Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozmowy o modzie, ubieraniu się.

Matzar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Matzar

Mogę grać w grę z 2000 roku np. w CoD'a 1 w roku 2014, ale jeżeli np. kupie daną rzecz, która jest modna teraz a za rok już nie będzie,  to jaki jest tego sens? Bycie modnym zobowiązuje do przestrzegania mody i dostostywania się do niej.Granie w daną grę nie zobowiazuje do niczego, więc mój argument nie jest bezsensowny.Nie napisałem, że "lubią".Czytaj właśnie ze zrozumienie.Tylko, że szerokie ubrania są po prostu stworzone dla meżczyzn.Nie wiem jak facetowi moze być wygodnie w rurkach.Przecież są obcisłe.Chyba, że ktoś jest chudy.Bo to utrudnia życie.Po co głowić się nad modą, kiedy można założyć klasyczne ubranie i jakoś lepiej spożytkować czas?

@V

Utrudnia, bo nie wchodzisz do Croppa, nie bierzesz 2 par jeansów, pare t-shirtów, płacisz i wychodzisz tylko stoisz godzinę i zastanawiasz się czy taki wzór/fason jest modny, co inni sobie pomyslą itd, ale mówię.Kto co lubi.Mi to by bardzo utrudniło życie.

• Odpowiedzi 170
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Matzar

Mogę grać w grę z 2000 roku np. w CoD'a 1 w roku 2014, ale jeżeli np. kupie daną rzecz, która jest modna teraz a za rok już nie będzie,  to jaki jest tego sens? Bycie modnym zobowiązuje do przestrzegania mody i dostostywania się do niej.Granie w daną grę nie zobowiazuje do niczego, więc mój argument nie jest bezsensowny.Nie napisałem, że "lubią".Czytaj właśnie ze zrozumienie.Tylko, że szerokie ubrania są po prostu stworzone dla meżczyzn.Nie wiem jak facetowi moze być wygodnie w rurkach.Przecież są obcisłe.Chyba, że ktoś jest chudy.Bo to utrudnia życie.Po co głowić się nad modą, kiedy można założyć klasyczne ubranie i jakoś lepiej spożytkować czas?

@V

Utrudnia, bo nie wchodzisz do Croppa, nie bierzesz 2 par jeansów, pare t-shirtów, płacisz i wychodzisz tylko stoisz godzinę i zastanawiasz się czy taki wzór/fason jest modny, co inni sobie pomyslą itd, ale mówię.Kto co lubi.Mi to by bardzo utrudniło życie.

Hmm no to ja Ci powiem tak, interesuję się modą i jestem obcykany w tych tematach. Wiem co mi się podoba jaki mam styl i co ubiorę bez chwili zawahania. Wchodzę do sklepu, 5 minut na obczajenie wszystkiego i albo coś biorę albo wychodzę. 

Nie wiem czy można tak to nazwać ale to jest pewnego rodzaju doświadczenie. Tak jak w grach ;)

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Nie rozumiem facetów interesujących się modą, tym bardziej, że ona jest po prostu narzucona przez grupę ludzi i w każdej chwili może się zmienić a często jest po prostu bezsensu, bo jaki sens ma noszenie rurek przez mężczyzn? Meżczyźni zazwyczaj są duzi i potrzebują szerokich ubrań.To ze stronych czysto technicznej.Lepiej po prostu chodzić sobie w jeansach, bojówkach, dresach, do tego jakiś zwykły t-shirt, bluza, koszula.Do tego jakieś sportowe buty.Po co sobie utrudniać życie?

@VSVP

Dzisiaj słowo "męski" też jest nadużywane.Zaliczanie panienek to domena gówniarzy.Mężczyzna ma jedna kobietę, której jest wierny, jak są jakieś problemy w związku, to stara sie je naprawić.

Po za tym żadna prawdziwa kobieta nie spojrzy na kolorowego pajaca.Prawdziwe kobiety chcą prawdziwych mężczyzn a nie wersje męskie samych siebie.

No ziomek nie mogę znaleźć tego zdjęcia właśnie na hype5, forumiant chciał się pochwalić butami a miał na sobie spodnie raczej ciasne, ale jakby ci piznął to byś nie wiedział jak się nazywasz, nie nazywaj kogoś kto nosi rurki pedałem.

Bardziej po zachowaniu jego można coś o nim określić, a nie po ubiorze. Dla ciebie lepiej chodzić w jeansach, dresach, tshirtach, dla mnie i dla wielu niestety taka szarość nie wystarcza.

Modę można uznać jako pasję, a nie jako męczarnie (jak dla ciebie). Ty masz na myśli kolorowego pajaca, niestety zmartwię cie ale nie na tym ta moda polega, trzeba wszystko do siebie dobrać, a powstaje z tego niezły ficik.

Was naprawdę to nie jara, że idziesz z poczuciem własnej świadomości - że wyglądasz naprawdę solidnie, kulturalnie i według swojego stylu. 

btw. to nie ja, ale zarzucam fotę wszystkim dla przykładu, jesli uważacie mnie za pedała, bądź chuj wie - ubieram się podobnie do tego ziomka

MsHtTmJ.png

jest on pedałem?

Opublikowano

@VSPS

Czyli bierzesz, to co ci sie podoba a nie co jest modne, chyba, że modne rzeczy zazwyczaj przypadają ci do gustu.

@good

Przeprasza bardzo.W którym momencie nazwałem kogoś "pedałem"? I nie wiem kto by kogo "piznął".Nie oceniaj ludzi jak ich nie widziałeś na oczy.Napisałem, że obcisłe spodnie są po prostu niewygodne.

Kto co lubi.

Ktoś może mieć właśnie taki styl, że ubiera się klasycznie.

A dlaczego miałby być? Nie wiem czy jeansy to taki nowy szyk mody i te buty.Wygląda normalnie

Opublikowano

Pozwolę się wtrącić - Interesowanie się modą? Okej, rób sobie jak chcesz. Ale nie wmówicie mi, że interesowanie się modą będąc facetem jest normalne i na dodatek 'męskie'. 

Osobiscie w lato ubieram się koszulka/podkoszulek aka 'Bring It', jeansy albo 3/4 i jakies randomowe buty na które mam kompletnie wyjebane. 

Szczerze, możecie mnie nie lubić, ale wychodzenie na miasto w 'ajermaxach' (Butach do biegania) oraz dresach jest conajmniej śmieszne i prostackie ;D. Pozdrawiam połowe mojego 'miasta' które tak robi xD

Powiedzmy, że kiedyś już tu byłem <3/ Ryuozaki pozdrawia  :3

Opublikowano

Pozwolę się wtrącić - Interesowanie się modą? Okej, rób sobie jak chcesz. Ale nie wmówicie mi, że interesowanie się modą będąc facetem jest normalne i na dodatek 'męskie'. 

Osobiscie w lato ubieram się koszulka/podkoszulek aka 'Bring It', jeansy albo 3/4 i jakies randomowe buty na które mam kompletnie wyjebane. 

Szczerze, możecie mnie nie lubić, ale wychodzenie na miasto w 'ajermaxach' (Butach do biegania) oraz dresach jest conajmniej śmieszne i prostackie ;D. Pozdrawiam połowe mojego 'miasta' które tak robi xD

ta prymitywność, może warto trafić do was przez, choć nie wiem czy warto i nie zbuduję na tym fali hejtu.

takie buciki moi drodzy kosztują do 700 zł, ja sam w swojej szafie takich par mam trochę, do tego asiscy do 500 zł, sporo tego jest, spodnie takie leviski do 350 - 400, więc nie wiem czy na pewno warto to porównywać do spodni za 69,90 oczywiście materiałowo, bo ja też poniekąd zaglądam do metki.

@VSPS

Czyli bierzesz, to co ci sie podoba a nie co jest modne, chyba, że modne rzeczy zazwyczaj przypadają ci do gustu.

@good

Przeprasza bardzo.W którym momencie nazwałem kogoś "pedałem"? I nie wiem kto by kogo "piznął".Nie oceniaj ludzi jak ich nie widziałeś na oczy.Napisałem, że obcisłe spodnie są po prostu niewygodne.

Kto co lubi.

Ktoś może mieć właśnie taki styl, że ubiera się klasycznie.

A dlaczego miałby być? Nie wiem czy jeansy to taki nowy szyk mody i te buty.Wygląda normalnie

nie było akurat to skierowane do ciebie, tylko do kolegów wyżej

Opublikowano

Interesowanie modą jako facet jest całkowicie normalne. I co jest śmieszne i prostackie w tym, że ktoś wychodzi w butach droższych od twoich? Kończą Wam się argumenty.

Opublikowano

Interesowanie modą jako facet jest całkowicie normalne. I co jest śmieszne i prostackie w tym, że ktoś wychodzi w butach droższych od twoich? Kończą Wam się argumenty.

Nie, nie napisałem, że mnie dupa boli, że ktos nosi jakies buty. 

Spostrzeżenia, opinie, co polecacie, w czym chodzicie na codzień,

Napisałem o tym jak JA się ubieram.  

A co do mojego stwierdzenia o Air Maxach -No, śmieszne jest to, że ludzie chodzą na codzień w butach do biegania. Air Jordany z kolei potrafię zrozumieć B)

+ Interesowanie się modą jest całkowicie normalne? Chodzi Ci o modę w kontekście homoseksualnych projektantów, czy mówimy raczej o rzeczach typu 'Jak poprawnie założyć garnitur'? (Co zresztą każdy facet powinien wiedzieć, więc jak ktos nie wie to polecam ogarnąć temat żeby się nie ośmieszyć :D ). Bo to ważne, gdyż możliwe, że źle się wyraziłem. Interesowanie się 'pedalską' stroną mody jest złe. Wiedza jaki kolor butów do jakiego garnituru, etc-  Dobra. ;)

Opublikowano

A co do mojego stwierdzenia o Air Maxach -No, śmieszne jest to, że ludzie chodzą na codzień w butach do biegania. Air Jordany z kolei potrafię zrozumieć B)

+ Interesowanie się modą jest całkowicie normalne? Chodzi Ci o modę w kontekście homoseksualnych projektantów, czy mówimy raczej o rzeczach typu 'Jak poprawnie założyć garnitur'? (Co zresztą każdy facet powinien wiedzieć, więc jak ktos nie wie to polecam ogarnąć temat żeby się nie ośmieszyć :D ). Bo to ważne, gdyż możliwe, że źle się wyraziłem. Interesowanie się 'pedalską' stroną mody jest złe. Wiedza jaki kolor butów do jakiego garnituru, etc-  Dobra. ;)

A która to według Ciebie 'pedalska strona'? :(

Opublikowano

A która to według Ciebie 'pedalska strona'? :(

Przejdz na pedalską stronę mody z rurkami i vansamiiii. <Kszz> Im your Jacyków <Kszz> 

^ To tylko suchar, nie interesuje mnie co kto zakłada^ 

Ktos tam cos gryzmolil o wygladzie w "pedalskich" ciuchach - dziewczyny nie lecą na osoby w tych ubraniach bo wyglądają w nich dobrze tylko dlatego, ze znają ich cene :D Mam na mysli, ze sa dobre do jednorazowego pukania, a nie bawienia sie w milosc. Oczywiscie nie neguje - jak najbardziej popieram.

Generalnie jakos nie ubieram sie "modnie" - raczej zwykla bluza/bluzka, zwykle jeansy, "przecietne" najki, zwykła czapka jesli slonce grzeje i tyle - stac mnie na markowe ciuchy ale jesli mam byc szczery przyciąganie pustaków i bycie zywa reklama miliona firm mnie nie kręci, co druga bluza/bluzka pomazana logami jakichs gównianych firm, to samo spodnie, naszywki na dupie - serio?

Mialem tak jakis czas temu ale przeszlo.

Opublikowano

A na zwykłych spodniach nie masz naszywek? Ciekawe.

Wiesz, istnieje opcja, żeby kupić jeansy w normalnym nie-markowym sklepie, a nie tylko Cropp/ H&M, +co tam jeszcze w Polsce macie :D 

Opublikowano

A na zwykłych spodniach nie masz naszywek? Ciekawe.

Nie na tyłku. Co najwyzej na guziku przy suwaku takze wiesz.

Opublikowano

pSlav ktoś kto się czymś interesuje nabiera w tym fachu doświadczenia. Wiem co mi się podoba i co jest modne więc nie muszę chodzić godzine po sklepie, żeby znaleźć takie rzeczy. 

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Przejdz na pedalską stronę mody z rurkami i vansamiiii. <Kszz> Im your Jacyków <Kszz> 

^ To tylko suchar, nie interesuje mnie co kto zakłada^ 

Ktos tam cos gryzmolil o wygladzie w "pedalskich" ciuchach - dziewczyny nie lecą na osoby w tych ubraniach bo wyglądają w nich dobrze tylko dlatego, ze znają ich cene :D Mam na mysli, ze sa dobre do jednorazowego pukania, a nie bawienia sie w milosc. Oczywiscie nie neguje - jak najbardziej popieram.

Generalnie jakos nie ubieram sie "modnie" - raczej zwykla bluza/bluzka, zwykle jeansy, "przecietne" najki, zwykła czapka jesli slonce grzeje i tyle - stac mnie na markowe ciuchy ale jesli mam byc szczery przyciąganie pustaków i bycie zywa reklama miliona firm mnie nie kręci, co druga bluza/bluzka pomazana logami jakichs gównianych firm, to samo spodnie, naszywki na dupie - serio?

Mialem tak jakis czas temu ale przeszlo.

ten forumiant to nie rurki, grzywki i authenticy, tam są ubrania o których ty nie masz pojęcia, nie chodzi tutaj o markę, lecz o materiał, wiesz co to jest ewolucja jeansu? nie wiesz, a właśnie nas to interesuje - jak dbać o ubrania, gdzie kupić taniej - coś czego jest mniej na świecie jest lepszy dla nas, noszenie jakiś airmaxów, tych które każdy może sobie kupić, bądź jakichś vansów authenticów czarnych nikogo nie kręci.

wy macie obraz - rurki, authentici, grzywka i siema, nie to na tym na polega.

A co do mojego stwierdzenia o Air Maxach -No, śmieszne jest to, że ludzie chodzą na codzień w butach do biegania. Air Jordany z kolei potrafię zrozumieć  B)

+ Interesowanie się modą jest całkowicie normalne? Chodzi Ci o modę w kontekście homoseksualnych projektantów, czy mówimy raczej o rzeczach typu 'Jak poprawnie założyć garnitur'? (Co zresztą każdy facet powinien wiedzieć, więc jak ktos nie wie to polecam ogarnąć temat żeby się nie ośmieszyć  :D ). Bo to ważne, gdyż możliwe, że źle się wyraziłem. Interesowanie się 'pedalską' stroną mody jest złe. Wiedza jaki kolor butów do jakiego garnituru, etc-  Dobra.  ;)

Biegówki to biegówki, były do biegania teraz nosimy je normalnie, aczkolwiek niektórych airmaxów w ogóle nie zobaczysz na nogach nikogo, bądź bardzo rzadko i wtedy opadnie ci kopara.

Ahhh moda i mężczyźni na wybiegach nas nie interesuje. 

ogarnij sobie marki supreme, ronin, carhartt, levis, bedofroses, stusy

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Podbiję bo temat aż od maja stoi, może ktoś coś ciekawego ostatnio wyłapał, albo nad czymś się zastanawia. Żeby nie było, ostatnio brałem parę rzeczy. Między innymi ACG Mandara na zimę, reedycja starego modelu Mandara. Do dorwania na allegro za jakieś 240-260zł.

Wcześniej jeszcze bucket od hazela za 9 dyszek:

394491414029683195480.jpg

A teraz zastanawiam się nad parką (http://www.mpcforum.pl/topic/1305339-kurtka/)

I wołam @VSVP ;]

Opublikowano

Ja ostatnio krucho z kasą także raczej nic nowego, ale na KXM wyszły piękiuchne bluzy Stussy. 

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...