Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozmowy o modzie, ubieraniu się.

Matzar

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 170
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Opublikowano

Fajnie,że taki temat tutaj powstał. Dodam również,że osoby,które nie wypowiadają się na temat bądź hejtują powinny być karane!

______

Co do mojego stylu ubierania:

• wąskie spodnie typu chinosy (czarne,szare,piaskowe) itp (nie mylić z rurkami!)
  • koszula w kratę (mniejszą,większą, w różnych kolorach)
  • buty Vans (dwukolorowe - brąz ciemny z brązem takim kawa z mlekiem) bądź trampki Converse za kostkę (białe bądź bordowe)

Czasami do spodni zamiast koszuli założę jakąś bluzę z kapturem Adidasa(zapinana na zamek) ,sweter z zamkiem bo też fajnie się to prezentuje.

Jak dla mnie jest wygodnie i nie interesuje mnie to co mówią inni jednak uważam,że jest to normalny zestaw taki na co dzień.

egq3SFm.png

Opublikowano

Jesli o mnie chodzi, to wole jakies zwykle, zwezane jeansy, do tego prosta bluze na zamek, tez w jakichs prostych kolorach. I af1 na nogach.

Btw. Tez mi sie 5 marza, ale sid boje o farbe :D

Opublikowano

Heniek z każdym postem w tym temacie wietrze się gazetą bo mam ochote Ci zajebać za to że stajesz się taki niemęski. :D

Odnośnie mody, mam zdanie takie że lepiej w to nie wchodzić bo się jeszcze stane jakąś ciotą bo niestety trzeba to powiedzieć, dzisiejsze standardy i mówie tutaj o ubieraniu się przez facetów, stawiają faceta w wizerunku no pedała, tak. A przynajmniej tak to wygląda bo oczywiście każdy kto stara się ubierać modnie, czytaj ładnie wyglądać, nie zawsze jest pedałem to wiadomo. W dodatku świat się zmienia, zmieniają się kobiety i zmieniają się "preferencje" kobiet jeśli chodzi o facetów. Kiedyś było tak że kobieta chciała silnego i zdrowego samca, dzisiaj jest tak że ma się ładnie ubierac i być zadbany no i to wszystko własnie w tym kierunku zmierza. Nie żebym krytykował ale nie bardzo mi się to podoba, chyba ze względu i tutaj przechodze do tego w czym ja chodze.

Do sklepów po ciuchy pójdę raz na pół roku, mam ze dwie pary spodni dwie pary bluz i to mi w zupełnośći wystarcza bo nie jestem jakiś typem który ubiera się modnie, mnie chodzi oto żeby mi jeśli jest zima było ciepło i żeby było wygodnie i żeby jakoś naturalnie to wyglądało, tj jeśli mam jeansy niebieskie to zaloze czarne buty bo jak wiadomo czarne buty pasują do wszystkiego.

Ogólnie nie chce zebyście brali ten post jako hejt w waszą stronę bo w gruncie rzeczy mam wyjebane w czym wy chodzicie jesli wam tak pasuje to chodzcie w czym wam sie podoba. Piona modele. :D

Opublikowano

Co do butów z pierwszego postu to są całkiem ok, chodziłbym :)

Sam mam dwie pary butów. Jedne "do wyjścia" a drugie też do wyjścia tyle że na niedalekie dystanse (np. do sklepu).

Jeżeli czas drogi którą mam przejść nie przekracza czasu ubrania moich drugich butów to idę w takich:

i-obuwie-adidas-stabil-oe-042010.jpg

No a jeżeli idę gdzieś na ciut więcej to ubieram mniej więcej coś takiego:

10260_366_45.jpg

Te tutaj maja jakiś mał nr. to trochę inaczej się prezentują w porównaniu do moich 45 ;)

Co do reszty ubioru to raczej standardowo na czarno i już. Zawsze bluza z kapturem pomimo że i tak go nie ubieram nigdy ;)

Swoją drogą ta cała współczesna "moda" nie jest dla mnie. Jak widzę typów w np. fioletowej koszulce z dekoltem, żółtych obcisłych rurkach i japonkach to się zastanawiam czy jest to normalne. W sumie tu nawet nie ma się nad czym zastanawiać, to normalne nie jest. Rozumiem że każdy się ubiera w to co mu pasuje no ale ubieranie się w takie cichy jak baba już jest nieco chore. Rozumiem ubieranie się jak dres, ubieranie się jak metal, punk czy tam skejt ale homosiowego stylu ubierania to nie zniosę. W sumie to mam to w dupie trochę jak kto się ubiera ale takie osobniki są odrażające ;)

HBV27j.png

Opublikowano

Heniek z każdym postem w tym temacie wietrze się gazetą bo mam ochote Ci zajebać za to że stajesz się taki niemęski. :D

Odnośnie mody, mam zdanie takie że lepiej w to nie wchodzić bo się jeszcze stane jakąś ciotą bo niestety trzeba to powiedzieć, dzisiejsze standardy i mówie tutaj o ubieraniu się przez facetów, stawiają faceta w wizerunku no pedała, tak. A przynajmniej tak to wygląda bo oczywiście każdy kto stara się ubierać modnie, czytaj ładnie wyglądać, nie zawsze jest pedałem to wiadomo. W dodatku świat się zmienia, zmieniają się kobiety i zmieniają się "preferencje" kobiet jeśli chodzi o facetów. Kiedyś było tak że kobieta chciała silnego i zdrowego samca, dzisiaj jest tak że ma się ładnie ubierac i być zadbany no i to wszystko własnie w tym kierunku zmierza. Nie żebym krytykował ale nie bardzo mi się to podoba, chyba ze względu i tutaj przechodze do tego w czym ja chodze.

Do sklepów po ciuchy pójdę raz na pół roku, mam ze dwie pary spodni dwie pary bluz i to mi w zupełnośći wystarcza bo nie jestem jakiś typem który ubiera się modnie, mnie chodzi oto żeby mi jeśli jest zima było ciepło i żeby było wygodnie i żeby jakoś naturalnie to wyglądało, tj jeśli mam jeansy niebieskie to zaloze czarne buty bo jak wiadomo czarne buty pasują do wszystkiego.

Ogólnie nie chce zebyście brali ten post jako hejt w waszą stronę bo w gruncie rzeczy mam wyjebane w czym wy chodzicie jesli wam tak pasuje to chodzcie w czym wam sie podoba. Piona modele. :D

Nie myl kobiet z dziewczynkami fejsa, bestów i innych pierdolet, bo to i tak wyginie. I w wiekszosci z twoim postem sie zgadzam.

1390305976-U336505.png

Opublikowano

Możliwe że zostałem w tym innym pokoleniu, ale nie gardzę butami ze zwykłego obuwniczego, podkoszulkami z jakiegoś textilla (?) Nie chodzę w markowych ciuchach, i jest mi z tym dobrze - źle nie wyglądam, a więcej hajsu zostaje w kieszeni.

Opublikowano

A to ja się ubieram:

-Rurki coś ala takie:

http://img.szafa.pl/ubrania/1/010832117/1340610661/kremowe-spodnie-rurki.jpg

(kolor)

- Oczywiście buty:

http://www.zamawianie.com/1418-2765-thickbox/airwalk-reflex-meskie-buty-skate-czarne.jpg

- Bluzki zależy jak tam mi się chce i do tego sweter

- I plus czapka

http://www.skate-europe.com/common/zdjecia/68162-1.jpg

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Tradycyjnie chodze do szkoly w tych

+ do tego zakładam bardziej na galowo do szkoły (chyba zawsze)

To tradycyjny ubiór wole , nie mieszać się w tłumie

..

Opublikowano

Ostatnio do mnie przyszło.

http://mostrami.pl/product-pol-11762-Sweter-FAIR-PLAY-z-krotkim-rekawem-blekit.html

pol_pl_Sweter-FAIR-PLAY-z-krotkim-rekawe

<3

do tego czarne skinny jeansy, conversy, lub botki <chłodne dni>

Co ty kur*a z siebie robisz, nosisz rozciągnięty sweter za 1200zł? opanuj się -.-"

Ja tam ubieram się "klasycznie", jeansy, t-shirt jakaś bluza.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

@UP

Zgadzam się w 100%. Trzeba być debilem, żeby za pieniądze które można dać na zajebistego procka czy kartę graficzną do kompa (ew. rp w lolu) kupić jakieś rozciągane szmaty na miesiąc. Niektórym już się ciałkiem pojebało od tej "mody"...

21515.jpg

Opublikowano

ja generalnie ostatnio

passek gucci x koszulka versace x buty louis vuitton x spodnie jakeś no name beżowe x i marynarka armani

Marne prowo, bo chyba twoja matka z ojcem przez 3 lata by musiała pracować na takie buty LV. Masz pewnie do tego plecak i torbę lv albo mcm. W jakiej cenie były te podróbki na allegro, czy klasyczny lumpex czy ubrania na wagę?

Jakieś pedałki siedzą sobie gdzieś tam daleko i wymyślają jaki by tu bardziej [tu styl, który jest prezentowany we wpsółczesnym 'malarstwie'] set skomponować. Moda nie jest tym co na prawdę się podoba, tylko tym co jest dziwniejsze i wywołuje rozgłos nie z powodu swojego wyrafinowania, a z powodu kontrowersyjności. Moda nie jest dla ludzi, tylko dla artystów chcących się wyrużnić absurdem. Tak jak to jest ze współczesnym malarstwem. MODA NIE JEST DLA LUDZI.

Dlaczego powstały marki typu Carl`a Lagerfeld`a, PRADA, Givenchy, Hermes i inne aby ludzie którzy mają w pyte hajsu mogli się tym odnosić. Moda to nie tylko robienie z siebie pajaca, ale chęć jakiegoś wyglądu. Pewnie sam wyglądasz jak chłopek od snopowiązałki. Poinformuję cię, że powstały różne fora streetwear`owe gdzie ludzie przestawiają swoje fity. Powstała także grupa ludzi nazywana sneakerhead, którzy jarają się butami.

Widocznie jesteś bardzo ograniczony, nie masz swojego poglądu, kopiuj wklej eh..

Za dużo naoglądałeś się tedego, że kupujesz jordany 4 i 5 w cw w którym biega połowa polskich raperów. Jedyne cw jordanów które jest warte zainteresowania to 4 bread`y, white cement, 3 black cement, 5 oreo, grape, 11 bread concord

Fajnie,że taki temat tutaj powstał. Dodam również,że osoby,które nie wypowiadają się na temat bądź hejtują powinny być karane!

______

Co do mojego stylu ubierania:

• wąskie spodnie typu chinosy (czarne,szare,piaskowe) itp (nie mylić z rurkami!)
  • koszula w kratę (mniejszą,większą, w różnych kolorach)
  • buty Vans (dwukolorowe - brąz ciemny z brązem takim kawa z mlekiem) bądź trampki Converse za kostkę (białe bądź bordowe)

Czasami do spodni zamiast koszuli założę jakąś bluzę z kapturem Adidasa(zapinana na zamek) ,sweter z zamkiem bo też fajnie się to prezentuje.

Jak dla mnie jest wygodnie i nie interesuje mnie to co mówią inni jednak uważam,że jest to normalny zestaw taki na co dzień.

Ubierasz się jak połowa gimbów i studenciaków, podejrzewam że masz do tego seta jeszcze torbę na ramię albo plecak z croppa.

@UP

Zgadzam się w 100%. Trzeba być debilem, żeby za pieniądze które można dać na zajebistego procka czy kartę graficzną do kompa (ew. rp w lolu) kupić jakieś rozciągane szmaty na miesiąc. Niektórym już się ciałkiem pojebało od tej "mody"...

Ty jesteś ograniczony, że widzisz żeby pieniądze wydawać na komputer lub grę. Każdy swoje pieniądze wydaje na to co chce. Druga sprawa, 1200 zł na buty lub ubrania to nie jest duża kwota, w Polsce są 2 osoby, które mają wartości butów po 25 tys złotych/para nike amsterdam patta.
Cwani jesteście bo wydajecie pieniądze rodziców, jeśli sami byście do czegoś doszli i zarobili na siebie to byłby już problem.
Opublikowano

Tylko dresy, tylko czarne wszystko. Aktualnie na sobie polarowe dresiki, czarna koszuleczka.

Preferuję spodnie Puma/Nike i takie też mam. Chodzi oczywiście o wygodę. Kilka kompletów dresów (bluzka, spodnie) w szafce.

Kilka dni temu kupiłem w Wojasie buty na zimę za 400zł, wiecie jaki problem jest z butami rozmiar ~50? xD

Opublikowano

Marne prowo, bo chyba twoja matka z ojcem przez 3 lata by musiała pracować na takie buty LV. Masz pewnie do tego plecak i torbę lv albo mcm. W jakiej cenie były te podróbki na allegro, czy klasyczny lumpex czy ubrania na wagę?

Dlaczego powstały marki typu Carl`a Lagerfeld`a, PRADA, Givenchy, Hermes i inne aby ludzie którzy mają w pyte hajsu mogli się tym odnosić. Moda to nie tylko robienie z siebie pajaca, ale chęć jakiegoś wyglądu. Pewnie sam wyglądasz chłopek od snopowiązałki. Poinformuję cię, że powstały różne fora streetwear`owe gdzie ludzie przestawiają swoje fity. Powstała także grupa ludzi nazywana sneakerhead, którzy jarają się butami.

Widocznie jesteś bardzo ograniczony, nie masz swojego poglądu, kopiuj wklej eh..

Za dużo naoglądałeś się tedego, że kupujesz jordany 4 i 5 w cw w którym biega połowa polskich raperów. Jedyne cw jordanów które jest warte zainteresowania to 4 bread`y, white cement, 3 black cement, 5 oreo, grape, 11 bread concord

Ubierasz się jak połowa gimbów i studenciaków, podejrzewam że masz do tego seta jeszcze torbę na ramię albo plecak z croppa.

Ty jesteś ograniczony, że widzisz żeby pieniądze wydawać na komputer lub grę. Każdy swoje pieniądze wydaje na to co chce. Druga sprawa, 1200 zł na buty lub ubrania to nie jest duża kwota, w Polsce są 2 osoby, które mają wartości butów po 25 tys złotych/para nike amsterdam patta.
Cwani jesteście bo wydajecie pieniądze rodziców, jeśli sami byście do czegoś doszli i zarobili na siebie to byłby już problem.

Odnosząc się do Tedego to sorry ale znam człowieka z jednej piosenki xD

A co do butów to wkleiłem takie, ponieważ mi się podobają :)

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Słaby gust masz, bo lepiej kupić z drugiej ręki (nowe) 4 bready lub white cementy, tylko cena jest 2 - 3 x jak twoja lipna cw jordanów 4.

Widzę, że jarasz się polskimi brandami typu prosto itd.

Opublikowano

@UP

Ty tez pomysl co piszesz, zycie to nie tylko granie w gry moze ktos nie siedzi w ogole przed pc jak ty? tysiace na ciuchy to przesadza moze, ale nie od razu jakies rp na chujowa gre w ktora i tak nie bedziesz grac przez cale zycie

Bywalec
Opublikowano

@UP

hehs. tyle, ze jak mam wszystko?:>

to co teraz?;_;

Wlasnie czekam na to:

http://www.net-a-porter.com/product/383863

givenchy-bambi-sweatshirt.jpg

Opublikowano

Dlaczego powstały marki typu Carl`a Lagerfeld`a, PRADA, Givenchy, Hermes i inne aby ludzie którzy mają w pyte hajsu mogli się tym odnosić. Moda to nie tylko robienie z siebie pajaca, ale chęć jakiegoś wyglądu. Pewnie sam wyglądasz jak chłopek od snopowiązałki. Poinformuję cię, że powstały różne fora streetwear`owe gdzie ludzie przestawiają swoje fity. Powstała także grupa ludzi nazywana sneakerhead, którzy jarają się butami.

To właśniejest mój pogląd. Niby z czego miałem to skopiować? Ci którzy kierują się modą są ograniczeni.

Pewnie sam wyglądasz jak chłopek od snopowiązałki.

Masz jakieś podstawy żeby tak sądzić?
Opublikowano

@UP

Thank you master, że napisałeś za mnie, bo w tym tygodniu wbiłem 30% ... :D

@

Kupujesz chociaż za swoje ? Bo jak tak to kupuj, w sumie to chuj mnie to obchodzi jeśli tak ;)

Mimo wszystko jakis dresik, buty za 60 złotych i wygoda większa niż w gównie za dwa bańki...

21515.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...