Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozmowy o modzie, ubieraniu się.

Matzar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdecydowanie klasycznie :)
Moje EDC składa się zawsze z zegarka, koszuli, wygodnych spodni i czystych butów.
Okulary nosić muszę, dlatego się nie liczą.

Tag (jeden z ulubionych, z racji na markę i fakt że trochę na niego pracowałem). Mam też bardziej klasyczne modele, ale ten noszę najczęściej.

DSC11457.jpg

Koszula, zawsze z długim rękawem. Tutaj albo TK Max albo zwykła sieciówka typu H&M. Niestety te tańsze średnio nadają się na lato z uwagi na materiał. Czasem dorzucam do tego jakąś sportową marynarkę.

koszula.jpg

Spodnie wygodne i klasyczne, jeansy albo coś w stylu tych poniżej. Tutaj lecę po taniości, bo szybko mi się niszczą i przecierają.

spodnie.jpg

Buty z Ryłka. Są dobrze wykonane (w Polsce), potrafią służyć przez długi czas i podobają mi się ich kroje. Aktualnie chodzę w czymś takim :

buty.jpg

Paska nie chce mi się już szukać. Zresztą to jeden z tych za kilka dych ;)

Pozdrawiam

f.png

• Odpowiedzi 170
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Moje EDC składa się zawsze z zegarka, koszuli, wygodnych spodni i czystych butów.

Tag (jeden z ulubionych, z racji na markę i fakt że trochę na niego pracowałem). Mam też bardziej klasyczne modele, ale ten noszę najczęściej.

DSC11457.jpg

Koszula, zawsze z długim rękawem. Tutaj albo TK Max albo zwykła sieciówka typu H&M. Niestety te tańsze średnio nadają się na lato z uwagi na materiał. Czasem dorzucam do tego jakąś sportową marynarkę.

koszula.jpg

Spodnie wygodne i klasyczne, jeansy albo coś w stylu tych poniżej. Tutaj lecę po taniości, bo szybko mi się niszczą i przecierają.

spodnie.jpg

Buty z Ryłka. Są dobrze wykonane (w Polsce), potrafią służyć przez długi czas i podobają mi się ich kroje. Aktualnie chodzę w czymś takim :

buty.jpg

Pozdrawiam

Klasycznie, dobrze wyglądasz. Rzekłbym jak typowy studenciak :p

za takie hajsiwo możesz mieć dużo lepsze maxy, bardziej epickie

Kurwa juz myslalem, ze nie ma tu mezczyzn :D

Są tu jednak prawie sami mężczyźni, tylko znając los jesteś albo nerdem albo jakiś chuj wie dresem. Tłuste włosy, założysz szelesty, czarne skarpety napierdalajace jak z sześćdziesiątki i elo, aaa i czapa 90 stopni.

dorośniesz to będzie cie coś więcej interesowało niż napierdalanie w gry i nie mycie się w tygodniu. poznasz dziewczynę i zaczniesz się ubierać ładniej.

ja jak i nieliczni na tym forum mamy swój wysublimowany styl.

Opublikowano

DSC11457.jpg

koszula.jpg

spodnie.jpg

buty.jpg

Pozdrawiam

Niezły zegarek. Ogólnie fajnie i elegancko. :v

Jezus, czemu znowu maxy? Może jakieś trójki retro? Fluxy? Albo roshe (chociaż już się przejadły, dużo w nich biega).

Opublikowano

@Up to nie używaj słów których znaczenia nie znasz :). A nawet idąc twoim opisem to się nie zgadza niestety. Bo sorry ubieracie się jak każdy typowym "pedał" sorry nie na innego określania ma taki styl z tym że wasi rodzice mają więcej kasy stąd ubrania są droższe. Nie ma w tym żadnej "finezji" i co to za niekonwencjonalność? Z takimi "swagerami" to jak z hipsterami niby każdym się wyróżnia w praktyce każdy wyglada mega podobnie do siebię.

Opublikowano

Ja najczęściej jakaś podkoszulka z H&M za 20-40 zł.

Bez żadnych nadruków , napisów :

eto985.jpg

Mam chyba takich z 15 w różnych kolorach.Są dobre i tanie.

Bluza gdy jest chłodno też najczęściej z H&M lub House , cropp

sidx0b.jpg

Też dobra i tania ok 100 zł

Spodnie zwykłe jeansy lub takie materiałowe nie szerokie ,ale też nie za wąskie 

4noioz.jpg

Buty bardziej sportowe niskie.Na dzień dzisiejszy takie .

nzfg4j.jpg

Zegarek Timexa 

gu9689.jpg

Nie zwracajcie uwagi na zaczepki tego jebanego krzyża widać że to jakiś debil który tylko chce właśnie tego  żeby każdy zwracał na niego uwagę i było o nim głośno.Chuj mu w dupę 

Opublikowano

@Up to nie używaj słów których znaczenia nie znasz :). A nawet idąc twoim opisem to się nie zgadza niestety. Bo sorry ubieracię się jak każdy typowym "pedał" sorry nie ma innego określania ma taki styl z tym że wasi rodzice mają więcej kasy stąd ubrania są droższe. Nie ma w tym żadnej "finezji" i co to za niekonwencjonalność? Z takimi "swagerami" to jak z hipsterami niby każdym się wyróżnia w praktyce każdy wyglada mega podobnie do siebię.

Mówisz, że nie ma finezji bo popierdalam w butach, których było puszczone kilkaset sztuk na Polskę, a kilkadziesiąt tylko po warszawie biega i ty mi mówisz, że jeśli tam jest 3 miliony ludzi i ja mam te buty to nie jestem niekonwencjonalny?

chyba cie pojebało.

ty masz na myśli swag = rurki, ja nie jestem pedałem, ani nie noszę rurek. ostatnio kupiłem levisy które są szersze niż twoje dresy i z selwydżem biczys.

mi nikt nie powie, że ubieram się jak przeciętniak  i że tak jak to napisałeś 'w praktyce nikt się nie wyróżnia'.

wiesz co do jutra wstawie ci zdjęcie na którym jeden szwagier chwali się spodniami, butami ogółem wrzuca swój ficik, założy troszeczkę ciaśniejsze spodnie, niekoniecznie rurki, ale jakby ci piznął raz to byś się nogami nakrył

Opublikowano

A ja chodzę w rurkach, dresach, sweterkach i bluzach, trampkach i zwykłych sportowych najkach i prawidłowo. 

PS. Czaicie przeszedłem dziś 3 razy galerię Bonarkę i po razie Solary Park i Krakowską i nie znalazłem ani jednych porządnych butów :P

Tragedia.

u6pv.jpg

Opublikowano

@Up to nie używaj słów których znaczenia nie znasz :). A nawet idąc twoim opisem to się nie zgadza niestety. Bo sorry ubieracie się jak każdy typowym "pedał" sorry nie na innego określania ma taki styl z tym że wasi rodzice mają więcej kasy stąd ubrania są droższe. Nie ma w tym żadnej "finezji" i co to za niekonwencjonalność? Z takimi "swagerami" to jak z hipsterami niby każdym się wyróżnia w praktyce każdy wyglada mega podobnie do siebię.

Trochę sprostuję.

• Rurki =/= slimy;
  • Na ciuchy wydaję ze swoich pieniędzy a nie z kasy rodziców;

Po drugie - stan portfela innych osób nie powinien Cię obchodzić. Może zarabiają już na siebie sami, a może biorą pieniądze od rodziców bo mogą? To nie twoja sprawa. :)

Opublikowano

@ Up no sorry jak ktoś wypowiada w ten sposób nie ma prawa być w wieku wktórym samemu się zarabia :). W ostatnim poście potwierdził to do końca. I tak to nie jest finezja. Ktoś może kupić normalne buty w sieciówce a mogą wyglądać normalniej i bardziej estetycznie niż te wasze zabawne momentami "snkiersy" za parę stówek. Fakt są też fajne buty tego typu ale co zabawne im niższe cena takich butów i ich niższy numerek tym wyglądają estetyczniej :). I tak sorry koleżko nie wyróżniasz się bo jak każdy normalny facet cię zobaczy to i tak pomyśli "pedał" :).

I taki pro tip dresy mnie śmieszą tak samo jak "swag" a sam na sobie ich nie miałem od wczesnego przedszkola :). Ja wiem że tacy jak ty mają jeden argument "że jak nie ubierasz się w rurki albo w spodnie które wyglądają jak by się tam ktoś zesrał to na pewno nosisz dresy" nie tak nie jest a w ten sposób tylko pokazujecie swoje ograniczenie i buractwo. Pozdrawiam chłodno bo dziś będzie gorący dzień :).

Opublikowano

@ Up no sorry jak ktoś wypowiada w ten sposób nie ma prawa być w wieku wktórym samemu się zarabia :). W ostatnim poście potwierdził to do końca. I tak to nie jest finezja. Ktoś może kupić normalne buty w sieciówce a mogą wyglądać normalniej i bardziej estetycznie niż te wasze zabawne momentami "snkiersy" za parę stówek. Fakt są też fajne buty tego typu ale co zabawne im niższe cena takich butów i ich niższy numerek tym wyglądają estetyczniej :). I tak sorry koleżko nie wyróżniasz się bo jak każdy normalny facet cię zobaczy to i tak pomyśli "pedał" :).

I taki pro tip dresy mnie śmieszą tak samo jak "swag" a sam na sobie ich nie miałem od wczesnego przedszkola :). Ja wiem że tacy jak ty mają jeden argument "że jak nie ubierasz się w rurki albo w spodnie które wyglądają jak by się tam ktoś zesrał to na pewno nosisz dresy" nie tak nie jest a w ten sposób tylko pokazujecie swoje ograniczenie i buractwo. Pozdrawiam chłodno bo dziś będzie gorący dzień :).

Uważasz, że wyznacznikiem wieku jest to jak ktoś pisze? Rozczaruję Cię - niestety tak nie jest. Druga sprawa. Nikt Ci nie broni kupić butów w sieciówce. Skoro chcesz to idziesz i kupujesz buty w sieciówce a nie wydajesz parę stówek na modę, którą w tym momencie krytykujesz bo tak bardzo boli Cię fakt, że ktoś ubiera się według swojego stylu i wydaje na to większe pieniądze niż Ty na buty kupione w sieciówce. Nikt Ci tymbardziej nie narzuca tego co masz nosić na nogach i jak masz się ubierać. To indywidualna sprawa każdego człowieka. Trzecia sprawa. Musisz zapoznać się tak na prawdę co znaczy słowo 'pedał' bo niestety dzisiejsza młodzież źle interpretuje to słowo. :) Czwarta sprawa. Nie przypisuj mnie do jakiejkolwiek grupy, która odpowie Ci argumentem bo w żadnej z nich nie jestem. Mam o wiele lepsze argumenty żeby prowadzić albo skończyć z tobą dyskusję.

Dodam jeszcze - skoro tak śmiało krytykujesz mnie i resztę osób i myślisz o nas, że jesteśmy 'pedałami' - na kogo popatrzy laska, która przechodzi obok Ciebie - na gościa, który wygląda jak przeciętny szary gość, niczym się nie wyróżniający, przechodzący codziennie tą samą trasą po rynku czy może na gościa, który ma na sobie jednak coś dodanego od siebie i ma swój styl? No myślę, że na tego drugiego. I nie - ten dodatek do odpowiedzi nie ma nikogo na celu urazić tylko pokazać temu gościowi wyżej, że źle interpretuje słowo 'pedał'.

Pozderki słodkie i miłego dnia. ;)

Opublikowano

Matzar,

Jesli patrza sie na ciebie laski, bo jestes wykurwiscie ubrany to wlasnie taki szary ziomek od razu zwyzywa cie od pedalow albo ze jestes idiota bo interesujesz sie moda.

Wy naprawde nie macie takiej zajawki, ze idziecie sobie np. Patelnia albo gdzies w centrum i nikt nie ma takich butow jak ty albo czegos innego. W polsce malo jest szwagrow, jak sa to jednak porzadni, nie mylcie pseudo studenta w authenticach i koszuli z zary.

Kolego wyzej napisales ze ktos kto kupi buty w sieciowce moze wyglada lepiej, zgadzam sie z tym, ale pamietaj sa gusta i gusciki. Ja nie mam problemu ze ktos ubiera sie w hm czy gosporcie, widocznie wszyscy maja zawsze problem do tych na ktorych laski wiecej patrza i wygladaj o niebo lepiej od nich, tu tkwi problem.

Idzie laska w centrum, krotkie spodeneczki, jakies trampostrzaly, cos na gorze ogolem dziewczyna miod malina, idziesz ty w adidasach zwyklych albo najeczkach halowkach, jakies denimki i cos na gorze. Ide takze ja jakies asiscy/ jordany na dole, jakies spaghetti do askow, jakies levisy, bor czy cos innego, na gorze panelek badz inny dobry shirt i na ktorego patrzy laska?

Podalem ten przyklad nie dlatego ze kazdy ubiera sie dla lasek, bo wlasnie kazdy z was tak mysli i dlatego wam tez frzeba tak tlumaczyc, ale dla samego siebie, a co do dziewczyn to tylko korzysc ze swojego stylu.

Wy macie dalej obraz prawdziwego gimba z rurkami i grzywka, szwagry to juz inna epoka duzo w przod od tych gimbow.

Opublikowano

Matzar,

Jesli patrza sie na ciebie laski, bo jestes wykurwiscie ubrany to wlasnie taki szary ziomek od razu zwyzywa cie od pedalow albo ze jestes idiota bo interesujesz sie moda.

Wy naprawde nie macie takiej zajawki, ze idziecie sobie np. Patelnia albo gdzies w centrum i nikt nie ma takich butow jak ty albo czegos innego. W polsce malo jest szwagrow, jak sa to jednak porzadni, nie mylcie pseudo studenta w authenticach i koszuli z zary.

Kolego wyzej napisales ze ktos kto kupi buty w sieciowce moze wyglada lepiej, zgadzam sie z tym, ale pamietaj sa gusta i gusciki. Ja nie mam problemu ze ktos ubiera sie w hm czy gosporcie, widocznie wszyscy maja zawsze problem do tych na ktorych laski wiecej patrza i wygladaj o niebo lepiej od nich, tu tkwi problem.

Idzie laska w centrum, krotkie spodeneczki, jakies trampostrzaly, cos na gorze ogolem dziewczyna miod malina, idziesz ty w adidasach zwyklych albo najeczkach halowkach, jakies denimki i cos na gorze. Ide takze ja jakies asiscy/ jordany na dole, jakies spaghetti do askow, jakies levisy, bor czy cos innego, na gorze panelek badz inny dobry shirt i na ktorego patrzy laska?

Podalem ten przyklad nie dlatego ze kazdy ubiera sie dla lasek, bo wlasnie kazdy z was tak mysli i dlatego wam tez frzeba tak tlumaczyc, ale dla samego siebie, a co do dziewczyn to tylko korzysc ze swojego stylu.

Wy macie dalej obraz prawdziwego gimba z rurkami i grzywka, szwagry to juz inna epoka duzo w przod od tych gimbow.

Można porównać ich z tymi fankami kwiata i innych. 

Jedni i drudzy w obronie stosują jedno słowo :D

,,Pedał'' a Ci drudzy ,,Zazdrościsz''? 

Nic na to nie poradzimy polska to strasznie zacofany kraj, koleś inaczej ubrany, interesujący się modą to pedał hehe.

Z kolei jak ja patrze na kolesia który ma kasę, a nie potrafi tego wykorzystać i fajnie się ubrać to beka. 

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Można porównać ich z tymi fankami kwiata i innych. 

Jedni i drudzy w obronie stosują jedno słowo :D

,,Pedał'' a Ci drudzy ,,Zazdrościsz''? 

Nic na to nie poradzimy polska to strasznie zacofany kraj, koleś inaczej ubrany, interesujący się modą to pedał hehe.

Z kolei jak ja patrze na kolesia który ma kasę, a nie potrafi tego wykorzystać i fajnie się ubrać to beka. 

Tylko naprawdę nie rozumiem czemu oni nie znają granicy. Powiedz mi, przecież ty też na hype5 uczęszczasz i czy tam ktoś jest pedałem? Tam prawie każdy dobrze wygląda.

Nikt nie zakłada jakichś rurek czy chuj wie czego, wszystko jest na cacy, każdy detal nawet skiery huff, po majtki. 

Dobry przykład podałeś, oni porównują tych co się dobrze ubierają do takiego kwiata, a uwierzcie mi nie jest fajnie ubrany.

Opublikowano

Tylko naprawdę nie rozumiem czemu oni nie znają granicy. Powiedz mi, przecież ty też na hype5 uczęszczasz i czy tam ktoś jest pedałem? Tam prawie każdy dobrze wygląda.

Nikt nie zakłada jakichś rurek czy chuj wie czego, wszystko jest na cacy, każdy detal nawet skiery huff, po majtki. 

Dobry przykład podałeś, oni porównują tych co się dobrze ubierają do takiego kwiata, a uwierzcie mi nie jest fajnie ubrany.

Sam noszę rurki, kiedyś wrzuciłem zdjęcie, ale po prostu lubię takie spodnie i czuję sie w nich dobrze.

Ale tak czy siak wyzywanie kogoś od pedała tylko dlatego, że ubiera się tak jak lubi jest nieco żałosne.

Takie czasy, każdy interesuje się cudzym życiem i przez to zapominają właśnie o tej granicy.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Myślę, że to po prostu wynika z tego, że większość ludzi źle interpretuje pewne słowa. :)

Albo wynika z bólu dupy, że ten pedał w rurkach przez miesiąc mógłby obrócić więcej dziewczyn niż ten ,,męski'' typ w dresach przez rok :D

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Nie rozumiem facetów interesujących się modą, tym bardziej, że ona jest po prostu narzucona przez grupę ludzi i w każdej chwili może się zmienić a często jest po prostu bezsensu, bo jaki sens ma noszenie rurek przez mężczyzn? Meżczyźni zazwyczaj są duzi i potrzebują szerokich ubrań.To ze stronych czysto technicznej.Lepiej po prostu chodzić sobie w jeansach, bojówkach, dresach, do tego jakiś zwykły t-shirt, bluza, koszula.Do tego jakieś sportowe buty.Po co sobie utrudniać życie?

@VSVP

Dzisiaj słowo "męski" też jest nadużywane.Zaliczanie panienek to domena gówniarzy.Mężczyzna ma jedna kobietę, której jest wierny, jak są jakieś problemy w związku, to stara sie je naprawić.

Po za tym żadna prawdziwa kobieta nie spojrzy na kolorowego pajaca.Prawdziwe kobiety chcą prawdziwych mężczyzn a nie wersje męskie samych siebie.

Opublikowano

Nie rozumiem facetów interesujących się modą, tym bardziej, że ona jest po prostu narzucona przez grupę ludzi i w każdej chwili może się zmienić a często jest po prostu bezsensu, bo jaki sens ma noszenie rurek przez mężczyzn? Meżczyźni zazwyczaj są duzi i potrzebują szerokich ubrań.To ze stronych czysto technicznej.Lepiej po prostu chodzić sobie w jeansach, bojówkach, dresach, do tego jakiś zwykły t-shirt, bluza, koszula.Do tego jakieś sportowe buty.Po co sobie utrudniać życie?

@VSVP

Dzisiaj słowo "męski" też jest nadużywane.Zaliczanie panienek to domena gówniarzy.Mężczyzna ma jedna kobietę, której jest wierny, jak są jakieś problemy w związku, to stara sie je naprawić.

Po za tym żadna prawdziwa kobieta nie spojrzy na kolorowego pajaca.Prawdziwe kobiety chcą prawdziwych mężczyzn a nie wersje męskie samych siebie.

Cześć,

Muszę stwierdzić, że albo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem albo opierasz się o stereotypy bo zobaczyłeś paru gości w rurkach, którzy Ci się nie spodobali i musisz wszystkich, którzy interesują się modą przypisywać do tej grupy. My się interesujemy modą - ty grami, to ja Ci napiszę, że gry także się zmieniają i jaki sens jest aby się nimi interesować? No widzisz. Podobny argument, który jest równie bezsensowny jak twój. :)  Skoro Ty myślisz, że wszyscy mężczyźni lubią nosić szerokie ubrania to niestety się mylisz - każdy chodzi w tym w czym mu wygodnie. Po drugie - po co jakieś bezsensowne teksty, że 'ktoś sobie utrudnia życie' interesując się modą? xD Ktoś wydaje pieniądze na mode a ktoś na gry. Prosty schemat. I kolejny raz używasz jakiegoś lipnego argumentu, że wszyscy ubieramy się na kolorowo. xD

Opublikowano

@VSVP

Serio uważasz, że interesowanie się modą to utrudnianie sobie życia? Totalnie bez sensu... 

Jedni interesują się tym drudzy tamtym, nikt nikomu tego nie narzuca i jest to sprawa każdego z nas. 

Mógłbyś mi to wyjaśnić? 

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...