera. Postawiliśmy na prostotę, więc nie oczekujcie niczego hiper-super. :-)

Dzięki za informacje, życzę sukcesu i oczywiście będę na starcie.

Opublikowano

Na pewno zagram. Mam nadzieję, że serwer będzie cieszył się popularnością. Może ss drop'u, będą VIP´y?

----------------------------------------------------------------------------------

Halloween. <3

Opublikowano

Dzięki za informacje, życzę sukcesu i oczywiście będę na starcie.

Nie ma sprawy i jeszcze raz dziękuję za szybką odpowiedź na PW. :-)

Na pewno zagram. Mam nadzieję, że serwer będzie cieszył się popularnością. Może ss drop'u, będą VIP´y?

Na brak popularności na pewno narzekać nie będziemy... ;-)

SS'y dropu - później. Dostałem prototyp pluginu, na jego podstawie chcę napisać coś własnego z ciekawym dropem w Javie. Podeślę później.

Co do VIPów - będą. To nie jest taki typowy HARDCORE. Można powiedzieć, że Survival/Gildie, ale z banami. :-)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja bym dodał całkiem inny drop, powiedzmy, że system levelowania. Każdy level to inna szansa na drop. Można dodać dość fajny system doświadczenia, który będzie potrzebny do zdobywania właśnie leveli, oj co ja pisze, mam nadzieje, że mnie zrozumiesz. Można wykorzystać do tego scoreboarda i dać w okienku aktualny poziom i szanse na drop, który będzie właśnie na tym poziomie. Plugin dość łatwy do napisania. Można również dodać dźwięk i kilka, losowych efektów.

Może napiszesz plugin, który by blokował ściąganie zbroi, ogólnie ekwipunku (napierśnik, buty, hełm, spodnie), gra by była lepsza, bo w końcu by nie zmieniali setów podczas walki :D

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Co do strony, tlo to ss starego spawnu na mchc ;) dodane rozmycie w ps, te okienko z lewej i prawej nie pasuje kto chce wiedziec ze macie az 15 pluginow poprawcie grafika go na takiej stronie nawet bym f12 nie kliknal.

Opublikowano

Co do strony, tlo to ss starego spawnu na mchc ;) dodane rozmycie w ps, te okienko z lewej i prawej nie pasuje kto chce wiedziec ze macie az 15 pluginow poprawcie grafika go na takiej stronie nawet bym f12 nie kliknal.

Strona jest zrobiona naprawdę na szybko, wrzucona na pierwszy lepszy darmowy hosting i tyle po to, aby nie stała pusta... ;-)

Co do reklamy myślę, że wystarczy. Nic więcej nie chciałem. :-)

Co do spawnu - nie. Jest to spawn z X-HARD'a, mojego byłego serwera.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Odświeżam.

Nie opierniczamy się - pracujemy! :-)
Na dowód tego, że tak jest, filmik prezentujący to, co dotychczas udało nam się zrobić:

http://www.youtube.com/watch?v=EnWbcy-SE78

Pozdrawiam.

@EDIT: Zaczynam właśnie pisać ochronę początkową dla graczy, będzie można sprawdzić jej status pod komendą /ochrona. ;)

Opublikowano

A komar wam serwera nie przeora jak go wkurzycie ?

Co to za pytanie?

KoMaR jest nikim, gówno potrafi - takich ja on my ignorujemy, bo nie jest w żaden sposób groźny niewyżyty gimnazjalista. :-)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Widzę że jesteśmy już tak sławni że pojawia się kolejny raz nasz serwer DOSCRAFT w tagach xD ale gratki może na tym się wybijesz :D

Pzdr, powodzonka

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Widzę że jesteśmy już tak sławni że pojawia się kolejny raz nasz serwer DOSCRAFT w tagach xD ale gratki może na tym się wybijesz :D

Pzdr, powodzonka

A ty robisz z tego WIELKI problem... Ahh..

Serwer i tak się wybiję przynajmniej na start będzie dużo osób, Avaterys umie zareklamować serwer.

Opublikowano
Wszystko fajnie, wszystko jest przedstawione w samych superlatywach, jednak pojawia się jeden zasadniczy problem. Ten serwer po prostu nie wystartuje. Pewnie zapytacie dlaczego? Już to tłumaczę:

Główną przeszkodą dla której serwer OverHard.pl nie ma prawa istnieć, jest to, że rzekoma maszyna za 20 lub 30 tysięcy (zależnie od wersji tej bajki) nigdy nie istniała. Bo cudem byłaby możliwość wyłożenia przez 15 latka funduszów na poziomie dziesiątek tysięcy na zakup maszyny, a jeszcze bardziej irracjonalne byłoby trzymanie jej w „piwnicy”. Sam _Leper_ oznajmił iż owa maszyna była jedynie wytworem jego wyobraźni, przykładem działania której są inne bajki z serii „Mam w piwnicy…”. Można wierzyć lub nie, ale pomysł tego serwera to od początku bajka :0

Ps. Wspomniałeś również że _Leper_ założył LegendCraft. To również jest świetny dowcip. Osobiście brałem udział w powstawaniu tego serwera, a Kelath_PL był pełnoprawnym właścicielem dzierżącym władzę nad wszystkim.

Ps2. Avatarys, bajki są dobre, ale kiedyś wypadałoby z nich wyrosnąć ;)

Opublikowano

Moim głównym powodem tego serwera było zachęcenia Avaterysa do założenia serwera razem ze mną, a następnie wychujani* go na wszelkie sposoby i pogrożenie go jeszcze bardziej odnośnie jego fikcyjnych serwerów nad którymi pracował lata, lata i gówno osiągnął może teraz mu się odechce i zrezygnuje z minecraft'a. Pozdro :3

Pracowanie z Avaterysem to pracowanie jak z ciągnikiem tylko że ciągnik jest o tyle ciekawy że nie gada 24h/7 co to on będzie robił w przyszłości, albo co zrobi z hajsem z serwerów lub się chwali że codziennie wciąga zioło którego chyba nigdy na oczy nie widział. Ten osobnik ma TONE! pomysłów na sekundę co się wiąże z tym że jego wszystkie serwery padają w ciągu 7 dni i do tego zgarnia hajs z głupich gimbusów.....

Jesteś zbyt łatwo wierny, a to było nawet do przewidzenia że robię cie w chu**

x

Opublikowano

Moim głównym powodem tego serwera było zachęcenia Avaterysa do założenia serwera razem ze mną, a następnie wychujani* go na wszelkie sposoby i pogrożenie go jeszcze bardziej odnośnie jego fikcyjnych serwerów nad którymi pracował lata, lata i gówno osiągnął może teraz mu się odechce i zrezygnuje z minecraft'a. Pozdro :3

Pracowanie z Avaterysem to pracowanie jak z ciągnikiem tylko że ciągnik jest o tyle ciekawy że nie gada 24h/7 co to on będzie robił w przyszłości, albo co zrobi z hajsem z serwerów lub się chwali że codziennie wciąga zioło którego chyba nigdy na oczy nie widział. Ten osobnik ma TONE! pomysłów na sekundę co się wiąże z tym że jego wszystkie serwery padają w ciągu 7 dni i do tego zgarnia hajs z głupich gimbusów.....

Jesteś zbyt łatwo wierny, a to było nawet do przewidzenia że robię cie w chu**

Wszystko fajnie, wszystko jest przedstawione w samych superlatywach, jednak pojawia się jeden zasadniczy problem. Ten serwer po prostu nie wystartuje. Pewnie zapytacie dlaczego? Już to tłumaczę:
Główną przeszkodą dla której serwer OverHard.pl nie ma prawa istnieć, jest to, że rzekoma maszyna za 20 lub 30 tysięcy (zależnie od wersji tej bajki) nigdy nie istniała. Bo cudem byłaby możliwość wyłożenia przez 15 latka funduszów na poziomie dziesiątek tysięcy na zakup maszyny, a jeszcze bardziej irracjonalne byłoby trzymanie jej w „piwnicy”. Sam _Leper_ oznajmił iż owa maszyna była jedynie wytworem jego wyobraźni, przykładem działania której są inne bajki z serii „Mam w piwnicy…”. Można wierzyć lub nie, ale pomysł tego serwera to od początku bajka :0
Ps. Wspomniałeś również że _Leper_ założył LegendCraft. To również jest świetny dowcip. Osobiście brałem udział w powstawaniu tego serwera, a Kelath_PL był pełnoprawnym właścicielem dzierżącym władzę nad wszystkim.
Ps2. Avatarys, bajki są dobre, ale kiedyś wypadałoby z nich wyrosnąć ;)

HAHAHAHAHA JPRD. wiedziałem że tak będzie !

Piękna zapowiedź to tylko jest, niestety później okazuje się wielkim g*wnem xD

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Fakt faktem, że serwer zapowiadał się naprawdę ciekawie.
Moją wcześniejszą wypowiedź zostawiam do prywatnej opinii na temat Avatersa, maszyny za 20-30 tysięcy i całej tej zabawki na kółkach zwanej OverHard.PL :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...